- 15 Şubat 2021
- 160
- 291
- 18
- 37
Allah yardımcın olsun inşallah bi sıkıntı yoktur dualarımız seninleKızlar bugün 1 de şiddetli kanamam başladı hastanedeyim muaynelerde çok yıprandım birden paçalarımdan kan aktı şoka girdim kan ve idrar aldılar başka bir müdahale yok bu şekildemi oluyor anlamadım lütfen dualarınıza talibim
Geçmiş olsun, inşallah iyisinizdir?Kızlar bugün 1 de şiddetli kanamam başladı hastanedeyim muaynelerde çok yıprandım birden paçalarımdan kan aktı şoka girdim kan ve idrar aldılar başka bir müdahale yok bu şekildemi oluyor anlamadım lütfen dualarınıza talibim
Çok geçmiş olsun, umarım bir şeyiniz yokturKızlar bugün 1 de şiddetli kanamam başladı hastanedeyim muaynelerde çok yıprandım birden paçalarımdan kan aktı şoka girdim kan ve idrar aldılar başka bir müdahale yok bu şekildemi oluyor anlamadım lütfen dualarınıza talibim
Canımm dualarım seninle. İnşallah bebekte sende iyisindirKızlar bugün 1 de şiddetli kanamam başladı hastanedeyim muaynelerde çok yıprandım birden paçalarımdan kan aktı şoka girdim kan ve idrar aldılar başka bir müdahale yok bu şekildemi oluyor anlamadım lütfen dualarınıza talibim
Kızlar bugün 1 de şiddetli kanamam başladı hastanedeyim muaynelerde çok yıprandım birden paçalarımdan kan aktı şoka girdim kan ve idrar aldılar başka bir müdahale yok bu şekildemi oluyor anlamadım lütfen dualarınıza talibim
Canım nasıl oldun.Umarım iyisinizdir .Dualarım sizinle .Allah evladını korusunHiç açıklama yapmadılar mıAllah şifa versin inşallah ciddi bir durum değildir .
Bebisinle en mutlu en huzurlu olcagin karari verirsin ins cnmBüyük ihtimal bende dediğin gibi kendi evimde yapıcam canım. En iyi kendi evimde rahat edebilirim gibi. Kendi evim kendi kurallarım olur. Kv evinde ne kadar rahat olsamda şu saatte herkes sussun bebek uyuyor, ışığı kapatın, ses çıkarmayın, misafir çağırmayın diyemem. Kendi evime kendim kural koyabilirim en azından canım.
Galiba buradaki karışıklığı Canan Karatay yarattı, o bir zamanlar demeçler vermişti, neden hamilelere şeker veriliyor diye (çok şeker karşıtı bir insan). Kendisinin bazı görüşlerini beğensem de bazı görüşleri saçma olabiliyor.
Benim doktorum yaptır derse kesin yaptırırım, hamilelik şekeri çok tehlikeli sizin dediğiniz gibi.
Biz de 2+1de oturuyoruz cnm. Ben bebek 1-2 yasina gelene kadar yatak odamda besikte yatirmayi dusunuyorum. Annem bebege bakmaya gelcek ins ilk zamanlar. Kucuk odada kalcak tabii. Sonrasinda kucuk oda bebisin olcak yapcak bisi yok. Ev kredisi oduyoruz baska buyuk bi ewe cikma sansimiz da yok zaten o yuzden mi bilmiom hic ew degistirmeyi dusunmedim. Ama bu isler biraz kisisel oluyor. Sen bunu kafana takip huzursuz olcaksan tasin tabi. Onemli olan senin mutlulugunKızlar, ben bu sorunumu daha önce başka bir forumda yazmıştım, ama sizin de fikrinizi almak istiyorum, bugünlerde sürekli bunu düşünüyorum.
Biz şu anda kendi evimizde oturuyoruz, 2+1 ama küçük bir 2+1, sadece 65 m2. 2. odamız bayağı küçük. Ben çalışan bir anne olacağım, 6 ay doğum izninden sonra işe döneceğim, ama işim gereği sürekli olarak evden çalışabiliyorum, ofise gitmeme gerek yok. Bana yardımcı olsun diye annem yanıma gelir diyorum, ama ikinci odamıza ancak bi yer yatağı koyabilirim onun için, o oda da çocuk odası yapacak yer bile yok (duvardan duvara dolap var orada ve evle ilgili bir sürü eşya o odada duruyor ). Eğer annem yeterli olmazsa, bakıcı tutmam gerekebilir, annem de yaşlandı artık, bilemiyorum yapabilir mi. Bakıcı tutarsak eğer o oda hiç olmaz.
Bana şu anda kendi evimizi bırakıp, onu kiraya verip de, başka eve kiraya gitmek çok zor geliyor. Bu evi oturtana kadar çok uğraşmıştım. Ama bu evde de hem kızımın bir odası olmayacak, hem de bize fenalık gelebilir küçücük evin içinde. Aslında mantıken bizim daha büyük bir eve taşınmamız lazım. Öte yandan, eşim yurtdışıyla bağlantılı bir proje yapıyor, ve hep istiyorki biz yurtdışına taşınalım. Ama onun projesinin olup da bizim yurtdışına gitmemiz hem düşük olasılık, hem de en az 1 - 1.5 sene sonra olacak bir şey eğer olursa. Sizce ben ne yapayım: şimdi hamile bir şekilde ev bakıp taşınmaya mı çalışayım? yoksa 1 sene sabredeyim (eğer delirmezsem), eşimin iş durumuna göre 1 sene sonra mı taşınıp taşınmamaya karar vereyim?
Sizler ne dersiniz? Doğumdan önce mi taşınmak kolay, sonra mı? Doğumdan sonra küçücük evde bir sürü insanla ben delirir miyim?
Cok gecmis olsun ins hersey yolundadir. Tum dualarim sizinleKızlar bugün 1 de şiddetli kanamam başladı hastanedeyim muaynelerde çok yıprandım birden paçalarımdan kan aktı şoka girdim kan ve idrar aldılar başka bir müdahale yok bu şekildemi oluyor anlamadım lütfen dualarınıza talibim
Çok geçmiş olsunKızlar bugün 1 de şiddetli kanamam başladı hastanedeyim muaynelerde çok yıprandım birden paçalarımdan kan aktı şoka girdim kan ve idrar aldılar başka bir müdahale yok bu şekildemi oluyor anlamadım lütfen dualarınıza talibim
InsAllah önemli birşey yoktur canım çok geçmiş olsunKızlar bugün 1 de şiddetli kanamam başladı hastanedeyim muaynelerde çok yıprandım birden paçalarımdan kan aktı şoka girdim kan ve idrar aldılar başka bir müdahale yok bu şekildemi oluyor anlamadım lütfen dualarınıza talibim
15 haftalıkken olmuştu benim de ALLAH şifa versin ikinize de ınsallah iyidir bebeğinKızlar bugün 1 de şiddetli kanamam başladı hastanedeyim muaynelerde çok yıprandım birden paçalarımdan kan aktı şoka girdim kan ve idrar aldılar başka bir müdahale yok bu şekildemi oluyor anlamadım lütfen dualarınıza talibim
Bu durumda kendi evimde yapıp annemi çağırmayı tercih ederdim. Loğusa psikolojisi gerçekten çok farklı. Insanın elinde değil. Benim kv çok iyidir. Ben annelerde doğum yaptım. Doğumdan sonra da 1 hafta annemde kaldım evimize dönünce dedik sen de kal annem dinlensin biraz ama 2 gün dayanamadım kv'ye eşim gonderdi. Çok şükür eşim anlayışıydı loğusa halime yoksa çok kavga ederdik.Annemlerin evi çok küçük canım ve soğuk oluyor ne yazıkki. Kv evi de büyük, sıcak ve imkanı bol olunca olursa orda olur diye konuşuluyor hep. İstesem annemde kalmak konusunda diretirim, ikna da ederim ama benim için yıpratıcı bir süreç olur diye hiç bulaşmak istemiyorum bu konuya. Ve annemde açıkçası kvde kalmam taraftarı olunca pek dillendiremedim bu konuyu
İnşallah canım hepimizin gönlünce olsun
Çok doğru diyorsun canım. Aynı şeyleri eşime söyledim mesela konuştuğumuzda, annem nazımı çeker. Senin annene kızsam bağırsam o an bişey demez belki ama bana gönül koyar içten içe kırılır. Ben kendi anneme ne dersem diyeyim az sonra unutur darılmaz bile dedim. Annem sana yardımcı olur, anlayışlı olur o da çocuk doğurmuş diyor ama kendisinin kvsi yok, hiç kv görmemiş beni anlar mı bilemiyorum. İstediği kadar iyi olsun insan yeri geliyor kendi kızına tahammülü azalıyor bazen, ben kv için el kızıyım sonuçta bana katlanır mı o psikoloji ile bilemiyorum. Bir yandan da olacaklara göz yumup iyi bir doktorda doğum yapma ve doğumdan sonra bir haftalık rahat etme uğruna bunu kabul mu edeyim bilemedim. Hamile depresyonu mu oldum nedir, kafam karmakarışık.zor olsun ama kendi evim olsun diyorum bir yandan, bir yandan korkuyorum herşey birbirine girdi.
Şimdi nasılsın progestan vurdular bana15 haftalıkken olmuştu benim de ALLAH şifa versin ikinize de ınsallah iyidir bebeğin
Canım benim şükür iyisiniz inşallah geçer gider dualarımız seninleHepinizden Allah razı olsun 4 hastane dolaştım ancak öğlen birde başlamıştı kanamam 4. Hastanede insan gibi baktılar medipol de yatıyorum şuanda buraya da akşam 18.00 ancak yatış yaptım evde oturuyordum TV basında tlf konuşurken birden pıt diye bişey oldu baktım koltuk kan kalkınca pacalardan aktı her yer kan oldu çok korktum anlamadım neden oldu medipolde plasentada kanama var dediler baya kan kaybettim ama kalp atışı var suyum sürüyormuş akıntıda azaldı inşallah normale dönerim
Yani şöyle bir durum var büyükler tecrübelerini aktarma konusunda inanılmaz ısrarcı. Bu kv'ye özgü bir şey değil insanın kendi annesi de yapıyor ama ne olursa olsun kv'nin söylediği batıyor. Bir de kendi annene istediğin tepkiyi verebiliyorsun o yüzden de onun söylediği çok batmıyor. Benim zaten sütüm yetmiyor emzirirken kv başımda bekliyo sıkınca süt fışkırması lazım falan diyo, telefonda herkese ne olduysa anlatıyor yok sütü yetmiyor yok bilmem ne. O psikolojiyle kv'yi boğmamak büyük sabır bence. Şimdi düşününce bile sinirlerim zıpladı. Hem logusayken yalniz olmak da iyi gibi yanında annen olsun yeter. Ne kadar insan o kadar çok zorla tecrübe aktarımı oluyor. Biri çorap giydiriyor, öbürü gelip çorabını çıkarıyor, biri yat diyor oburu kalk diyor, biri bu çocuk ac diyor oburu tok diyor, diyor da diyor hiç susmuyorlar maşallah. Doğumda az insan olması iyidir.Doğru diyorsun canım fiziki olarak rahatlığın yanında manevi ve psikolojik olarakta rahat hissetmek önemli. Biraz düşünüp karar vereceğim artık, önemli olan bebek ve benim sonuçta.birde ne kadar istersem isteyeyim normal doğum nasip olmayabilir de, bunun için kendi evimi düzenimi bırakıp memlekete gitmek olurmu onu da düşünüyorum.
Ilk gebeligimde 24 kilo aldım. Hayatım boyunca hep zayıf biriydim ve bir anda inanılmaz iri yarı bir insan oldum. Aradan 2 yıl geçti kv bana hâlâ patlayacaksın sandım diyorÇok doğru diyorsun canım hayırlısı olsun inşallah, tavsiyelerin için çok teşekkür ederim
Mesela bulantı döneminde izne gittiğimizde yeme, içme, ev işi konusunda asla sıkıntı yaratmadı. Ne istesem pişirdi, aldı getirdi yedirdi ama manevi olarak yoruldum. Evde kendi içinde kızıyla tartışması, ye ye ye kilo al baskısı, senin cildin yumuşak çok çatlarsın şunu sür, göbeğin sarkar doğumdan sonra korse takalım lafları.. Hepsi kendi açısından iyi niyetle söylenmiş şeyler ama bana dokunup üzebileceğini düşünmeden söylenmiş şeyler. Fiziki olarak dinlenmiş ama zihnen yorgun döndüm mesela izinden. Bu doğum işi bambaşka, beni yıpratır mı iyi biri olsa bile bilemiyorum. Birde dediğin gibi burda tek başıma yalnızlığa ve dinginliğe alıştım, birden o curcunaya girmek beni yıpratır mı kendimden emin olamıyorum. Eksileri ve artıları önüme koyup kendime en uygun şeye karar vermeye çalışacağım artık canım.
Kendileri de sıfır bedendir zaten gebeliklerinde ufacık karınları çıkmıştır sadece lohusalık desen hiç yaşamamışlardırIlk gebeligimde 24 kilo aldım. Hayatım boyunca hep zayıf biriydim ve bir anda inanılmaz iri yarı bir insan oldum. Aradan 2 yıl geçti kv bana hâlâ patlayacaksın sandım diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?