- 22 Aralık 2019
- 1.258
- 842
- 73
- 34
Bende pazartesi magnezyum yazdiracam tansiyonumu ölçüyorum sabah akşam degil sadece akşamlari ama hep normal çıkıyo şekerden şüpheleniyorum sadece bol su iciyorum bakalim daha24. Haftaya girince benim de ellerimde uyuşma başladı. Özellikle sabah kalkınca daha yoğun. Doktorum magnezyum bi vitamin verdi. Gebelikten ama ilerde artacak dedi.tandiyinunu sabah akşam takip et dedi.
Bu arada dün 24. Haftam dolduğu için doktorundan aldığım raporla idari izne ayrıldım. Darısı diğer arkadaşların başına.
Otizm konusunda kesinlikle size katılıyorum. Otizmli çocuklarla çalışmış biri olarak. Bu durum aşıyla çokta doğru orantılı değil. Birçok velim aşı da olmamış. Otizmli genel ağırlıklı olarak genetik kaynaklı tabi ki çevresel etkiler de var. Aslında tam olarak neyin tetiklediği belli değil. Mesela duyu bütünleme verdiğim çocuklara da ilk önce otizm teşhisi konuluyor, halbuki sadece gelişim geriliği var. Ve tek tip otizm yok. Epilepsiden sonra otizm olanda var aile öyküsünde obezite ve böbrek hastalıkları (genetik yatkınlık) olan da var ya da bunların hiç biri olan da var. Otizm de en erken müdahale gerçekten önemli o yüzden anne baba olarak dikkat edilmeli.Arkadaşlar, otizm ve aşı arasında bir ilişki olup olmamasıyla ilgili bir sürü çalışma yapılmış ve böyle bir ilişkinin olmadığı bilimsel olarak ortaya konmuştur. Şu anda tetanoz yaptırmayarak bebeğinizin doğumda tetanoz olmasına yol açabilirsiniz, hele doğum sonrası aşıları yaptırmayarak bebeğinizin ölümüne ya da sakat kalmasına yol açacak bir şeye sebep olabilirsiniz. Dünyada bir çok hastalık (çiçek, çocuk felci) aşılar sayesinde nerdeyse tamamen yok olmuşken, şu anda bazı aşı karşıtlarının aşılama yaptırmamasından dolayı amerikanın ve dünyanın bazı bölgelerinde tekrardan hortlamış durumda.
Ben burada masum bebekleriniz söz konusu olduğu için kişisel tercihtir deyip geçemiyorum, eğer bebeklerinizin vebalini almak istemiyorsanız lütfen gerekli bütün aşılarını olun, oldurun.
Şeker yüklemesi dediğimizde basit bir şeker alımı, ne zararı olabilir, hiç mi tatlı çikolata dondurma yemiyorsunuz, belki de hamilelik şekeriniz var, riske atıyorsunuz...
Aşağıda tohum otizm derneğinden bir yazıyı da paylaştım;
Yazdiklarinizi sonuna kadar destekliyorum. Asi karsitlarini cidden cahil buluyorum. Hepimiz olmadik mi bebekken asilarimizi? Ben ve kardeslerimin asilari tam ve cok sukur hicbir zihinsel ozurumuz yokArkadaşlar, otizm ve aşı arasında bir ilişki olup olmamasıyla ilgili bir sürü çalışma yapılmış ve böyle bir ilişkinin olmadığı bilimsel olarak ortaya konmuştur. Şu anda tetanoz yaptırmayarak bebeğinizin doğumda tetanoz olmasına yol açabilirsiniz, hele doğum sonrası aşıları yaptırmayarak bebeğinizin ölümüne ya da sakat kalmasına yol açacak bir şeye sebep olabilirsiniz. Dünyada bir çok hastalık (çiçek, çocuk felci) aşılar sayesinde nerdeyse tamamen yok olmuşken, şu anda bazı aşı karşıtlarının aşılama yaptırmamasından dolayı amerikanın ve dünyanın bazı bölgelerinde tekrardan hortlamış durumda.
Ben burada masum bebekleriniz söz konusu olduğu için kişisel tercihtir deyip geçemiyorum, eğer bebeklerinizin vebalini almak istemiyorsanız lütfen gerekli bütün aşılarını olun, oldurun.
Şeker yüklemesi dediğimizde basit bir şeker alımı, ne zararı olabilir, hiç mi tatlı çikolata dondurma yemiyorsunuz, belki de hamilelik şekeriniz var, riske atıyorsunuz...
Aşağıda tohum otizm derneğinden bir yazıyı da paylaştım;
Çok erken ya bende bu 2 haftadır yaşıyorum bunları ikinci çocuğumda dahacerken hissetmiştim suda eritilen magnezyumlari ne içtim doğuma kadar öyle böyle dayandık dokuz aya kadar bakalım bu nasıl düzelecek doktor dedi karnın içi dar sıkışık anlamadım yani alakası var miBen varım canım, 18. Haftalarda olmaya başlamıştı benim doktora söyledim o da çok hızlı hareket ediyorsan yani eğilme kalkma hareketlerini filan ondanda oluyor bu haftalarda demişti o söyledikten sonra hamile gibi hareket etmeye başladımbiraz daha dikkat ettim ama yinede oluyor, şimdilerde günde 3 yada 4 kez oluyor karnım, kasıklarım acıyor, nefes almakta zorlanıyorum, alt tarafa baskı oluyor, bu aylardan sonra normal heralde artık vücut kendini doğuma hazırlıyor
Çok güzelmiş, trendyol a baktım benzerini bulmak için ama hiç yok, belki de Türkiye de olmayan bir üründür.Ben de soyle bir sey aldim karnim buyudugunde kullanmak icin. Agrilara falan iyi geliyormus ama henuz karnim buyumedigi icin kullanmaya baslamadim. Hamilelik sonrasi da karni desteklemek icin kullaniliyor galiba. Turkce isminim ne oldugunu bilmiyorum ama hamilelik banti olabilir mi?
Bende boba 4g aldımKızlar belki çoğunuz biliyordur ama 2. el bir şeyler almayı düşünenler için (Özellikle uzun süre kullanılmayacak ana kucağı vs için) tutumluanne.com diye bir site var ona da bakabilirsiniz.
Ben oğlumda once sling 4. Aydan sonra da ergonomık tasıyıcıya gectikKızlar şu silingler hakkında ne düşünüyorsunuz yaa, çok hevesleniyorum ama kalitelisini falan bilmiyorum çok farkeder mi acaba
Ahh...pişmanlıkBen geçen gün markette arkadaşımın Travel bebek arabasını sürdüm. İçinde 9kg 1 yaşında bebeği vardı. İnanılmaz zorlandım, kontrol edemedim bir türlü. Ya alışık olmadığım için ya da çok hantal, kalitesiz bir arabayı bilemiyorum. O yüzden burda topikte yazan kızlardan da ilham alarak Travel de alsam hafif, kullanımı kolay olan bir araba almak istiyorum. Zaten ufak tefek bişey im, Travel araba ben kadardı zaten
ya slinge hemen koyarsak alısır sankı:)) bebekler ilk dogdugunda anne kucagında tasınmayı cok sevıyoKaliteden ziyade kullanışlı mı ben onu merak ediyorum yakullanan var mı acaba daha önce? Çok hoşuma gidiyor görüntüsü, ilk aylarda kanguru yerine bununla dışarı çıkılır mu diye düşünüyorum bende
Kesinlikle aşırı mantıklı bir davranış. Mağazada denerken bende içine ağırlık koydurup süreyim en iyisi
Çok güzelmiş, trendyol a baktım benzerini bulmak için ama hiç yok, belki de Türkiye de olmayan bir üründür.
Hamile yastıkları var bolca, hiç almayı düşünüyor musunuz kızlar?
Aa süpersin, çok teşekkürlerBu tarz kemerler var aslında canımTamam Gebelik Bel Destekli Hamile Korses'i Bel Kemeri Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
Tamam Gebelik Bel Destekli Hamile Korses'i Bel Kemeri yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.ty.gl
Hamıle kemeri olarak aratırsan cıkacaktr
Canım kasılma mı bilmiyorum ama ev işi yaptığım, çok eğilip kalktığım zamanlar benimde karnım sertleşiyor. Ama henüz dediğin gibi vajina da ağrı falan hissetmedim. Magnezyum içmediğim günler daha sık oluyor sanki benimde.Slm K zlar benim gibi şimdiden kasılma yaşayan var mı şu aralar günde 4yada 5 kez olur 1 yada 2 dk sürer karnım o ara sertleşir nefesim daralır zor nefes alırım vajinam da çok ağrı hissederim idrarim gelir amaa yapamiyorum çıkmıyor gelmiyor yavaş yavaş oluyor doktor muane etti de rahim de bir sıkıntı yoktu magnezyum verdi yine onları icicem günde 3 defa benim gibi yaşayan vsr mı aranızda
Slinge bebeği koyup işte yapabiliriz aslındaBende boba 4g aldımsıfırı cok pahalıydı temiz 2. El buldum:)
Ben oğlumda once sling 4. Aydan sonra da ergonomık tasıyıcıya gectikçok keyıflıydı ama bu da şans işi :)
Oğlum kolıktı sadece slıngde sakınlesırdi ama boba’mı aldıgım kadının kuzusu hiç sevmemiş durmamısSadece 1 kez alındıgnda yıkanmıs
Oğlum tasıyıcıyı cok sevdı diye aldık ama inşaAllah kızım bizi ters köse yapmaz
Ahh...pişmanlık
yani konfor sıfır ama gorunum muhtesem diye aldandık aldık ama hiç bir yere sığmıyo acılıp kaptması ayrı dert
ya slinge hemen koyarsak alısır sankı:)) bebekler ilk dogdugunda anne kucagında tasınmayı cok sevıyo
Sling bu konuda muthiş rahatlık
Ellerın kolların bosta kalıyo ve sıfır bel agrısı
Bebişin nefesini dinlemekte cabası
21+4üm hiç hissetmedim henüzBen her yerde hissediyorum göbek deliğimin hizasında bazen kaşıkta bazen yanlarımda dışardan da mısır patlağı gibi gibi görünüyor hala alışamadım içimde bir insan yavrusu var çok garip
Bence hissediyorsunuzdur ama o his olduğunu anlamıyorsunuzdur. İlk zamanlar bana da aynısı oluyordu21+4üm hiç hissetmedim henüz
Aynisi degil ama benzer bir urun buldum n11de.Çok güzelmiş, trendyol a baktım benzerini bulmak için ama hiç yok, belki de Türkiye de olmayan bir üründür.
Hamile yastıkları var bolca, hiç almayı düşünüyor musunuz kızlar?
Cahil mi:))) aşının yedi ceddini olun banane! Benim karşıt olmamdan da sizene! Haddinizi aşmayın saygı bu değil!Yazdiklarinizi sonuna kadar destekliyorum. Asi karsitlarini cidden cahil buluyorum. Hepimiz olmadik mi bebekken asilarimizi? Ben ve kardeslerimin asilari tam ve cok sukur hicbir zihinsel ozurumuz yok
Teşekkür ederim cnm ben bilmiyodum eminim çok işime yaricakKızlar belki çoğunuz biliyordur ama 2. el bir şeyler almayı düşünenler için (Özellikle uzun süre kullanılmayacak ana kucağı vs için) tutumluanne.com diye bir site var ona da bakabilirsiniz.
Sizce bu engellenebilir mi? Ya da tamamen normale dönmesi mümkün mü? Doğumdan itibaren otizmi tetikleyen şeyler yapılmasa falan ortaya çıkmama gibi bir durum olur mu yoksa anne karnındayken falan belli mi çocuğun otizmli olacağı? Çok soru sordum ama yanıtlarsanız sevinirim.Otizm konusunda kesinlikle size katılıyorum. Otizmli çocuklarla çalışmış biri olarak. Bu durum aşıyla çokta doğru orantılı değil. Birçok velim aşı da olmamış. Otizmli genel ağırlıklı olarak genetik kaynaklı tabi ki çevresel etkiler de var. Aslında tam olarak neyin tetiklediği belli değil. Mesela duyu bütünleme verdiğim çocuklara da ilk önce otizm teşhisi konuluyor, halbuki sadece gelişim geriliği var. Ve tek tip otizm yok. Epilepsiden sonra otizm olanda var aile öyküsünde obezite ve böbrek hastalıkları (genetik yatkınlık) olan da var ya da bunların hiç biri olan da var. Otizm de en erken müdahale gerçekten önemli o yüzden anne baba olarak dikkat edilmeli.
Otizmi tetikleyen o kadar çok şey varki... tablet, tv, telefon, dönenceler vs...Bundan ben de çok korkuyorum. Otizm riskini asılara bagliyorlar bazi doktorlar son zamanlardaben tetanozu zaten yaptırmayacağım ama doğum sonrası aşılar için çok korkuyorum açık söylemek gerekirse. Çünkü oz teyzemin oğlu asi sonrası havale geçirdi ve havaleden sonra otizm belirtileri göstermeye başladı. Su anda da tam teşhisi koydular. Belki tesadüftür bilir kişi gibi konuşmayayım ama korkuyorum sadece
Rica ederim elimden geldikçe yazayım. :) Aslında anne karnındayken belli olunur mu bilmiyorum belli başlı genetik bozukluklar belli oluyor anne karnında bu yüzden ikili üçlü dörtlü testler yapılıyor. Otizmin en erken tanısı 2 yaş. Ondan önce bebeğin bireysel farklılıkları oluyor o yüzden bu kesin otizmli denilmiyor maalesef. Otizmi tetikleyen bir çok şey var. Genetik olduğu kadar Çevresel etkiler de var, örnek olarak; özellikle sağlıksız beslenmek, küresel olarakta dünya değişiyor iklim bile etkiliyor insanı - doğal beslenme yok oluyor (anam babam usulü/ köy hayatı ) gerekli. Hazır paketli gıdalar büyük risk. Şehirleşme ve sanayileşmeyle birlikte otizm oranı da artıyor.Sizce bu engellenebilir mi? Ya da tamamen normale dönmesi mümkün mü? Doğumdan itibaren otizmi tetikleyen şeyler yapılmasa falan ortaya çıkmama gibi bir durum olur mu yoksa anne karnındayken falan belli mi çocuğun otizmli olacağı? Çok soru sordum ama yanıtlarsanız sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?