2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kızlar 23 haftadayım ve hala prilamı bırakamıyorum sizce ne yapmalıyım hala kullanan varmı zararı varmıdır

Ben de öyleyim canım, yemek yedikten sonra adeta patlatacak gibi oluyorum. Zor nefes alıyorum, oturup kalkarken çok zorlanıyorum
Dün eşime yaz hamilesi olmak gerçekten zormuş dedim, dün akşam yemeği bile yemedim acaba yemezsem ne olur diye kuş gibiydim, ama yemeyincede bebek beslenemeyecek, artık az az yiyeyim diye düşündüm

Anladım canım çok teşekkür ederim cevabın için, yüzmek çok faydalıymış gebelikte ohh birde imkanın var orda yaşıyosun ben olsam sudan çıkmazdım herhalde biz anca haftasonları falan gidebiliyoruz o da her zaman değil yılda 3 gün falan anca kalmaya gidiyoruzdur

Aa ne güzel benim 15-16 cm gibiydi doktor şekeri tuzu tamamen kes dedi. Genelde sebepsiz oluyormuş araştırdığım kadarıyla inşallah bizimki de öyledir.
Benim doktorum bir günde 100 hastaya bakıyordum belkide abartmıyorum. Her gidişinde 1-2 saat beklerim. O yüzden adam bildiği birşey varki paniklemedi veya bana söylemedi diye düşünüyorum o kadar güveniyorum yani Banada kes falan demedi hatta hicbirsey demedi... Haftaya cuma şeker ölçümü var bakalım ne olacak yazarım size.

Bu arada çatlaklar için ne yapıyorsunuz kızlar? Kremler çok pahalı olunca badem yağı ile lavanta yagini karıştırdım her banyodan çıkmadan sürüyorum, banyodan sonrada normal vücut losyonu aldım bir tane onu kullanıyorum. Karnımda bir çatlak yok ama basenlerim ve göğsümde oldu çatlaklar. Ben tabi bunları kullanmak için birazda geç kaldim hemde çok kilo aldığım için bir anda catladigini geç farkettim. Bu yağ lari tavsiye ederim ilk gebeligimde de böyle yağ kullanmıştım. Hiç çatlağım olmamıştı...

Ben bir aydan beri hindistan cevizi yağı ve zeytinyağı kullanıyordum. Şimdi mustelanin yağ ve kremini kullanıyorum dönüşümlü. Ama günde iki defa sürüyorum yani. Karnım dışında herhangi bir yerime kilo almadığım ve karnımı da baya nemlendirdigim için şu an çatlağım yok canım. Ilerde olur mu bilmem tabi

Benimde öle sanki bulantı dan daha fazla psikolojik gibi düşünmemeye çalış. Diren bence.
Valla canım psikolojik doktorumda kime verdiysem bırakamıyor dedi. Yani zararı yok ama artık aksam uyumadan önce bir de bunu içmek zor geliyor tonla ilaç içiyoruz zaten. Dün işe gittim bugün evdeyim aklıma getirmemeye çalışıyorum inşallah böyle böyle atlayacağız

Dün eşime yaz hamilesi olmak gerçekten zormuş dedim, dün akşam yemeği bile yemedim acaba yemezsem ne olur diye kuş gibiydim, ama yemeyincede bebek beslenemeyecek, artık az az yiyeyim diye düşündüm
Canım çok rahatsız okuyorsan yavaş yavaş az ye birde hafif şeyler ye Hamur işi yada yağlı şeyler et falan yeme salata yoğurt ye yada hafif bir kahvaltı bebeğin ihtiyaci var suya yemeğe

Ne güzel şimdi göbeğin küçüktür daha scilma olmamıştır inşallah da olmaz çatlaklar bende de göbek çizgisi daha çıkmadı çatlaklar her zaman ki gibi var

Reactions: The
Merhaba arkadaşlar. Bende gebelik şekeri çıktı. Diyete başladım ama düşmüyor. Bu durum beni çok korkutuyor. Dahiliyeye sevk etti beni doktor o da diyet ile yaramazsa insülin başlayacak dedi. Var mı aynı durumda olan?

Ne güzel şimdi göbeğin küçüktür daha scilma olmamıştır inşallah da olmaz çatlaklar bende de göbek çizgisi daha çıkmadı çatlaklar her zaman ki gibi var
Benim annem mesela 6 kilocuk almış yazmıştım burda, 8 aya kadar hiç catlamamis ama 8. ayda birden kalça ve bacakları çatlamış, göbek yine sağlammış ben bu durumların biraz genetik olduğunu düşünüyorum. Ergenlikten kalma kalcamda biraz çatlağim var zaten 3-4 tane ikisinde ayrı ayrı. O yüzden oraların catlamamasina ayri dikkat etmeyi düşünüyorum canım. Kilo almamama rağmen aslında baya da karnım var biliyor musun Erkek bebekte top gibi olur diyorlar ya doğruysa tabi, aynen öyle. Top gibi bir karnım var

Ayrıca bende de o göbek çizgisi henüz çıkmadı. Eğer çok elzem bir şey değilse çıkmamasını tercih ediyorum

Ben hala krem kullanmaya geçmedim yaa duşta bebe yağı sürüyorum o kadar. Şimdilik bir şey yok çok şükür daha çok son ay oluyor diye okumuştum, inşallah olmaz.

Aynen bende iki kizdogurdum ama bu bebek top grbi erkek bebeklerin gerçekten de öyle yanlarda şişlik yok direk inde hepsi ne güzel genetik ise anneden sana geçerse güzel olur bende aynı Sefa bitkisi die krem yağı var haftada 1ckullaniyorum daha da cstlaklar cogslmasinlar die bakalım ne olacak

Dogrudur canım kendim yaşayana kadar bu göbek şekli olayına pek inanmazdım ama hakkaten etkili olabiliyor galiba

Canım çok rahatsız okuyorsan yavaş yavaş az ye birde hafif şeyler ye Hamur işi yada yağlı şeyler et falan yeme salata yoğurt ye yada hafif bir kahvaltı bebeğin ihtiyaci var suya yemeğe
Sıcak olduğu için zaten çok yağlı yada salçalı şeyler yiyemiyorum, ben normalde gün içinde hiç su içemem şu son iki aydır öyle bir su içiyorum ki mutfağa girip çıkıp içiyorum hatta gece bile kalkıp su içiyorum, yoğurdu günde mutlaka bir kase yemeye çalışıyorum, akşam üstü ne yesem rahatsız oluyorum, dün çok karnım guruldadı diye az bir şey atıştırdım rahattımartık böyle yapayım, rahatsız olacağıma ne yapayım

Canım bir de sana önerim şu. Karışık yeme. Ben ne zaman atıyorum yemek yedim, ardından tatlı veya meyve yesem mahvoluyorum. Sindirilmesini beklemeden karışık yeme. Hatta mümkünse öğünlerde de çok karıştırma, kendi adıma konuşayım bir yemekten fazlaca doyana kadar yemek, iki üç yemekten az az yemekten daha rahat ettiriyor beni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…