2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Ya bu ödemin bi çaresi var mı ki
Alyansım olmuyo
Gecen zorladım takaym dedm taktımdaama cıkartırken akla karayı sectim
Cok mu erken basladım şişmeye anlamadm ki
Ben 32 gibi başlamıştım kızımda son 8 hafta çok kötü idi sürekli elimi ovuşturuyordum yataktan dövülmüş gibi uyuşuk kalkıyordum çok korkuyorum valla bi çaresini bulamamıştım canım su her zaman bol içerim tuzu aşırı tüketmem ayakta çok kalıyordum ondan mı oluyordu bilmiyorum ki

Canım magnezyum kullanıyor musun? Bu kasılmalara, ağrılara falan ben magnezyum kullandım ve geçti. Şimdi arada aklıma eserse alıyorum ama üç hafta falan her gün kullanmıştım.

Ben farklı bir sey soylemedim. Bence de isteyen olsun ama olmak istemeyenler tabi ki sonuçlarına katlanmalı. Ben aşi karşıtıysam haklı şebekelerim vardır ve sonuçlarına katlanmayı göze almalıyım. Evet kimse kimseyi bu konuda zorlayamaz herkes özgür. Ama verilen kararlar toplum sağlığını etkileyecekse buna bir çözüm bulunmalı. Özgürlükse ben de özgürlük istiyorum. Çocuğuma özel aşılar dahil tüm aşıları yaptırmışken bu hastalıkların tekrar hortlamasını doğru bulmuyorum. Bu da benim özgürlüğüm bu da benim fikrim. Herkes kararlarında özgür sonuçlarına katlanabiliyorsa.

Canım magnezyum kullanıyor musun? Bu kasılmalara, ağrılara falan ben magnezyum kullandım ve geçti. Şimdi arada aklıma eserse alıyorum ama üç hafta falan her gün kullanmıştım.
Ben uzun yıllardır ara ara magnezyum kullanıyordum. Hamileliğim başından beri hergün kullandım. Ona rağmen 23. Haftada şiddetli kasılmalar ağrılar yaşadım

Reactions: The
Korona konusunda haklısınız evet ama çocuklara yapılan rutin aşılar ispatlanmış, hastalıklara çözüm olmuş aşılar.

Bu yaptırım değil verdiğin kararın arkasında durmaktır. Kimse aşılara çok güvendiği için aşı olmuyor şu anda zaten. O zaman olanların günahı ne? Hiç kimse olmasın 10 yıl evlere kapanalim. Ölen ölsün kalanlar bizimdir mi diyeceğiz.

Bende pazartesi doktora söyledim muayene etti rahim uzunluğuna baktı bi sıkıntı yok dedi ama devam ederse gelmemi söyledi de randevu bulamıyorum

Bakın ben sizin yazdığınız sgk giderleri karşılanmasın sözünüze takıldım. Siz güvenilir buluyorsunuz aşı olmayı savunuyorsunuz. Ben güvenilir bulmuyorum aşı olmuyorum. Ama
Siz çözüm olacağını düşünüyorsunuz ben düşünmüyorum.
Ama şöyle yapılsın böyle yapılsın demiyorum.

Dunden beri yazilanlari okuyorum, bence buradaki ana sorunun arkasinda akademik bir veri olmamasina ragmen bir arkadasin emin bir sekilde asi karsitligi yapilmasi ile basladigini dusunuyorum ki onu da kotu niyetle yapmadi aslinda. Bu durum son derece tehlikeli sonuclara varabilir, bazi kisiler etkilenip asi (bu durumda tetanoz, konu ilk basta tetanoz idi) olmaktan vazgecebilir ve Allah korusun cok kotu sonuclar ile karsilasabilirler. Belli ki kesinliklediger arkadaslara uyari seklinde yazilmis, ama yine de bircok bilgiye ac yeni annenin (hayirlisiyla) oldugu bu ortamda bir fikri kesin bir dille belirteceksek cok kapsamli kanitlar bulundurmak gerekir diye dusunuyorum.

Ingilizce makale konusu ise Avrupa ozentisi olmaktan ileri gelmiyor. Bu agir bir suclama. Bu tip egitimleri almis olanlar bilirler, makalenin uluslararasi duzlemde kabul edilmesi icin Ingilizce olmasi sarttir cunku bilimde ortak dil Ingilizce olmustur. Yani bu isin Avrupa sevdalisi olmak ile alakasi yoktur.

Bircok arkadasin dedigi gibi biz burada ortak bir amac icin birlikteyiz, birbirimize destek olmak, yeni seyler ogrenmek, en guzel surecimizi keyifli bir sekilde gecirmek icin buradayiz. Umarim hepimiz keyifli bir hamilelik sureci geciririz. Kendi adima konusayim, bu gruptaki insanlara (her ne sosyoekonomik duzeyden gelirlerse gelsinler) cok sevgi ve sefkat besliyorum cunku birlikte o kadar kutsal bir sureci paylasiyoruz ki... Hepimiz icimizde bebegimiz iyi olsun istiyoruz. Bence buraya odaklanip tatli tatli devam edelim.

Sevgiler :)

Dünyanın şu an bulaşıcı hastalıklara bulduğu çözüm aşı. Aşının bağışıklık sağlaması için de toplumun büyük çoğunluğunun aşı olması gerekir. Ayrıca tüm tedavilerde kâr zarar ilişkisi gözetilir. Kullandığımız tüm ilaçların yan etkileri ve farklı zararları var. Hastanede size bir tedavi uygulanırken de imza atıyorsunuz. Ameliyata girerken de imza atıyorsunuz. Yani bu durum aşıya özgü değil. Hamileyken kullandığımız progestanlarin bir sürü yan etkisi var. Bebekte otizm riskini arttırıyor. Ama bunlara rağmen ihtiyaç duyduğumuzda hiç çekinmeden bu ilacı kullanıyoruz. Yok ben bu ilaca karşıyım diyen çıkmıyor. Burada aşı karşıtları fikirlerini belirttiğinde özgürce fikir belirtmiş oluyor ama asiya karşı olmayanlar fikir belirttiğinde hemen tepkiler başlıyor. Bu da benim fikrim, benim düşüncem. Özgürlükse herkese özgürlük. Bu illetten kurtulmanin simdi bulunan kurtulus yolu aşıysa herkes taşın altina elini koyacak. Yok ben kabul etmiyorum diyene de saygim sonsuz o da sonuclarina katlanacak. Birilerinin aldigi kararlarin sonuclarina ben katlanmak istemiyorum. 1 bucuk yildir saglik calisanlari perisan, çocuklar eğitim göremiyor, esnaf aç, insanların eve kapanmaktan psikolojisi bozuk ve daha bir sürü sorun.... Ben herkes zorla aşı olsun demedim. Aşı olmak istemeyen sonuçlarına kendisi katlansın dedim. Böyle düşünmek de en doğal hakkım

Sizlere katıldığım ve katılmadığım noktalar var tabikide. Ama dikkat ederseniz benim rahatsızlığım bu konuda cahil denmesi ve sgk giderleri karşılanmasın, zorunlu olsun sözleriydi. Uzatmak değil amacım. Ama ben kendi inandığım yolda ilerlemek isterim.

Daha önce de paylaştım anayasamızda madde var bununla alakalı. İnsan hakları mahkemesinde açıkca madde var.
Recep tayyip erdoğan son konuşmasında ‘aşının şantaj, baskı, politika aracı olarak kullanılması yanlıştır’ dedi.
Sgk gideri karşılanmasın sözünüz bana baskıcı bir söz olarak geliyor. İfadelerime de bakarsanız özenilesi, kırıcı, baskıcı bir dil kullanmadım asla.

Umarım hepimiz doğru bildiğimiz yolda birbirmizi kırmadan ilerleyebiliriz. Bunlar çok tartışmaya açık konular. Böyle bir platformun bunu tartışmaya uygun olduğunu düşünmüyorum

İsteyen istediğini yapar zaten uzatmaya gerek yok.Allah herkese akıl vermiş. Ben İbni sina, Akşemsettin’in yolundan giden doktorlara güveniyorum. Bu benim tercihim.
Her neyse Boşverin hamileliğin tadını çıkarın bir daha nasip olur olmaz

Amin Allah razı olsun canım cumlemizin ins Rabb'im hepimizin bebeklerini çocuklarını bağışlasın ins o günler geldin bakalım bunlar ikisi daha iyi anlaşır oynar küçükler diye elbet savaş çıkacak ama alışır bir süre sonra

Geçer canım amin ins bebek dogdumu da özleriz o günleri hep alışkanlık oluyor

Magnorm kullanıyorum canım suda eritilende
Benimki de magvital. Bilmiyorum bende baya işe yaradı canım. Hem kasik ağrılarım çoktu hem kalça. Sihirli değnek gibi bir günde geçti çok şükür

Ya magnezyum biraz araştırılması gerekn bir takviyeydi. Ben bazı değişik eğitimler aldım bu bilgileri ordan aldım.

Magnorm magnezyum oksit, magvital magnezyum karbonat formuymuş.
Formlara göre vücuttaki emilimi ve etkileşimi değişiklik gösteriyor.

Paylaştığım linkte fena anlatılmamış magnezyum. Bi okumanızı tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…