- 3 Aralık 2020
- 793
- 1.096
- 63
Canım ailem Bademli de oturuyor pek yolu yok yani ama ne bileyim yine de korkuyorum doktora sormadan zaten hareket etmem. Az daha sabredeceğim herhalde öyle görünüyor :)Canım deniz otobüsü kısmı çok rahat geçti ama Bursa kısmı akşam trafiğine denk geldiği için otobüste heder oldum resmen. Eşim çalıştığı için ben tek gidip geliyorum genelde, valizi indir kaldır vs beni çok yordu, bir de saatlerce maskeyle oturmak zorladı. Deniz otobüsünden sonra çok yolun yoksa ya da trafikli zamana denk getirmezsen olabilir yine, tabii sen doktoruna soracaksın her türlü en güzel bilgiyi o verir senin durumuna göre
Ana kucağı olarak da kullanabileceğin oto koltuğunu taksiye binince ters bir şekilde yerleştirip (yüzü öndeki koltuğa bakmayacak) kemerle ya da isofixle (Taksilerde olduğunu pek sanmıyorum sen kemerle yaparsın) sabitlemen lazım yoksa yine oto koltuğu kullanmanın çok bir anlamı olmuyor. Kemerle sabitlemek kolay bir şey zaten, sen her türlü güvenlik önlemini almaya dikkat et yeter canım.
Canım bizim arabamız var ama ben doğumdan sonra bebiş birkaç aylık olunca mutlaka bir oto koltuk alacağım. Az büyüyene kadar bebek arabasının pusetini kullanırım diye düşündüm. Travel Sistem alırsan eğer bir süre puseti kullanabilirsin diye düşündüm sen daha iyi bilirsin.
Cok tesekkur ederim arkadaslar siz de olmasanizCanım ilk dogumumda arabamız yoktu annem ve babam dogumuma gelmişti babamın arabasıyla geldık eve
Hastaneden cıkarkende travel sistem bebek arabamızın aynı zamanda oto koltugu olan pusetini kullandık uzunca süre...
Bebeklerın Standart oto koltuklarında seyahat edebılmesi için belli bi kıloda olması gerekıyo
0-18 vs olanlarınsa fıyatları cok cok cookk yuksektıilk aylarını arabaya kemerle baglanan pusetlerlw gecırdık
İş arkadaslarnz vs rıca edebılecegınz guvendıgınız bırısı varsa o da size yardımcı olur
Benim daha fazla hareketlendi diyebilirim canım.Kuzular Tetanoz sonrası bebek hareketleri azalan var mı?
Allah Allah ben nerdeyse hiç hissetmiyorum. İkinci dozu yaptırmayacağım sanırım.Benim daha fazla hareketlendi diyebilirim canım.
Ben de yaptırmayı düşünmüyorum ama yine tahlillerimi yaptırdım. Açlık kan şekeri iyi bide tokluğa baktıracağım.Bu arada şeker yüklemesi yaptırmadım ilkinde de yaptırmamıştım. Şeker ölçme aletim var belirli bir süre sabah akşam bakıyorum. İstemeyen varsa alet alıp kendiniz de ölçebilirsiniz.
Tetanoz aşısı önemli bence yaptır. Hatta ben toplam 5 doz yaptıracağım doğumdan sonra da. Bir daha hiç yaptırmana gerek kalmıyormuş. Doktoruna sor tabi. Ben bir haftadır hissetmiyordum, kalp atışlarını dün dinledikten sonra hareketlendi. Aşıyla alakalı mı bilemedim canım.Allah Allah ben nerdeyse hiç hissetmiyorum. İkinci dozu yaptırmayacağım sanırım.
Devam ederse Pazartesi doktora gideyim
Bende olmamisti canim. Ama bir kac yorum okudumdu senin yazdigin gibi. Bebek hareketleri sanirim yeme icme alakali da farkediyor. Dun benimde biraz hareketsizdi.Kuzular Tetanoz sonrası bebek hareketleri azalan var mı?
Canım tesadüf mü bilmiyorum ama aşıyı dün oldum, akşama kadar biraz azdı hareket ama sonra normal seyrine döndü.Kuzular Tetanoz sonrası bebek hareketleri azalan var mı?
Güzel fikir aslında canım, hiç aklıma gelmemiştiBu arada şeker yüklemesi yaptırmadım ilkinde de yaptırmamıştım. Şeker ölçme aletim var belirli bir süre sabah akşam bakıyorum. İstemeyen varsa alet alıp kendiniz de ölçebilirsiniz.
Bana da hemşire öylr söyledi canım, 5 doza tamamlarsan ikinci gebelikte yaptırmana gerek kalmaz dedi. Bende tamamlayacağım 5 doza, ikinciye hiç o telaşlara girmemiş olurum.Tetanoz aşısı önemli bence yaptır. Hatta ben toplam 5 doz yaptıracağım doğumdan sonra da. Bir daha hiç yaptırmana gerek kalmıyormuş. Doktoruna sor tabi. Ben bir haftadır hissetmiyordum, kalp atışlarını dün dinledikten sonra hareketlendi. Aşıyla alakalı mı bilemedim canım.
Teşekkür ederiz canım, iyi oldu söylemen. Ben mesela oto koltuğu temiz 2.el almayı düşünüyorum iyi oldu öğrenmem.Kızlar belki çoğunuz biliyordur ama 2. el bir şeyler almayı düşünenler için (Özellikle uzun süre kullanılmayacak ana kucağı vs için) tutumluanne.com diye bir site var ona da bakabilirsiniz.
Keşke ilk çocukta dozları tamamlasaydım. Aşının o kadar zararı var ki bebeğe yine de tetanoz olma riskini göze alamadım diye aşı oldum. Ama şimdi bebek bu kadar etkilendiyse diye pişman da oldum.Tetanoz aşısı önemli bence yaptır. Hatta ben toplam 5 doz yaptıracağım doğumdan sonra da. Bir daha hiç yaptırmana gerek kalmıyormuş. Doktoruna sor tabi. Ben bir haftadır hissetmiyordum, kalp atışlarını dün dinledikten sonra hareketlendi. Aşıyla alakalı mı bilemedim canım.
Baktım bende genelde hareketler azalmış Herkesin bu yemekle ilgili değil çünkü yemek sonrası da kıpır kıpır olurdu 3.gün olduBende olmamisti canim. Ama bir kac yorum okudumdu senin yazdigin gibi. Bebek hareketleri sanirim yeme icme alakali da farkediyor. Dun benimde biraz hareketsizdi.
Keşke ilk çocukta dozları tamamlasaydım. Aşının o kadar zararı var ki bebeğe yine de tetanoz olma riskini göze alamadım diye aşı oldum. Ama şimdi bebek bu kadar etkilendiyse diye pişman da oldum
Ben de öyle düşünüyorum canım hem bi daha yaptırmam, uğraşmam 2. gebeliğe hazır olur hem de ömür boyu koruyuculuğu olur.Canım tesadüf mü bilmiyorum ama aşıyı dün oldum, akşama kadar biraz azdı hareket ama sonra normal seyrine döndü.
Güzel fikir aslında canım, hiç aklıma gelmemişti
Bana da hemşire öylr söyledi canım, 5 doza tamamlarsan ikinci gebelikte yaptırmana gerek kalmaz dedi. Bende tamamlayacağım 5 doza, ikinciye hiç o telaşlara girmemiş olurum.
Teşekkür ederiz canım, iyi oldu söylemen. Ben mesela oto koltuğu temiz 2.el almayı düşünüyorum iyi oldu öğrenmem.
Zaten oto koltugunu da kemerle sabitlemen lazim canim, taksinin de emniyet kemeri vardir elbet arkada. Ayricayuzu de sana bakacak sekilde olmali oturunca. Ben goruyorum youtubeta falan yan koyuyorlar,Kemerle sabitlemiyorlar cok tehlikeli is yapiyorlar. Ani bir frende bebek boynu omurgasi zedenir allah korusun. Yonu cok onemli ilk 6 aydan once, asla karsiya bakmamali zaten, hep sana donuk pozisyonda olmali bebek.bugun taksiciye sordum ne yapiyorsunuz diye, oto koltugunu sabitlemiyorlarmis direkt annenin yaninda duruyormus. o da tehlikeli
Bilimsel olarak zararsız diye geçiyor ama aşılardaki alüminyum Oranı fazla ve bebekte otizm riskini artırıyor. Benim daha önceki doktorum önermiyorum yaptırma demişti ben yine başka doktora sorup yaptırmıştım.Tetanoz asisinin bebege tam olarak ne zarari var? Bilimsel bir kaniti var mi?
Bundan ben de çok korkuyorum. Otizm riskini asılara bagliyorlar bazi doktorlar son zamanlardaBilimsel olarak zararsız diye geçiyor ama aşılardaki alüminyum Oranı fazla ve bebekte otizm riskini artırıyor. Benim daha önceki doktorum önermiyorum yaptırma demişti ben yine başka doktora sorup yaptırmıştım.
Evet oğlum oluyorrrr çok mutluyumErkek bence. Ama tahmin tabiki.
Travel tarzı çok kullanışsız ya kesinlikle tavsiye etmiyorum . Chicco nun var bitane o çok iyi heryere sığıyorTravel sistem tarzı bir bebek arabası alabilirsin canım onlarda oto koltuğu da oluyor sanırım ya da benim gibi baston/kabin tarzı bebek arabası + ayrıca oto koltuğun olur ama trafik kazası geçirmiş bir insan olarak ben de her türlü asla kucağında binmemen taraftarıyım. Allah korusun bir saniyelik bir olay, benim bir iş arkadaşımın da hem kendisi hem de bebeği vefat etmişti böyle bir şeyde.
Ana kucağı olarak da kullanabileceğin oto koltuğunu taksiye binince ters bir şekilde yerleştirip (yüzü öndeki koltuğa bakmayacak) kemerle ya da isofixle (Taksilerde olduğunu pek sanmıyorum sen kemerle yaparsın) sabitlemen lazım yoksa yine oto koltuğu kullanmanın çok bir anlamı olmuyor. Kemerle sabitlemek kolay bir şey zaten, sen her türlü güvenlik önlemini almaya dikkat et yeter canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?