2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Ben de kendi evim olsun isterdim. Kv çok iyi olabilir ama bu insanın kendiyle ilgili bir durum, rahat etmedin mi olmuyor işte Dediğin gibi yatıcaksın kalkıcaksın kp var kayın var bilemedim iyi düşünmek lazım.
İnan kaynım ve kp yönünden asla rahatsız hissedeceğim birşey olmaz, çok iyi insanlar. Kendi köşelerine odalarına çekilip yatarlar akşamları. Beni endişeye düşüren kayınvalidem. Dediğin gibi kendine iyi bir insan olabilir ama doğumda değişir mi, bana sıkıntı çıkarır mı bilemiyorum. Derdim tamamen manevi yönden sıkıntı çekme korkusu, maddi ve fiziki olarak sıkıntı asla çekmem.

Annende ordaysa neden annende kalmayıp kayınvalidende kalmayı düşünüyorsun

Her şey gönlünce olsun Evde de olsak kv evinde de eşlerimiz yanımızda olursa atlatırız her şeyi

Benim annemde pandemiden dolayı köyde kayınvalidem burda ben yardımcı olurum anneni çağırma boşuna doğum yaptığın zaman çıkar gelirler dedi bende sen benim nazımı çekemezsin o annem ne desem kaldırır ama nasıl bi psikolojide olurum bilmiyorum dedi kadının ağzı var dili yok aslında ama doğum bu ne olur ne olmaz kimse kırılmasın öz annem sonuçta kızsam bile kırılmaz sonra helalleşirim kaynanam bişi der lohusa psikolojisi tersime gelir kırıcı bişi söylerim kocamda üzülür oda üzülür aramız bozulur anneme söylesem iki saat sonra özür dilerim duymamış gibi olur ne bileyim kayınvalide bu konularda bana çok uzak geliyor. Başka şansın yoksa yapacak birşey yok ama ben tek doğurmayı tercih ederdim heralde eşim yardımcı olduğu kadar diye düşünürdüm

Annende ordaysa neden annende kalmayıp kayınvalidende kalmayı düşünüyorsun
Annemlerin evi çok küçük canım ve soğuk oluyor ne yazıkki. Kv evi de büyük, sıcak ve imkanı bol olunca olursa orda olur diye konuşuluyor hep. İstesem annemde kalmak konusunda diretirim, ikna da ederim ama benim için yıpratıcı bir süreç olur diye hiç bulaşmak istemiyorum bu konuya. Ve annemde açıkçası kvde kalmam taraftarı olunca pek dillendiremedim bu konuyu
Her şey gönlünce olsun Evde de olsak kv evinde de eşlerimiz yanımızda olursa atlatırız her şeyi
İnşallah canım hepimizin gönlünce olsun
Çok doğru diyorsun canım. Aynı şeyleri eşime söyledim mesela konuştuğumuzda, annem nazımı çeker. Senin annene kızsam bağırsam o an bişey demez belki ama bana gönül koyar içten içe kırılır. Ben kendi anneme ne dersem diyeyim az sonra unutur darılmaz bile dedim. Annem sana yardımcı olur, anlayışlı olur o da çocuk doğurmuş diyor ama kendisinin kvsi yok, hiç kv görmemiş beni anlar mı bilemiyorum. İstediği kadar iyi olsun insan yeri geliyor kendi kızına tahammülü azalıyor bazen, ben kv için el kızıyım sonuçta bana katlanır mı o psikoloji ile bilemiyorum. Bir yandan da olacaklara göz yumup iyi bir doktorda doğum yapma ve doğumdan sonra bir haftalık rahat etme uğruna bunu kabul mu edeyim bilemedim. Hamile depresyonu mu oldum nedir, kafam karmakarışık. zor olsun ama kendi evim olsun diyorum bir yandan, bir yandan korkuyorum herşey birbirine girdi.

tetanos asisi oldugum kolum aksama dogru agrimaya basladi
Birkaç gün ağrıyor canım genelde, endişe etme. Bana hemşire 24 saat su değdirme ondan sonra duş alabilirsin demişti. Mümkün olduğunca kolunu kullanmamaya, kendini yormamaya çalış. Birkaç güne geçiyor, şifa olsun

Valla kayinvalidemin ne düşündüğü umrumda bile olmazdı kırk kere mi doğuracagim önemli olan senin rahatin canım. Annende kalamayacaksan evinde doğur annen gelsin

Anladım canım. Amannn!! Bir de şimdi onu düşüncez o zaman. ben daha hiç doğum konularına girmedim doktorumla. İnşallah öyle üşengeçlik yapmazlar. ki normal doğum daha pahalıbenim doktorumda sezaryen daha uygun. Hayırlısı bakalım. O kadar haklısın ki düşüncelerin de ayrıca biz tanımıyoruz sen tanıyorsun karışan biriyse bende rahatsız olurdum. Ama uzakta tek kalmakta var diyorsun oda kötü bence bir taraf diğer taraftan ağır basıyordur canım gönül süzgecin’den geçirdiğinde. O tarafı seç. Uzakta kalırsan yalnızlığı göze alacaksın bu tarafa gelirsende belki bazı sıkıntıları yaşayacaksın. Belkide kv’den düşündüğünden daha iyi davranacak

Valla kayinvalidemin ne düşündüğü umrumda bile olmazdı kırk kere mi doğuracagim önemli olan senin rahatin canım. Annende kalamayacaksan evinde doğur annen gelsin
Doğru diyorsun canım fiziki olarak rahatlığın yanında manevi ve psikolojik olarakta rahat hissetmek önemli. Biraz düşünüp karar vereceğim artık, önemli olan bebek ve benim sonuçta. birde ne kadar istersem isteyeyim normal doğum nasip olmayabilir de, bunun için kendi evimi düzenimi bırakıp memlekete gitmek olurmu onu da düşünüyorum.

Reactions: The
Normalde böyle konularda net ve kesin tavırlı bir insanım ama konu bebek olunca hep acabalara, ya şöyle daha iyi olursalara geliyor ve kafam karışıyor canım. yalnızlıkta zor geliyor, ya kv ile sorun yaşarsam düşüncesi de. Hakkında hayırlısı olana Allah beni yakınlaştırır diye dua ediyorum artık. Daha vakit var ama doktor ayarlama açısından biraz erkenden karar vermek istedim ama akışına bırakacağım sanırım.

Bak benim kayınvalidem de çok yardımsever, çok iyi birisi. Bana bak desem bir ay bakar eminim. Ama ben rahat edemem yani. Bilmiyorum bu konuda direk duygusal düşünüyorum, lohusa nazımı annem çekmeli şahsen Kayinvalidem bebeğin bakımında bir şeye karışsa muhtemelen gıcığıma gider ama anneme karışma diyebilirim mesela. Anne sonuçta. Hakkında hayırlısı olsun canım

Ben 2016 yilinda bir doz asi oldugum icin hamilelikte sadece 1 doz yapildi. 2. Doz yapilmayacak canim
Benim e nabizda asim cok uzun zamandir gozukuyor. Yani rahat 1 bck aydir. Meslek olarak da alakasi yok ama ben yine de yaptirmayi dusunmuyorum
Canim bu durum tamamen senin yapin ile alakali. Mesela bazisi cok insan sever ve tahammul eder etrafinda birilerindeb rahatsiz olmazsa kayinvalidenlerde rahat edebilirsin belki. Ama ben mesela yalnizliga cok aliskin oldugum icin 2 3 saatten fazla biri ile vakit gecirmek beni cok yoruyor. Ve ben kendi evim disinda baskasinin evinde yataginda banyosunda rahat edemiyorum. Ben tercih etmezdim ama benim ilk dogumum olacak kismetse. Bu sikintiyi yasayan kisiler sana daha iyi fikir verebilirler. Arkadasin mantikli konusmus ama ben birileri benim icin birsey yapinca rahat olamiyorum mesela.

Çok doğru diyorsun canım hayırlısı olsun inşallah, tavsiyelerin için çok teşekkür ederim
Mesela bulantı döneminde izne gittiğimizde yeme, içme, ev işi konusunda asla sıkıntı yaratmadı. Ne istesem pişirdi, aldı getirdi yedirdi ama manevi olarak yoruldum. Evde kendi içinde kızıyla tartışması, ye ye ye kilo al baskısı, senin cildin yumuşak çok çatlarsın şunu sür, göbeğin sarkar doğumdan sonra korse takalım lafları.. Hepsi kendi açısından iyi niyetle söylenmiş şeyler ama bana dokunup üzebileceğini düşünmeden söylenmiş şeyler. Fiziki olarak dinlenmiş ama zihnen yorgun döndüm mesela izinden. Bu doğum işi bambaşka, beni yıpratır mı iyi biri olsa bile bilemiyorum. Birde dediğin gibi burda tek başıma yalnızlığa ve dinginliğe alıştım, birden o curcunaya girmek beni yıpratır mı kendimden emin olamıyorum. Eksileri ve artıları önüme koyup kendime en uygun şeye karar vermeye çalışacağım artık canım.

bende annemle rahat edemedim mesela annemin konusmalarini kaldiramadim simdiden evime geldim esim yurtdisinda evde yanlizim

Depresyon değil kesinlikle bende olsam bende düşünürdüm bunları haklısın düşünmekle ama ne bileyim bana genel olarak anne evide olsa başka bir evde kalmakta zor gelirdi kalacağın yere yakın bir doktor araştırması yapıp anneni yanına çağırsan da rahat olabilir aslında

bende annemle rahat edemedim mesela annemin konusmalarini kaldiramadim simdiden evime geldim esim yurtdisinda evde yanlizim
Bende uzun süre kalmayı kaldıramam da en azından 10 gün ben kendime gelene bebeğin bezini bağlamayı öğrenene kadar annemin gündüzleri yanımda olmasını isterim ya

Reactions: The
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…