2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Bende pazartesi magnezyum yazdiracam tansiyonumu ölçüyorum sabah akşam degil sadece akşamlari ama hep normal çıkıyo şekerden şüpheleniyorum sadece bol su iciyorum bakalim daha sevindim cnm senin adina çalışanlara bu donemde hele daha zor hamilelik darisi diger calisan arkadaslara

Otizm konusunda kesinlikle size katılıyorum. Otizmli çocuklarla çalışmış biri olarak. Bu durum aşıyla çokta doğru orantılı değil. Birçok velim aşı da olmamış. Otizmli genel ağırlıklı olarak genetik kaynaklı tabi ki çevresel etkiler de var. Aslında tam olarak neyin tetiklediği belli değil. Mesela duyu bütünleme verdiğim çocuklara da ilk önce otizm teşhisi konuluyor, halbuki sadece gelişim geriliği var. Ve tek tip otizm yok. Epilepsiden sonra otizm olanda var aile öyküsünde obezite ve böbrek hastalıkları (genetik yatkınlık) olan da var ya da bunların hiç biri olan da var. Otizm de en erken müdahale gerçekten önemli o yüzden anne baba olarak dikkat edilmeli.

Yazdiklarinizi sonuna kadar destekliyorum. Asi karsitlarini cidden cahil buluyorum. Hepimiz olmadik mi bebekken asilarimizi? Ben ve kardeslerimin asilari tam ve cok sukur hicbir zihinsel ozurumuz yok

Ben de soyle bir sey aldim karnim buyudugunde kullanmak icin. Agrilara falan iyi geliyormus ama henuz karnim buyumedigi icin kullanmaya baslamadim. Hamilelik sonrasi da karni desteklemek icin kullaniliyor galiba. Turkce isminim ne oldugunu bilmiyorum ama hamilelik banti olabilir mi?

Eklentiler

• E687E93C-28DC-422F-8950-EFF7A91081F7.webp
    26,7 KB · Görüntüleme: 45
Çok erken ya bende bu 2 haftadır yaşıyorum bunları ikinci çocuğumda dahacerken hissetmiştim suda eritilen magnezyumlari ne içtim doğuma kadar öyle böyle dayandık dokuz aya kadar bakalım bu nasıl düzelecek doktor dedi karnın içi dar sıkışık anlamadım yani alakası var mi

Çok güzelmiş, trendyol a baktım benzerini bulmak için ama hiç yok, belki de Türkiye de olmayan bir üründür.
Hamile yastıkları var bolca, hiç almayı düşünüyor musunuz kızlar?

Kızlar belki çoğunuz biliyordur ama 2. el bir şeyler almayı düşünenler için (Özellikle uzun süre kullanılmayacak ana kucağı vs için) tutumluanne.com diye bir site var ona da bakabilirsiniz.
Bende boba 4g aldım sıfırı cok pahalıydı temiz 2. El buldum:)
Kızlar şu silingler hakkında ne düşünüyorsunuz yaa, çok hevesleniyorum ama kalitelisini falan bilmiyorum çok farkeder mi acaba
Ben oğlumda once sling 4. Aydan sonra da ergonomık tasıyıcıya gectik çok keyıflıydı ama bu da şans işi :)
Oğlum kolıktı sadece slıngde sakınlesırdi ama boba’mı aldıgım kadının kuzusu hiç sevmemiş durmamıs Sadece 1 kez alındıgnda yıkanmıs
Oğlum tasıyıcıyı cok sevdı diye aldık ama inşaAllah kızım bizi ters köse yapmaz
Ahh...pişmanlık
yani konfor sıfır ama gorunum muhtesem diye aldandık aldık ama hiç bir yere sığmıyo acılıp kaptması ayrı dert

ya slinge hemen koyarsak alısır sankı:)) bebekler ilk dogdugunda anne kucagında tasınmayı cok sevıyo
Sling bu konuda muthiş rahatlık
Ellerın kolların bosta kalıyo ve sıfır bel agrısı
Bebişin nefesini dinlemekte cabası

Çok güzelmiş, trendyol a baktım benzerini bulmak için ama hiç yok, belki de Türkiye de olmayan bir üründür.
Bu tarz kemerler var aslında canım
Hamıle kemeri olarak aratırsan cıkacaktr

Canım kasılma mı bilmiyorum ama ev işi yaptığım, çok eğilip kalktığım zamanlar benimde karnım sertleşiyor. Ama henüz dediğin gibi vajina da ağrı falan hissetmedim. Magnezyum içmediğim günler daha sık oluyor sanki benimde.
Slinge bebeği koyup işte yapabiliriz aslında bende alacağım mutlaka bir tane

Aynisi degil ama benzer bir urun buldum n11de.
Link asagida. hamilelik kemeri diye geciyormus

Yazdiklarinizi sonuna kadar destekliyorum. Asi karsitlarini cidden cahil buluyorum. Hepimiz olmadik mi bebekken asilarimizi? Ben ve kardeslerimin asilari tam ve cok sukur hicbir zihinsel ozurumuz yok
Cahil mi:))) aşının yedi ceddini olun banane! Benim karşıt olmamdan da sizene! Haddinizi aşmayın saygı bu değil!

herkes burada kendi doğrusunu ve fikrini konuşur ama herkes kendi aklını kullanır.
Ben tetanoz oldum ama size olmayın dedim mi? Demedim.
Korkmasam aşı olmazdım dedim.
Karşınızdaki insanı hiç tanımadan hemen cahil ya da bilmiyor diye yaftalamak sizin ne kadar dar baktığınızı gösterir.
Aşının otizm üzerinde ki etkisi o bilimsel dediğiniz doktorların çoğu onayladı ve makalelerde yayımlandı araştıran bulur! Ha ben de korktuğun için çocuğuma tüm aşılarını yaptırdım keşke daha cesaretli olsaydım.
Şeker yüklemesi yapmadım Sizede yapmayın dedim mi? Demedim. Ben yapmadım kardeşim. Yediğin tatlı direkt kan şekerini yükseltmiyor ama aldığın yükleme direkt çıkarıyor. Ben kendimi sağlama alıp kendi aletimle ölçüyorum bu seçeceği değerlendirebilirsiniz dedim.
Bir tek sizin doktorlarınız doğruyu söylemiyor sadece siz okumadınız siz falancada çalışmadınız. Beni ya da bilgimi tanımadan eleştiremezsin.
Kim ne istiyorsa onu yapsın Allah herkese akıl vermiş. Herkes aynı düşünmek zorunda değil bu zorunuza gitmesin öyle bir dünya yok.

Sizce bu engellenebilir mi? Ya da tamamen normale dönmesi mümkün mü? Doğumdan itibaren otizmi tetikleyen şeyler yapılmasa falan ortaya çıkmama gibi bir durum olur mu yoksa anne karnındayken falan belli mi çocuğun otizmli olacağı? Çok soru sordum ama yanıtlarsanız sevinirim.

Otizmi tetikleyen o kadar çok şey varki... tablet, tv, telefon, dönenceler vs...

Reactions: The
Aşı karşıtlığının toplumsam açıdan yarattığı bazı sorunlar var. Bu hastalıklar tekrar hortlarsa aşılı olmanın da hükmü kalmayacak. Bu yüzden bence bu işe sgk bir kural getirmeli. Evet ben aşı karşıtlarına saygı duyuyorum ama eğer aşı olmadığı için hasta olan olursa sgk sağlık giderlerini karşılamasın. Bunu göze alan da aşı yaptırmasın başka türlü bu işin önüne geçilmez. Aynı kuralı korona aşısı için de uygulasınlar. O zaman herkes gerçek tercihini yapmış olur sonuçlarına katlanmayı göze alarak.

Rica ederim elimden geldikçe yazayım. :) Aslında anne karnındayken belli olunur mu bilmiyorum belli başlı genetik bozukluklar belli oluyor anne karnında bu yüzden ikili üçlü dörtlü testler yapılıyor. Otizmin en erken tanısı 2 yaş. Ondan önce bebeğin bireysel farklılıkları oluyor o yüzden bu kesin otizmli denilmiyor maalesef. Otizmi tetikleyen bir çok şey var. Genetik olduğu kadar Çevresel etkiler de var, örnek olarak; özellikle sağlıksız beslenmek, küresel olarakta dünya değişiyor iklim bile etkiliyor insanı - doğal beslenme yok oluyor (anam babam usulü/ köy hayatı ) gerekli. Hazır paketli gıdalar büyük risk. Şehirleşme ve sanayileşmeyle birlikte otizm oranı da artıyor.
Otizmi engelleyici hiç bir çalışma yok engellenemiyor açıkçası.Normale dönme de olmuyor ne yazık ki Erken tanıyla iyileştirme yapılıyor, eğitim veriliyor rehabilitasyonlarda. Buda otizmle yaşamayı öğrenmemizi sağlıyor, hayat kalitesini artırıyor. Bazen otizmle birlikte çeşitli engellerde ortaya çıkıyor. Mesela zeka geriliği ya da ileri düzeyde zekâ. Disleksi, obsesif kompulsif bozukluk. Duyu bozuklukları vs. O yüzden dedim çeşitleri var diye. Çeşidine göre bireysel eğitim programı uygulanıyor.
Açıkçası dünya düzeni degişmedikçe - ki bu saatten sonra imkansız- biz otizmi daha iyi tanıyacağız ve bileceğiz. Yine de gelecekten ve bilimden umut kesilmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…