bebegin kan grubunu ogrenip ona gore kanamalarda igne vuruyorlar bebek pozitifse igne bebek negatifse gerek yok hamilelik surecindeler nasil ogrendiler anlamadim bi sorayim bakalim o forumaKan uyuşmazlığı bende var. Benim bildiğim kadarıyla doğumda hemen öğreniliyor bakılıyor bebeğin kan grubuna. Ama testi vardır her hangi bi yolu vardır bilmiyorum. Burda doktorlar gerek duymuyor ki bebeğin kan gurubuna. Yani illaki uyuşmazlık olan bebeğin kan grubunu bilmek mi gerek yoksa normal uyuşmazlık olmayan bebeklerinde kan grubuna da bakılır mı? yani merak eden anne baba olmaz mı?
kizlar ben bir yabanci grubuda okuyorum orada rh- olan anne vebaba rh+ olan annelerin bazilari bebegin kan grubunu biliyorlar negatifse sorun yok pozitifse dikkat ediyorlar igne vs ekim annesi onlarda bizim grupta boyle kan grubunu bilen var mi bebegin nasil ogreniliyor acaba nifty testinde filan mi?
Bende yaptirdim bana da soylenmedi kan uyuşmazlığı anne negatif baba pozitifse oluyor hamilelik sırasında kanama olursa sorun olmaması için annede iğne vuruluyor kanama olduğu zaman bir iğne 3ay koruyor
Kızlar çok alakasız olacak ama hastane çıkışı bakmaya başlayan var mı? En sevdiğim bebek kıyafeti hastane çıkışları ve tulumlar. Erkek bebek için bakan ya da alan olduysa atabilir mi fotografını? 2. Çocuğum olacak ama hiç bebek alışverişine gitmedim. Saçma bir şekilde çok heves ediyorum bir bebek mağazasına gidip, gönlümce seçip istediklerimi almayı. İnşallah yatmaktan kurtulursam yapacağım. Hastane çıkışlarını görünce bile mutlu oluyorum
Benim de erkek canlar kızımın küçüklük kıyafetlerine baktım hep pembe, tütü filan birkaç Beyaz zıbın ve çoraptan başka bir şey bulamadım ben de alacağım hastane çıkışı birkaç tane mecburenCanım benimde erkek . Yeni yeni bakmaya başladım ama zor begenenlerdenim
bizde de uyusmazlik var benim 6 haftada kanamam oldugunda uyusmazlik ignesi vuruldum bu 3 ay gecerliymis tekrar kanamam olursa 3 ay sonra yine vurulacagim bundan 3 yil once 8 haftalik kaybim olmustu o zamanda dediginiz gibi vurulmustum.doktorum igneyi vuruldugum tarihi not etti bu aralar vuruldugum tarihten 3 ay gecmis olacakBen ve eşimle aramızda kan uyuşmazlığı var. Kan uyuşmazlığında ilk doğumsa eğer çocukta herhangi bir sıkıntı olmuyor. Antikorlar daha oluşmamış oluyor. Ama doğumdan hemen sonra uyuşmazlık iğnesi yapıyorlar kalçadan. Bunun amacı bir sonraki bebeği korumak.
Ben ilk bebeğimi 8 haftalık kaybettim ve kürtajda uyuşmazlık iğnesi oldum. Şuanki bebeğimi koruyabilmek için.
Canım bildiğim kadarıyla gebelık ilk öğrenldıginde yapılan testte muhakkak kan grubuna bakılıyo ve dogumdada hemen bebeğin kan grubuna bakılıyo ona göre uyusmazlık iğnesi yapılıyo ama anne karnındakı bebeğin kan grubunun öğrenıldıgını ilk defa duydumKan uyuşmazlığı bende var. Benim bildiğim kadarıyla doğumda hemen öğreniliyor bakılıyor bebeğin kan grubuna. Ama testi vardır her hangi bi yolu vardır bilmiyorum. Burda doktorlar gerek duymuyor ki bebeğin kan gurubuna. Yani illaki uyuşmazlık olan bebeğin kan grubunu bilmek mi gerek yoksa normal uyuşmazlık olmayan bebeklerinde kan grubuna da bakılır mı? yani merak eden anne baba olmaz mı?
AyyyAblamın 2. Gebelikte çıktı. Ama gebelik şekerinde diyet oluyor sadece diye biliyorum ilaç gerekmez tahminimce. 2 ablamda da gebelik şekeri çıktı. Diyete uymak yetiyor, doğumdan sonra da düzeliyor.
Bişey olmamıstır Allahın izniyleKızlar ben 4.ayı bitirdiğimde kontole gittiğimde 1 kilo vermiştim mide bulantısı kaynaklı çok yiyemiyordum bebekte bir problem yoktu şimdi de yürüyüş yaptım ve pek karbonhidrat tüketmedim 5 .ay a yaklaşıyoruz bi 800 gr daha vermişim ama zaten kilolu hamile kaldım inşallah bi sıkıntı olmaz maksimum 1.5 kilo al demişti doktor.bir de annemler gitmiştim orada iki-üç defa üzüldüm ve ağladım stres oldum inşallah bisey olmamıştır kanamam vs bisey yok ama endişeleniyor insan
Ben hala bakamadımKızlar çok alakasız olacak ama hastane çıkışı bakmaya başlayan var mı? En sevdiğim bebek kıyafeti hastane çıkışları ve tulumlar. Erkek bebek için bakan ya da alan olduysa atabilir mi fotografını? 2. Çocuğum olacak ama hiç bebek alışverişine gitmedim. Saçma bir şekilde çok heves ediyorum bir bebek mağazasına gidip, gönlümce seçip istediklerimi almayı. İnşallah yatmaktan kurtulursam yapacağım. Hastane çıkışlarını görünce bile mutlu oluyorum
Canım kontrollerde bebeğin değerleri iyiyse bir sıkıntı olmaz .Ben 6kilo verdim ve daha hiç kilo almadım .Bebeğimin değerleri gayet iyi.Bebeğinin ekstra 200 grama ihtiyacı oluyor günlük o da bir elma yapıyor yani aşırı yiyip gereksiz kilo almak senin yağlanmana sağlık problemlerine ve bebeğin yerinin daralmasından başka bir şeye yaramıyor .O yüzden hiç üzülme .Ayrıca insanız üzülebilir strese girebiliriz .Her bu ruh durumlarını yaşadığımızda bebeğimiz zarar görmez .Yinede kendini rahatlatacıcı şeyler yapabilirsin .müzik dinle ,yürüyüşe çık öyle anlarda .Kızlar ben 4.ayı bitirdiğimde kontole gittiğimde 1 kilo vermiştim mide bulantısı kaynaklı çok yiyemiyordum bebekte bir problem yoktu şimdi de yürüyüş yaptım ve pek karbonhidrat tüketmedim 5 .ay a yaklaşıyoruz bi 800 gr daha vermişim ama zaten kilolu hamile kaldım inşallah bi sıkıntı olmaz maksimum 1.5 kilo al demişti doktor.bir de annemler gitmiştim orada iki-üç defa üzüldüm ve ağladım stres oldum inşallah bisey olmamıştır kanamam vs bisey yok ama endişeleniyor insan
Kaça düşmüş kanınız benimki 9 civarı. Sanirim en son kan naklî olacak ne yapacagimi şaştımBen kızımda sabah akşam iki tane içiyordum ve yükselmiyordu canım şimdi de bir tane içiyorum geçen gittim ilaca rağmen düşmüş üstelik bebek çekiyor dedi doktor yükselmese de ilacı ihmal etmemek lazım
10du galiba canım yanlış hatırlamıyorsam senin epeyce düşmüş gerekliyse yaptır doktorunun tavsiyesiyleKaça düşmüş kanınız benimki 9 civarı. Sanirim en son kan naklî olacak ne yapacagimi şaştım
Teşekkür ederim bende öyle yapmaya çalışıyorum rahatlattınız beni ❣Canım kontrollerde bebeğin değerleri iyiyse bir sıkıntı olmaz .Ben 6kilo verdim ve daha hiç kilo almadım .Bebeğimin değerleri gayet iyi.Bebeğinin ekstra 200 grama ihtiyacı oluyor günlük o da bir elma yapıyor yani aşırı yiyip gereksiz kilo almak senin yağlanmana sağlık problemlerine ve bebeğin yerinin daralmasından başka bir şeye yaramıyor .O yüzden hiç üzülme .Ayrıca insanız üzülebilir strese girebiliriz .Her bu ruh durumlarını yaşadığımızda bebeğimiz zarar görmez .Yinede kendini rahatlatacıcı şeyler yapabilirsin .müzik dinle ,yürüyüşe çık öyle anlarda .
Kaç kilosunuz? Ben de bayağı kiloluyum kilo almadığım haftalarda çok mutlu oluyorum :) siz üzmeyin kendinizi, doktora sorun bu kilo vermeler doğru mu diye. Ben de bir kaç stres yaşadım, hatta sinir krizi geçirdim diyebilirim, doktora sordum, doktor sakin ol ama böyle şeylerden bebeğe bi şey olsaydı dünyada bebek kalmazdı, korkma dediKızlar ben 4.ayı bitirdiğimde kontole gittiğimde 1 kilo vermiştim mide bulantısı kaynaklı çok yiyemiyordum bebekte bir problem yoktu şimdi de yürüyüş yaptım ve pek karbonhidrat tüketmedim 5 .ay a yaklaşıyoruz bi 800 gr daha vermişim ama zaten kilolu hamile kaldım inşallah bi sıkıntı olmaz maksimum 1.5 kilo al demişti doktor.bir de annemler gitmiştim orada iki-üç defa üzüldüm ve ağladım stres oldum inşallah bisey olmamıştır kanamam vs bisey yok ama endişeleniyor insan
Erkeğin kıyafetleri kıza giydiriliyor da kızınkiler erkeğe olmuyor ya bizim de her şey pembiş. Kızıma hep yeğenlerimden de kalmıştı pek kıyafet almadım ama bunda yeni doğan için ihtiyaç var. Oldum olası erkek çocuk kıyafetlerini çok sevmişimdir. Inşallah bize de kısmet olacak. Çok güzel hastane çıkışları buldum internette ama fiyatlar çok uçukBenim de erkek canlar kızımın küçüklük kıyafetlerine baktım hep pembe, tütü filan birkaç Beyaz zıbın ve çoraptan başka bir şey bulamadım ben de alacağım hastane çıkışı birkaç tane mecburen
Ben de zor begenenlerdenim galiba. Kızımda görümcem ve kayınvaldem birer hastane çıkışı almıştı. Hiç bana sormadılar begendigin bir şey var mı diye çok bozulmuştum.Canım benimde erkek . Yeni yeni bakmaya başladım ama zor begenenlerdenim
Ya cidden mi ben de birkaç siteden baktım kızımın zamanında aldığım fiyatların iki katı resmen her şey lc den eldivenli ikili tulumu 35 liraya almıştım şimdi teklisi 40tan Aşağı değilErkeğin kıyafetleri kıza giydiriliyor da kızınkiler erkeğe olmuyor ya bizim de her şey pembiş. Kızıma hep yeğenlerimden de kalmıştı pek kıyafet almadım ama bunda yeni doğan için ihtiyaç var. Oldum olası erkek çocuk kıyafetlerini çok sevmişimdir. Inşallah bize de kısmet olacak. Çok güzel hastane çıkışları buldum internette ama fiyatlar çok uçuk
Benim baktığım hastane çıkışları 250 tl civarı. Bende hiç olmadığı için 4-5 takım lazım. Kızım haziran doğumlu olduğu için pek kıyafet giymedi ama bunda kıyafete ihtiyaç olur.Ya cidden mi ben de birkaç siteden baktım kızımın zamanında aldığım fiyatların iki katı resmen her şey lc den eldivenli ikili tulumu 35 liraya almıştım şimdi teklisi 40tan Aşağı değil
Ben de ayni sekilde talesemi tasiyicisiyim. Normalde de düşüktü zaten son tahlilde hgb 8.9 cikmisti simdi iyice düşmüştür. Ilk hamileligimde 2 kez kan nakli yapmislardi bana. Ilacla da cok yukselmiyor malesef tasiyiciliktan dolayiArkadaşlar aranızda kansızlık sorunu yaşayan var mi.Talsemi taşıyıcışıyım kan değerim hep dusuk idi ama.hamilelikle iyice düştü ilacta pek fayda etmiyor.ppekmez gibi benzerleri şeker acısından kullanma dedi dr. Bu süreçte demir haplarından fayda gördünüz mu.Durumu benim gibi olan var mı acaba
Begendigin olurda link at bizede fikir olsunBen de zor begenenlerdenim galiba. Kızımda görümcem ve kayınvaldem birer hastane çıkışı almıştı. Hiç bana sormadılar begendigin bir şey var mı diye çok bozulmuştum.
Kızlar çok alakasız olacak ama hastane çıkışı bakmaya başlayan var mı? En sevdiğim bebek kıyafeti hastane çıkışları ve tulumlar. Erkek bebek için bakan ya da alan olduysa atabilir mi fotografını? 2. Çocuğum olacak ama hiç bebek alışverişine gitmedim. Saçma bir şekilde çok heves ediyorum bir bebek mağazasına gidip, gönlümce seçip istediklerimi almayı. İnşallah yatmaktan kurtulursam yapacağım. Hastane çıkışlarını görünce bile mutlu oluyorum
400 müAnnem LC Waikiki’den bir 5’li takım almış canım şimdilik o var, bir de 10’lu takım almak istiyorum. Düz beyaz, çok renkli olmayan bir şey istiyorum ama maşallah her şey rengarenk. Kitikate’nin takımları çok tatlı ama en son baktığım bir 10’lu takım modelin fiyatı 400 liraya yakındı, inanılmaz gereksiz bir para. Haftaya İstanbul’a gideceğim annemlerin yanına orada biraz daha gezeceğim bakalım.
Ben de bebek arabası arayışlarındayım. Aslında alışverişi sonraki aylara bırakırım diyordum ama ağırlaşınca ve o sıcakta zor olacağı için şimdiden yapmaya başladım. Bebek arabası için de Bisikletçiler Çarşısı’na gideceğim bakalım, hazırda bir ana kucağı-oto koltuğum olduğu içi baston ya da kabin tip bir şey almayı düşünüyorum.
Aynen canım bende uyuşmazlık hakkında denin söylediklerini biliyorumCanım bildiğim kadarıyla gebelık ilk öğrenldıginde yapılan testte muhakkak kan grubuna bakılıyo ve dogumdada hemen bebeğin kan grubuna bakılıyo ona göre uyusmazlık iğnesi yapılıyo ama anne karnındakı bebeğin kan grubunun öğrenıldıgını ilk defa duydum
AyyyinşaAllah cıkmazzz
Zaten tontıkım hep dıyet karsıtlıgı var ruhumdaoğlumda ilk testten sonra biraz yuksek cıktıgı için 2. Seker testini de istemişti dr ve ikinciden sonra herhangı bişey yapmana gerek yok demişti acaba o zamanda mı ilkınde yuksek cıktı ki
Bişey olmamıstır Allahın izniyle
Gönlünü ferah tut
Ama yinede üzülmemeye gayret etbi süre seni üzenlerden uzak kalmaya calıs
surda 4 aycıgımız kaldı elhamdulıllah
Ben hala bakamadım7. Ayına saklıyorm kendımı
Oğlumda ayaga kalkmam doguma kadar yasamtı hep internetten almıstm
Oğlumdan sonra Rabbım bir kız nasıp etti elahmdulıllah
Gözlerim hep pembık ve rengarenk kıyafetlerde
oğlumun bebeklıgındende bi kac hatıra hariç bişey saklamamısm
Birde oğlumun reflüsü vardıhep kusar ve o lekeler cıkmazdı sanırm ondan saklama geregı duymamısımm günler cabucak saglıkla gecsınde doyasıya alısverişlerimizi yapalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?