2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
geçmiş olsun, bu 3 saatlik testi mi yaptırdınız bugün? ben de onu yaptıracağım yarın.
Bir de karbonhidratı çok azaltmak gerekiyormuş galiba (ekmek makarna filan)
Yok canım 50 gramlikti . Herşey yasaklandı şeker hamur işi yarından itibaren başlıcam bakalım

Canım senin sonuç ne çıkmıştı

Yok canım 50 gramlikti . Herşey yasaklandı şeker hamur işi yarından itibaren başlıcam bakalım
Ailenizde diyabeti olan var mı ? Bebeğiniz haftasından daha iri mi ? Bende bugün yaptırmak için gittim başıma gelmeyen kalmadı ve yaptıramadım yaptırmaktanda vazgeçtim. Ama var mıdır acep diye kendime sormadan da duramıyorum.

Ailede diyabet hastası yok canım. Haftasına göre bebek iyi . Ama ben sadece hızla kilo aldim

Canım senin sonuç ne çıkmıştı
142 çıktı benim de. doktor karbonhidrat ve meyveyi azaltın dedi (şekeri kesmemi taa hamileliğin başında söylemişti keşke hiç yemeseydim, çok üzgünüm).
yarın şu 3 saatlik testi yaptıracağım, ondan sonra kesinleşecek şeker olup olmadığı

benim ailemde diyabetli kimse yok, bebeğim tam haftasının gününün kilosunda birebir. Ve ben hamileliğimin başından itibaren pek kilo da almadım. Zaten kilo almıştım pandemide malesef, üstüne 3-4 kilo almışımdır. Öyle çılgın bir iştah artışı da yok. O yüzden doktor zaten şaşırdı 142 çıkınca
Siz neden yaptıramadınız, başınıza ne geldi? bence yaptırın, ben kendimden çıkmasını hiç beklemiyordum.

Kızlar şeker yükleme testini sağlık ocağında yaptırabiliyor musunuz yoksa hastaneye mi gitmek gerek?

Ben normalde de şeker hastası gibi besleniyorum ama bir seviyeden yüksekse insülin gerekebiliyormuş. Test gözümü hala çok korkutsa da belki yaptırabilirim ileriki haftalarda.

Merhaba kızlar bende dün açlık ve son 3 aylık şeker. Değerine baktırdım sağlık ocağında normal çıktı bugun de tok gidip kan verdim 115 çıktı doktora gösteremedim nette sınır 120 diyen var 140 diyen var toklukta sınır ne acaba.. Şeker yüklemesi değil normal kahvaltı yaptım tatlı felan da yemiştim..

50 mg lık yapıyoruz demişti hemşire

Sağlık ocağı yapıyoruz buraya gelebilirsin demişti bana

Benim 149 cıktı bugün. Ama doktorum tekrarlayak falan demedi sadece tüketmiyorsun dedi sınır 140 zaten bi tık fazla çıkmış senin benim daha çok

140 dedi benim doktorum

Canım şeker hamur işi bunlar tamamen kes dedi . Toklukmu 70 cıktı senin
Açlık 70 tokluk 74 dedi canım, hiçbir sıkıntı yok demişti bana doktor.
Doktor balık yaği vede vitaminin çok fazla ıstah açtığını söyledi tamamen hepsini kes dedi
Ben bazen içmeyi unutuyordum, sağlıklı beslediğim günlerde bilerek almamaya başladım canım. O gün doğru düzgün beslenmediysem içiyorum sadece.
Hayır olsun inşallah canım sıkıntı yok inşallah, ne geldi ki başına?
Belki 3 saatlik olanda sıkıntı çıkmaz canım. Çıkarsa bile hiç sıkma canını. Doktor eğitimde söylemişti. Siz çok dikkatli beslenseniz bile bazen gebelikte çıkabiliyor bu şeker ortaya diye. Diyet verir doktor muhtemelen, onunla kontrol altına alınır. Kendini suçlu hissetme
Canım bazı sağlık ocakları yapıyor bazıları yapmıyor. Muhtemelen çoğu yapıyordur.
Bende 140 diye biliyorum canım, en iyisini doktor bilir. Doktora sormadan hemen şekerim var diye sıkma canını.

İşte böyle şeyler duyduğumda da tırsıyorum . Biraz abarmışım herhalde başıma gelmeyen kaldı derken işlerim hiç rast gitmedi 6 tane eczaneye gittim hiçbirinde 50 gr glikoz yoktu sonra toz halinde bi eczanede buldum tam yaoacaktım ki tarihine bakmak istedim tarihi geçmişti . Bulunduğum şehir büyükşehir ve ben buraları çok bilmiyorum eşimde işteydi bugün . İşte durum bu 12 ye kadar aç durduğumla kaldım şaka gibi sonra da bi güzel ağladım rahatladım

Yarını beklicem artık canım..

Sağlık ocağı yapmadığını söyledi ama sağlık ocağından sağlık ocağına değişiyor mu bilmiyorum. Mesela burda okuyorum yanlış hatırlamıyorsam bazı sağlık ocaklarında idrar tahlili yapılıyor benim gittiğimde yapılmıyor

İdrar kültürü yapılmıyor sağlık ocağında ama bizim dr her gittiğimde kendi idrar tahlili kan tsh kendisi diyor yapalım diye

Merhaba ben de geçen gün girişim detaylıya aynı şeyi söyledi 4-5 gibi bi sayı vardı ancak hem kadın doğumcu hem doktor önemli değil dediler. Gebelik boyunca kendi doktorum ultrasonda böbreklere bakacak, büyüme zaten normale döner dönmezse çocuk doğunca erken sünnet edilir dediler. Enfeksiyon vs olursa doğunca böbreklere baktırın dediler ama çok basit bişey diye de defaatle söylediler için rahat olsun

Normal yemekle olmaz bence, bir süre aç kaldıktan sonra 50gr şeker içeren sıvı veriyorlar, ondan 1 saat sonra da ölçüm yapıyorlar. Bu testte sınır 140…
Siz normal açlık tokluk baktırmışsınız sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…