- 30 Kasım 2015
- 405
- 248
- 103
Üniversitede canım, şehir hastanesinde bir perinatolog var randevu ile bakıyor bi türlü düşüremedim randevuyu. üniversitede giriş yapıp muayene olup doktor isteyecek sanıyordum direkt verdiler randevuyu geç olmadan sen de al, şehir hastanesindeki perinatoloji bölümüne randevu bulursan daha iyi olur, Metin ilgeç 450 liraya bakıyor detaylıya Buhara’da var mı bilmiyorumCanım sen detaylıya hangi hastanede girdin ve hangi doktor bende bu hafta gireceğim
Evet bana hem rapor hem CD verdiler. Bir de ultrason görüntüsükizlar detayli ultrasonun sonunda bilgilerin yazili oldugu bir kagit ve ya cd veriliyor mu
Benim detaylıyı doktorum yaptığını söyledi zaten canım fetal eko için üniversite hastanesinde Atakan beye yönlendirdi sen şimdi Metin bey mi gittinÜniversitede canım, şehir hastanesinde bir perinatolog var randevu ile bakıyor bi türlü düşüremedim randevuyu. üniversitede giriş yapıp muayene olup doktor isteyecek sanıyordum direkt verdiler randevuyu geç olmadan sen de al, şehir hastanesindeki perinatoloji bölümüne randevu bulursan daha iyi olur, Metin ilgeç 450 liraya bakıyor detaylıya Buhara’da var mı bilmiyorum
Siz kaçıncı haftanızdasınızYa bnde 54le hamile kaldım 62olmuşm üstelik çokda dikket etmeme rağmen psikolojim bozuldu
Tekrar okuyunca anladım sen Metin beye gittin ama beni Atakan beye yönlendirdi iyi mi acabaÜniversitede canım, şehir hastanesinde bir perinatolog var randevu ile bakıyor bi türlü düşüremedim randevuyu. üniversitede giriş yapıp muayene olup doktor isteyecek sanıyordum direkt verdiler randevuyu geç olmadan sen de al, şehir hastanesindeki perinatoloji bölümüne randevu bulursan daha iyi olur, Metin ilgeç 450 liraya bakıyor detaylıya Buhara’da var mı bilmiyorum
Yok canım normal radyoloji bölümünden randevu alıyorsun ücretsiz , Metin ilgeç özel muayenesinde 450ye bakıyor bir yakınım ona gidiyor ordan biliyorumBenim detaylıyı doktorum yaptığını söyledi zaten canım fetal eko için üniversite hastanesinde Atakan beye yönlendirdi sen şimdi Metin bey mi gittin
Anlamamışım demekkiYok canım normal radyoloji bölümünden randevu alıyorsun ücretsiz , Metin ilgeç özel muayenesinde 450ye bakıyor bir yakınım ona gidiyor ordan biliyorum
Bu konu benim kafamda da karmakarışık. Aşı olmak istemiyorum ama ne olacağını da bilmiyorumKızlar 24 hafta 32 hafta arası idari izin kalkarsa aşı mı vurulacaksınız Yoksa memurlar hep aşılı olacak ve dikkat etmeyecekler risk altında olacağız kararınız nedir. 21 inde bakanlar kurulu toplanacak karar verilecek
Belki kultur farkidir bilemem ama ben kayinvalidenizin bu dusuncesini anlayamiyorum. Anne varken asil kayinvalideye mi gidilirmis yahu yeni bebek dogmus en hassas ozel donemindesiniz. Belki esiniz rahat edemez o ayri, ama sonucta katlanmali cunku lohusa olan siz, buyuk bir deneyim gecirmis siz, agri aci yasiyan siz.Klasik kayınvalide düşüncesi, kv varken anneye mi gidilirmiş der kesin. Ben istesem direnip annemde kalırım ama eşimde sanırım biraz kendi evlerinde kalma taraftarı, evleri geniş ve büyük, oda imkanı olduğu için. Annemlerin evi küçük olduğu için mutlaka bir bahane bulup eşimi de etkiler diye düşünüyorum.bende sırf bu dediklerini düşündüğüm için sezeryan bile olsa kendi evimde mi dursam, annem yanıma gelir diye düşünüyorum. Kafam çok dolu, ne doğru ne yanlış ayırt edemiyorum.
Klasik kayınvalide düşüncesi, kv varken anneye mi gidilirmiş der kesin. Ben istesem direnip annemde kalırım ama eşimde sanırım biraz kendi evlerinde kalma taraftarı, evleri geniş ve büyük, oda imkanı olduğu için. Annemlerin evi küçük olduğu için mutlaka bir bahane bulup eşimi de etkiler diye düşünüyorum.bende sırf bu dediklerini düşündüğüm için sezeryan bile olsa kendi evimde mi dursam, annem yanıma gelir diye düşünüyorum. Kafam çok dolu, ne doğru ne yanlış ayırt edemiyorum.
Bana kağıt verdiler cd vermedikizlar detayli ultrasonun sonunda bilgilerin yazili oldugu bir kagit ve ya cd veriliyor mu
Bende son zamanlar dikkat ediyorum ama yine almışımYa bnde 54le hamile kaldım 62olmuşm üstelik çokda dikket etmeme rağmen psikolojim bozuldu
İnşallah hakkımda hayırlısını gönlüm kayar canımKedilervekitaplar canım bence kv de hem dr hemde senin rahat edeceğin açıdan rahatmış orda yapman senin daha kolay toplanmanı sağlar.. Annende yakınmış oda gelir yardım eder çabucak toparlanırsın.. Doğum şekli son ana kadar belli olan bi şey değil maalesef herşey normale doğru giderken Allah korusun beklenmedik bi Durum olur sezeryan olursun önemli sağlıkla dünyaya gelmeleri. Ben olsam tek başıma bilmediğim bi yerde olmaktansa kv evini tercih ederdim..Bende doğumu kv de yaptım yakın bi ilçedeydik biz gerçi 10 gün kaldım sonra kendi evime gitti.İnşallah gönlüne göre güzel bir karar verirsin
Erkek ve kaynana merkezli bir düşüncesi var işte. Evlenip o eve gelince kendi evinden çıkmış işim bitmiş olarak görüyorlar seni. Sanırım en güzeli kendi evimin kahrını çekmek olcak, doğum yöntemim ne olursa olsun. Doğuma da annem kesin gelir, kendisi de gelip kalmak isterse itiraz etmem. Özel bakımımla annem ilgilenir en azından.Belki kultur farkidir bilemem ama ben kayinvalidenizin bu dusuncesini anlayamiyorum. Anne varken asil kayinvalideye mi gidilirmis yahu yeni bebek dogmus en hassas ozel donemindesiniz. Belki esiniz rahat edemez o ayri, ama sonucta katlanmali cunku lohusa olan siz, buyuk bir deneyim gecirmis siz, agri aci yasiyan siz.
Sizi uzmus gibi olmayayim ama ben olsam sanirim annemde kalmayi zorlardim. Cok kolayliklar diliyorum.
Valla galiba bende buna karar verdim canım. Başka bir konu hakkında kendisi bile bizim ev kalabalık falan dedi. Rahat edemezsem ya düşüncesi yerleşti iyice kafama. Gideceğim ildeki tüm imkanları, doktorları deneyeceğim sanırımCanım tamamen senin yapınla alakalı, ben olsam kv geniş evi yerine annemin küçük soğuk evini tercih ederdim. Benim kayınvalidem de dünya iyisi bir insan ama hamilelik döneminde insan daha hassas oluyor ve bana şu ara ne dese batıyor açıkçası, lohusalık halimi düşünemiyorum. Evlerimiz de yakın hatta, “Artık bebişimiz olunca sürekli geliriz” filan diyorlar gülerek, şaka mı gerçek mi bilmiyorum ama onlar öyle dedikçe bile şimdiden tansiyonum düşüyor. Zaten ikide bir de ikinci çocuk konusunu açıyor “Emzirirken bir tane daha gelirmiş ne güzel olur” diye o da ayrı tansiyonumu düşürüyor, iyi niyetle bile olsa hiç tahammül edemiyorum böyle laflara artık. Yalnızlığı seven bir yapım var benim de ve zırt pırt eve birileri gelsin istemiyorum. Annemle didişirim ederim ama annem sonuçta, her nazımı çeker, kimse de bana annemden daha iyi bakamaz. O yüzden senin yerinde olsam kv evini tercih etmezdim, yabancı ev gibi geliyor bana bir de banyosu, emzirmesi vs filan rahat edemezdim ben.
Bende bu konuda size sormak istiyordum kızlar ya. Ne yapacağız bu yükleme testini, konu hakkında hiçbir bilgim yok açıkçası.Bu şeker yükleme testi konusunda da ben olmak istemiyorum açıkçası, sabah aç karnına o şekerli sıvıyı alsam anında kusarım muhtemelen. Geçen yaptıran arkadaşım bayıldı içtikten sonra, bebeğin bile birkaç gün hareketleri değişmiş. Zaten şu anda da şekerim varmış gibi besleniyorum, zamanı gelince doktorumla konuşucam izin verirse sadece açlık-tokluk ölçtürmek istiyorum.
Benim kontrollerim üniversitede değil ya canım radyolojiye yönlendirdiler belki de senin doktorun özele geçiyor ya onların kendine özel cihazı vardır kuzumAnlamamışım demekkio zaman benim doktor radyolojidemidir canım
Benim de göğüste baya bi çatlama oldu ya geri dönüşü olmaz sanırım artıkBen birşey olacağını sanmam ama yine de dikkatli olmakta fayda var canımonlar bebekleri bizden daha çok koruyor sıpalar
Geçmedi canım nerdeeaksine göğüslerimdekiler çoğaldı, kalçada da oluşmaya başladı. Göbekte henüz yok bakalım sen ne durumdasın canım?
Ben ingilteredeyim. Herkese asi oncesi rutin sorular soruyorlar. Herhangi bir alerji var mi, ya da kullandigin bir ilac, son 2 hafta icinde grip asisi oldun mu, siseyi gosterip hangi asiyi vurundugunu teyit ettiriyorlar. Hicbir form doldurtup imza attirmiyorlar. Ha bir de isim soy isim ve dogum tarihini teyit ediyorlar. Asidan sonra 15dk oturtup gidebilirsin diyorlar..Imza atıp bisey doldurdular mi bilmiyorum ama çok konuştu doktor öncesinde sorular sordu vs sanırım o sırada bi form doldurmuştur direk sohbet gibi değilse sonrada hemşire aşı vurdur
Ben de 40 kiloyla hamile kaldım ve 49 kilo oldum şuan 22 haftamdayımBende 45le hamile kaldım, çokta zor kilo alan bir yapım vardı ama 52yi gördüm tartıda 24 haftada. Artık tartılmaya korkuyorum
Valla kayınvalideler baldan tatlı olsa da yine Bi sıkıntı çıkarıyor sanırım.
Sanırım tamamen yok olmaz ama düzenli yağ kullanmakla filan en aza indirebiliriz diye düşünüyorum canımBenim de göğüste baya bi çatlama oldu ya geri dönüşü olmaz sanırım artık
Benden daha zayıf hamile kalan birini buldum şükürler olsunBen de 40 kiloyla hamile kaldım ve 49 kilo oldum şuan 22 haftamdayımama hep hayalimdeki kiloya ulaştım şükürler olsun ki
Yaa beterin beteri var işteSanırım tamamen yok olmaz ama düzenli yağ kullanmakla filan en aza indirebiliriz diye düşünüyorum canım
Benden daha zayıf hamile kalan birini buldum şükürler olsunbende öyleyim canım valla, ideal kiloma bile yeni ulaştım, o da göbeğim belirgin şekilde çıktı artık. Birazda kalçalar büyümüş o kadar. Bol giyinince hamile olduğumu kimse anlamıyor bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?