Yok canım 50 gramlikti . Herşey yasaklandı şeker hamur işi yarından itibaren başlıcam bakalımgeçmiş olsun, bu 3 saatlik testi mi yaptırdınız bugün? ben de onu yaptıracağım yarın.
Bir de karbonhidratı çok azaltmak gerekiyormuş galiba (ekmek makarna filan)
Canım senin sonuç ne çıkmıştıyarın eğer şeker çıkarsa bende, sıkı bir diyete başlayacağım (karbonhidrat ve şeker yok sanırım) ve de sürekli ölçüm yapacağım. Eğer diyetle ölçümlerimde bir düzelme olmuyorsa, insülin kullandırıyorlar. inşallah çıkmaz yarın
sonuçları bebek için bayağı olumsuz diye biliyorum, hayati tehlike doğurabiliyor. Aşağıda memorial hastanesinden bir yazı paylaştım, bir bakın isterseniz:
Gebelik Diyabeti Bebeğin Hayatını Tehlikeye Atabilir - Memorial
Gebelik Diyabeti Bebeğin Hayatını Tehlikeye Atabilir hakkında detaylı bilgi ve uzman görüşlerine ulaşmak için tıklayın.www.memorial.com.tr
Ailenizde diyabeti olan var mı ? Bebeğiniz haftasından daha iri mi ? Bende bugün yaptırmak için gittim başıma gelmeyen kalmadı ve yaptıramadım yaptırmaktanda vazgeçtim. Ama var mıdır acep diye kendime sormadan da duramıyorum.Yok canım 50 gramlikti . Herşey yasaklandı şeker hamur işi yarından itibaren başlıcam bakalım
Ailede diyabet hastası yok canım. Haftasına göre bebek iyi . Ama ben sadece hızla kilo aldimAilenizde diyabeti olan var mı ? Bebeğiniz haftasından daha iri mi ? Bende bugün yaptırmak için gittim başıma gelmeyen kalmadı ve yaptıramadım yaptırmaktanda vazgeçtim. Ama var mıdır acep diye kendime sormadan da duramıyorum.
142 çıktı benim de. doktor karbonhidrat ve meyveyi azaltın dedi (şekeri kesmemi taa hamileliğin başında söylemiştiCanım senin sonuç ne çıkmıştı
benim ailemde diyabetli kimse yok, bebeğim tam haftasının gününün kilosunda birebir. Ve ben hamileliğimin başından itibaren pek kilo da almadım. Zaten kilo almıştım pandemide malesef, üstüne 3-4 kilo almışımdır. Öyle çılgın bir iştah artışı da yok. O yüzden doktor zaten şaşırdı 142 çıkıncaAilenizde diyabeti olan var mı ? Bebeğiniz haftasından daha iri mi ? Bende bugün yaptırmak için gittim başıma gelmeyen kalmadı ve yaptıramadım yaptırmaktanda vazgeçtim. Ama var mıdır acep diye kendime sormadan da duramıyorum.
50 mg lık yapıyoruz demişti hemşireKızlar şeker yükleme testini sağlık ocağında yaptırabiliyor musunuz yoksa hastaneye mi gitmek gerek?
Ben normalde de şeker hastası gibi besleniyorum ama bir seviyeden yüksekse insülin gerekebiliyormuş. Test gözümü hala çok korkutsa da belki yaptırabilirim ileriki haftalarda.
Sağlık ocağı yapıyoruz buraya gelebilirsin demişti banaKızlar şeker yükleme testini sağlık ocağında yaptırabiliyor musunuz yoksa hastaneye mi gitmek gerek?
Ben normalde de şeker hastası gibi besleniyorum ama bir seviyeden yüksekse insülin gerekebiliyormuş. Test gözümü hala çok korkutsa da belki yaptırabilirim ileriki haftalarda.
Benim 149 cıktı bugün. Ama doktorum tekrarlayak falan demedi sadece tüketmiyorsun dedi sınır 140 zaten bi tık fazla çıkmış senin benim daha çok142 çıktı benim de. doktor karbonhidrat ve meyveyi azaltın dedi (şekeri kesmemi taa hamileliğin başında söylemiştikeşke hiç yemeseydim, çok üzgünüm).
yarın şu 3 saatlik testi yaptıracağım, ondan sonra kesinleşecek şeker olup olmadığı
140 dedi benim doktorumMerhaba kızlar bende dün açlık ve son 3 aylık şeker. Değerine baktırdım sağlık ocağında normal çıktı bugun de tok gidip kan verdim 115 çıktı doktora gösteremedim nette sınır 120 diyen var 140 diyen var toklukta sınır ne acaba.. Şeker yüklemesi değil normal kahvaltı yaptım tatlı felan da yemiştim..
Açlık 70 tokluk 74 dedi canım, hiçbir sıkıntı yok demişti bana doktor.Canım şeker hamur işi bunlar tamamen kes dedi . Toklukmu 70 cıktı senin
Ben bazen içmeyi unutuyordum, sağlıklı beslediğim günlerde bilerek almamaya başladım canım. O gün doğru düzgün beslenmediysem içiyorum sadece.Doktor balık yaği vede vitaminin çok fazla ıstah açtığını söyledi tamamen hepsini kes dedi
Hayır olsun inşallah canım sıkıntı yok inşallah, ne geldi ki başına?Ailenizde diyabeti olan var mı ? Bebeğiniz haftasından daha iri mi ? Bende bugün yaptırmak için gittim başıma gelmeyen kalmadı ve yaptıramadım yaptırmaktanda vazgeçtim. Ama var mıdır acep diye kendime sormadan da duramıyorum.
Belki 3 saatlik olanda sıkıntı çıkmaz canım. Çıkarsa bile hiç sıkma canını. Doktor eğitimde söylemişti. Siz çok dikkatli beslenseniz bile bazen gebelikte çıkabiliyor bu şeker ortaya diye. Diyet verir doktor muhtemelen, onunla kontrol altına alınır. Kendini suçlu hissetme142 çıktı benim de. doktor karbonhidrat ve meyveyi azaltın dedi (şekeri kesmemi taa hamileliğin başında söylemiştikeşke hiç yemeseydim, çok üzgünüm).
yarın şu 3 saatlik testi yaptıracağım, ondan sonra kesinleşecek şeker olup olmadığı
Canım bazı sağlık ocakları yapıyor bazıları yapmıyor. Muhtemelen çoğu yapıyordur.Kızlar şeker yükleme testini sağlık ocağında yaptırabiliyor musunuz yoksa hastaneye mi gitmek gerek?
Bende 140 diye biliyorum canım, en iyisini doktor bilir. Doktora sormadan hemen şekerim var diye sıkma canını.Merhaba kızlar bende dün açlık ve son 3 aylık şeker. Değerine baktırdım sağlık ocağında normal çıktı bugun de tok gidip kan verdim 115 çıktı doktora gösteremedim nette sınır 120 diyen var 140 diyen var toklukta sınır ne acaba.. Şeker yüklemesi değil normal kahvaltı yaptım tatlı felan da yemiştim..
İşte böyle şeyler duyduğumda da tırsıyorum . Biraz abarmışım herhalde başıma gelmeyen kaldı derkenbenim ailemde diyabetli kimse yok, bebeğim tam haftasının gününün kilosunda birebir. Ve ben hamileliğimin başından itibaren pek kilo da almadım. Zaten kilo almıştım pandemide malesef, üstüne 3-4 kilo almışımdır. Öyle çılgın bir iştah artışı da yok. O yüzden doktor zaten şaşırdı 142 çıkınca
Siz neden yaptıramadınız, başınıza ne geldi? bence yaptırın, ben kendimden çıkmasını hiç beklemiyordum.
Yarını beklicem artık canım..Açlık 70 tokluk 74 dedi canım, hiçbir sıkıntı yok demişti bana doktor.
Ben bazen içmeyi unutuyordum, sağlıklı beslediğim günlerde bilerek almamaya başladım canım. O gün doğru düzgün beslenmediysem içiyorum sadece.
Hayır olsun inşallah canım sıkıntı yok inşallah, ne geldi ki başına?
Belki 3 saatlik olanda sıkıntı çıkmaz canım. Çıkarsa bile hiç sıkma canını. Doktor eğitimde söylemişti. Siz çok dikkatli beslenseniz bile bazen gebelikte çıkabiliyor bu şeker ortaya diye. Diyet verir doktor muhtemelen, onunla kontrol altına alınır. Kendini suçlu hissetme
Canım bazı sağlık ocakları yapıyor bazıları yapmıyor. Muhtemelen çoğu yapıyordur.
Bende 140 diye biliyorum canım, en iyisini doktor bilir. Doktora sormadan hemen şekerim var diye sıkma canını.
Sağlık ocağı yapmadığını söyledi ama sağlık ocağından sağlık ocağına değişiyor mu bilmiyorum. Mesela burda okuyorum yanlış hatırlamıyorsam bazı sağlık ocaklarında idrar tahlili yapılıyor benim gittiğimde yapılmıyorKızlar şeker yükleme testini sağlık ocağında yaptırabiliyor musunuz yoksa hastaneye mi gitmek gerek?
İdrar kültürü yapılmıyor sağlık ocağında ama bizim dr her gittiğimde kendi idrar tahlili kan tsh kendisi diyor yapalım diyeSağlık ocağı yapmadığını söyledi ama sağlık ocağından sağlık ocağına değişiyor mu bilmiyorum. Mesela burda okuyorum yanlış hatırlamıyorsam bazı sağlık ocaklarında idrar tahlili yapılıyor benim gittiğimde yapılmıyor
Merhaba ben de geçen gün girişim detaylıya aynı şeyi söyledi 4-5 gibi bi sayı vardı ancak hem kadın doğumcu hem doktor önemli değil dediler. Gebelik boyunca kendi doktorum ultrasonda böbreklere bakacak, büyüme zaten normale döner dönmezse çocuk doğunca erken sünnet edilir dediler. Enfeksiyon vs olursa doğunca böbreklere baktırın dediler ama çok basit bişey diye de defaatle söylediler için rahat olsunMerhaba ,
bizimde detaylıda sağ böbreğinde genişleme tespit etti perinatolog şimdilik haftasına göre sınırdaymış takip önerdi,başına gelen yada çevresinden duyan var mıdır ? Yüzde 90-95 bir problem olmayacağını söyledi Dr ama genede endişeleniyorum,takipte kalacağız.
Normal yemekle olmaz bence, bir süre aç kaldıktan sonra 50gr şeker içeren sıvı veriyorlar, ondan 1 saat sonra da ölçüm yapıyorlar. Bu testte sınır 140…Merhaba kızlar bende dün açlık ve son 3 aylık şeker. Değerine baktırdım sağlık ocağında normal çıktı bugun de tok gidip kan verdim 115 çıktı doktora gösteremedim nette sınır 120 diyen var 140 diyen var toklukta sınır ne acaba.. Şeker yüklemesi değil normal kahvaltı yaptım tatlı felan da yemiştim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?