2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Yada akşam yemeklerini biraz erken ye hava sıcak olunca insan 7de 7 den sonra yiyo sende 5,6 gibi ye ac kalirsan da yoğurt meyve sebze yersin

Yada akşam yemeklerini biraz erken ye hava sıcak olunca insan 7de 7 den sonra yiyo sende 5,6 gibi ye ac kalirsan da yoğurt meyve sebze yersin
Bu zaten çok önemli ya, hamilelikte değil genel olarak akşam yemeklerini geçe bırakmamak gerekiyor sağlık için. Keşke yapabilsek

Bu zaten çok önemli ya, hamilelikte değil genel olarak akşam yemeklerini geçe bırakmamak gerekiyor sağlık için. Keşke yapabilsek
Valalhi bende dikkat etmiyorum ne yapayım acikiyorum yine o yüzden gece meyve yada yoğurt yiyorum yoksa açlıktan gece kıvranıyom

Reactions: The
Valalhi bende dikkat etmiyorum ne yapayım acikiyorum yine o yüzden gece meyve yada yoğurt yiyorum yoksa açlıktan gece kıvranıyom
Yani ben de istesem de dikkat edemiyorum eşim 7 gibi geliyor işten. Ondan önce yesem trip atıyor mecburen o saate kalıyor

Ben bu hamileliğimde hiç tatlı yemiyorum desem yeridir canım hiç çekmiyor, hani önüme gelirse ağzıma atıyorum ama başka türlü yiyemiyorum, birde en son kontrole gittiğimde doktor bebek ters kafası yukarıda ayakları kasık tarafında demişti acaba kafasıyla ciğerleri yukarı doğru baskımı yapıyor diyede aklıma geldi bilemiyorum artık

Gecmis olsun canim. Ben henuz yaptirmadim test o sebeple bilmiyorum. Bir arkadasimda cikmisti o tambugday ekmegini yogurtla yiyirdu bazi ogunlerde.

Bir arkadas sornus ama alinti yapmamisim bana seker yukleme icin ac karnina gel dediler.

Bebek hareketleri gucsuz olsunca bi endise geliyor ya

Merhaba, yeni üye oldum arkadaşlar öncelikle herkesin sağlıkla bebeğini kucağına almasını temenni ediyorum. Ben bugün itibariyle 22 haftalığım. Son bir aydaki tüm mesajları da taradım, baktım güzel bir dayanışma ve destek ortamı var katılayım dedim :)
Bizim detaylı ultrason yarın olacak, biraz geriyor beni bu durum. Bir de 3 hafta önce başlayan ve aslında azalsa da devam eden anksiyete bozukluğu yaşıyorum. Ne uyku uyuyabiliyorum, ne iştahım var. Su bile yudum yudum zor içiyorum. Hamilelik hormonları bir noktada tetikledi heralde umarım azalarak geçer çünkü başlangıçtan bu yana sadece 1 kilo almış durumdayım, son üç haftada 1,5 kilo kadar verdiğim için. Yazmak istedim belki böyle bir durum yaşayan veya yaşayan tanıyan olmuştur aranızda. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Hoşgeldin canım geçmiş olsun rabbim bağışlasın bebeğini bende sen gib ilk gebeligimde çok kustum kilo verdim 6. Ayda almıştım .şimdiki gebeligimde kilo da sıkıntı yok aliyorum kusmadim hormonlarim zorlamadi beni inşallah sağ salim dogururz bebislerimizi . Almanya da renkli ultrason yapılmıyor yapmadım ikili üçlü testler de yapılmadı yapmak istersem 100. Euro civsri masraf çıkıyor o testleri yapmak için zaten doktorlarda demiyor yapmak ustermisin die şuan acsukur sıkıntı yok hayırlısı ile doğurmak kaldı

Hoşgeldin canım ekim anneleri topiğine, Rabbim sağlıkla evladını kucağına almak nasip etsin, anksiyete hakkında bilgim yok belki bilgi verebilecek arkadaşlar vardır

Merhaba canim hosgeldin. Detayli ve ikili zamani bende cok tedirgindim gerci her ultrason zamani tedirginim. Insallah guzel haberler alirsin sikintisiz sekilde hepimiz saglikla dogum yapalim. Hormonlar sebebi ile duygu davranislarimiz cok farkli oluyor ya.

Sen benden daha büyüksün hafta olarak ama daha bebeğin pozisyonu sabit değildir bence. Benim bebeğim detaylida kafası yukarıda bacakları asagidaydi, uyuyor diye biraz gez gel dedi. Geldiğimde kafa aşağı bacak yukarıdaydi :) sürekli dönüyorlar daha yani. O yüzden değildir diye tahmin ediyorum daralma durumun

Bende porsiyonu azaltayım diye düşündüm, dün akşam yemeği yemedim rahattım ama yemedende olmaz en iyisi az az yemek haklısın canım
Artık yarı aç yarı tok kalkıcaz sofradan. Ara öğün neymiş ben de yeni yeni öğreniyorum :) beklenen doğum tarihlerimiz aynı ve aynı şeyleri yaşıyoruz demek ki normaliz.

Şeker ölçümünüz inşallah normal çıkar. Benim doktor bana şeker ve tansiyon hastasıymışım gibi davranıyor biraz pimpirikli biri. Ben de çok katı bi diyet yapmıyorum ama eskisi gibi abartmıyorum 3-5 baklava falan yiyodum 4. Ayda 10 kilo aldım ben hakettim yani diyeti.

Çatlaklar için de incia kullanıyorum krem 2 günde 1 falan aklıma gelince. İlk hamilelikte hiç yoktu biraz da ona güveniyorum inşallah bi sürprizle karşılaşmam.

Anksiyete bozukluğu bende de vardı çoook önceden doktor ilaç falan vermedi çok da öyle ciddi değildi kendi kendime telkinle kitap okuyarak falan halletmiştim. Ama hamilelikte 4. ay gibi yine başladı saçmasapan düşünceler nefes alamıyor muyum gibi, doktora sordum bu durumu ve sorarken de heralde bi tek ben yaşıyorumdur gibi gelmişti dedi ki; çok normal gebelikte bu olur, hatta hiç yaşamamış insanlarda bile olur, gebelik kaygının tavan yaptığı bir dönem sonuçta. Neyse ki geçti şimdi. Sizinki ne şekilde oluyor bilmiyorum ama hissettiğinizde hemen başka şeye odaklanmanız çok faydalı oluyor.

Ben de eskiden senin gibi dusunurdum ama inana hic oyle olmuyor. Sicakta calismak cok yoruyo hafta sonlari bile her zman giremiyoruz. Tabi halimize sukur

Ben de eskiden senin gibi dusunurdum ama inana hic oyle olmuyor. Sicakta calismak cok yoruyo hafta sonlari bile her zman giremiyoruz. Tabi halimize sukur
Tabi birde hamileyiz normale göre iki kat yoruluyoruz bende böyle diyorum ama tabi imkan olmayınca daha tatlı gibi görünüyor seni anlayabiliyorum çalışan insan olmak zor

Kızlar berbat durumdayim daha dogrusu bitkin bebegime down sendromu olabilir dediler yurtdisina test yolladik temiz geldi bebegime hep başi buyuk dediler eşiminde buyuk erkek cocugu ondandir dedim bugun 22+2 de perinatolog bana bebegin beynin su birikmesi var ama üst sınıra yakın ama gecmemiş dedi ilerlermi dedi ilerleyince bakalim dedi hidrosefaliymis bu baktim tabi buyuk kafa ve zeka geriligi vs sebepmiş neden oldu bilmiyorum benimde vucudum erken donemde ama aşiri ödem toplamiş durumdayim moralim cok bozuk artik sanki hic bu cocuk dunyaya gelemeyecek gelsede yaşamaz ya da buyuk sorunlar yaşanir gibi gelio hamileligimden sogudum kendimden hayattan her şey cok üst üste geldi çok ugrastim hamile kalmak icin bilmiyorum belkide hayirli degildi

Canım söylemesi kolay belki ama eğer inançlı bir insansan bunların bir imtihan olduğunu bilmelisin. Kesinlikle yaşadıkların çok zor ve seni anlayabiliyorum ama içini ferah tutmaya çalış. Senin durumunda çok kişi var sapasağlam doğan bebeği. Belki de her şey çok güzel sonuçlanacak ve hamileliğinde yaşadığın stresle kalacaksın. Bolca dua et, Rabbim feraha çıkarsın inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…