Mesela covit için de uygulasınlar diyorsunuz ya? Bu aşı virüsün hangi mutasyonuna karşı koruma yapıyor söyleyebilir misiniz? Anne karnında ki bebeğe hiç bir zararı yoktur diyen bir tane doktor imzası gösterebilir misiniz? Ispat yok bir şey yok neyse Bugün bu forumda bir kez daha anladım ki burada bir şeyler paylaşmak fikir alış verişi zaman kaybı.Aşı karşıtlığının toplumsam açıdan yarattığı bazı sorunlar var. Bu hastalıklar tekrar hortlarsa aşılı olmanın da hükmü kalmayacak. Bu yüzden bence bu işe sgk bir kural getirmeli. Evet ben aşı karşıtlarına saygı duyuyorum ama eğer aşı olmadığı için hasta olan olursa sgk sağlık giderlerini karşılamasın. Bunu göze alan da aşı yaptırmasın başka türlü bu işin önüne geçilmez. Aynı kuralı korona aşısı için de uygulasınlar. O zaman herkes gerçek tercihini yapmış olur sonuçlarına katlanmayı göze alarak.
Çok teşekkür ederim.Rica ederim elimden geldikçe yazayım. :) Aslında anne karnındayken belli olunur mu bilmiyorum belli başlı genetik bozukluklar belli oluyor anne karnında bu yüzden ikili üçlü dörtlü testler yapılıyor. Otizmin en erken tanısı 2 yaş. Ondan önce bebeğin bireysel farklılıkları oluyor o yüzden bu kesin otizmli denilmiyor maalesef. Otizmi tetikleyen bir çok şey var. Genetik olduğu kadar Çevresel etkiler de var, örnek olarak; özellikle sağlıksız beslenmek, küresel olarakta dünya değişiyor iklim bile etkiliyor insanı - doğal beslenme yok oluyor (anam babam usulü/ köy hayatı ) gerekli. Hazır paketli gıdalar büyük risk. Şehirleşme ve sanayileşmeyle birlikte otizm oranı da artıyor.
Otizmi engelleyici hiç bir çalışma yok engellenemiyor açıkçası.Normale dönme de olmuyor ne yazık kiErken tanıyla iyileştirme yapılıyor, eğitim veriliyor rehabilitasyonlarda. Buda otizmle yaşamayı öğrenmemizi sağlıyor, hayat kalitesini artırıyor. Bazen otizmle birlikte çeşitli engellerde ortaya çıkıyor. Mesela zeka geriliği ya da ileri düzeyde zekâ. Disleksi, obsesif kompulsif bozukluk. Duyu bozuklukları vs. O yüzden dedim çeşitleri var diye. Çeşidine göre bireysel eğitim programı uygulanıyor.
Açıkçası dünya düzeni degişmedikçe - ki bu saatten sonra imkansız- biz otizmi daha iyi tanıyacağız ve bileceğiz. Yine de gelecekten ve bilimden umut kesilmez.
Olabilir canım onalrdakasilma bende uzanırken yada fazla sandalyede oturursam olurCanım kasılma mı bilmiyorum ama ev işi yaptığım, çok eğilip kalktığım zamanlar benimde karnım sertleşiyor. Ama henüz dediğin gibi vajina da ağrı falan hissetmedim. Magnezyum içmediğim günler daha sık oluyor sanki benimde.
Slinge bebeği koyup işte yapabiliriz aslındabende alacağım mutlaka bir tane
Bence biraz okuyun. Ingilizce biliyorsaniz yabanci kaynak da okuyun. Bilime sonuna kadar inanirim.Cahil mi:))) aşının yedi ceddini olun banane! Benim karşıt olmamdan da sizene! Haddinizi aşmayın saygı bu değil!
Tekrar rica ederimÇok teşekkür ederim.Zamanında sadece meraktan epey araştırmıştım ama kitabi bilgilerin yanında sizin gibi uygulamalı görmüş insanların bilgileri çok önemli. 2 yaşından önce tanı konmadığını hiç bilmiyodum. Keşke kesin bir tedavisi olsa ama daha çok var sanırım o sürece. Çaresiz dert dedikleri işte, Allah hepimizin evlatlarını korusun.
Evet allah yardım etsin gerçekten çok zordur o aileler için eminim. Gelecek onlara şifa getirsin inşallah.Tekrar rica ederimAçıkçası tanı konsa da sonradan değişiyor o yüzden kesin denilmiyor. Bebeklerimizin hareketlerini dikkatlice izlememiz gerekiyor. Bu zamanda anne baba olmakta büyük sorumluluk gerçekten. Rabbim tüm bebeleri korusun, otizmli anne babalara da yardım etsin. İnşallah bilim buna da bir çözüm bulur, bizde uygularız
Size bir şey demeye gerek yokBence biraz okuyun. Ingilizce biliyorsaniz yabanci kaynak da okuyun. Bilime sonuna kadar inanirim.
1998de yapilan bu tez coktan curutuldu. Soyleyeceklerim bu kadar.
Gerçekten herkes danışmak istediğini danışır ve kendine uygunsa ya da yapmak isterse yapar. Kırıcı olmaya ya da birbirini incitmeye gerek yok ki. Hepimiz anne olacağız inşallah güzel örnek olmalıyız. Ve ben de hepinizi seviyorumSevgili arkadaşlarım burası birbirimizden fikir alışverişi alıp tatlı heyecanımızı paylaşacağımız bir alan kalplerimizi kırmayalım herkes istediği, inandığı, içine sindiği gibi yaşar. Sizleri seviyorum, iyi geceler
Ben bir tane aldim, bir gece uyudum sonra gormeyecegim bir yere koydum :) Asiri rahatsizlik verdiÇok güzelmiş, trendyol a baktım benzerini bulmak için ama hiç yok, belki de Türkiye de olmayan bir üründür.
Hamile yastıkları var bolca, hiç almayı düşünüyor musunuz kızlar?
Aşı karşıtlığının toplumsam açıdan yarattığı bazı sorunlar var. Bu hastalıklar tekrar hortlarsa aşılı olmanın da hükmü kalmayacak. Bu yüzden bence bu işe sgk bir kural getirmeli. Evet ben aşı karşıtlarına saygı duyuyorum ama eğer aşı olmadığı için hasta olan olursa sgk sağlık giderlerini karşılamasın. Bunu göze alan da aşı yaptırmasın başka türlü bu işin önüne geçilmez. Aynı kuralı korona aşısı için de uygulasınlar. O zaman herkes gerçek tercihini yapmış olur sonuçlarına katlanmayı göze alarak.
Yazdiklarinizi sonuna kadar destekliyorum. Asi karsitlarini cidden cahil buluyorum. Hepimiz olmadik mi bebekken asilarimizi? Ben ve kardeslerimin asilari tam ve cok sukur hicbir zihinsel ozurumuz yok
Benim için her konuda ilk ve en önemli başvuru kaynağı bilimdir. Bilim dediysem herhangi bir doktorun kişisel görüşü değil, belli bir zaman diliminde belli sayıda insan üzerinde test edilmiş, rapor edilmiş akademik veriler. Bu nedenle hamile olmasam covid aşısı olurdum ama şu an gebelerle ilgili yeterli bilimsel veri olmadığı için vurulmuyorum. Bunun dışında çiçek, kuduz, tetanoz ve daha bir çok hastalık için aşı binlerce insanı ölümden hastalıktan kurtardı. Elbette bebeğimi insanlığın başardığı bu ilerlemeden mahrum etmeyeceğim. Tüm aşılarını nasıl ki ben çocukken gayet güzel olduysam kendi çocuğum da teker teker olacak, böylece ne kendisini ne de başkasının çocuğunu tehlikeye atacak.
Hiç mi hiç hissetmediniz bir kere bile mi?21+4üm hiç hissetmedim henüz
Muayenelerde sıkıntı yoksa takılma canım farkına varamıyorsundur belki elbet hissedeceksin21+4üm hiç hissetmedim henüz
Haklısınız ama o daha bebektiOtizmi tetikleyen o kadar çok şey varki... tablet, tv, telefon, dönenceler vs...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?