2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Travel tarzı çok kullanışsız ya kesinlikle tavsiye etmiyorum . Chicco nun var bitane o çok iyi heryere sığıyor
Travel ben de hoşlanmıyorum canım bana hantal geliyor ama bazısı da öylesini tercih ediyor. En güzeli gidip deneyerek bakmak.

Chicco’lar internette bakınca çok pratik gelmişti ama yerinde gidip bakınca vazgeçtim. Sürüşü çok rahat gelmedi. Nerede kullanacağımıza göre de değişiyor bebek arabası seçimi, benim ihtiyacıma göre olmadığı için Chicco’ları eledim o yüzden.

Travel tarzı çok kullanışsız ya kesinlikle tavsiye etmiyorum . Chicco nun var bitane o çok iyi heryere sığıyor
Ben geçen gün markette arkadaşımın Travel bebek arabasını sürdüm. İçinde 9kg 1 yaşında bebeği vardı. İnanılmaz zorlandım, kontrol edemedim bir türlü. Ya alışık olmadığım için ya da çok hantal, kalitesiz bir arabayı bilemiyorum. O yüzden burda topikte yazan kızlardan da ilham alarak Travel de alsam hafif, kullanımı kolay olan bir araba almak istiyorum. Zaten ufak tefek bişey im, Travel araba ben kadardı zaten

Benim araştırdığım kadarıyla alüminyum oranı o kadar da fazla değil, hatta günlük tükettiğimiz besinlerde daha fazla olduğu belirtilmiş. Ben özellikle otizm konusunda aşının biraz günah keçisi olduğunu düşünüyorum. Hamileyken yediğimiz ürünlerdeki tatlandırıcıların otizm ile ilişkisi var, maalesef yediğimiz hiçbir şey doğal değil. Organik bile alsak, ne kadar organik o bir soru işareti. Bahçede kendiniz yetiştirseniz bile yer altı suyu, üzerine yağan yağmur artık temiz değil. Soluduğumuz hava bile farklı artık. Yine şu zamanda bebekler tablet, telefon, televizyon karşısında saatlerini geçiriyorlar, bu da belki de vakaların artmasında ayrı bir etmen.

Herkes çocuğu için en iyisini yapmak istiyor tabii, bu kısmı anlayışla karşılıyorum. Ben kendi adıma aşısı yapılan hastalıkları çok ciddiye alıyorum ve çocuğun bunlardan birini geçirmesi riskine giremiyorum maalesef, o yüzden hangi aşıları olması gerekiyorsa hepsini vurduracağım Allah nasip ederse.

Kızlar şu silingler hakkında ne düşünüyorsunuz yaa, çok hevesleniyorum ama kalitelisini falan bilmiyorum çok farkeder mi acaba

Tesadüf değil eminim. Bile bile yanlışı yapıyorum Çünkü menenjitten falan çok korkuyorum Allah esirgesin ne diyim

Ya ben de geçen arabaları denerken satıcı bir tane damacana getirip koydu “Asıl böyle denemelisin” diye, gerçekten o zaman arabanın nasıl olması gerektiğini anlamıştım

Evet hiçbir şeyin doğallığı kalmadı dediğin gibi. Yani ben açıkçası aşılar ne masum diyebiliyorum ne de direk otizm sebebi. Çünkü bu konu hakkında yeterli bilgim yok, sadece endişelerimi paylaştım canım, o da çok yakınımda böyle bir olay yaşandığı için malesef. Elbette herkes bebeği için en iyisini istiyor, hakkımızda hayırlısı

Kızlar şu silingler hakkında ne düşünüyorsunuz yaa, çok hevesleniyorum ama kalitelisini falan bilmiyorum çok farkeder mi acaba
Kaliteden ziyade kullanışlı mı ben onu merak ediyorum ya kullanan var mı acaba daha önce? Çok hoşuma gidiyor görüntüsü, ilk aylarda kanguru yerine bununla dışarı çıkılır mu diye düşünüyorum bende
Ya ben de geçen arabaları denerken satıcı bir tane damacana getirip koydu “Asıl böyle denemelisin” diye, gerçekten o zaman arabanın nasıl olması gerektiğini anlamıştım
Kesinlikle aşırı mantıklı bir davranış. Mağazada denerken bende içine ağırlık koydurup süreyim en iyisi

Arkadaşlar, otizm ve aşı arasında bir ilişki olup olmamasıyla ilgili bir sürü çalışma yapılmış ve böyle bir ilişkinin olmadığı bilimsel olarak ortaya konmuştur. Şu anda tetanoz yaptırmayarak bebeğinizin doğumda tetanoz olmasına yol açabilirsiniz, hele doğum sonrası aşıları yaptırmayarak bebeğinizin ölümüne ya da sakat kalmasına yol açacak bir şeye sebep olabilirsiniz. Dünyada bir çok hastalık (çiçek, çocuk felci) aşılar sayesinde nerdeyse tamamen yok olmuşken, şu anda bazı aşı karşıtlarının aşılama yaptırmamasından dolayı amerikanın ve dünyanın bazı bölgelerinde tekrardan hortlamış durumda.

Ben burada masum bebekleriniz söz konusu olduğu için kişisel tercihtir deyip geçemiyorum, eğer bebeklerinizin vebalini almak istemiyorsanız lütfen gerekli bütün aşılarını olun, oldurun.

Şeker yüklemesi dediğimizde basit bir şeker alımı, ne zararı olabilir, hiç mi tatlı çikolata dondurma yemiyorsunuz, belki de hamilelik şekeriniz var, riske atıyorsunuz...

Aşağıda tohum otizm derneğinden bir yazıyı da paylaştım;

Kesinlikle katiliyorum.

Canım geçen burada da paylaştığım siteden ben 70 liraya aldım. Önce bayağı bir araştırdım, yok bilmem ne sertifikası olanlar var vs, fiyatlar da 250-300 tl civarında hep. Sonra “Afrikalı kadınlar sertifikalı kumaşta mı taşıyor bebekleri” diye düşünüp uygun bir tane aldım

Açıkçası her bebek sevmiyor ama özellikle kolik bebek annelerinden çok faydasını görenler de var. Bir de hamileliğin son zamanlarında göbeği desteklemek için de kullanabiliyorsun, sırt ağrılarını azaltmak için. O yüzden ben aldım bakalım inşallah faydasını görürüm.

Markası nedir canım fiyatı iyiymiş. 500 e falan gördüm yuh dedim ya alt tarafı bez

Allah Allah ben nerdeyse hiç hissetmiyorum. İkinci dozu yaptırmayacağım sanırım.
Devam ederse Pazartesi doktora gideyim
Benim de daha çok hareketlendi sanki canım o hafta. Aşının etkisi olduğunu sanmıyorum bir gün çok hareketliyse diğer gün daha az oluyo

Slm K zlar benim gibi şimdiden kasılma yaşayan var mı şu aralar günde 4yada 5 kez olur 1 yada 2 dk sürer karnım o ara sertleşir nefesim daralır zor nefes alırım vajinam da çok ağrı hissederim idrarim gelir amaa yapamiyorum çıkmıyor gelmiyor yavaş yavaş oluyor doktor muane etti de rahim de bir sıkıntı yoktu magnezyum verdi yine onları icicem günde 3 defa benim gibi yaşayan vsr mı aranızda

Ben varım canım, 18. Haftalarda olmaya başlamıştı benim doktora söyledim o da çok hızlı hareket ediyorsan yani eğilme kalkma hareketlerini filan ondanda oluyor bu haftalarda demişti o söyledikten sonra hamile gibi hareket etmeye başladım biraz daha dikkat ettim ama yinede oluyor, şimdilerde günde 3 yada 4 kez oluyor karnım, kasıklarım acıyor, nefes almakta zorlanıyorum, alt tarafa baskı oluyor, bu aylardan sonra normal heralde artık vücut kendini doğuma hazırlıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…