2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285

24’e kadar çok düzenli olmasını beklemeyin, ondan sonrasında daha sıkı takip edin hareketleri diye okumuştum ben. Benimki de bazı günler ekstra hareketli, çok şükür her gün bir şekilde hissetsem de bazen daha sakin. Bir de o gün çok hareket ettiysen o zaman daha az bebeğim hareketlerini hissediyorsun, belki seninki de öyle
bir şeydir.

2 haftadır İstanbul’dayım benimki resmen şehrin/işyerinin stresinden hiperaktif oldu, bugün Bursa’ya dönünce sakinleşecek diye umuyorum

Inşallah canım da başladı bile. Ben bi kaç gündür hiç hissetmiyorum ki bugün kalp atışlarını dinledikten sonra coştu. Tam göbüşün altında Sordum kontrol edin dedi gün içerisinde bu önemli dedi. Daha fazla olursa kadın doğum doktorunuza sorun dedi.

Bu haftalarda normal diye düşünüyorum canım. Ben de aktif olarak sanırım son bir haftadır hissediyorum. Her gün oynuyor ama bazen tabi daha hareketli oluyor, bazen daha sakin. Normal bence :) yorulmuşsam daha az oynuyor falan..

Ben de detaylı ultrasondan sonra Bursa' ya gideceğim İstanbul' dayım ama korkuyorum ya bişey olacak diye yolda bi yerlere çıkamıyorum düşük tehlikesi atlattık. Doktora soracağım onay verirse artık.

Laktozsuz süt gaz yapmayabilir, bir de onu deneyin isterseniz. Bir de eşimin midesi yanınca ben ona karbonatlı su yaparım, iyi gelir, karbonat hamilelere dokunmuyorsa o da yapılabilir bence

Ben de detaylı ultrasondan sonra Bursa' ya gideceğim İstanbul' dayım ama korkuyorum ya bişey olacak diye yolda bi yerlere çıkamıyorum düşük tehlikesi atlattık. Doktora soracağım onay verirse artık.

İnşallah doktorun da izin verirse kazasız belasız gelirsiniz canım. Tehlike atlatmış olmadan bile yolculuk yorucu gerçekten, ben bir de deniz otobüsünden biraz korkuyorum çok sallanınca. Elim karnımda korka korka geldim geçen, inşallah benimki de bu sefer rahat ve sallantısız geçer.

Ya bu ara işe gidip gelıyorm acaba yoruluyo muu
valla dr’umda 28. Haftadan sonra hareket takıbi yapılır suan erken dedi ama gonlum mutmain olmuyo
Ya sorma canım dr a gidiyorum hareket etmıyo dıye dr bakıyo elh hersey yolunda eve donus yolunda bır hareketler bır hareketler
Eşim diyo arada gezesi geliyo bu bebenın
Heh işte canım ya bıde zayıf bı anne adayı değilim sanırm o da etkılı oluyo
Valla düşün düşün yoruluyorminş kıpır kıpır zamanları gelır kuzularımızın

Ya bu ara işe gidip gelıyorm acaba yoruluyo muu
valla dr’umda 28. Haftadan sonra hareket takıbi yapılır suan erken dedi ama gonlum mutmain olmuyo

Canım yorulmuyodur da muhtemelen uyuyakalıyorudur Harekette sallantıda uyuyorlarmış çünkü

İçin rahat etmezse yemekten sonra biraz uzan öyle bak, özellikle yarım saat-1 saat sonrasında enerjiyi alınca zaten pıt pıt başlıyorlar

İnşallah canım. 6 aya yakın oldum şimdi gidemezsem hiç gidemeyeceğim. Kardeşimin nişanına bile gidemedim ben de deniz otobüsüyle gidiyorum normalde. O daha güvenli geldi bana ama şimdi sen öyle deyince vazcayacağım galiba.

Şifa olsun inşallah canım benim de hafiften bi sızı var şimdilik
Ben birazcık uyuyayım dedim, üzerine yatmışım birde
Benimde öyle canım. Bazen fıkır fıkır durmuyor, bazen daha sakin oluyor. O zamanlar elimle dürtüp uyandırmaya çalışıyorum eşim elleme çocuğa uyusun diye kızıyor. Normal sanırım belli bir haftaya kadar düzenli hissetmemek.

Kızlar benim bulunduğum ilçede kadın doğumcu yok. Bu gün tetanoz oldum sağlık ocağında. Kan ve idrar verecektim, şeker yüklenmesini de sordum. Geçici görevle kadın doğumcu geldi ona git istersen, hem
Ultrasonda baksın hem kan alsın dedi. Bende madem doktor geldi ona görüneyim Bi dedim. Sabah 9.30dan öğlen 12ye kadar anca sıra geldi. Doktor bey alel acele karnıma baktı, şeker yüklemesi sordum yokmuş. Açlık tokluk bakın diyorum tek başına birşey ifade etmez gerek yok diyor. Normal kan vereyim değerlerime bakın diyorum, pazartesi öbür ilçedeyim oraya gel şeker yükleme ile beraber bakarız boşa şimdi kan verme diyor. Troid bakın hocam diyorum hasta mısın diyor yok diyorum, o zaman gerek yok. Hasta olmayanlara troid bakmıyorum diyor. Rutin her ay bakılıyor dedim, gereksiz diyor. Bari idrar vereyim enfeksiyonum var diyorum beni uğraştırma pazartesi hepsine öbür ilçede bakalım diyor. Sinirlendim tartışıp çıktım artık. Zaten kadın doğumcu olmayan bir ilçe, geçici görevlendirme ile gelmiş. Tüm ilçe kadınları doktor bulmanın sevinciyle başına yığılmış o da alel acele hastalara bakıp yolluyor. Kan istemi bile yapmadı zahmet etmek için. Bende sabahtan öğleye aç durduğumla kaldım. üstelik sıcakta çarptı sanırım, hiç iyi hissetmiyorum kendimi. ılık duşa girmek istiyorum ama hemşire 3 gün su değdirme dedi. Pazartesi mecbur sağlık ocağına gideceğim tekrar kan vermek için. Saçma sapan Bi gün geçirdim, şimdi de sıcaktan hasta olmuş gibiyim.

Aman Allahım o nasıl bir doktor yaiyi sabretmişsin canım. Tiroid için dahiliyeye gitmen laızm Kadın doğum oraya yönlendiriyor çünkü.

Değişik bir doktormuş, böyleleriyle tartışsan boşuna yoruluyorsun tartışmasan içinde patlıyor. Dinlenince toparlarsın inşallah

Troid meselesi çok değişken yaa benim de o sinirimi bozuyor. İlk rutin testlerde 3 çıkmıştı, doktorum endokrinolojiye git dedi. Ben de dahiliye bulabildim orada da 1 çıktı, normal dedi ben de bir daha gitmedim. Geçen ay sağlık ocağındaki testte yine 3 çıktı ama bu dönemde normal değermiş sanırım o. Çok değişken bir hormon demek ki aydan aya değişiyor.

Aynen canım çok değişken bir değer ne yazıkki. Sürekli takip altında olması gereken bir değer ama doktor gerek görmedi kan almaya, üşendi sanırım

Kızlar son zamanlarda bebeğimi baya alt taraflarda hissediyorum, sizce normal mi pazartesi detayliya girecegim nasipse ama konumundan dolayı mı bilemedim.

siz yine de bir endrokrinologa gidin isterseniz, hep aynı laboratuvarda ölçtürürseniz bu kadar dalgalanmaması lazım. Belki ilaç kullanmanız gerekiyordur (ben kullanıyorum, her ay ölçülüyor ilacın dozu için)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…