2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Hahha bana da tam tersi canım. Aaa hiç kilo almamışsın yaaa diyorlar ama bu bir iltifat değil kesinlikle, yani bebek küçük herhalde demeye getiriyorlar uf Bi karışmasalar

Hiç bir türlü beğendiremiyoruz demek ki İşyerinde herkes “Çok kilo almamışsın” dedi ama bizimkiler önce bebeğin kilosunu soruyor sonra benim aldığım kiloyu, ondan sonra başlıyorlar “Hmmmm” diye mırıldanmaya. “Daha da 4 ay var” filan dediler iyice sinirlendim, eşimi de dürtüklüyorum ama o zaten böyle durumlarda direkt ölü taklidi yapıyor sağolsun.

Keşke hiç sormasalar “Sağlıklı olsun yeter” diyip geçseler, bu kadar zor olmamalı bazı şeyler.

Kapıyı kapatınca da çok üzülüyorlar, sabah açınca ağlar gibi bağırarak yanımıza geliyorlar dayanamıyorum bizimkiler de küçük değil aslında biri bir, biri iki yaşında ama son derece fitler kilo aldiramiyorum

Bende ilk gebeliğim de hissettim korktum bile ne oluyor dedim taklami açıyor kayıyor nefesim daralır di yuksri çıkardı ama sonraki iki gebeliğim hiç öyle değiller çok sakinker yavaş hareket ederler yormazlar beni

Kıymetli arkadaslarım
Yaklasık 5 aydır bırbirimizde dost olduk arkadas olduk
Beraber üzüldük sevındık...
Ama su ayrıstırıcı konusmalardan kurtulamadık cok güzel iletişimimiz vardı 1 ay once yasadıgımız olayla tadımız kactı aramızdan muhabbetını sevdiğimiz arkadaslarımız ayrıldı ama biz hala bazı konularda fıkırlerımıze anlayıs gostermeyi öğrenemedık
Alı konusunda hep sessiz kalmayı tercıh ettim çünkü beden dokunulmazlıgı diye bir kanun var
İsteyen aşısının olur istemeyen yada endişeleri olan olmayabılır
Nasıl aşı olanlara bır yıllık bır asıya nasıl guvenıyosunuz demıyorsak olmayanlarda elstırılmesin
Kucuk değiliz ki hepımız bıseyler okuduk arastrdık kendımıze gore dogrularımız var
Kaldı ki asısız yakalanılan hastalıklar sgk kapsamına girilmesin vs soylemler nolur bunu yapmayn bu devletin 10 yıllık memuruyum 10 yıldr saglık ödemelerm bilfiil yapılıyo kaldı kı bu ulke vatandasıyım nasıl olurda tedavi reddi konusulabılır yada fıkır ortaya atılabılır
nolur bu konulara girmeyelim şu forumda...
Oğluma hamıleliğimden beri forumdaym bir kez bile grupca ters düşülmedi herkes goruslerını özgürce paylastı (canilik-cahillik vs sözler biz anne adaylarına yakısmaz,yakısmamalı)bu mecrayı sevıyorm ve hala o donemkı arkadaslarımla iletişimiz devam edıyo kımse kımseyi ayrıstrmadan saygı duyalım uzun yıllar dostlugumuz olsn inşaAllah
Mesela covit için de uygulasınlar diyorsunuz ya? Bu aşı virüsün hangi mutasyonuna karşı koruma yapıyor söyleyebilir misiniz? Anne karnında ki bebeğe hiç bir zararı yoktur diyen bir tane doktor imzası gösterebilir misiniz? Ispat yok bir şey yok neyse Bugün bu forumda bir kez daha anladım ki burada bir şeyler paylaşmak fikir alış verişi zaman kaybı.
İnşaAllah bu sorunu çözebılırz ve hoşgörülü olmayı ve karsıt fıkırlere saygı duymayı öğrenebiliriz

Gerçekten insan bir garip oluyor, içinde canlı bi hareketlilik var. Bazen keşke her gün ultrasonla görsem yani evde bir ultrason olsa da baksam ne yapıyor acaba diye nefesim benim de daralıyor özellikle yatarken, ani nefes alıyorum. Hep soracağım doktora unutuyorum oraya gidince heyecandan Ay sağ salim kucağımıza alalım da bunlar geçer inşallah

MaşaAllah
Darısı benım başıma inşaAllah
Şükür epey hareketlendi
o orda ve hareket edıyo yaDünyalar benım oluyo
Kilo konusunu hiç umursamıyorm bosver kulak asmagörende onlara alıyoruz kiloyu zannedecek ben zaten balık etlıydm yine de kılo aldım hiç umursamıyormsaglıklı sıhhatlı hayrlısıyla doğsnlarda kilo işi bi şekılde halledılir inşaAllah

Reactions: The

Bizimki de biraz iri kemikli aslında görüntüsü fit ama ağır çocuğum :)) tabi öyle kapıyı kapatınca baya ağlıyorlar. Öbür türlü bir yatınca ortamızda uyuyor

İnşallah canım ama hareketlendi mi benim gibi korkma, noluyor ya diye
Ben de zayıf değilim aslında. Kayınvalidem olsun eşimin akrabaları olsun " ay hiç kilo almamış, bebek mi taşıyor belli değil " "sen doğurursan kaç kilo doğacak bebek " "erkek bebek dediğin anneyi çok şişirir" laflarını hiç umursamıyorum. Benim annem de aksine " Kızım her şeyin fazlası zarar, doktorunu dinle, araştır. Fazla fazla alıp da çocuğu obezite riskiyle bırakma. Az alıp da güçsüz bırakma " diyor. Demek var demek var yani...
Herkes aynı değil ki kimi kilo alır kimi alamaz. Her şeyin başı sağlık, sıhhat. Sağlık olsun da kim ne derse desin. Bebişlerimiz sağlıcakla doğsunlar inşallah

Ah yavrum ya kıskanıyorlar belli bir süreye kadar ama içten içe çok seviyorlar kardeşlerini büyük çocuklar. Doğduğu zaman bebeğin bakımında yardım istersen içi daha çabuk ısınır, kendini sorumlu hisseder çok mutlu olur canım. Allah ikisini de bağışlasın

Sizler gibilerle muhattab olmaya ne zamanim var ne de seviyeleerimiz ayni. Turkiyenin ortalamasi belli, buraya uye olup disunce belirtmek bile sacmalikmis meger. Korler sagirlar birbirini agirlar. Uyeligimi iptal edip cahilleri cahillerle birakiyorum

Saat 14:00’te Emzire ve Bebek Bakım Eğitimi var kızlar, ilgilenenler için bağlantı bilgisini ekliyorum.

Topic: Nadide Durmaz's EMZİRME EĞİTİMİ
Time: Jun 20, 2021 02:00 PM Istanbul

Join Zoom Meeting

Meeting ID: 893 9135 3800
Passcode: 7vj7TT

Bir hamile grubunda bile gelinen noktalara bakın. Yazık, senelerdir süren ayrımcı dil nasıl da insanları birbirine düşürmüş. Alt tarafı şurada birkaç tecrübe paylaşılacak, yeni bir şeyler öğrenilecek, belki iç dökülecek ama yok illa kavga, illa kendine saygı beklerken başkasına demediğini bırakmamak. Yazık gerçekten. Hiç takip etmemek daha iyi.

Teşekkürler canım :)

Ben 3 gün önce deprem oluyor diye annemi falan korkuttum çok sert bi tekmeyle başım dönmüş yani o derece. :) Ama normalde daha yumuşak hissediyorum.

Bende tekmelerini çok sert hissediyorum acıtıyo bazen dediğiniz gibi uykudan bile uyandırıyo tabi bide daha büyüyüp başka zorluklar çıkaracaklar ben oğluma hamileyken ayakları kemiklerime dayalıydı 8. Aydan doğuma kadar nefes alamıyodum bile batmadan oturup eğilmek yalan olmuştu 42. Haftada suni sancıyla zorla geldi bide

Kızlar bişey sormak istiyorum ben bir haftadır nerdeyse hergün adet sancısı gibi sancı çekiyorum belim bide özellikle bacaklarım çok ağrıyo iç kısımları acıyo öyle olduğu zamanda kasığıma bıçak saplanır gibi ağrı giriyo alttanda çok baskı var orasıda kabız ağrısı gibi sertleşiyo sancılanıyo çok korkuyorum ama ne yapucağımıda bilmiyorum evi iyice boşladım ne bi temizlik ne güzel bi yemek hiç bişey yapmak istemiyorum sancılanınca hep geçiştiriyorum 4 kaybım var daha öncedende sizde de oluyormu aynı ağrılar

Sizler gibilerle muhattab olmaya ne zamanim var ne de seviyeleerimiz ayni. Turkiyenin ortalamasi belli, buraya uye olup disunce belirtmek bile sacmalikmis meger. Korler sagirlar birbirini agirlar. Uyeligimi iptal edip cahilleri cahillerle birakiyorum

Seçilmiş kelimelerle yapılan eleştiriyi kaldıramayıp kullandığınız kelimelerin şiddetini artırmanızı anlayamıyorum. Belki görürsünüz mesajımı diye yazıyorum. Umarım farklı görüşlere saygıyı birgün öğrenebilirsiniz.

Tam 23 haftaya girdiğim gün ağrılarım oldu. Benim de daha önceden kaybım var. Endişe ettim buradaki yorumlara baktım. Herkes hafif ağrılr yaşadığını yazmış hafta itibariyle.
Sonra hastaneye gitmem gerekti. Duvarda kocaman gebelik takip panosu oluyor ya haftalık anlatan. 23. Haftada rahim genişlediği için ağrılar olabilir yazıyordu. Bi rahatladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…