2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Ben Pazartesi günü idrar tahlili yaptırdım, idrarımda bol bakteri çıktı, doktor antibiyotik şase verdi, dün gece yaptım. Hiç bir şikayetim yoktu, ne akıntı ne koku ne sancı, şaşırdım gerçekten.
Bence mutlaka doktorunuza gidip idrar tahlili yaptırın.

Reactions: The
Kızlar bu arada ben 3 saatlik şeker yüklemesindeyim şu anda, açıkçası bu testte korkulacak hiç bir şey yok bence. Verdikleri bir defalık 100gr glukoz, atıyorum bi litre kola içmek gibi bi şey, benimkinin içine limon sıktılar, çok rahat içtim. Sıkıcı olan, testin 3.5 saat sürmesi, toplamda 4 kere kan alınıyor. Gebelik şekerinin olup olmadığı da bu testle anlaşılabiliyor sadece, o yüzden 50 gr lık yüklemeyi ve doktor isterse bu 3 saatlik yüklemeyi herkesin yaptırmasını tavsiye ederim.

Ya canım benim seninkinden yüksek cıktı ama doktorum 100 gramlık istemedi . Sadece şeker türü herşeyi kesiyorsun dedi . Sen özelemi gidiyorsun

Canım benim gebeliğimin basından beri bu sarı ve yeşil akıntıyla uğraşıyorum. 7 günlük fitil kullandim Gece ay ama gene devam ediyor

Benim de şu an bir şikayetim yok ama aksatmiycam inşallah yarına randevu aldım baktiracagim her şeyime kan, idrar vs. Çok teşekkürler

Canım benim gebeliğimin basından beri bu sarı ve yeşil akıntıyla uğraşıyorum. 7 günlük fitil kullandim Gece ay ama gene devam ediyor
Ya ben bu akintinin sarı olmasını neden şimdiye kadar hiç takmadım acaba. Kendime kızıyorum belki de ilerledi ne ise sorun, bilmiyorum

Canım sarı akıntı ve enfeksiyon bende hep var. Bol su içtiğim zamanlarda akıntı rengi açılıyor, suyu azalttığı zaman koyu oluyor tekrar. İstersen doktoruna görün, hem kontrol olursun hem için rahat eder.
Canım inşallah bu temiz çıkar, sıkıntı yaşamazsın umarım

Herhangi bir tedavi gördün mü canım, neden geçmedi acaba? Bir de bebeğe bir zararı olur mu ki

Herhangi bir tedavi gördün mü canım, neden geçmedi acaba? Bir de bebeğe bir zararı olur mu ki
Canım şase kullandım ilk başta, sonra enfeksiyon bitmemiş fitil verdi aile hekimi. Ondan sonra da sürekli su içtim bol bol, akıntı renginden hafiflediğini anlıyordum. Mesela şeker yüklemesine gittim pazartesi doktor idrar baktı, hafif enfeksiyon var şase veriyorum dedi. Hocam hep enfeksiyon çıkıyor bende dedim. İlk idrar ya bu, birde yükleme olacak diye su içmediysen enfeksiyon miktarı yüksek çıkabilir. Bol bol su iç dedi. Aile hekimi de gebelikte nerdeyse eger kadında enfeksiyon oluyor, vücut hassas olduğu için dedi. Bazılarında tamamen geçmiyor sanırım benim gibi ama düşük miktarda vücutta kalıyor. Dikkat etmek lazım canım. Ben çok yüksek miktarda olursa bebeğe sıkıntı yaratıyor diye biliyorum. Yine de her ay idrar verip tahlil yaptırıp kontrol etmekte fayda var canım.

Sağlık ocağı idrar tahlili yapar canım ama hamilelerde idrar yolu enfeksiyonu normal karşılanıyor geçen benim de üst sınırın iki katı çıktı ilaç vermedi bol su iç dedi yanma , kaşıntı vs olursa ilaca geçeriz dedi

Ya canım benim seninkinden yüksek cıktı ama doktorum 100 gramlık istemedi . Sadece şeker türü herşeyi kesiyorsun dedi . Sen özelemi gidiyorsun
Evet canım özele gidiyorum, doktorum sadece bu 100gr lık testle tanı konulabilir dedi. İstersen doktoruna söyle, arkadaşım da benim gibi ama o 100 gr lık yükleme yaptırmış 3 saatlik diye. Belki o da yaptırır.
Başka bi şey dedi mi, şeker karbonhidrat yeme dışında? Bizim sık sık ölçüm yapmamız da gerekebilir. Testimin sonuçları çıksın, yazarım buraya doktor ne yapmamı söyledi diye.

Anladım canım aslında sağlık ocağına da gitsem olurmuş ama neyse artık doktorumdan randevu almış bulundum. Belki başka şeylere falan da bakar. Zırt pırt ultrasona girmiş gibi oluyorum şu sıralar ama inşallah sıkıntı olmaz

Kızlar tsh ve serbest t3 değeri normal olup serbest t4 değeri düşük olan var mı hep normal çıkıyordu bu değerler şimdi tsh ve t3 normal t4 0.58 alt değer olması lazımken 0.49 çıkmış endişelendim aynı durumda olanlar var mı acaba?

Teşekkür ederim canım inşallah bende de çok sıkıntı çıkmaz bakalım suya daha fazla önem vereceğim bakalım

Canım benim bir arkadaşım da senin gibiydi, çok kilo almamasına hatta çöp gibi olmasına rağmen şekeri çıktı iki hamileliğinde de, şikayeti de yoktu hiç. İkisinde de hem diyet yaptı hem de doktor şeker ölçüm cihazı almasını söylemişti, her gün şekerini ölçüyordu. Muhtemelen size de öyle söylenir, inşallah o kadarla kalır

Olmaz inşallah canım

Ya ben bu akintinin sarı olmasını neden şimdiye kadar hiç takmadım acaba. Kendime kızıyorum belki de ilerledi ne ise sorun, bilmiyorum
Gün-de 3 litre su ıçmeye çalış canım şuan ben öyle yapiyorum etkisi fazlasıyla var

Aynen canim beni bilgilendir. Her Hangi başka hiç bir şey yapmana gerek yok dedi karbonhidrat şeker bunları kes dedi benim gittigim hastanede medical park doktorumada guveniyorum kendisi sonucları bana attı uyardı şeker tamamen kesiyorsun diye sadece sabah iki delim ekmek yiyebilirsin dedi

Ben yıllardır tiroid hastasıyım, hamilelikte doktorum sadece serbest T4 ve TSH a baktırıyor, T3 e hiç baktırmadı. İlaç kullanıyorum, ikisi de normal o yüzden

Ben yıllardır tiroid hastasıyım, hamilelikte doktorum sadece serbest T4 ve TSH a baktırıyor, T3 e hiç baktırmadı. İlaç kullanıyorum, ikisi de normal o yüzden
Benim de diğer gebeliğimde 3.13 çıkmıştı ilaç kullandım bunda önlem amaçlı takip edelim demişti t4 düşük sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…