- 29 Temmuz 2017
- 24.374
- 122.405
- 598
- 36
Zeytinyağı iyidir ya candırAnladım canım sağolasinŞu an zaten vücuduma sürecek kadar kantaron yagim yok, zeytinyağı sürüyorum valla her yere
Merhaba bende bugün tetanos aşısı oldum, ilk gebelik olduğu için ikinci dozu bir ay sonra yapacaklarmış ama bu şeker yüklemesi son zamanlar da çok problem olmaya başladı neden bilmiyorum.. şeker yüklemesinden sonra problem yaşayan var mı acaba?Günaydın arkadaşlar sağlık ocağında tetanos aşımı bir az önce oldum. Acımadı henüz bir ağrıda yok kas ağrısı olabilir 3 gün dediler.Bebeğin kalp atışlarını dinlediler tansiyonumu ölçtüler kiloma baktılar. Diğer doz tam bir ay sonra dediler.Bir de şeker yükleme testinden bahsettiler.
bilgim yok canim belki diger arkadaslar biliyordur şifa olsun aşınızMerhaba bende bugün tetanos aşısı oldum, ilk gebelik olduğu için ikinci dozu bir ay sonra yapacaklarmış ama bu şeker yüklemesi son zamanlar da çok problem olmaya başladı neden bilmiyorum.. şeker yüklemesinden sonra problem yaşayan var mı acaba?
Ben kızımda yaptırmadım şimdi de yaptırmayacağım açlık şekerim normalin de altında doktor gerek duymadıMerhaba bende bugün tetanos aşısı oldum, ilk gebelik olduğu için ikinci dozu bir ay sonra yapacaklarmış ama bu şeker yüklemesi son zamanlar da çok problem olmaya başladı neden bilmiyorum.. şeker yüklemesinden sonra problem yaşayan var mı acaba?
Kan testine göre mi belirleniyor şeker yüklemesi?Ben kızımda yaptırmadım şimdi de yaptırmayacağım açlık şekerim normalin de altında doktor gerek duymadı
Değil aslında da verdiğim aç karnına tahlillerde normalden düşük çıktığı için riskli görmediğinden yapma gereği duymadı diyelimKan testine göre mi belirleniyor şeker yüklemesi?
Valla canım bendede çok çoğaldıBen birşey olacağını sanmam ama yine de dikkatli olmakta fayda var canımonlar bebekleri bizden daha çok koruyor sıpalar
Geçmedi canım nerdeeaksine göğüslerimdekiler çoğaldı, kalçada da oluşmaya başladı. Göbekte henüz yok bakalım sen ne durumdasın canım?
Variste var bende canımValla canım bendede çok çoğaldıhiç bir şey fayda etmedi birde ödem variste oldu
Herkezde genelde oluyormuş . Ama varis baya morelimi bozuyo birde çok ağrı yapiyoVariste var bende canımsürüyorum yağ filan ama boşa gibi, anca cildim nemleniyor. Çatlaklar faydası yok gibi, kabullenmeye başladım sanırım
Varisin bi sebebi var mı acaba ayakta kalmaktan vs mi oluşuyor yoksa kendiliğindenHerkezde genelde oluyormuş . Ama varis baya morelimi bozuyo birde çok ağrı yapiyo
bir linkte ben alabilirmiyimLinki yolladım kızlar
Sanırım ben evimde olmayı seçerdim canım. Yani doğum da insan inanılmaz hassas oluyor. Ben ilk doğumumda kv ile kavga etmiştim. Ordan biliyorumKızlar fikirlerinize ihtiyacım var
Ben amasyaya taşınacağım temmuzda. Orda özel hastane olmadığı için Samsundan doktor bakacağım. Normal doğumu çok istediğim için onu destekleyen bir doktor olsun istiyorum. Olmazsa tabi sezeryan olur ama gönlüm hep normalden yana. Doktor arayışındayım samsun için ama hâlâ bulabilmiş değilim. Eşimde istersen doğumdan önce izne ayrılırım, ankarada doktor buluruz doğumu ankarada yaparsın, doğumdan sonra da toparlanınca evimize döneriz diyor. Kesinlikle zorlamıyor, kararı bana bıraktı. Bense rahat edebilir miyim bilmiyorum. Akraba çevren çok kalabalık bebek görmeye gelmek isteyen olur annen eve alır mı bu virüste, benim duş, tuvalet ihtiyacım olur, bebek ağlar durmaz, benim gazım olur vs bunun gibi şeylerden dolayı rahat edebilir miyim bilmiyorum dedim. Biraz düşünmek istediğimi söyledim.
Fiziki şartlar olarak her imkan var kv evinde. Ama manevi olarak ne kadar iyi anlaşsakta sıkıntı yaşar mıyım bu süreçte hiç bilemiyorum. Konuyu bir arkadaşımla paylaştığımda bence git doğumu orda yap, sezeryan bile olsan bir kaç güne toplar evine dönersin, o süre zarfında yemeğin çayın çorban önüne gelir, sen iş yapmazsın toparlanmaya fırsatın olur dedi. Hem daha sonra kv kp toplanıp sana bebek görmeye geleceğiz diye yatılı kalmaya da gelmezler, bebeği de görmüş olurlar dedi. Eve misafir gelmek isterse de eşin baştan konuşsun annesiyle, kimseyi kabul etmeyin misafir dedi. Bebeği memeye alıştırma, altını değiştirme, yıkama gibi şeyleri annenle beraber gösterir öğretir, destek olurlar dedi. (kv ve annem çok yakın oturuyor.) istersen evine dönerken anneni de götürürsün bir süre dedi.
Benim kafam inanılmaz karıştı kızlar. Bir yanım bu fikri çok mantıklı buluyor, bir yanımda sıkıntı yaşar mıyım lohusa halimle diye düşünüyor.
Fikirlerinize, tavsiyelerinize, daha önce kv ile lohusa dönemi geçirmiş arkadaşlarımın tecrübelerime ihtiyacım var.
Kesinliği olmayan normal doğum uğruna ankarada doğum yapmak mı yoksa kendi evimde her zorluğa katlanmak mı? Siz olsanız ne yapardınız?
Valla bende bundan korkuyorum canım. Her ne kadar iyi olursa olsun sonuçta kayınvalide adı. Hamileyken bile çok hassas oluyor insan, lohusalığı düşünemiyorum. Öte yandan hamilelik boyunca bir doktora adam gibi gidemedim, ya doktor değişti, ya bizim tayinimiz çıktı. Sürekli aynı doktora gidememenin stresi de var üzerimde. Kafam çok karışık o yüzden.Sanırım ben evimde olmayı seçerdim canım. Yani doğum da insan inanılmaz hassas oluyor. Ben ilk doğumumda kv ile kavga etmiştim. Ordan biliyorum
Annen ve kv aynı şehirdeyse neden annende kalmiyorsun doğumdan sonra? Ben kayinvalidemde kalmak istemezdim şahsen. Kayinbabanin yanında afedersin gazimi nasıl çıkaracağım, göğsümü nasıl rahatça açacağım. Nefret ederim böyle tedirginliklerden. Annenin yanında kal kesinlikle, böyle bir imkanın yoksa kendi evinde..Kızlar fikirlerinize ihtiyacım var
Ben amasyaya taşınacağım temmuzda. Orda özel hastane olmadığı için Samsundan doktor bakacağım. Normal doğumu çok istediğim için onu destekleyen bir doktor olsun istiyorum. Olmazsa tabi sezeryan olur ama gönlüm hep normalden yana. Doktor arayışındayım samsun için ama hâlâ bulabilmiş değilim. Eşimde istersen doğumdan önce izne ayrılırım, ankarada doktor buluruz doğumu ankarada yaparsın, doğumdan sonra da toparlanınca evimize döneriz diyor. Kesinlikle zorlamıyor, kararı bana bıraktı. Bense rahat edebilir miyim bilmiyorum. Akraba çevren çok kalabalık bebek görmeye gelmek isteyen olur annen eve alır mı bu virüste, benim duş, tuvalet ihtiyacım olur, bebek ağlar durmaz, benim gazım olur vs bunun gibi şeylerden dolayı rahat edebilir miyim bilmiyorum dedim. Biraz düşünmek istediğimi söyledim.
Fiziki şartlar olarak her imkan var kv evinde. Ama manevi olarak ne kadar iyi anlaşsakta sıkıntı yaşar mıyım bu süreçte hiç bilemiyorum. Konuyu bir arkadaşımla paylaştığımda bence git doğumu orda yap, sezeryan bile olsan bir kaç güne toplar evine dönersin, o süre zarfında yemeğin çayın çorban önüne gelir, sen iş yapmazsın toparlanmaya fırsatın olur dedi. Hem daha sonra kv kp toplanıp sana bebek görmeye geleceğiz diye yatılı kalmaya da gelmezler, bebeği de görmüş olurlar dedi. Eve misafir gelmek isterse de eşin baştan konuşsun annesiyle, kimseyi kabul etmeyin misafir dedi. Bebeği memeye alıştırma, altını değiştirme, yıkama gibi şeyleri annenle beraber gösterir öğretir, destek olurlar dedi. (kv ve annem çok yakın oturuyor.) istersen evine dönerken anneni de götürürsün bir süre dedi.
Benim kafam inanılmaz karıştı kızlar. Bir yanım bu fikri çok mantıklı buluyor, bir yanımda sıkıntı yaşar mıyım lohusa halimle diye düşünüyor.
Fikirlerinize, tavsiyelerinize, daha önce kv ile lohusa dönemi geçirmiş arkadaşlarımın tecrübelerime ihtiyacım var.
Kesinliği olmayan normal doğum uğruna ankarada doğum yapmak mı yoksa kendi evimde her zorluğa katlanmak mı? Siz olsanız ne yapardınız?
Klasik kayınvalide düşüncesi, kv varken anneye mi gidilirmiş der kesin. Ben istesem direnip annemde kalırım ama eşimde sanırım biraz kendi evlerinde kalma taraftarı, evleri geniş ve büyük, oda imkanı olduğu için. Annemlerin evi küçük olduğu için mutlaka bir bahane bulup eşimi de etkiler diye düşünüyorum.Annen ve kv aynı şehirdeyse neden annende kalmiyorsun doğumdan sonra? Ben kayinvalidemde kalmak istemezdim şahsen. Kayinbabanin yanında afedersin gazimi nasıl çıkaracağım, göğsümü nasıl rahatça açacağım. Nefret ederim böyle tedirginliklerden. Annenin yanında kal kesinlikle, böyle bir imkanın yoksa kendi evinde..
Canım merak ettim de geçen ki yazında da bunda da normal doğumu destekleyen bir doktor bulmak istediğini yazıyorsun. Tüm doktorlar normalse normal mecbursa sezaryen yapmıyorlar mı? Merak ettim de. Bu arada inşallah senin için hangisi hakkından hayırlıysa ona karar verirsin. Ama bana sorarsan arkadaşının söyledikleri bana da mantıklı geldi. Ki ben gebeliğimin başından beri kv’lerdeyim. Bir hafta kalsan bence bi sorun yaşamazsın. Ha tabi insanın kendi evi kendi annesi farklı. Ama sende onların evlatlarının artıkKızlar fikirlerinize ihtiyacım var
Ben de kendi evim olsun isterdim. Kv çok iyi olabilir ama bu insanın kendiyle ilgili bir durum, rahat etmedin mi olmuyor işteKlasik kayınvalide düşüncesi, kv varken anneye mi gidilirmiş der kesin. Ben istesem direnip annemde kalırım ama eşimde sanırım biraz kendi evlerinde kalma taraftarı, evleri geniş ve büyük, oda imkanı olduğu için. Annemlerin evi küçük olduğu için mutlaka bir bahane bulup eşimi de etkiler diye düşünüyorum.bende sırf bu dediklerini düşündüğüm için sezeryan bile olsa kendi evimde mi dursam, annem yanıma gelir diye düşünüyorum. Kafam çok dolu, ne doğru ne yanlış ayırt edemiyorum.
Kuzum samsunda bir iki doktor buldum ama çoğu doktor kendilerine takip olmayan gebeler kabul etmiyormuş diye duydum. Gerçekten de öyle, danıştımda. Normal olmazsa bizim sağlığımız için sezeryan olursa Tabiki başım gözüm üstüne ama sırf normal doğuma uğraşmamak için bahaneyle sezeryana alınan çok kişi tanıyorum. Normal yapabileceksem açıkçası doktorun üşengeçliğinden sezeryan de olsun istemiyorum.Canım merak ettim de geçen ki yazında da bunda da normal doğumu destekleyen bir doktor bulmak istediğini yazıyorsun. Tüm doktorlar normalse normal mecbursa sezaryen yapmıyorlar mı? Merak ettim de. Bu arada inşallah senin için hangisi hakkından hayırlıysa ona karar verirsin. Ama bana sorarsan arkadaşının söyledikleri bana da mantıklı geldi. Ki ben gebeliğimin başından beri kv’lerdeyim. Bir hafta kalsan bence bi sorun yaşamazsın. Ha tabi insanın kendi evi kendi annesi farklı. Ama sende onların evlatlarının artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?