2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Canım ailem Bademli de oturuyor pek yolu yok yani ama ne bileyim yine de korkuyorum doktora sormadan zaten hareket etmem. Az daha sabredeceğim herhalde öyle görünüyor :)

Travel sistem tarzı bir bebek arabası alabilirsin canım onlarda oto koltuğu da oluyor sanırım ya da benim gibi baston/kabin tarzı bebek arabası + ayrıca oto koltuğun olur ama trafik kazası geçirmiş bir insan olarak ben de her türlü asla kucağında binmemen taraftarıyım. Allah korusun bir saniyelik bir olay, benim bir iş arkadaşımın da hem kendisi hem de bebeği vefat etmişti böyle bir şeyde.

Cok tesekkur ederim arkadaslar siz de olmasaniz

Bu arada şeker yüklemesi yaptırmadım ilkinde de yaptırmamıştım. Şeker ölçme aletim var belirli bir süre sabah akşam bakıyorum. İstemeyen varsa alet alıp kendiniz de ölçebilirsiniz.

Bu arada şeker yüklemesi yaptırmadım ilkinde de yaptırmamıştım. Şeker ölçme aletim var belirli bir süre sabah akşam bakıyorum. İstemeyen varsa alet alıp kendiniz de ölçebilirsiniz.
Ben de yaptırmayı düşünmüyorum ama yine tahlillerimi yaptırdım. Açlık kan şekeri iyi bide tokluğa baktıracağım.

Allah Allah ben nerdeyse hiç hissetmiyorum. İkinci dozu yaptırmayacağım sanırım.
Devam ederse Pazartesi doktora gideyim
Tetanoz aşısı önemli bence yaptır. Hatta ben toplam 5 doz yaptıracağım doğumdan sonra da. Bir daha hiç yaptırmana gerek kalmıyormuş. Doktoruna sor tabi. Ben bir haftadır hissetmiyordum, kalp atışlarını dün dinledikten sonra hareketlendi. Aşıyla alakalı mı bilemedim canım.

Kuzular Tetanoz sonrası bebek hareketleri azalan var mı?
Canım tesadüf mü bilmiyorum ama aşıyı dün oldum, akşama kadar biraz azdı hareket ama sonra normal seyrine döndü.
Güzel fikir aslında canım, hiç aklıma gelmemişti
Bana da hemşire öylr söyledi canım, 5 doza tamamlarsan ikinci gebelikte yaptırmana gerek kalmaz dedi. Bende tamamlayacağım 5 doza, ikinciye hiç o telaşlara girmemiş olurum.
Kızlar belki çoğunuz biliyordur ama 2. el bir şeyler almayı düşünenler için (Özellikle uzun süre kullanılmayacak ana kucağı vs için) tutumluanne.com diye bir site var ona da bakabilirsiniz.
Teşekkür ederiz canım, iyi oldu söylemen. Ben mesela oto koltuğu temiz 2.el almayı düşünüyorum iyi oldu öğrenmem.

Keşke ilk çocukta dozları tamamlasaydım. Aşının o kadar zararı var ki bebeğe yine de tetanoz olma riskini göze alamadım diye aşı oldum. Ama şimdi bebek bu kadar etkilendiyse diye pişman da oldum.

Bende olmamisti canim. Ama bir kac yorum okudumdu senin yazdigin gibi. Bebek hareketleri sanirim yeme icme alakali da farkediyor. Dun benimde biraz hareketsizdi.
Baktım bende genelde hareketler azalmış Herkesin bu yemekle ilgili değil çünkü yemek sonrası da kıpır kıpır olurdu 3.gün oldu

Ben de öyle düşünüyorum canım hem bi daha yaptırmam, uğraşmam 2. gebeliğe hazır olur hem de ömür boyu koruyuculuğu olur.

bugun taksiciye sordum ne yapiyorsunuz diye, oto koltugunu sabitlemiyorlarmis direkt annenin yaninda duruyormus. o da tehlikeli
Zaten oto koltugunu da kemerle sabitlemen lazim canim, taksinin de emniyet kemeri vardir elbet arkada. Ayricayuzu de sana bakacak sekilde olmali oturunca. Ben goruyorum youtubeta falan yan koyuyorlar,Kemerle sabitlemiyorlar cok tehlikeli is yapiyorlar. Ani bir frende bebek boynu omurgasi zedenir allah korusun. Yonu cok onemli ilk 6 aydan once, asla karsiya bakmamali zaten, hep sana donuk pozisyonda olmali bebek.

Tetanoz asisinin bebege tam olarak ne zarari var? Bilimsel bir kaniti var mi?
Bilimsel olarak zararsız diye geçiyor ama aşılardaki alüminyum Oranı fazla ve bebekte otizm riskini artırıyor. Benim daha önceki doktorum önermiyorum yaptırma demişti ben yine başka doktora sorup yaptırmıştım.

Bundan ben de çok korkuyorum. Otizm riskini asılara bagliyorlar bazi doktorlar son zamanlarda ben tetanozu zaten yaptırmayacağım ama doğum sonrası aşılar için çok korkuyorum açık söylemek gerekirse. Çünkü oz teyzemin oğlu asi sonrası havale geçirdi ve havaleden sonra otizm belirtileri göstermeye başladı. Su anda da tam teşhisi koydular. Belki tesadüftür bilir kişi gibi konuşmayayım ama korkuyorum sadece

Travel tarzı çok kullanışsız ya kesinlikle tavsiye etmiyorum . Chicco nun var bitane o çok iyi heryere sığıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…