2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Ewt canım benn istanbuldayım 750 liraya yaptırdım

Ay canim çok sevindim sağ selamet kukucağında alırsın inş

Günaydın kızlar, geçen bahsetmiş olduğum Doğuma Hazırlık eğitiminden aldığım notları ekliyorum.

- Doğum yapmadan önce, doğum yapılacak hastaneyi, doğum katını görmek faydalı olur. Bazı hastaneler bebeklere kendi tulumunu giydirebilir, eğer öyleyse hastaneye 2 takım bebek kıyafeti götürmek yeterlidir, sadece ailenin aldıkları giydirilecekse de 3 takım yeterlidir. Tabii bu 1 gece kalmalı normal doğumlar için geçerli, eğer sezaryen olacaksa da bu rakamlara 1 takım daha eklenmelidir.

- Doğum çantasında göğüs ucu kremi mutlaka olmalı. Göğüs ucu kremini 35-36. Haftadan itibaren kullanmaya başlayabilirsiniz. Kremi cilde yedirmeye çalışmayacaksınız, sadece sürüp bırakmanız yeterlidir. Lansinoh, Incia (daha doğal), Mustela’nın kremleri olabilir. Bebeğin ağzının temas edebileceği krem türlerinden almanız lazım.

- Göğüs ucu tahrişleri için göğüs kalkanı veya gümüş kapak alınabilir. Göğüs kalkanı Momoji, Chicco gibi markalar olabilir, gümüş kapak alınırken ise eğer ebat seçimi varsa en büyük ebat alınması daha iyi olur. Gümüş kapak üzerine bir de göğüs pedi koyularak sütyenin içine yerleştirilebilir. İlk alındığında ve sonraki kullanımlarda haftada bir karbonatlı suyla temizlemek yeterlidir, bunun dışında da sadece suyla temizlenmelidir. Meme ucu kremi sürülmüşken kapak kullanmaya gerek yoktur. Göğüs kalkanlarının sürekli göğüste durmaması gerekmektedir ancak gümüş kapaklarda belli bir kullanım süresi yoktur, istenen süre boyunca memede kalabilir. Her şeye rağmen meme ucu tahriş olursa E vitamini kapsülü alınabilir, onu sürdükten sonra kendi sütünüzle meme ucunu temizledikten sonra bebeği emzirebilirsiniz. (Ben de gaza gelip gümüş kapak aldım inşallah bir faydası olur)

- Biberon sterilizatörü alınması gerekli şeylerden biridir, mümkünse Incia, Chicco gibi organik olmalı ama hamileyken almaya gerek yok, bebek belki hemen biberon almayabilir çünkü. Biberonları asla normal deterjanla yıkmamalısınız, ayrıca kaynatarak temizlik yapılması durumunda da biberonun ömrü normalden daha çabuk bitmektedir. Eğer sterilizatör yoksa çok az bulaşık deterjanı ile bol su + kaynatma yapılarak temizlenebilir.

- Emzik ve biberon emziklerini 1-1,5 ayda bir değiştirmek gerekli, eğer kauçuk emzik kullanılıyorsa da ayda bir (kullanıldıkça bebeğin ağzının şeklini aldığı için).

- Kantaron yağını asla göğüs ucuna sürmeyin, bebeği zehirleyebileceğine dair vakalar mevcut.

- Hastaneden emzirmeyi iyice öğrenerek çıkmak lazım, ilk gün olabildiğince sık emzirme denemeleri yapılmalı ve bu konuda hemşirelerden yardım istenmeli.

- Gündüz 2-2,5 saat, gece 3 saatte bir bebeği uyandırıp emzirmek lazım çünkü bu dönemde bebekler aç olduklarını anlamazlar. Mutlaka uyandırılmalıdırlar. Günde 8 bez değiştiriyorsanız, 5’i çişliyse bebek doyuyor demektir. İyi beslenen bir bebekte günde 1-2 büyük abdest normaldir ama olmasa da bu hemen sorun olduğu anlamına gelmemektedir. İlk 10 gün her meme 10’ar dakika emzirilmeli, meme değişimi arasında da bebeğin gazı çıkarılmalı.

- Çok fazla emmek isteyen bebekler için emzik alınabilir ama onun dışında hemen emziğe alıştırmamak lazım, mümkünse emzik sadece uykuya geçişlerde verilmeli.

- Özellikle ilk zamanlar yarım kundak yapılmalı. Bebeğin yatağı yarı ortopedik - sert bir yatak olmalı, içinde gömülmemeli, göz teması kurmaya müsaade eden bir yatak olmalı. İlk 4-6 ay anne bebekle ayrı yataklarda aynı odada yatmalı. İlk 4 ay için Juno, BabyJem, Yataş’ın reflü yatakları iyi. Hazır kundak için LcWaikiki, HelloBaby (ebebek) markalarında uygun seçenekler var, önemli olan %100 koton olması.

- 2 yaşına kadar düz kafa yastıkları da dahil olmak üzere yastık kullanılmasına gerek yok, müslin kumaş gibi içinde nefes alabileceği kumaşlar kullanılmalı (müslin+bambu kumaşlar daha da sıcak tutar). Bebeğin üzerine yorgan örtmeyin çünkü bebekler uykularında yorganı üstlerine çekip kendilerini nefessiz bırakabilirler.

- Sıcak hava bebekler için iyi bir şey değildir, ani bebek ölümlerine de etkisi olduğu bilinmektedir.

- 4. Aydan sonra uyku tulumuna geçilebilir. Uyku tulumu bilgilerinde yazan tog değerleri kumaşın kalınlığını belirtmektedir.

- Nemölçer alınırsa daha iyi olur. Odanın nemi 40’ın altındaysa hava kuru demektir, kalorifere ıslak bez ya da su koyularak odanın nemi arttırılabilir. Nem oranı 55’in üstündeyse de odayı havalandırmak gereklidir, bu da gereğinden yüksek olduğu anlamına gelir.

- Doktorunuz önermeden buhar makinesi almayın, aynı şey burun aspiratörü için de geçerlidir, hamilelik döneminde bunları almaya gerek yoktur.

- Kasım’dan sonra doğan bebeklerde uzun kollu body + tulum giydirilmesi yeterli.

- Bebeğin üşüyüp üşümediğini anlamak için eline ya da burnuna değil, kıyafetli kısma (mesela göğsüne) dokunmak gereklidir, bu kısım da soğuksa bebek üşüyor demektir.

- Bebek kıyafetleri için deterjan olarak granül sabun değil doğal sıvı deterjanlardan almak gereklidir. (Granül sabunlar kalıntı bırakabilir). Marka olarak Incia, Mustela, Truekid, Sebamed olabilir, doğal içerik olması önemli.

- Burun temizleyicisi olarak Sterimer markası olabilir ama internetten değil eczaneden alın çünkü bunların bile taklitleri çıkmış, aynı şey Incia gibi markalar için de geçerli.

- Göbek bağı düşmemişken silme banyosu yaptırabilirsiniz, bebeği akan suyla yıkayın (suyun içinde durmasın sürekli), banyodan sonra da o bölgeyi tampon yaparak kurulayabilirsiniz. (
Ben o dönem sadece silerim diyordum ama annem sade suyla foşur foşur yıkıyor, “Hastanenin pisliğiyle mi oturacak, yıkanmadan olmaz” diyor muhtemelen benimki de yıkanacak )

- Bazı anneler hazır ıslak mendilleri alıp iyice yıkayıp öyle bebeklerde kullanıyormuş, bunun hiçbir anlamı yok. Islak mendil kullanmak istemeyenler bebek temizleme pamuklarını ıslatarak bebeklerinin temizliğini yapabilir. (Su olarak kaynatılmış su kullanılabilir)

- Islak mendil ve bebek bezinde bio içerikli herhangi bir marka olabilir, her bebekte her marka uygun olmayabilir o yüzden doğum öncesi hem mendili hem de bebek bezini toptan almamak lazım önce bebekte denemek lazım. (Paddlers markası da fena değilmiş, çok bilinen markalara ek olarak) Bebek şampuanı, pişik kremi ve bebe yağı ise doğumdan önce alınmalı.

- Göbek bağına dokununca ağlıyorsa, o kısım daha sıcaksa, akıntı veya kanama varsa enfeksiyon olabilir böyle bir durumda direkt doktora götürülmelidir.

- Erkek bebekler sünnet ettirilecekse ilk 1 ay yaptırmak daha uygundur, çünkü o dönemde hiçbir özel bakıma ihtiyaçları olmuyor, iyileşmeleri çok hızlı ve anestezi almalarına da gerek kalmıyor.

- Lohusayken güneş kremi sürmek önemli ama normal güneş kremlerinden ziyade mineral filtreli olanlar tercih edilmeli. Yoksa yüzde lohusa lekeleri varsa güneş ile birlikte kalıcı hale gelebiliyor.

- Yenidoğan sarılığı 3. Gün başlamaktadır, buna karşı bol bol emzirmek gerekli. Kaşık biberon
alınabilir, direkt biberona başlamak yerine kaşık biberon hastane çantasına konulabilir. (Babyjem vs)

- Göğüs pompalarının ikili ve tekli versiyonları var. Lansinoh pompaları güzel. Eğer çalışan anne iseniz ikili pompalar daha işinizi görür onun dışında tekli pompa yeterlidir.

- Özellikle süt arttırma dönemlerinde doğal akışlı Mochi pompa da önerilebiliyor.

- Bebeklere asla bebe pudrası kullanılmamalıdır.

- Küvet çok büyük ya da çok küçük olmamalı, (IKEA’dakinin boyutu iyiymiş mesela), içine file ya da küvet aparatı konulabilir.

- Bebeği kurularken havlusunun içine müslin örtü serilebilir, önce onunla bebeğin nemi alınır sonrasında havluyla bebek kurulanır.

- Bebeğin banyo suyu 36-37 derece civarında olmalı, bebeklerde kulak çubuğu kullanılmamalı, her gün de şampuanla yıkanmamalı. 1 gün şampuan 1 gün duru su banyosu yaptırılabilir. Sadece göbek bağı düştüğü gün yıkanmamalı, onun dışında istenirse her gün yıkanabilir.

- İlk zamanlar her bezleme sonrası pişik kremi sürülmeli sonrasında bunun sıklığı azaltılır.

- Tırnak makası olarak çıt çıt makaslar daha uygundur.

Süpersinnnn, çok teşekkürler!!!!

çok teşekkürler çok faydalı bilgiler

Arkadaşlar merhaba, iki tetanoz aşısının arası tam ne kadar olmalı?
Ben kızımda 20 ve 24 te Oldum canım şimdi de ilk dozu 20de yaptı ikinci doz için 24te gel dedi
Teşekkür ederiz canım bizimle paylaştığın için

Merhaba, bana aşı çıktı sonunda ve yarın akşama randevu aldım. Burada almanya'da yerleşik bir arkadaş vardı, burada mı hala acaba? Ona danışmak istiyorum, almanya'da hamilelere aşı durumu nasıl diye

Herkese merhaba 2020 Mayıs annesiyim şimdi 19 haftalık gebeyim . İstanbulda doğum için ve takip için doktor arayışım var öneride bulunabilecek varsa sevinirim. Bir de detaylı için de aynı zamanda arayışım var tercihim daha çok perinatolog. Bu zamana kadar olan konuşmaları okuyamadım. Şimdiden teşekkür ederim .

Kızlar benmde bebeğim 21+6haftalık 428gram sanki zayıf geldi bana sizde bebek kilolarınız nasıl ama doktor iyi dedi
doktor iyi dediyse iyidir canım. benimki 20+4te 400gr gibiydi sanırsam. O ölçüler biraz oynaya da bilir, mükemmelen ölçmüyordur zaten, endişelenme hiç

Fetüs görüntüleme merkezi perinatolog doktor Mehmet uludoğan kadıköy

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…