- 14 Ekim 2020
- 3.614
- 6.961
- 88
Ben hayatımda hiç 49 olmamıştım canım. Tartıda 49 üstünü görünce hâlâ gerçek mi acaba diye bir kaç kez tartılıyorum. Çocuk içimde hareket etmese göbeğimi sanki çok yemek yiyip şişmişim gibi hissediyorumYaa beterin beteri var iştehep almak istedim ama ben de senin gibi almada zorluk yaşıyodum baya canım
Şeker yüklemeye bende yarın gideceğim yani 50 gram şeker ortalama 4 dilim baklava ediyor kimsede demesin ben hiç hayatımda 4 dilim baklavayı bi günde yemedim diye yani o yüzden ben aşırı abartıldığını düşünüyorum kaldıki daha önce gebe kalmadan önce de yaptırmıştım düşünülen gibi birşey değil tabi aç karnına tuzlu birşey yemeden biraz mide bulandırmıyor değil ama çok çok abartılıyor. Türk toplumu olarak ekmek makarna pilav tatlı pekmez reçel yiyen bir toplumuz bize koymaz yani 50 gr şeker. Hayatımda hiç tatlı yemedim meyvede günde 1 porsiyonu geçmiyorum yaş meyve yediysem kuru meyve tüketmem ekmek makarna pilavı bir öğünde günde bir kere 1 porsiyon alıyorum diyen varsa onu bilemicem tabiki. Ki kendim hemşireyim. Beslenmeme dikkat ediyor olmama rağmen yediğim kuru meyve yaş meyve ekmek vs kaç 50 gram ediyor sayamıyorum.Bende son zamanlar dikkat ediyorum ama yine almışım
İnşallah hakkımda hayırlısını gönlüm kayar canım
Erkek ve kaynana merkezli bir düşüncesi var işte. Evlenip o eve gelince kendi evinden çıkmış işim bitmiş olarak görüyorlar seni. Sanırım en güzeli kendi evimin kahrını çekmek olcak, doğum yöntemim ne olursa olsun. Doğuma da annem kesin gelir, kendisi de gelip kalmak isterse itiraz etmem. Özel bakımımla annem ilgilenir en azından.
Valla galiba bende buna karar verdim canım. Başka bir konu hakkında kendisi bile bizim ev kalabalık falan dedi. Rahat edemezsem ya düşüncesi yerleşti iyice kafama. Gideceğim ildeki tüm imkanları, doktorları deneyeceğim sanırım
Bende bu konuda size sormak istiyordum kızlar ya. Ne yapacağız bu yükleme testini, konu hakkında hiçbir bilgim yok açıkçası.
Benim bilgim pek yoktu canım açıkçası, sadece şekerli bir sıvı içildiğini biliyordum. Etrafımda sanki öcüymüş gibi anlatanlar olduğu için neymiş bu diye merak ettim. Araştırmaya fırsatım da olmadı vakti gelmeden. Dediğim gibi hiç mi meyve ya da çikolata, şeker yemiyoruz sanki.Şeker yüklemeye bende yarın gideceğim yani 50 gram şeker ortalama 4 dilim baklava ediyor kimsede demesin ben hiç hayatımda 4 dilim baklavayı bi günde yemedim diye yani o yüzden ben aşırı abartıldığını düşünüyorum kaldıki daha önce gebe kalmadan önce de yaptırmıştım düşünülen gibi birşey değil tabi aç karnına tuzlu birşey yemeden biraz mide bulandırmıyor değil ama çok çok abartılıyor. Türk toplumu olarak ekmek makarna pilav tatlı pekmez reçel yiyen bir toplumuz bize koymaz yani 50 gr şeker. Hayatımda hiç tatlı yemedim meyvede günde 1 porsiyonu geçmiyorum yaş meyve yediysem kuru meyve tüketmem ekmek makarna pilavı bir öğünde günde bir kere 1 porsiyon alıyorum diyen varsa onu bilemicem tabiki. Ki kendim hemşireyim. Beslenmeme dikkat ediyor olmama rağmen yediğim kuru meyve yaş meyve ekmek vs kaç 50 gram ediyor sayamıyorum.
Şeker yüklemeye bende yarın gideceğim yani 50 gram şeker ortalama 4 dilim baklava ediyor kimsede demesin ben hiç hayatımda 4 dilim baklavayı bi günde yemedim diye yani o yüzden ben aşırı abartıldığını düşünüyorum kaldıki daha önce gebe kalmadan önce de yaptırmıştım düşünülen gibi birşey değil tabi aç karnına tuzlu birşey yemeden biraz mide bulandırmıyor değil ama çok çok abartılıyor. Türk toplumu olarak ekmek makarna pilav tatlı pekmez reçel yiyen bir toplumuz bize koymaz yani 50 gr şeker. Hayatımda hiç tatlı yemedim meyvede günde 1 porsiyonu geçmiyorum yaş meyve yediysem kuru meyve tüketmem ekmek makarna pilavı bir öğünde günde bir kere 1 porsiyon alıyorum diyen varsa onu bilemicem tabiki. Ki kendim hemşireyim. Beslenmeme dikkat ediyor olmama rağmen yediğim kuru meyve yaş meyve ekmek vs kaç 50 gram ediyor sayamıyorum.
Cnm ben de kvde kalmamayi tercih ederdim. Kendi evime gider annemi de cagirirdim. Arkadaslarim bircogu dogum sonrasi kv ile sorun yasadi hatta onlarda kv onlarin evine gelmisti. Bence hic riske girme en mutlu ve en karmasik zamanlarimizi. Bu arada benim bulundugum ilcede de dogum yaptirilmiyo. 1bucuk saat uzakliktaki baska ilceye gidiyorum. Burdaki anneler de hep boyle dogum yapti bi sorun yasamadilar. Normal dogum yapan da cok. Ins en dogru karari veririsinKızlar fikirlerinize ihtiyacım var
Ben amasyaya taşınacağım temmuzda. Orda özel hastane olmadığı için Samsundan doktor bakacağım. Normal doğumu çok istediğim için onu destekleyen bir doktor olsun istiyorum. Olmazsa tabi sezeryan olur ama gönlüm hep normalden yana. Doktor arayışındayım samsun için ama hâlâ bulabilmiş değilim. Eşimde istersen doğumdan önce izne ayrılırım, ankarada doktor buluruz doğumu ankarada yaparsın, doğumdan sonra da toparlanınca evimize döneriz diyor. Kesinlikle zorlamıyor, kararı bana bıraktı. Bense rahat edebilir miyim bilmiyorum. Akraba çevren çok kalabalık bebek görmeye gelmek isteyen olur annen eve alır mı bu virüste, benim duş, tuvalet ihtiyacım olur, bebek ağlar durmaz, benim gazım olur vs bunun gibi şeylerden dolayı rahat edebilir miyim bilmiyorum dedim. Biraz düşünmek istediğimi söyledim.
Fiziki şartlar olarak her imkan var kv evinde. Ama manevi olarak ne kadar iyi anlaşsakta sıkıntı yaşar mıyım bu süreçte hiç bilemiyorum. Konuyu bir arkadaşımla paylaştığımda bence git doğumu orda yap, sezeryan bile olsan bir kaç güne toplar evine dönersin, o süre zarfında yemeğin çayın çorban önüne gelir, sen iş yapmazsın toparlanmaya fırsatın olur dedi. Hem daha sonra kv kp toplanıp sana bebek görmeye geleceğiz diye yatılı kalmaya da gelmezler, bebeği de görmüş olurlar dedi. Eve misafir gelmek isterse de eşin baştan konuşsun annesiyle, kimseyi kabul etmeyin misafir dedi. Bebeği memeye alıştırma, altını değiştirme, yıkama gibi şeyleri annenle beraber gösterir öğretir, destek olurlar dedi. (kv ve annem çok yakın oturuyor.) istersen evine dönerken anneni de götürürsün bir süre dedi.
Benim kafam inanılmaz karıştı kızlar. Bir yanım bu fikri çok mantıklı buluyor, bir yanımda sıkıntı yaşar mıyım lohusa halimle diye düşünüyor.
Fikirlerinize, tavsiyelerinize, daha önce kv ile lohusa dönemi geçirmiş arkadaşlarımın tecrübelerime ihtiyacım var.
Kesinliği olmayan normal doğum uğruna ankarada doğum yapmak mı yoksa kendi evimde her zorluğa katlanmak mı? Siz olsanız ne yapardınız?
Büyük ihtimal bende dediğin gibi kendi evimde yapıcam canım. En iyi kendi evimde rahat edebilirim gibi. Kendi evim kendi kurallarım olur. Kv evinde ne kadar rahat olsamda şu saatte herkes sussun bebek uyuyor, ışığı kapatın, ses çıkarmayın, misafir çağırmayın diyemem. Kendi evime kendim kural koyabilirim en azından canım.Cnm ben de kvde kalmamayi tercih ederdim. Kendi evime gider annemi de cagirirdim. Arkadaslarim bircogu dogum sonrasi kv ile sorun yasadi hatta onlarda kv onlarin evine gelmisti. Bence hic riske girme en mutlu ve en karmasik zamanlarimizi. Bu arada benim bulundugum ilcede de dogum yaptirilmiyo. 1bucuk saat uzakliktaki baska ilceye gidiyorum. Burdaki anneler de hep boyle dogum yapti bi sorun yasamadilar. Normal dogum yapan da cok. Ins en dogru karari veririsin
Galiba buradaki karışıklığı Canan Karatay yarattı, o bir zamanlar demeçler vermişti, neden hamilelere şeker veriliyor diye (çok şeker karşıtı bir insan). Kendisinin bazı görüşlerini beğensem de bazı görüşleri saçma olabiliyor.Kizlar seker yuklemesi konusu sadece bizim ulkemizde sorun haline gelmis. Ben arastirdim Amerika, Almanya ve Kanadada herkes yaptiriyor. Kardesim doktor o da yaptirilmasi gerekli ve cok onemli diyo. Gebelik sekeri farkedilmezse bebekte bircok ciddi soruna neden olur diyo. Ki normalde de bircoo hastaligin nedeni seker. Normalde ablamin da seker degerleri cok iiydi ama gebelik sekeri cikmisti. Onla hic alakasi yok arastirin isterseniz. Alinan seker de abartildigi gibi degil zaten ben yaptircam ve yaptirmanizi da oneririm
Evinizden memnunsaniz neden deliresiniz ki ? Yani 65 m2 de cok ufak degil ki bebek olur olmaz zaten ayri odasinda yatiran cok az kisi vardir diye dusunuyorum. Yer yatagindan ziyade sisme yataklar oluyor tek kisilik oyle birsey de alinabilir. Ya bu biraz maddi durumunuza da bagli eger ki durumunuz tasin git gel ustune ek kira odemeyi kaldirabiliyorsa tasinin istediginiz olsun.Kızlar, ben bu sorunumu daha önce başka bir forumda yazmıştım, ama sizin de fikrinizi almak istiyorum, bugünlerde sürekli bunu düşünüyorum.
Biz şu anda kendi evimizde oturuyoruz, 2+1 ama küçük bir 2+1, sadece 65 m2. 2. odamız bayağı küçük. Ben çalışan bir anne olacağım, 6 ay doğum izninden sonra işe döneceğim, ama işim gereği sürekli olarak evden çalışabiliyorum, ofise gitmeme gerek yok. Bana yardımcı olsun diye annem yanıma gelir diyorum, ama ikinci odamıza ancak bi yer yatağı koyabilirim onun için, o oda da çocuk odası yapacak yer bile yok (duvardan duvara dolap var orada ve evle ilgili bir sürü eşya o odada duruyor ). Eğer annem yeterli olmazsa, bakıcı tutmam gerekebilir, annem de yaşlandı artık, bilemiyorum yapabilir mi. Bakıcı tutarsak eğer o oda hiç olmaz.
Bana şu anda kendi evimizi bırakıp, onu kiraya verip de, başka eve kiraya gitmek çok zor geliyor. Bu evi oturtana kadar çok uğraşmıştım. Ama bu evde de hem kızımın bir odası olmayacak, hem de bize fenalık gelebilir küçücük evin içinde. Aslında mantıken bizim daha büyük bir eve taşınmamız lazım. Öte yandan, eşim yurtdışıyla bağlantılı bir proje yapıyor, ve hep istiyorki biz yurtdışına taşınalım. Ama onun projesinin olup da bizim yurtdışına gitmemiz hem düşük olasılık, hem de en az 1 - 1.5 sene sonra olacak bir şey eğer olursa. Sizce ben ne yapayım: şimdi hamile bir şekilde ev bakıp taşınmaya mı çalışayım? yoksa 1 sene sabredeyim (eğer delirmezsem), eşimin iş durumuna göre 1 sene sonra mı taşınıp taşınmamaya karar vereyim?
Sizler ne dersiniz? Doğumdan önce mi taşınmak kolay, sonra mı? Doğumdan sonra küçücük evde bir sürü insanla ben delirir miyim?
Kızlar, ben bu sorunumu daha önce başka bir forumda yazmıştım, ama sizin de fikrinizi almak istiyorum, bugünlerde sürekli bunu düşünüyorum.
Biz şu anda kendi evimizde oturuyoruz, 2+1 ama küçük bir 2+1, sadece 65 m2. 2. odamız bayağı küçük. Ben çalışan bir anne olacağım, 6 ay doğum izninden sonra işe döneceğim, ama işim gereği sürekli olarak evden çalışabiliyorum, ofise gitmeme gerek yok. Bana yardımcı olsun diye annem yanıma gelir diyorum, ama ikinci odamıza ancak bi yer yatağı koyabilirim onun için, o oda da çocuk odası yapacak yer bile yok (duvardan duvara dolap var orada ve evle ilgili bir sürü eşya o odada duruyor ). Eğer annem yeterli olmazsa, bakıcı tutmam gerekebilir, annem de yaşlandı artık, bilemiyorum yapabilir mi. Bakıcı tutarsak eğer o oda hiç olmaz.
Bana şu anda kendi evimizi bırakıp, onu kiraya verip de, başka eve kiraya gitmek çok zor geliyor. Bu evi oturtana kadar çok uğraşmıştım. Ama bu evde de hem kızımın bir odası olmayacak, hem de bize fenalık gelebilir küçücük evin içinde. Aslında mantıken bizim daha büyük bir eve taşınmamız lazım. Öte yandan, eşim yurtdışıyla bağlantılı bir proje yapıyor, ve hep istiyorki biz yurtdışına taşınalım. Ama onun projesinin olup da bizim yurtdışına gitmemiz hem düşük olasılık, hem de en az 1 - 1.5 sene sonra olacak bir şey eğer olursa. Sizce ben ne yapayım: şimdi hamile bir şekilde ev bakıp taşınmaya mı çalışayım? yoksa 1 sene sabredeyim (eğer delirmezsem), eşimin iş durumuna göre 1 sene sonra mı taşınıp taşınmamaya karar vereyim?
Sizler ne dersiniz? Doğumdan önce mi taşınmak kolay, sonra mı? Doğumdan sonra küçücük evde bir sürü insanla ben delirir miyim?
Canım eğer yurtdışı işiniz 1.5yıl sonra olacaksa bile olumlu bakıyorsanız beklemeye değer. Yüksek ihtimalle yurtdışına çıkarız diyebiliyorsanız ben bu evde idare etmenizi öneririm.Kızlar, ben bu sorunumu daha önce başka bir forumda yazmıştım, ama sizin de fikrinizi almak istiyorum, bugünlerde sürekli bunu düşünüyorum.
Canım bazen eşofmanın ya da çamaşırı lastik izi de olabiliyor. Ben geçen gün eşofmanın lastik izini çatlak sandım, karnım boydan boya kırmızıydı.Bugün ilk çatlaklarımı gördümkarnımın hemen altında üç tane kırmızı çizgi. Çok moralim bozuldu şu an
Yok yok keşke öyle olsa, çok beyaz tenliyim o çamaşır izlerine alışkınım ben ama bu başkaCanım eğer yurtdışı işiniz 1.5yıl sonra olacaksa bile olumlu bakıyorsanız beklemeye değer. Yüksek ihtimalle yurtdışına çıkarız diyebiliyorsanız ben bu evde idare etmenizi öneririm.
Canım bazen eşofmanın ya da çamaşırı lastik izi de olabiliyor. Ben geçen gün eşofmanın lastik izini çatlak sandım, karnım boydan boya kırmızıydı.
Benim göğüslerim ve kalçam da başladı bile çatlaklar. Göğüsler zaten harita gibiYok yok keşke öyle olsa, çok beyaz tenliyim o çamaşır izlerine alışkınım ben ama bu başka
Göbeğime her gün yağ sürmediğim için şu an pişmanım, savsakladım hep o işi sadece arada lierac sürdüm. Bugün gidip kakao yağı alacağım hemen.Benim göğüslerim ve kalçam da başladı bile çatlaklar. Göğüsler zaten harita gibi
benim genelde internette okuduğum, olucağı varsa ne yapsanız da oluyor. Sanırım genetik, kimisi yağlansa da oluyor, kimisi hiç bi şey sürmese de olmuyor... Üzmeyin kendiniziGöbeğime her gün yağ sürmediğim için şu an pişmanım, savsakladım hep o işi sadece arada lierac sürdüm. Bugün gidip kakao yağı alacağım hemen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?