- 29 Temmuz 2017
- 24.374
- 122.405
- 598
- 36
Ben 32 gibi başlamıştım kızımda son 8 hafta çok kötü idi sürekli elimi ovuşturuyordum yataktan dövülmüş gibi uyuşuk kalkıyordum çok korkuyorum valla bi çaresini bulamamıştım canım su her zaman bol içerim tuzu aşırı tüketmem ayakta çok kalıyordum ondan mı oluyordu bilmiyorum kiYa bu ödemin bi çaresi var mı ki
Alyansım olmuyo
Gecen zorladım takaym dedm taktımdaama cıkartırken akla karayı sectim
Cok mu erken basladım şişmeye anlamadm ki
Canım magnezyum kullanıyor musun? Bu kasılmalara, ağrılara falan ben magnezyum kullandım ve geçti. Şimdi arada aklıma eserse alıyorum ama üç hafta falan her gün kullanmıştım.Kızlar bişey sormak istiyorum ben bir haftadır nerdeyse hergün adet sancısı gibi sancı çekiyorum belim bide özellikle bacaklarım çok ağrıyo iç kısımları acıyo öyle olduğu zamanda kasığıma bıçak saplanır gibi ağrı giriyo alttanda çok baskı var orasıda kabız ağrısı gibi sertleşiyo sancılanıyo çok korkuyorum ama ne yapucağımıda bilmiyorum evi iyice boşladım ne bi temizlik ne güzel bi yemek hiç bişey yapmak istemiyorum sancılanınca hep geçiştiriyorum 4 kaybım var daha öncedende sizde de oluyormu aynı ağrılar
Ben farklı bir sey soylemedim. Bence de isteyen olsun ama olmak istemeyenler tabi ki sonuçlarına katlanmalı. Ben aşi karşıtıysam haklı şebekelerim vardır ve sonuçlarına katlanmayı göze almalıyım. Evet kimse kimseyi bu konuda zorlayamaz herkes özgür. Ama verilen kararlar toplum sağlığını etkileyecekse buna bir çözüm bulunmalı. Özgürlükse ben de özgürlük istiyorum. Çocuğuma özel aşılar dahil tüm aşıları yaptırmışken bu hastalıkların tekrar hortlamasını doğru bulmuyorum. Bu da benim özgürlüğüm bu da benim fikrim. Herkes kararlarında özgür sonuçlarına katlanabiliyorsa.Kıymetli arkadaslarım
Yaklasık 5 aydır bırbirimizde dost olduk arkadas olduk
Beraber üzüldük sevındık...
Ama su ayrıstırıcı konusmalardan kurtulamadık cok güzel iletişimimiz vardı 1 ay once yasadıgımız olayla tadımız kactı aramızdan muhabbetını sevdiğimiz arkadaslarımız ayrıldı ama biz hala bazı konularda fıkırlerımıze anlayıs gostermeyi öğrenemedık
Alı konusunda hep sessiz kalmayı tercıh ettim çünkü beden dokunulmazlıgı diye bir kanun var
İsteyen aşısının olur istemeyen yada endişeleri olan olmayabılır
Nasıl aşı olanlara bır yıllık bır asıya nasıl guvenıyosunuz demıyorsak olmayanlarda elstırılmesin
Kucuk değiliz ki hepımız bıseyler okuduk arastrdık kendımıze gore dogrularımız var
Kaldı ki asısız yakalanılan hastalıklar sgk kapsamına girilmesin vs soylemlernolur bunu yapmayn bu devletin 10 yıllık memuruyum 10 yıldr saglık ödemelerm bilfiil yapılıyo kaldı kı bu ulke vatandasıyım nasıl olurda tedavi reddi konusulabılır yada fıkır ortaya atılabılır
nolur bu konulara girmeyelim şu forumda...
Oğluma hamıleliğimden beri forumdaym bir kez bile grupca ters düşülmedi herkes goruslerını özgürce paylastı (canilik-cahillik vs sözler biz anne adaylarına yakısmaz,yakısmamalı)bu mecrayı sevıyorm ve hala o donemkı arkadaslarımla iletişimiz devam edıyo kımse kımseyi ayrıstrmadan saygı duyalım uzun yıllar dostlugumuz olsn inşaAllah
Mesela covit için de uygulasınlar diyorsunuz ya? Bu aşı virüsün hangi mutasyonuna karşı koruma yapıyor söyleyebilir misiniz? Anne karnında ki bebeğe hiç bir zararı yoktur diyen bir tane doktor imzası gösterebilir misiniz? Ispat yok bir şey yok neyse Bugün bu forumda bir kez daha anladım ki burada bir şeyler paylaşmak fikir alış verişi zaman kaybı.
İnşaAllah bu sorunu çözebılırz ve hoşgörülü olmayı ve karsıt fıkırlere saygı duymayı öğrenebiliriz
Ben uzun yıllardır ara ara magnezyum kullanıyordum. Hamileliğim başından beri hergün kullandım. Ona rağmen 23. Haftada şiddetli kasılmalar ağrılar yaşadımCanım magnezyum kullanıyor musun? Bu kasılmalara, ağrılara falan ben magnezyum kullandım ve geçti. Şimdi arada aklıma eserse alıyorum ama üç hafta falan her gün kullanmıştım.
Korona konusunda haklısınız evet ama çocuklara yapılan rutin aşılar ispatlanmış, hastalıklara çözüm olmuş aşılar.Bilime sonsuz güvensekte bazen bilim kendine sonsuz güvenmemeyi tercih ederek gelişir ve kendini yeniler aslında. Tedavi yöntemleri, ameliyat teknikleri, ilaçlar bile zaman içinde değişim ve gelişime uğrarken 1 yılı dolmamış bir aşı neden değişime uğramasın? İnsanlara tedavi olabilmek için aşı olmak teşvik edilse de kimse onlara henüz yeterince güvenli olmadığı ama tek tedavi yöntemi olan aşıyı olmadıkları için mobbing uygulayamaz. Kişinin seçimine bırakılmış birşey bu. Dediğiniz şey sırf aşı olmadığı için insanları toplumdan soyutlamak ve onları kazanılmış sağlık haklarından mahkum bırakmakla tehdit etmektir resmen. Ben aşı olmasam korona olsam, sgk benim ilaçlarımı vermesin, bana ambulans yollamasın, yoğun bakımına almasın. Böyle birşey hiçbir hukuk devletinde kabul görmez. Yönetimin işi aşı olmayanları gözden çıkarıp haklarından mahrum etmek değil, onların güvenini kazanıp kafalarında soru işaretlerini giderip aşıya ikna etmektir.
Aşı karşıtı değilim, yanlış anlaşılmasın. Annemi babamı aşı olması için ben ikna ettim, hamile olmasam bende kesin olacaktım. Hatta emzirme döneminde mutlaka olacağım. Herkesin kendi seçimidir. Benim eşim hakkı olduğu halde yaptırmamayı seçti. İleride belki fikri değişir. Şimdi ona sen aşı yaptırmadın, sgk sana ilaç vermeyecek desek onu bir daha aşıya ikna edebilir miyiz sizce?
Bu yaptırım değil verdiğin kararın arkasında durmaktır. Kimse aşılara çok güvendiği için aşı olmuyor şu anda zaten. O zaman olanların günahı ne? Hiç kimse olmasın 10 yıl evlere kapanalim. Ölen ölsün kalanlar bizimdir mi diyeceğiz.Aşı hakkında uzun yıllardır araştırma yapıyorum. Sağlıklı beslenmeyle baya kafayı bozdum. Alternatif tedavi yöntemleriyle ilgileniyorum aromaterapi, homeopati gibi.
Çok fazla hikaye gördüm çocukluk aşılarının zararı hakkında. Korona aşılarının insanlara verdiği zararlar hakkında. Hiçkimse yanetkisi kesinlikle yok, ileride sıkıntı çıkmayacak diyemiyor. Aşı olurken dava açılmaması için kağıt imzalatılıyor gibi gibi.
Türkiye cumhuriyeti anayasası ikinci bölüm
MADDE 17.– Herkes, yaşama, maddî ve manevî varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahiptir.
Tıbbî zorunluluklar ve kanunda yazılı haller dışında, kişinin vücut bütünlüğüne dokunulamaz; rızası olmadan bilimsel ve tıbbî deneylere tâbi tutulamaz.
Çocukluk aşıları dahil hiçbir aşı zorunlu değildir, olamaz da. Devletimiz sağlık giderlerini de karşılayacak, hertürlü eşit imkanı da sağlayacak bizlere. Recep tayyip erdoğan geçen günkü konuşmasında kimse kimseyi aşı için zorlayamaz dedi. İsterseniz video linkini de paylaşırım sizinle.
Güvenmediğim bi aşıyı olmayıcam. Kimseye de sen ol ya da olma demiyorum. Şöyle yaptırım uygulansın hiç demiyorum. Size de tavsiye ederim.
Kullanıyorum canım da işe yapamıyo bi paket bitmek üzere hattaCanım magnezyum kullanıyor musun? Bu kasılmalara, ağrılara falan ben magnezyum kullandım ve geçti. Şimdi arada aklıma eserse alıyorum ama üç hafta falan her gün kullanmıştım.
Bende pazartesi doktora söyledim muayene etti rahim uzunluğuna baktı bi sıkıntı yok dedi ama devam ederse gelmemi söyledi de randevu bulamıyorumTam 23 haftaya girdiğim gün ağrılarım oldu. Benim de daha önceden kaybım var. Endişe ettim buradaki yorumlara baktım. Herkes hafif ağrılr yaşadığını yazmış hafta itibariyle.
Sonra hastaneye gitmem gerekti. Duvarda kocaman gebelik takip panosu oluyor ya haftalık anlatan. 23. Haftada rahim genişlediği için ağrılar olabilir yazıyordu. Bi rahatladım.
O zaman 23. Haftada normal böyle ağrılar bizde 22+2 oldukBen uzun yıllardır ara ara magnezyum kullanıyordum. Hamileliğim başından beri hergün kullandım. Ona rağmen 23. Haftada şiddetli kasılmalar ağrılar yaşadım
Bu yaptırım değil verdiğin kararın arkasında durmaktır. Kimse aşılara çok güvendiği için aşı olmuyor şu anda zaten. O zaman olanların günahı ne? Hiç kimse olmasın 10 yıl evlere kapanalim. Ölen ölsün kalanlar bizimdir mi diyeceğiz.
Dunden beri yazilanlari okuyorum, bence buradaki ana sorunun arkasinda akademik bir veri olmamasina ragmen bir arkadasin emin bir sekilde asi karsitligi yapilmasi ile basladigini dusunuyorum ki onu da kotu niyetle yapmadi aslinda. Bu durum son derece tehlikeli sonuclara varabilir, bazi kisiler etkilenip asi (bu durumda tetanoz, konu ilk basta tetanoz idi) olmaktan vazgecebilir ve Allah korusun cok kotu sonuclar ile karsilasabilirler. Belli ki kesinliklediger arkadaslara uyari seklinde yazilmis, ama yine de bircok bilgiye ac yeni annenin (hayirlisiyla) oldugu bu ortamda bir fikri kesin bir dille belirteceksek cok kapsamli kanitlar bulundurmak gerekir diye dusunuyorum.Bakın ben sizin yazdığınız sgk giderleri karşılanmasın sözünüze takıldım. Siz güvenilir buluyorsunuz aşı olmayı savunuyorsunuz. Ben güvenilir bulmuyorum aşı olmuyorum. Ama
Siz çözüm olacağını düşünüyorsunuz ben düşünmüyorum.
Ama şöyle yapılsın böyle yapılsın demiyorum
Dünyanın şu an bulaşıcı hastalıklara bulduğu çözüm aşı. Aşının bağışıklık sağlaması için de toplumun büyük çoğunluğunun aşı olması gerekir. Ayrıca tüm tedavilerde kâr zarar ilişkisi gözetilir. Kullandığımız tüm ilaçların yan etkileri ve farklı zararları var. Hastanede size bir tedavi uygulanırken de imza atıyorsunuz. Ameliyata girerken de imza atıyorsunuz. Yani bu durum aşıya özgü değil. Hamileyken kullandığımız progestanlarin bir sürü yan etkisi var. Bebekte otizm riskini arttırıyor. Ama bunlara rağmen ihtiyaç duyduğumuzda hiç çekinmeden bu ilacı kullanıyoruz. Yok ben bu ilaca karşıyım diyen çıkmıyor. Burada aşı karşıtları fikirlerini belirttiğinde özgürce fikir belirtmiş oluyor ama asiya karşı olmayanlar fikir belirttiğinde hemen tepkiler başlıyor. Bu da benim fikrim, benim düşüncem. Özgürlükse herkese özgürlük. Bu illetten kurtulmanin simdi bulunan kurtulus yolu aşıysa herkes taşın altina elini koyacak. Yok ben kabul etmiyorum diyene de saygim sonsuz o da sonuclarina katlanacak. Birilerinin aldigi kararlarin sonuclarina ben katlanmak istemiyorum. 1 bucuk yildir saglik calisanlari perisan, çocuklar eğitim göremiyor, esnaf aç, insanların eve kapanmaktan psikolojisi bozuk ve daha bir sürü sorun.... Ben herkes zorla aşı olsun demedim. Aşı olmak istemeyen sonuçlarına kendisi katlansın dedim. Böyle düşünmek de en doğal hakkımBakın ben sizin yazdığınız sgk giderleri karşılanmasın sözünüze takıldım. Siz güvenilir buluyorsunuz aşı olmayı savunuyorsunuz. Ben güvenilir bulmuyorum aşı olmuyorum. Ama
Siz çözüm olacağını düşünüyorsunuz ben düşünmüyorum.
Ama şöyle yapılsın böyle yapılsın demiyorum.
Dunden beri yazilanlari okuyorum, bence buradaki ana sorunun arkasinda akademik bir veri olmamasina ragmen bir arkadasin emin bir sekilde asi karsitligi yapilmasi ile basladigini dusunuyorum ki onu da kotu niyetle yapmadi aslinda. Bu durum son derece tehlikeli sonuclara varabilir, bazi kisiler etkilenip asi (bu durumda tetanoz, konu ilk basta tetanoz idi) olmaktan vazgecebilir ve Allah korusun cok kotu sonuclar ile karsilasabilirler. Belli ki kesinliklediger arkadaslara uyari seklinde yazilmis, ama yine de bircok bilgiye ac yeni annenin (hayirlisiyla) oldugu bu ortamda bir fikri kesin bir dille belirteceksek cok kapsamli kanitlar bulundurmak gerekir diye dusunuyorum.
Ingilizce makale konusu ise Avrupa ozentisi olmaktan ileri gelmiyor. Bu agir bir suclama. Bu tip egitimleri almis olanlar bilirler, makalenin uluslararasi duzlemde kabul edilmesi icin Ingilizce olmasi sarttir cunku bilimde ortak dil Ingilizce olmustur. Yani bu isin Avrupa sevdalisi olmak ile alakasi yoktur.
Bircok arkadasin dedigi gibi biz burada ortak bir amac icin birlikteyiz, birbirimize destek olmak, yeni seyler ogrenmek, en guzel surecimizi keyifli bir sekilde gecirmek icin buradayiz. Umarim hepimiz keyifli bir hamilelik sureci geciririz. Kendi adima konusayim, bu gruptaki insanlara (her ne sosyoekonomik duzeyden gelirlerse gelsinler) cok sevgi ve sefkat besliyorum cunku birlikte o kadar kutsal bir sureci paylasiyoruz ki... Hepimiz icimizde bebegimiz iyi olsun istiyoruz. Bence buraya odaklanip tatli tatli devam edelim.
Sevgiler :)
Dünyanın şu an bulaşıcı hastalıklara bulduğu çözüm aşı. Aşının bağışıklık sağlaması için de toplumun büyük çoğunluğunun aşı olması gerekir. Ayrıca tüm tedavilerde kâr zarar ilişkisi gözetilir. Kullandığımız tüm ilaçların yan etkileri ve farklı zararları var. Hastanede size bir tedavi uygulanırken de imza atıyorsunuz. Ameliyata girerken de imza atıyorsunuz. Yani bu durum aşıya özgü değil. Hamileyken kullandığımız progestanlarin bir sürü yan etkisi var. Bebekte otizm riskini arttırıyor. Ama bunlara rağmen ihtiyaç duyduğumuzda hiç çekinmeden bu ilacı kullanıyoruz. Yok ben bu ilaca karşıyım diyen çıkmıyor. Burada aşı karşıtları fikirlerini belirttiğinde özgürce fikir belirtmiş oluyor ama asiya karşı olmayanlar fikir belirttiğinde hemen tepkiler başlıyor. Bu da benim fikrim, benim düşüncem. Özgürlükse herkese özgürlük. Bu illetten kurtulmanin simdi bulunan kurtulus yolu aşıysa herkes taşın altina elini koyacak. Yok ben kabul etmiyorum diyene de saygim sonsuz o da sonuclarina katlanacak. Birilerinin aldigi kararlarin sonuclarina ben katlanmak istemiyorum. 1 bucuk yildir saglik calisanlari perisan, çocuklar eğitim göremiyor, esnaf aç, insanların eve kapanmaktan psikolojisi bozuk ve daha bir sürü sorun.... Ben herkes zorla aşı olsun demedim. Aşı olmak istemeyen sonuçlarına kendisi katlansın dedim. Böyle düşünmek de en doğal hakkım
Magnezyum türleri var. Sizinki magnezyumun hangi türü acaba, araştırmanızı tavsiye ederimKullanıyorum canım da işe yapamıyo bi paket bitmek üzere hatta
Magnorm kullanıyorum canım suda eritilendeMagnezyum türleri var. Sizinki magnezyumun hangi türü acaba, araştırmanızı tavsiye ederim
Benimki de magvital. Bilmiyorum bende baya işe yaradı canım. Hem kasik ağrılarım çoktu hem kalça. Sihirli değnek gibi bir günde geçti çok şükürMagnorm kullanıyorum canım suda eritilende
Ah yavrum yakıskanıyorlar belli bir süreye kadar ama içten içe çok seviyorlar kardeşlerini büyük çocuklar. Doğduğu zaman bebeğin bakımında yardım istersen içi daha çabuk ısınır, kendini sorumlu hisseder çok mutlu olur canım. Allah ikisini de bağışlasın
Geçer canım amin insGerçekten insan bir garip oluyor, içinde canlı bi hareketlilik var. Bazen keşke her gün ultrasonla görsem yani evde bir ultrason olsa da baksam ne yapıyor acaba diyenefesim benim de daralıyor özellikle yatarken, ani nefes alıyorum. Hep soracağım doktora unutuyorum oraya gidince heyecandan Ay sağ salim kucağımıza alalım da bunlar geçer inşallah
Magnorm kullanıyorum canım suda eritilende
Benimki de magvital. Bilmiyorum bende baya işe yaradı canım. Hem kasik ağrılarım çoktu hem kalça. Sihirli değnek gibi bir günde geçti çok şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?