- 13 Mart 2021
- 386
- 585
- 18
- 39
Ya gazoz gibi teneke kutudaydı benim içtiğim. Hadi o kadar güzel gelmişti ki 3 kutu daha iç deseler içerdim.Şeker yüklemeye bende yarın gideceğim yani 50 gram şeker ortalama 4 dilim baklava ediyor kimsede demesin ben hiç hayatımda 4 dilim baklavayı bi günde yemedim diye yani o yüzden ben aşırı abartıldığını düşünüyorum kaldıki daha önce gebe kalmadan önce de yaptırmıştım düşünülen gibi birşey değil tabi aç karnına tuzlu birşey yemeden biraz mide bulandırmıyor değil ama çok çok abartılıyor. Türk toplumu olarak ekmek makarna pilav tatlı pekmez reçel yiyen bir toplumuz bize koymaz yani 50 gr şeker. Hayatımda hiç tatlı yemedim meyvede günde 1 porsiyonu geçmiyorum yaş meyve yediysem kuru meyve tüketmem ekmek makarna pilavı bir öğünde günde bir kere 1 porsiyon alıyorum diyen varsa onu bilemicem tabiki. Ki kendim hemşireyim. Beslenmeme dikkat ediyor olmama rağmen yediğim kuru meyve yaş meyve ekmek vs kaç 50 gram ediyor sayamıyorum.
2 gün hastanede yattım. Antibiyotik tedavisi uygulandı. Hastaneden çıkınca tam yatak istirahati verdi doktorum 5 hafta. Haftada 2 gün progestan iğne vuruluyordu tekrar kanamam olunca her güne çıkardı doktorum iğneyi. 5 hafta yattım. Çok şükür şimdi 4 hafta kontrollü normalleşme sürecindeyim. Sürekli yatmıyorum ama yine dikkat ediyorum. Ağır kaldırma , 20 dakikadan fazla yürüme vs. Dedi. Iğneyi de 3 günde 1 e düşürdü.Şimdi nasılsın progestan vurdular bana
Cok gecmis olsun cok sukur ikinizde iisiniz. Nasi bakmazlar yaa anlayamiyorum gercekten insanin sinirlerini ziplatiyolar. Acil bi durum olmasa zaten gelmeyiz. Neyseki iisiniz cnmHepinizden Allah razı olsun 4 hastane dolaştım ancak öğlen birde başlamıştı kanamam 4. Hastanede insan gibi baktılar medipol de yatıyorum şuanda buraya da akşam 18.00 ancak yatış yaptım evde oturuyordum TV basında tlf konuşurken birden pıt diye bişey oldu baktım koltuk kan kalkınca pacalardan aktı her yer kan oldu çok korktum anlamadım neden oldu medipolde plasentada kanama var dediler baya kan kaybettim ama kalp atışı var suyum sürüyormuş akıntıda azaldı inşallah normale dönerim
Canim cok gecmis olsun cok sevindim bebisin iyi olmasina. Eminim cok strres yapmissindir. Tetikleyen neydi acaba varmi aklina gelen birsey. Icini ferah tut baya duydum bu sekilde kanamasi gelen. Ama insan ister istemez tedirgin oluyor malesef. Rabbim icine ferahlkk versin.Hepinizden Allah razı olsun 4 hastane dolaştım ancak öğlen birde başlamıştı kanamam 4. Hastanede insan gibi baktılar medipol de yatıyorum şuanda buraya da akşam 18.00 ancak yatış yaptım evde oturuyordum TV basında tlf konuşurken birden pıt diye bişey oldu baktım koltuk kan kalkınca pacalardan aktı her yer kan oldu çok korktum anlamadım neden oldu medipolde plasentada kanama var dediler baya kan kaybettim ama kalp atışı var suyum sürüyormuş akıntıda azaldı inşallah normale dönerim
Haklısın canım o dönemde kim ne dese batar insana. Şuan bile iyi niyetli söyledikleri şeyler batıyor bazen.Bu durumda kendi evimde yapıp annemi çağırmayı tercih ederdim. Loğusa psikolojisi gerçekten çok farklı. Insanın elinde değil. Benim kv çok iyidir. Ben annelerde doğum yaptım. Doğumdan sonra da 1 hafta annemde kaldım evimize dönünce dedik sen de kal annem dinlensin biraz ama 2 gün dayanamadım kv'ye eşim gonderdi. Çok şükür eşim anlayışıydı loğusa halime yoksa çok kavga ederdik.
Canım iyi olmanıza çok sevindim bebiş ve senin. Kanamanda bir an önce kesilir ve iyileşirsin hızla inşallahHepinizden Allah razı olsun 4 hastane dolaştım ancak öğlen birde başlamıştı kanamam 4. Hastanede insan gibi baktılar medipol de yatıyorum şuanda buraya da akşam 18.00 ancak yatış yaptım evde oturuyordum TV basında tlf konuşurken birden pıt diye bişey oldu baktım koltuk kan kalkınca pacalardan aktı her yer kan oldu çok korktum anlamadım neden oldu medipolde plasentada kanama var dediler baya kan kaybettim ama kalp atışı var suyum sürüyormuş akıntıda azaldı inşallah normale dönerim
Öyle yapmaya karar verdim canım ya. Kv kendi ağzıyla bizim ev çok kalabalık falan diyor. İstesem de rahat edemem sanırım. Ben dağınık bırakırım kendi evimde ama onun evinde öyle olmaz.Kedilervekitaplar canım tercih senin elbette ben kendi evimde annem ve kayınvalideme katlanamadım lohusa psikolojisiyle keşke gitseler diye geçiriyordum içimden kendi evin en rahat olacağın yer emin olabilirsin
Ayy evet birde Süt meselesi var dimi? Hele sütümüz falan olmazsa yandık yani.Yani şöyle bir durum var büyükler tecrübelerini aktarma konusunda inanılmaz ısrarcı. Bu kv'ye özgü bir şey değil insanın kendi annesi de yapıyor ama ne olursa olsun kv'nin söylediği batıyor. Bir de kendi annene istediğin tepkiyi verebiliyorsun o yüzden de onun söylediği çok batmıyor. Benim zaten sütüm yetmiyor emzirirken kv başımda bekliyo sıkınca süt fışkırması lazım falan diyo, telefonda herkese ne olduysa anlatıyor yok sütü yetmiyor yok bilmem ne. O psikolojiyle kv'yi boğmamak büyük sabır bence. Şimdi düşününce bile sinirlerim zıpladı. Hem logusayken yalniz olmak da iyi gibi yanında annen olsun yeter. Ne kadar insan o kadar çok zorla tecrübe aktarımı oluyor. Biri çorap giydiriyor, öbürü gelip çorabını çıkarıyor, biri yat diyor oburu kalk diyor, biri bu çocuk ac diyor oburu tok diyor, diyor da diyor hiç susmuyorlar maşallah. Doğumda az insan olması iyidir.
Benim kv övünerek anlatır eşimi 5.5kilo normal doğurmuş, doğuma 120 kiloyla gitmiş. Her zaman usanmadan bıkmadan bunu anlatır.Ilk gebeligimde 24 kilo aldım. Hayatım boyunca hep zayıf biriydim ve bir anda inanılmaz iri yarı bir insan oldum. Aradan 2 yıl geçti kv bana hâlâ patlayacaksın sandım diyor
Haklısın canım o dönemde kim ne dese batar insana. Şuan bile iyi niyetli söyledikleri şeyler batıyor bazen.
Canım iyi olmanıza çok sevindim bebiş ve senin. Kanamanda bir an önce kesilir ve iyileşirsin hızla inşallah
Öyle yapmaya karar verdim canım ya. Kv kendi ağzıyla bizim ev çok kalabalık falan diyor. İstesem de rahat edemem sanırım. Ben dağınık bırakırım kendi evimde ama onun evinde öyle olmaz.
Ayy evet birde
Bu kilo meselesi çok can sıkıcı bu konuda yapılan baskılar korkutucu ve kırıcı olabiliyorHaklısın canım o dönemde kim ne dese batar insana. Şuan bile iyi niyetli söyledikleri şeyler batıyor bazen.
Canım iyi olmanıza çok sevindim bebiş ve senin. Kanamanda bir an önce kesilir ve iyileşirsin hızla inşallah
Öyle yapmaya karar verdim canım ya. Kv kendi ağzıyla bizim ev çok kalabalık falan diyor. İstesem de rahat edemem sanırım. Ben dağınık bırakırım kendi evimde ama onun evinde öyle olmaz.
Ayy evet birde Süt meselesi var dimi? Hele sütümüz falan olmazsa yandık yani.
Kendi annem cidden anlayışlıdır, bana bırakır kararı ama sorunca da yardımcı olur. Yani kv ve anne de aynı anda olması sıkıntı öyle mi canım? Birinin gidip diğerinin gelmesi en mantıklısı sanırım.
Benim kv övünerek anlatır eşimi 5.5kilo normal doğurmuş, doğuma 120 kiloyla gitmiş. Her zaman usanmadan bıkmadan bunu anlatır.benimde öyle olmamı istiyor sanırım. Zayıf çocuk doğursam kurtulamam dilinden
Geçmiş olsun ıyi olmanıza çok sevindimHepinizden Allah razı olsun 4 hastane dolaştım ancak öğlen birde başlamıştı kanamam 4. Hastanede insan gibi baktılar medipol de yatıyorum şuanda buraya da akşam 18.00 ancak yatış yaptım evde oturuyordum TV basında tlf konuşurken birden pıt diye bişey oldu baktım koltuk kan kalkınca pacalardan aktı her yer kan oldu çok korktum anlamadım neden oldu medipolde plasentada kanama var dediler baya kan kaybettim ama kalp atışı var suyum sürüyormuş akıntıda azaldı inşallah normale dönerim
Zormuş yaşadıklarınız aktarmaya çalıştıkları tecrübelerden faydalı olanlar oldu mu bari.Yani şöyle bir durum var büyükler tecrübelerini aktarma konusunda inanılmaz ısrarcı. Bu kv'ye özgü bir şey değil insanın kendi annesi de yapıyor ama ne olursa olsun kv'nin söylediği batıyor. Bir de kendi annene istediğin tepkiyi verebiliyorsun o yüzden de onun söylediği çok batmıyor. Benim zaten sütüm yetmiyor emzirirken kv başımda bekliyo sıkınca süt fışkırması lazım falan diyo, telefonda herkese ne olduysa anlatıyor yok sütü yetmiyor yok bilmem ne. O psikolojiyle kv'yi boğmamak büyük sabır bence. Şimdi düşününce bile sinirlerim zıpladı. Hem logusayken yalniz olmak da iyi gibi yanında annen olsun yeter. Ne kadar insan o kadar çok zorla tecrübe aktarımı oluyor. Biri çorap giydiriyor, öbürü gelip çorabını çıkarıyor, biri yat diyor oburu kalk diyor, biri bu çocuk ac diyor oburu tok diyor, diyor da diyor hiç susmuyorlar maşallah. Doğumda az insan olması iyidir.
Kuzucum çok geçmiş olsun Allah evladını sana bağışlasın.İnşallah sıkıntısız bir şekilde geçer gider .Tekrarlanmaz .Sağlıkla bebeğini kucağına alırsınHepinizden Allah razı olsun 4 hastane dolaştım ancak öğlen birde başlamıştı kanamam 4. Hastanede insan gibi baktılar medipol de yatıyorum şuanda buraya da akşam 18.00 ancak yatış yaptım evde oturuyordum TV basında tlf konuşurken birden pıt diye bişey oldu baktım koltuk kan kalkınca pacalardan aktı her yer kan oldu çok korktum anlamadım neden oldu medipolde plasentada kanama var dediler baya kan kaybettim ama kalp atışı var suyum sürüyormuş akıntıda azaldı inşallah normale dönerim
Dünyada hamile kadının kilo alması kadar normal bişey yok ama azcık kilonu görsünler hemen kilo mu aldın diye dırdır başlıyorlar. Bunu yapanlar da ne yazıkki kadın..Bu kilo meselesi çok can sıkıcı bu konuda yapılan baskılar korkutucu ve kırıcı olabiliyor
Benimde öyle verdiler Elmalı soda tadı vard güzeldi genel olarak Nur topu gibi şekerim çıktı eskiden de vardı zaten zayıflayınca geçmişti ilaçları bıraktırmıştı doktor ama şimdi tekrar devam olcak sanırım bakalım dahiliyeye görünmem gerekYa gazoz gibi teneke kutudaydı benim içtiğim. Hadi o kadar güzel gelmişti ki 3 kutu daha iç deseler içerdim.
Bu şekerli su dedikleri bildiğin değişiyor mu canım, ben sabit herkese verdikleri bir şey olarak düşünmüştüm. Bir de kaçıncı haftanda oldunBenimde öyle verdiler Elmalı soda tadı vard güzeldi genel olarak Nur topu gibi şekerim çıktı eskiden de vardı zaten zayıflayınca geçmişti ilaçları bıraktırmıştı doktor ama şimdi tekrar devam olcak sanırım bakalım dahiliyeye görünmem gerek
İçindeki şeker miktarı aynı yaptırdığın yere göre tadı şekli değişiyor bazıları suya glikoz karıştırıp veriyor bazıları böyle kutu içecek şeklinde. Dün yaptırdım 25. Haftanın içinde bugün 25. Haftamın son günü. 1 saat sonraki kanım 210 çıktı 140 ve altı olması gerek normaldeBu şekerli su dedikleri bildiğin değişiyor mu canım, ben sabit herkese verdikleri bir şey olarak düşünmüştüm. Bir de kaçıncı haftanda oldun
Anladım teşekkür ederim. Benim daha bir ayım var öyleyse :)İçindeki şeker miktarı aynı yaptırdığın yere göre tadı şekli değişiyor bazıları suya glikoz karıştırıp veriyor bazıları böyle kutu içecek şeklinde. Dün yaptırdım 25. Haftanın içinde bugün 25. Haftamın son günü. 1 saat sonraki kanım 210 çıktı 140 ve altı olması gerek normalde
Merhaba, sağlık ocağında mı yaptırdınız, yoksa bir hastane ya da laboratuvarda mı?İçindeki şeker miktarı aynı yaptırdığın yere göre tadı şekli değişiyor bazıları suya glikoz karıştırıp veriyor bazıları böyle kutu içecek şeklinde. Dün yaptırdım 25. Haftanın içinde bugün 25. Haftamın son günü. 1 saat sonraki kanım 210 çıktı 140 ve altı olması gerek normalde
Hepinizden Allah razı olsun 4 hastane dolaştım ancak öğlen birde başlamıştı kanamam 4. Hastanede insan gibi baktılar medipol de yatıyorum şuanda buraya da akşam 18.00 ancak yatış yaptım evde oturuyordum TV basında tlf konuşurken birden pıt diye bişey oldu baktım koltuk kan kalkınca pacalardan aktı her yer kan oldu çok korktum anlamadım neden oldu medipolde plasentada kanama var dediler baya kan kaybettim ama kalp atışı var suyum sürüyormuş akıntıda azaldı inşallah normale dönerim
Çok geçmiş olsun, yazık ya ne kadar zorlamışlar böyle. Ben de ilk aylarda artık yarı baygın bir halde sabaha karşı hastane aciline geldiğimde Kadın Doğum uzmanına randevu alıp muayene olmam gerektiğini söylemişlerdi. “Bekleyecek durumda olsam bu saatte gelmem herhalde” diye çıkışmıştım, sonrasında biraz bekletip bakmaya lütfetmişlerdi.
Bu son olsun inşallah, bundan sonrası iyi geçer de bir sorun yaşanmaz umarım
Ben yaptırdım ilk bebeğimde hiç bi sıkıntı yaşamadım şekerli bi içecek içiyorsunuz değerlerinize bakıyorlar .Merhaba bende bugün tetanos aşısı oldum, ilk gebelik olduğu için ikinci dozu bir ay sonra yapacaklarmış ama bu şeker yüklemesi son zamanlar da çok problem olmaya başladı neden bilmiyorum.. şeker yüklemesinden sonra problem yaşayan var mı acaba?
Devlet hastanesinde yaptırdımMerhaba, sağlık ocağında mı yaptırdınız, yoksa bir hastane ya da laboratuvarda mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?