2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kızlar dün akşam bebeğim öyle değişik tekme atıyordu ki şok oldum. Bunu dert gibi yazmayayım ama zayıf olduğumdan mi derim mi ince bilemedim ama hep böyle mi olacak diye de korktum. Çünkü bildiğiniz canım acır gibi her defasında irkildim ayağa kalktım sanki içeriden dürtüyor yani öyle bir tekme. Bakınca görülüyordu karnıma. Bu bebek daha büyüyecek Allah nasip ederse ve büyüdükçe daha güçlenecek di mi sizin de can acitici tekmeleriniz oluyor mu?

Ooo hele sonlarda ayağını kasığınıza, midenize bastırıyormuş gibi his yaşayacaksınız

Olabilir canım onalrdakasilma bende uzanırken yada fazla sandalyede oturursam olur geçen ay hep iki tane icitim magnezyum U doktor bu sefer 3 iç dedi bakalım ne olacak
Bende haftanın belirli günleri içiyorum canım artık. Hergün hergün de içmek sıkıyor insanı.
Canım bol bol su içmeyi öneriyorlar. Tuzlu, yağlı gıdalardan uzak dur. Eğer ona rağmen şişliğin varsa tansiyon dan şüphelenirler. Tansiyonuna baktırıyor musun?
Geçen gün buraya da attığım gebe eğitiminde doktora birisi aşı otizm yapar mı, içinde kurşun var diye sordu. Normal aşıdan bahsediyordu sanırım, covid değil. Doktor da 100 sene önceki aşılar da 5gr kurşun vardı, şuan bu aşılar çok iyileştirildi. Şuanki aşıların içinde 500 Micro gram var dedi. Çok çok düşük bir rakammış. Yediğimiz içtiğimiz sağlıksız yiyecekler, soluduğumuz kirli havayı düşünürsek aşıda ki o microgramlar hayatımız boyunca birkez vücudumuza girse pek birşey olmaz diye düşünüyorum. Muhtemelen alüminyum oranı da artık çok düşüktür, araştırmadım ama.

Ayrıca insanların aşı yaptırmakla Avrupa sevdalısı olacağını düşünmüyorum canım, bu sözünü anlamsız buldum. Güvenirliği kanıtlanmasa da aşı olup olmamak seninde dediğin gibi kişinin kendi hür iradesine kalmış. Avrupa sevdalısı olmakla bunun alakasını anlayamadım.
Canım benimkisi de öyle. Bir gün sabah tekme atarken eşimin elini karnıma koydum. Öylr şiddetli vuruyor ki, resmen eli inip kalkıyordu eşimin. Eşim ürktü artık "iyice kudurdu bu" diyor beni bazen sabahları uykun hafif olduğunda uyandırıyor, öyle dönüyor ki içimde canım yanıyor bazen. Büyüyünce hiç düşünemiyorum

Kızlar burası tecrübelerimizi paylaştığımız, birbirimize soru sorup destek olduğumuz bir ortam. Hepimiz farklı olduğumuz gibi düşünce ve savunduğumuz şeyler de farklı olabilir. Kendi doğrumuzu savunurken bizimle aynı şeyi düşünmeyen insanlara karşı kırıcı olmamaya çalışalım lütfen. Tartışma(fikir alışverişi anlamında, kavga değil) elbetteki olacak ama birbirimizi kırmadan konuşalım lütfen. Burda hepimiz anneyiz. Birbirimizi üzmeyelim ve aynı şeyi savunmadığımız için garip şeylerle etiketlemeyelim lütfen.

Bilime sonsuz güvensekte bazen bilim kendine sonsuz güvenmemeyi tercih ederek gelişir ve kendini yeniler aslında. Tedavi yöntemleri, ameliyat teknikleri, ilaçlar bile zaman içinde değişim ve gelişime uğrarken 1 yılı dolmamış bir aşı neden değişime uğramasın? İnsanlara tedavi olabilmek için aşı olmak teşvik edilse de kimse onlara henüz yeterince güvenli olmadığı ama tek tedavi yöntemi olan aşıyı olmadıkları için mobbing uygulayamaz. Kişinin seçimine bırakılmış birşey bu. Dediğiniz şey sırf aşı olmadığı için insanları toplumdan soyutlamak ve onları kazanılmış sağlık haklarından mahkum bırakmakla tehdit etmektir resmen. Ben aşı olmasam korona olsam, sgk benim ilaçlarımı vermesin, bana ambulans yollamasın, yoğun bakımına almasın. Böyle birşey hiçbir hukuk devletinde kabul görmez. Yönetimin işi aşı olmayanları gözden çıkarıp haklarından mahrum etmek değil, onların güvenini kazanıp kafalarında soru işaretlerini giderip aşıya ikna etmektir.

Aşı karşıtı değilim, yanlış anlaşılmasın. Annemi babamı aşı olması için ben ikna ettim, hamile olmasam bende kesin olacaktım. Hatta emzirme döneminde mutlaka olacağım. Herkesin kendi seçimidir. Benim eşim hakkı olduğu halde yaptırmamayı seçti. İleride belki fikri değişir. Şimdi ona sen aşı yaptırmadın, sgk sana ilaç vermeyecek desek onu bir daha aşıya ikna edebilir miyiz sizce?

Kesinlikle sana katılıyorum. Bilime sonsuz güvenmek veya bilimi eleştirmemek zaten insanı yerinde saydirir. Bundan daha kaç yıl önce margarin kullanımını destekliyordu bilim sözde, margarin kalp dostuydu. Hayvansal yağlara kanserojen gözüyle bakılıyordu. Şimdi ne oldu? İçerisinde bir şeylerin margarin olmaması ekstra bir avantaj olarak sunuluyor. Bu da bilim işte. Kendini çürütüyor yeri geliyor ki.

Demem o ki, kimsenin aşı olmuyor diye insanlara yaptırımı savunmasını anlamıyorum, anlamayacağım. Ben de aşı karşıtı değilim, çünkü bunu yerecek veya yuceltecek ilmim yok ama yaptırımı savunmak bambaşka bir şey.

O bana da son birkaç gün içinde oldu canım, hatta birini araba kullanırken yaptı, bayağı irkildim. Hiç hareket ederken karnımı izlememiştim, dün baktım dışarıdan da fark ediliyordu ama eşime aslaaa yapmıyor o elini koyunca duruyor birden

Tecrübeli anneler “Sen daha ileride gör, son ay seni ağlatacak” diyorlar, bakalım nasıl olacak

Ya bu arada “Kaç kilo aldın, karnın çok büyük de” lafı bir bana mı çok sinir bozucu geliyor acaba? Eşimin ailesine ne zaman gitsek sürekli kilo konusu, iyice sinir olmaya başladım ama bir şey de diyemiyorum içimde kalıyor böyle

Yok canım aşı olana Avrupa sevdalısı demedim burda sürekli İngilizce makale Alman dr diye savunma yapanlara dedim.

Bana galiba ikiz doğuracaksın diyen bile oldu

Evet oluyor özellikle kedim bana yaklaşıp karnıma yaklaşınca karşılıklı tekme atıyorlar sanırım şimdiden birbirlerine özellikle midemdie çok baskı yapmaya başladı şimdiden, ülserim var baya ilaç falan kifayet etmiyor.

Hahha bana da tam tersi canım. Aaa hiç kilo almamışsın yaaa diyorlar ama bu bir iltifat değil kesinlikle, yani bebek küçük herhalde demeye getiriyorlar uf Bi karışmasalar

Benim kediler hiç takmıyor bebeği valla. Gece falan çok huzursuz yatıyorum göbeğime atlayacaklar diye ( bir kez yaptılar hamileyken)

Benim kediler hiç takmıyor bebeği valla. Gece falan çok huzursuz yatıyorum göbeğime atlayacaklar diye ( bir kez yaptılar hamileyken)

Yaa benim ki baya kilolu bir kedi normalde dediğiniz gibi karnıma atlardı hamile kaldığım ilk andan beri üzerinden geçerken bile karnıma basmadan geciyor çok garip geliyor bazen gelip kafasını yaslıyor, bazen patisini oraya getirip sarılıyor. Benim ki insan gibi annemlerinki falan atlıyor o yavru olunca hafif çok kasıyorum da :)
Olmazsa gece kapıyı kapatıp uyuyun bazı kediler gece uyandırmak için çok zıplıyor çünkü.

Valla her alanda bizi hoşgörü ve tahammül ancak ileriye taşıyabilir canım. Kesin doğru bildiğim tek şey bu.
Bana da diyorlar. Kayınvalide ye ye diyor, kaç kilo aldın diye soruyor. Söylüyorum hmmm diyor. Bak diyorum ye diyorsun sonra görünce çok kilo aldın dersen bozuşuruz. Valla bana çok kilo almışsın diyen kilolu erkek ya da kadınlara diyeceğim ki senin de ikiz heralde benden kilolusun. Erkekler genelde karışmıyor gerçi ama. Çok kilo aldın diyenlerde genelde kadınlar oluyor
Yok canım aşı olana Avrupa sevdalısı demedim burda sürekli İngilizce makale Alman dr diye savunma yapanlara dedim.
Ha pardon o zaman canım ben yanlış anlamışım

Benimki sinek peşinde koşarken bir kere karnıma zıplayıp geçti, Ahh dedim acıdı çünkü. Ondan sonra anladı herhalde bir daha basmıyor. Hatta gelip patisiyle karnımı sevdiği bile oldu

Bayağıdır ben de hissetmiyor gibiydim, iki gündür coştu tekmeliyor mu yoksa içeride dans mı ediyor anlamıyorum, galiba ben gibi yerinde duramayacak. Kalp atışları da maşallah hızlı 160 gördük
Canım insanlar hep derler yani. Bana da neden kilo almadın bebek zayıfcana doğacak diyorlar. Yani insanlar hep diyecek bişey bulur takılma

Dogrudur canım ilk olunca bilmiyorum çok garip geldi tabiki yeter ki sağlıklı olsunlar da önemli değil
Biz yeni anne olacaklar tecrübesizlikten mi heyecandan mı bilmiyorum çok mu dinliyoruz kendimizi ne bana da garip geliyor. Içeride dönüyor, değişik bişeyler oluyor. Gaz sanıyorum bakıyorum değil. Bazen o kadar belli oluyor ki özellikle sırt üstü yatarken çıkıntı gibi, hemen yan yatınca hop kayboluyor

Benimki sinek peşinde koşarken bir kere karnıma zıplayıp geçti, Ahh dedim acıdı çünkü. Ondan sonra anladı herhalde bir daha basmıyor. Hatta gelip patisiyle karnımı sevdiği bile oldu
Bunlari bir kedi değilde 14 aylık kizm yapıyor bana karnımın üstünde uyumak istiyor başını üstüne koyuyor okşuyor uzanıyor elleriyle göbeğimi açıp vuruyor sap sap sesler çıkartıp oynuyor ama şunu farkkettim ki sanırım oda hissediyor bebeği bebeğim onu tekmeliyor bir anda duruyor kizm hareketi snlsmaya çalışıyor kıskanç olacsk sanırım çok küçük aylarda geldi kardeş hamile kaldgimdan beri bana bağlı oldu önceleri babacidi babasının yanında yatardı susardi şimdi ise benim yanımda yatiyot ona gitmiyor yatağında yatmiyot işimiz zor sürekli ayrı yatırmaya çalışıyoruz ama illa gece agliyot bir elevkols dokunmak istiyor yanında olduğumuzu anlamak istiyor yoksa ağlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…