- 11 Mart 2021
- 289
- 435
- 33
Ben de öyleyim canım, yemek yedikten sonra adeta patlatacak gibi oluyorum. Zor nefes alıyorum, oturup kalkarken çok zorlanıyorumKızlar şu bir iki haftadır akşam üstü yemek yedikten sonra sanki nefesim yetmiyormuş gibi oluyor zar zor nefesim yetiyor, bir iki saat sonra geçiyor ama çok darlanıyorum, varmı benim gibi olan tek benmiyim acaba
BenKızlar şu bir iki haftadır akşam üstü yemek yedikten sonra sanki nefesim yetmiyormuş gibi oluyor zar zor nefesim yetiyor, bir iki saat sonra geçiyor ama çok darlanıyorum, varmı benim gibi olan tek benmiyim acaba
Bunu doktorun agzindan duymak rahatlattı sağol canım
Kızlar şeker yüklemesiyle ilgili hiç bişey bilmiyorum. Sizler burada yazdınız bi çoğunuz yaptırdınız galiba, bende yaptırmak istiyorum.21 haftada doktorun odasından çıkmadan gelirsin mi şeker yüklemesi gibi bişey dedi anlamadan çıktım daha da sormadım 24 haftadayım. Ne zaman gel dedi ne dedi hatırlamıyorum. Sağlık ocağına tetanoz için gittiğimde bir ay sonra tekrar iğne için gel dedi. Hiç şeker yüklemesi falan bişey demedi. 25 de iğne için gitçem acaba o zaman mı diyecek ebe. Yanı kısacası ben özel kendi doktorumda mı şeker yükleticem yoksa sağlık ocağında mı. Ve kaçıncı haftamda. Hastaneye veya sağlık ocağına sormadan önce size sormak istedim
Bnmde oyle yaklasik 1 haftadir şiş şekilde ayağim
Aç susuz gittim şekerim çok yüksek çıktı arkadaşlar 188 :/ diyet uygulayacağız dedi bilemiyorum nasıl düşüreceğim bu konuda bilgisi olan var mı
Kızlar merhaba ben yarın 24 haftayı dolduruyorum idari izin dilekçesi yazdım yarın da doktor rapor verecek. Ama sizce kurumum bana idari izin verir mi son aciklamadan sonra??
Benim de 210 çıktı 5 gündür diyetteyim düştü şekerim normal seyire ama hiç bozmuyorum diyeti bide açlık tokluk kontrol ediyorum her gün düşmezse insülin başlanacaktı ama şuan iyi durumda sende diyet yaparsan geçer benceAç susuz gittim şekerim çok yüksek çıktı arkadaşlar 188 :/ diyet uygulayacağız dedi bilemiyorum nasıl düşüreceğim bu konuda bilgisi olan var mı
Merhaba, nasıl oldunuz acaba?Kızlar çok giremiyorum sayfaya dün gece oğlumunda ateşi çıktı ve bugün oda benim gibi öksürüyo hem onun la ilgilenip hem kendime bişeyler yapmaya çalışıyorum ağrılarımda hala aynı geçmedi hatta bugün belimde de sancı var hepinize çok teşekkürler tavsiyelerinize uymaya çalışıyorum
Teşekkür ederim canım benim doktoruna gitmem de 25 haftamı bulacakAminnn canım inşallahhh...
Fehmi Yazıcıoğlu'na gittim. Kağıthanede perinatolog kendisi. Aminn hepimizin evladını sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah. Birde ikinci çocukta biraz daha rahat oluyor insan sanırım.
Evet. Takviye amaçlı. Kan tahlilindeki folik asit değeri ile aynı şey değilmiş. Kan tahlilimde folik asitim normal çıkmıştı. Bunun onla ilgisi yok dedi.
Şeker ölçümü yapmadan mı diyete başlattı? Şeker olunca mı çocuk önden gidiyor acaba? Aç karnına bir iki defa şeker ölçüm cihazıyla ölçüm yaptım düşük çıktı. Benimde suyum biraz fazla çıkmıştı, doktor şeker mi var acaba dedim, çocuğun gelişimi de önde olunca, bunların hiçbirini şekere bağlamadı mesela. Bağlamış olsaydı hemen şeker ölçümü yapalım derdi, tam tersine 3 hafta sonraya ölçüm için gelmemi söyledi. Her doktorun yaklaşımı farklı oluyor tabiki, aslında burada doktorları karşılaştırmamak lazım ama ortak noktalarımızın sebepleri farklı sanırım...
İlacın ismini verebilir misin? Bende doktora sorayım ilacı uygun görürse, bir sonraki muayenede yine reçete yazarken onu yazar banada.
Yaaaa canım çok teşekkür ederim. Bende detaylı ulrasona girmeseydim belki benimde haberim olmayacaktı ve canım sıkılmayacaktı. Bazen hayatı akışına bırakmak lazım sanırım.
Evet çünkü anne karnındaki bebek sizden beslendiği için bol bol yüksekte tutmaya çalışarak değerleri veya normal seviyede tutmaya çalışarak, çocuğunda sizden daha iyi beslenmesini sağlamaya çalışıyor aslında. Özellikle doğumdan sonrada kalsiyum, vitamin gibi takviyelere devam etmek lazım aslında. Bebek anne sütünden beslendiği için sizdeki bütün vitamin, demiri eritiyor. Saç dökülmeleri, diş problemleri doğumdan sonra ortaya çıkıyor.
Sizinde kucağınıza sağlıkla almayı nasip etsin....
Bende kendimi çok ilaç içen biri zannediyordum
Teşekkür ederimRica ederim arkadasim ne demek
Bana 25. Haftama seker yuklemesi icin randevu werdi doktorum. Aile hekimim de asi olmaya gittigimde doktoruna sor kaclik seker yuklenmesini istiyor. Burda biz yapalim para verme dedi ama ben gelisim geriligi fln cikinca herseyi unuttum. Kendi doktorumda yaptircam
Suyumun icine 1 tane kabuk.tarcin atiyorum biraz indiriyo ama biraz. Ise gidip gelince aksama yine sisiyor. Ayakta kalmak etkiliyo sanirim ama yapcak bisi yok mecbur boyle dewam
Doktorun diyet veriyor bu diyette sekersiz gidalara yonelik oluyor. Sekerini devamli olcmeni istiyolar su parmaktan olcen aletle. O degerleri kaydediyosun doktor takip ediyor. Eger dusmezse insuline baslaniyor ama diyete uyanlarin cogunda dusuyor.
Persembeye kadar vermek zorunda. Sen dilekceni evrak kayda sok sonra cek git kimse bisey diyemez. Tabi persembe idari izinleri kaldirirlarsa geri donmek zorunda kalirsin ama olsun o zamana kadar kullan en azindan
İnşallah diyete uyunca düşmesine sevindimBenim de 210 çıktı 5 gündür diyetteyim düştü şekerim normal seyire ama hiç bozmuyorum diyeti bide açlık tokluk kontrol ediyorum her gün düşmezse insülin başlanacaktı ama şuan iyi durumda sende diyet yaparsan geçer bence
Anladim ozel degilse hangi hastaneye gittiginizi sorabilir miyim?Aminnn canım inşallahhh...
Fehmi Yazıcıoğlu'na gittim. Kağıthanede perinatolog kendisi. Aminn hepimizin evladını sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah. Birde ikinci çocukta biraz daha rahat oluyor insan sanırım.
Evet. Takviye amaçlı. Kan tahlilindeki folik asit değeri ile aynı şey değilmiş. Kan tahlilimde folik asitim normal çıkmıştı. Bunun onla ilgisi yok dedi.
Şeker ölçümü yapmadan mı diyete başlattı? Şeker olunca mı çocuk önden gidiyor acaba? Aç karnına bir iki defa şeker ölçüm cihazıyla ölçüm yaptım düşük çıktı. Benimde suyum biraz fazla çıkmıştı, doktor şeker mi var acaba dedim, çocuğun gelişimi de önde olunca, bunların hiçbirini şekere bağlamadı mesela. Bağlamış olsaydı hemen şeker ölçümü yapalım derdi, tam tersine 3 hafta sonraya ölçüm için gelmemi söyledi. Her doktorun yaklaşımı farklı oluyor tabiki, aslında burada doktorları karşılaştırmamak lazım ama ortak noktalarımızın sebepleri farklı sanırım...
İlacın ismini verebilir misin? Bende doktora sorayım ilacı uygun görürse, bir sonraki muayenede yine reçete yazarken onu yazar banada.
Yaaaa canım çok teşekkür ederim. Bende detaylı ulrasona girmeseydim belki benimde haberim olmayacaktı ve canım sıkılmayacaktı. Bazen hayatı akışına bırakmak lazım sanırım.
Evet çünkü anne karnındaki bebek sizden beslendiği için bol bol yüksekte tutmaya çalışarak değerleri veya normal seviyede tutmaya çalışarak, çocuğunda sizden daha iyi beslenmesini sağlamaya çalışıyor aslında. Özellikle doğumdan sonrada kalsiyum, vitamin gibi takviyelere devam etmek lazım aslında. Bebek anne sütünden beslendiği için sizdeki bütün vitamin, demiri eritiyor. Saç dökülmeleri, diş problemleri doğumdan sonra ortaya çıkıyor.
Sizinde kucağınıza sağlıkla almayı nasip etsin....
Bende kendimi çok ilaç içen biri zannediyordum
Normal dedi olabilir dedi takılmadı hiç. Normal değer 12 ise benim 17 falan çıktı.Merhaba benim de su fazla ve şeker yükleme normal çıktı. Doktorunuz ne önerdi su fazlalığı için? Bir de ölçü verdi mi fazlalıkla ilgili?
Trendyoldan 84 TL ye aldımTeşekkür ederim
İnşallah diyete uyunca düşmesine sevindimPeki hergün kontrol ettiğiniz alet var sanırım onu nerden ve ne kadara aldınız
Bende ananasin hamilelikte cok tuketilmemesi gerektigini okumustum sanirim. Herseyin azi karar fazlasi zarar mantigini uygulamak en iyisiDün eşim ananas almıştı eşim dedi fazlayeme belki zararlı die bende araştırdım tamda derdimize dermanmishamilelikte oluşan ödem e şişlik e el kol bilek siskinligind iyi geliyormuş
Aynen canım çoğu zarar araştırmalarıma göre zararlı değil sadece içinde bir madde var oda çok çok azmis ondan da zarar gelmez diyorlar zaten yılda 1 yiyoruzBende ananasin hamilelikte cok tuketilmemesi gerektigini okumustum sanirim. Herseyin azi karar fazlasi zarar mantigini uygulamak en iyisi
Hahah ben bir ara diyet yaparken uygulamistim. Gunde 1 yuvarlak dilim seklindeydi zaten tuketim olarak verdikleri.Aynen canım çoğu zarar araştırmalarıma göre zararlı değil sadece içinde bir madde var oda çok çok azmis ondan da zarar gelmez diyorlar zaten yılda 1 yiyoruz
Evet diyet içinde bire bir güzel besin meyveHahah ben bir ara diyet yaparken uygulamistim. Gunde 1 yuvarlak dilim seklindeydi zaten tuketim olarak verdikleri.
Aa ne güzel benim 15-16 cm gibiydi doktor şekeri tuzu tamamen kes dedi. Genelde sebepsiz oluyormuş araştırdığım kadarıyla inşallah bizimki de öyledir.Normal dedi olabilir dedi takılmadı hiç. Normal değer 12 ise benim 17 falan çıktı.
Ben datcadayim. Burda sular isinmadi hala soguk ama girince alisiyosun. Ben de bir kere girebildim daha ama doktorum sik sik gir cikinca mayonu hemen degistir dedi. Benim denizle aram cok yoktur aslinda ama bebis icin girmeyi planliyorum . Hafta ici isten sonra cok yorgun oluyorum hafta sonu da simdilik bir gun var malum pazarlar kapali. Idari izinler iptal olmazsa ins sik sik girebilirimMerhabalar hanımlar, aranızda ege bölgesinde olupta denize giren arkadaşlar var mı yakın zamanda özellikle izmir çevresi dikili bademli vs, cumartesi gitmeyi düşünüyoruz fakat bu yıl ilk gidicez acaba ısınmış mıdır sular bilginiz var mı malum hamileyiz girip üşütme vs durumu olur mu diye merak ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?