2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
selam canım, benim 3 saatlik test sonuçlandı, gebelik şekeri var bende kesin malesef doktor endişe etme dedi. endokrinologla görüş dedi, zaten tiroid hastası olduğum için kendi endokrinologuma yazdım şimdi. Muhtemelen sıkı bi diyet ve sürekli ölçüm isteyecek, ve ölçümlerde regüle olup olmadığına bakacaklar. Eğer diyetle regüle olmuyorsa, insülin kullanımı gerekebilir.

Aleykum selam canım . Çok üzüldüm ya . Ama benim doktorum niye böyle yaptı ki bende şimdi kafama takıldı . Benimm eltiminde değeri 150 çıkmıştı onada sadece diyet vermişti hatta ben diyete baZen uymuyordum diyodu . Suanki değer ne kadar

24.haftada olduğumdan dolayı cumhurbaşkanlığı genelgesiindeki kararlar doğrultusunda izne ayrılmak istiyorum şeklinde yazdım form dilekçe var okula sürekli dilekçe işlerinde kullandığım onu doldurdum.. Ekler diyip drdan 24.haftada olduğuma dair belgeyi ekledim.

Reactions: The
İnşallah sıkıntı olmaz canım diyete dikkat edersen

Bende ilk dogumumu sarda ibrahim kalede yapmistim.. hastane ile de ibrahim bey ile de hic bir sorun yaşamamıştım cok memnun ayrildim hastaneden.. 5 sene onceydi..
Bu hamileligimde randevu almakta sorun yasayinca elif hanima gittim.. orda devam ettim..
Elif hocayla da bir sorun yasamadim ama acikcasi cok zorlaniyorum.. tahililer ve muayene ucreti cok pahali.. birde ani bir sorunda hastaneye gidemiyorum.. 33 haftadan sonra degistirsem mi diye düşünüyorum ama nasil olur bilemedim..
Peki kuzenleriniz neden birakmisti cok ozel degilse

Benim arkadasimin bebeginin bobregi buyuktu. Doguma kadar normale doner demisti doktoru. Gercekten de dondu hic bi sorun yasamadi bebek 2 yasinda gayet saglikli.

Kızlar gebelik şekeri cıktı bende 149 sınırı geçmişim biraz tamamen tatlı yasaklandı

Gecmis olsun kizlar. Ablamda cikmisti benim. Diyete dikkat etti. Sekeri dusmedi doguma kadar hep dikkat ederek.devam etti hic bi sorun da olmadi cok sukur. Onemli olan tespit edilip onlem alinmasi. Onlem alinmazsa bebekte saglik sorunlari olusuyomus. Bir arkadasimda da cikmisti o diyete uyamadi cok tatli istiyodu yiyodu. Insulinle sureci tamamladi. Tabi dikkat edip diyete uymak en iisi ama uyamadi. Yani kendinizi uzmeyin kafaniza takmayin. Bende de cikcak diye dusunuyorum ablamda cikti diye. Hayirlisi bakalim

Bence sen de bir ölçüm cihazı al, bana endokrinolog dediki diyet yapacağım ve her gün 4 kere ölçüm yapacağım, sabah aç karnına, kahvaltıdan 1 saat sonra, öğlenden 1 saat sonra, ve akşam yemeğinden 1 saat sonra. Her gün az da olsa yürüyüş yapmamı söyledi.
Eğer ölçümlerde düşüş olmuyorsa, o zaman insülin veriyorlarmış.

Mrb kızlar bgn 24 haftalık izin yazdırdım bende çok şükür sağlık çalışanları hariç olarak yayınlanmıştı daha sonra düzeltildi çok şükür bize risk yok sanki gibi çok sinirim bozulmuştu .yarın 24+0 olacagım ama Dr um bgnden yazdı sabah kalkma boşuna dedi . Ölçümlerimiz maşallah çok iyi 26 hafta ile uyumlu her şeyimiz kızım ablası gibi önden gidiyor bakalım. Şeker yüklemesi istedi 75 Gr lık yaptırmadım ablasına da yaptırmamıstım bebek iri diye çok şükür birşeyimiz de cıkmadı aşı da niye olmuyorsun dedi bende covid geçirmişim haberim yok hocam dedim öyle işte çok şükür evimdeyim 4 yaşında kızım ile ilgilenebilecegim çok mutluyum

Çok sevindim adına canım

Merhaba, kendi tecrübemden hareketle şeker yüklemesini yaptırmanızı öneririm, gerçekten bu testin bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum ve yaptırmamanın bir şey kattığını sanmıyorum.
Benim çok yakın bir arkadaşımın da ilk çocuğunda çıkmadı, ama ikinci çocuğunda gebelik şekeri çıktı, ve çok sıkı bir diyet yaptı diyetisyen kontrolünde. Eğer gebelik şekeri varsa, bu bebeğe zarar veren bir durum, ben kendi durumumla ilgili endişeliyim mesela.

Canım benimde oğlum 5 yaşında ilk gebelikte benimde şeker ýuklemesi yaptırmadım ama genelde ikinci gebelikte çıktığı için yapmak durumunda kaldım ıyikide yapmışım sekerim yüksek cıktı diyet başlandı tavsiyem yapman yönünden yinede sen bilirsin

Merhaba ben uzun zamandır sizleri takip ediyorum daha doğrusu okuyorumiyi oluyor bende ekimde doğum yapcam hayırlısıyla size birşey sormak istiyorum geçen hafta doktora gitim bebeğim normalde 22+4 tü ama doktor bana 24+2 olduğunu yani önden gidiyor sizce bu normal mi benimde ilk gebeliğim şimdi doktorun söylediğine göre gidiyim değil mi allah size de evlatlarinizi bağışlasın inşallah sağlıkla alalım hepimiz minoşlarimkzi kucağımiza

Kızlar bugün sağlık ocağına gittim ilaç yazdırmaya, o arada kan tahlili de yaptırayım dedim. Hemşire demir ilacı kullanmadığımı söyleyince kızdı, “Yarın sonuçların çıkınca beni ara, doktorun vermiyorsa ben vericem sana demir ilacı” dedi Ya illa demir ilacı kullanmamız şart mı anlamadım, benim gibi kullanmayan başka var mı?

Ben kullanmıyorum :)) ama henüz kan değerlerime baktirmadim. Eğer normalde de kullanmamaya devam edeceğim

Canım ben düzenli kullanıyordum ama bu ara unutuyorum, bir içiyorsam 3 gün içmiyorum. İçmediğim günlerde de keçiboynuzu özü falan tüketiyorum. Bence kan değerlerin normalse sıkıntı olmaz.

Maşallah bebişin tontiş olacak demekki canım önden gidebiliyor bebişler bence sıkıntı olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…