2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Daha alırız merak etme canım, böyle kalacağımızı pek sanmıyorum kim doğuma 0 kiloyla girmiş ki. Mecburen alınır ilerde
Kız sen adını mi değiştirdin yoksa adın hep bu mudu ben bir arkadaşı arıyorum da görmüyorum kendisini

Reactions: The
Ben 26. Haftamdayım 58 ile hamile kaldım suan 62 yim. 3 kg almısım zaten bebegim masallah 1 kg ya yakın. Spor pek yapamadım yurudum fırsat buldukca ve cok hareketlıydım. Ilk 4 ayda bulantı reflü yasadım
Bende de ilk aylar çok kötüydü mide gündw bir öğün bile yiyemiyordum. Şuan çok şükür yeni yeni yemeye basladım üç öğün olmasa da 2 öğün güzel yiyorum ara atıstırmalarım yok oda arada canım isterse sonucunda bebek iyi olsun da haziran 9 da kontrole gittiğimde bebek 500 gramdı şimdi ne durumda bilmiyorum

Kızlar şeker yüklemesiyle ilgili hiç bişey bilmiyorum. Sizler burada yazdınız bi çoğunuz yaptırdınız galiba, bende yaptırmak istiyorum.21 haftada doktorun odasından çıkmadan gelirsin mi şeker yüklemesi gibi bişey dedi anlamadan çıktım daha da sormadım 24 haftadayım. Ne zaman gel dedi ne dedi hatırlamıyorum. Sağlık ocağına tetanoz için gittiğimde bir ay sonra tekrar iğne için gel dedi. Hiç şeker yüklemesi falan bişey demedi. 25 de iğne için gitçem acaba o zaman mı diyecek ebe. Yanı kısacası ben özel kendi doktorumda mı şeker yükleticem yoksa sağlık ocağında mı. Ve kaçıncı haftamda. Hastaneye veya sağlık ocağına sormadan önce size sormak istedim

Valla bu kdr erken basladiysa ödem bende zorlanacam gibi 8 ayda falan baslasaydi bari

Bende oğlumda hamileyken 56 ile hamile kalıp 85 le doğuma girmiştim çalışıyordum o zaman şimdi 78 le hamile kaldım 82 oldum ama oğlumdada başlarda böyle az almıştım inşallah doğuma kadar abartı olmaz bide sürekli yatıyorum harekette yok

Sonlarda derken ne zaman almıştın canım

Bundan önceki ismim meryemdi canım ama burayi takip etmiyordum o zaman
Hı tamam csnim bir arkadas vardı ya baş harfi nicki G harfiyle başlıyordu o mu deidm acaba onu da yorumlardan düşündüm sürekli gulen emoji koyardı ilk bebeği di aramızda sanırım 1 ay vardı bilmiyorum nerede kendisi bir tane kadın fotosu vardı profilde Hürrem sulltan gibi

Benim fotoğrafım da Hürrem gibi sayılır

Kedilervekitaplar canım bir üye vardı burda adını hatırlamıyorum G harfi ile başlıyordu Magic diye mi bitiyordu ne hatırlamıyorum profil fotosu siyah saçlı kivircikti tacı da vardı yeşil Hürrem elbiseli birseydi o nerde göremiyorum yada adını hatırlamıyorum uzun zamandır yok ortalarda hatta bir ara İsrail ürünleri ile ilgili bir arkadasla konuşmuşlar di küçük bir tartışma gibi olmuştu

Neyse buldum onu

Bana doktorum ac ve susuz dedi. Sabah erken saate verdi randevuyu

Benimde 2 gundur heryerin sisti. Havalar cok sicaklasti ondan mi bilmiyorum ama rahatsiz oldum
Aç susuz gittim şekerim çok yüksek çıktı arkadaşlar 188 :/ diyet uygulayacağız dedi bilemiyorum nasıl düşüreceğim bu konuda bilgisi olan var mı

Anladım canım dikkat et elinden geldiğince Allah’ın izniyle bi sıkıntı olmaz inşallah

Şifa olsun hepsi inşallah sağ salim kavuş da minnoşuna şurda 15-16 haftamız kaldı birçoğumuzun
Aminnn canım inşallahhh...
Fehmi Yazıcıoğlu'na gittim. Kağıthanede perinatolog kendisi. Aminn hepimizin evladını sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah. Birde ikinci çocukta biraz daha rahat oluyor insan sanırım.
23 haftanızda hala folik asit mi kullanıyorsunuz
Evet. Takviye amaçlı. Kan tahlilindeki folik asit değeri ile aynı şey değilmiş. Kan tahlilimde folik asitim normal çıkmıştı. Bunun onla ilgisi yok dedi.

Merhabalar tek damar olayını bi arkadaşım yaşadı sağlıklı doğum yaptı. Benim bebeğinde karnı 2 hafta önden gidiyor kendi bi hafta önde doktor şekerden şüphelendi diyete başlıyoruz
Şeker ölçümü yapmadan mı diyete başlattı? Şeker olunca mı çocuk önden gidiyor acaba? Aç karnına bir iki defa şeker ölçüm cihazıyla ölçüm yaptım düşük çıktı. Benimde suyum biraz fazla çıkmıştı, doktor şeker mi var acaba dedim, çocuğun gelişimi de önde olunca, bunların hiçbirini şekere bağlamadı mesela. Bağlamış olsaydı hemen şeker ölçümü yapalım derdi, tam tersine 3 hafta sonraya ölçüm için gelmemi söyledi. Her doktorun yaklaşımı farklı oluyor tabiki, aslında burada doktorları karşılaştırmamak lazım ama ortak noktalarımızın sebepleri farklı sanırım...
Canım benimde kalsiyum magnezyum suda eriyendi doktoruma söyledim ikisi bi arada tablet kullanmaya başladım daha rahat iyi oluyor
İlacın ismini verebilir misin? Bende doktora sorayım ilacı uygun görürse, bir sonraki muayenede yine reçete yazarken onu yazar banada.
Yaaaa canım çok teşekkür ederim. Bende detaylı ulrasona girmeseydim belki benimde haberim olmayacaktı ve canım sıkılmayacaktı. Bazen hayatı akışına bırakmak lazım sanırım.
Allah allah cok sasirdim, tum degerleriniz normal cikmasina ragmen mi bu takviyeleri verdi?
Evet çünkü anne karnındaki bebek sizden beslendiği için bol bol yüksekte tutmaya çalışarak değerleri veya normal seviyede tutmaya çalışarak, çocuğunda sizden daha iyi beslenmesini sağlamaya çalışıyor aslında. Özellikle doğumdan sonrada kalsiyum, vitamin gibi takviyelere devam etmek lazım aslında. Bebek anne sütünden beslendiği için sizdeki bütün vitamin, demiri eritiyor. Saç dökülmeleri, diş problemleri doğumdan sonra ortaya çıkıyor.
Evet doktor söyledi özellikle 28 den sonra olabiliyor dedi şimdiden iyi beslen dedi
Sizinde kucağınıza sağlıkla almayı nasip etsin....
Bende kendimi çok ilaç içen biri zannediyordum

Kızlar merhaba ben yarın 24 haftayı dolduruyorum idari izin dilekçesi yazdım yarın da doktor rapor verecek. Ama sizce kurumum bana idari izin verir mi son aciklamadan sonra??
Kurumunuz perşembeye kadar vermek zorunda. 1 temmuz için daha karar belli değil. Genelge de 24 haftalık idari izinin devam edip etmediği netleşecek. Ama genelge yayınlanmadı daha.

Merhaba benim de su fazla ve şeker yükleme normal çıktı. Doktorunuz ne önerdi su fazlalığı için? Bir de ölçü verdi mi fazlalıkla ilgili?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…