2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Canım bnmde öyle 23haftalık hamileyim ama ben sakin kalınca bebeğim daha çok oynuyır hareket halindeyken hiç hissetmiyom neredeyse arada merak edip uzanıp hareketlrini izliyomAma bnce bebişlerimiz hareket ettikçe sıkıntı yoktur umarım bu arada bnm ilk gebeliğim o yüzden pekde tecrübeli sayılmam

Birsey sormak istiyorum. Malum dogum ekim ayinda olacak. Kis ayina denk geliyor 2 3 aylik olacaklari donemde. Bebeklere tulum giydirmek yeterli olacakmi icerisi evet sicak olacak ama boyle kislik kalin birseyler almak gerekiyormu. 3 aylik da kislik urunler yok gibi. Aramizda tecrubeli anneler fikirleriniz neler

Var canım kışlık bir sürü peluş yelekler astronot montlar filan ben Erzurum’dayım kışın iki kat giydiriyorum dışarı çıktığımızda evin içi sıcaksa zaten ona göre inceltip kalınlaştırıyorum üstünü

Arkadaslar arabasi olmayan var mi aranizda? Bizim yok, panik oluyorum bebegi nasil hastaneden getirecegim, doktora goturecegim diye. Cevremizde de kimsemiz yok bizi goturecek. Portbebe mi almak lazim taksiye konulur mu acaba?
Taksiye sakin kucaginda falan binme canim.cok tehlikeli. Kesinlikle bir oto koltugu al evde ana kucagi olarak da kullanirsin. Letgo dan falan ikinci el bulabilirsin. Ben yurtdisindayim ve hastaneden oto koltugun yoksa cikis yapman yasak taksiyle bile gitsen eve, cunku guvenlik ve bebegin boynu icin cok onemli

Kızlar son zamanlarda bebeğimi baya alt taraflarda hissediyorum, sizce normal mi pazartesi detayliya girecegim nasipse ama konumundan dolayı mı bilemedim.
Benimde öyle canım detaylıyada girdim yatış olarak kafa sağda ayaklar solda onun için de aşağılarda hissediyorum vurunca

Nasıl oldu kanaman canım
Peçeteye çok az geliyor plesenta rahim ağzına 2 cm yakınmış bebek büyüdükçe yukarı doğru plesantayıda çekiyormuş ve ayrılma olmuş plesentada büyüdükçe bu tekrarlar dedi takip te olucam şimdilik iyiyim teşekkür ederim ama çok zor günlerdi benim için Rabbim kimseye yaşatmasın

Amin amin canım eminim ki çok endiselenmissindir tahmin edebiliyorum. Rabbim tekrarını göstermesin inşallah

24. Haftaya girince benim de ellerimde uyuşma başladı. Özellikle sabah kalkınca daha yoğun. Doktorum magnezyum bi vitamin verdi. Gebelikten ama ilerde artacak dedi.tandiyinunu sabah akşam takip et dedi.
Bu arada dün 24. Haftam dolduğu için doktorundan aldığım raporla idari izne ayrıldım. Darısı diğer arkadaşların başına.

Cok gecmis olsun canim insallah tekrar ayni endiseyi yasamadan sag saglim bebisi kucagina alma vaktin gelir.

Canım deniz otobüsü kısmı çok rahat geçti ama Bursa kısmı akşam trafiğine denk geldiği için otobüste heder oldum resmen. Eşim çalıştığı için ben tek gidip geliyorum genelde, valizi indir kaldır vs beni çok yordu, bir de saatlerce maskeyle oturmak zorladı. Deniz otobüsünden sonra çok yolun yoksa ya da trafikli zamana denk getirmezsen olabilir yine, tabii sen doktoruna soracaksın her türlü en güzel bilgiyi o verir senin durumuna göre

Arkadaslar arabasi olmayan var mi aranizda? Bizim yok, panik oluyorum bebegi nasil hastaneden getirecegim, doktora goturecegim diye. Cevremizde de kimsemiz yok bizi goturecek. Portbebe mi almak lazim taksiye konulur mu acaba?
Travel sistem tarzı bir bebek arabası alabilirsin canım onlarda oto koltuğu da oluyor sanırım ya da benim gibi baston/kabin tarzı bebek arabası + ayrıca oto koltuğun olur ama trafik kazası geçirmiş bir insan olarak ben de her türlü asla kucağında binmemen taraftarıyım. Allah korusun bir saniyelik bir olay, benim bir iş arkadaşımın da hem kendisi hem de bebeği vefat etmişti böyle bir şeyde.

Ana kucağı olarak da kullanabileceğin oto koltuğunu taksiye binince ters bir şekilde yerleştirip (yüzü öndeki koltuğa bakmayacak) kemerle ya da isofixle (Taksilerde olduğunu pek sanmıyorum sen kemerle yaparsın) sabitlemen lazım yoksa yine oto koltuğu kullanmanın çok bir anlamı olmuyor. Kemerle sabitlemek kolay bir şey zaten, sen her türlü güvenlik önlemini almaya dikkat et yeter canım.

Canım bizim arabamız var ama ben doğumdan sonra bebiş birkaç aylık olunca mutlaka bir oto koltuk alacağım. Az büyüyene kadar bebek arabasının pusetini kullanırım diye düşündüm. Travel Sistem alırsan eğer bir süre puseti kullanabilirsin diye düşündüm sen daha iyi bilirsin.

Canım ilk dogumumda arabamız yoktu annem ve babam dogumuma gelmişti babamın arabasıyla geldık eve
Hastaneden cıkarkende travel sistem bebek arabamızın aynı zamanda oto koltugu olan pusetini kullandık uzunca süre...
Bebeklerın Standart oto koltuklarında seyahat edebılmesi için belli bi kıloda olması gerekıyo
0-18 vs olanlarınsa fıyatları cok cok cookk yuksektı ilk aylarını arabaya kemerle baglanan pusetlerlw gecırdık
İş arkadaslarnz vs rıca edebılecegınz guvendıgınız bırısı varsa o da size yardımcı olur

Bizde öyle yaptık canım oğlum 8-9 kılo olunca brıtax römer oto koltuguna gectik o sürecte puset bızı epeyce idare etti

bugun taksiciye sordum ne yapiyorsunuz diye, oto koltugunu sabitlemiyorlarmis direkt annenin yaninda duruyormus. o da tehlikeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…