- 11 Eylül 2018
- 193
- 137
- 103
- 31
Herşey iyi şükür canım bugün karantinam bitiyo biraz öksürük kaldı bende ama zamanla geçer inşallah salıda kontrole gidicem bebek ne durumda ona bakıcamSizi merak ettim iyileştiniz mi ne durumdasınız ? İnşallah her şey yolundadır.
Hareketleri falan iyi mi canım? Bence onda da bir şey yoktur sağlıklıdır inşallah :)Herşey iyi şükür canım bugün karantinam bitiyo biraz öksürük kaldı bende ama zamanla geçer inşallah salıda kontrole gidicem bebek ne durumda ona bakıcam
İyi canım şükür hareketli ama çok intihabım var çok fazla akıntım oluyo o yüzden gitmek istiyorum afedersin tuvaletimi bile yapamıyorum kesik kesik geliyo jiletle kesilmiş gibi aynı en son kan tahlilinde crp de yüksekti 22.8 çıkmıştıHareketleri falan iyi mi canım? Bence onda da bir şey yoktur sağlıklıdır inşallah :)
Anladım canım, git tabiki hatta baya ayrıntılı şekilde göster her şeyini de için rahatlasınİyi canım şükür hareketli ama çok intihabım var çok fazla akıntım oluyo o yüzden gitmek istiyorum afedersin tuvaletimi bile yapamıyorum kesik kesik geliyo jiletle kesilmiş gibi aynı en son kan tahlilinde crp de yüksekti 22.8 çıkmıştı
Aynen öyle canım 4 sene tedaviyle zar zor bu bebeşi bu seviyeye getirdim hala bi ton ilaç kullanıyorum hiç bişeyin kafama takılmamasını istiyorum 4 tane kaybımda olunca çok pimpirikliyimAnladım canım, git tabiki hatta baya ayrıntılı şekilde göster her şeyini de için rahatlasın
Bunları düşünüp Canını sıkma canım az kaldı şükürAynen öyle canım 4 sene tedaviyle zar zor bu bebeşi bu seviyeye getirdim hala bi ton ilaç kullanıyorum hiç bişeyin kafama takılmamasını istiyorum 4 tane kaybımda olunca çok pimpirikliyim
Hepimiz öyleyiz canım. Benim de kaybım var ama olmayan da en az bizler kadar korkuyordur, inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız hayırlısıylaAynen öyle canım 4 sene tedaviyle zar zor bu bebeşi bu seviyeye getirdim hala bi ton ilaç kullanıyorum hiç bişeyin kafama takılmamasını istiyorum 4 tane kaybımda olunca çok pimpirikliyim
Yok canımı sıkmak değil allahtan ne gelirse razıyım o verdi sonuçta bebeşlerimizi şükür halimize sadece içim rahatlasınBunları düşünüp Canını sıkma canım az kaldı şükür
Amin inşallah canım sağ salim atlatsaydık şu son üç ayıda ondan sonra içim rahatHepimiz öyleyiz canım. Benim de kaybım var ama olmayan da en az bizler kadar korkuyordur, inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız hayırlısıyla
Aynen öyle canım veren o koruyup esirgeyen de o bizlere bağışlasın evlatlarımızı inşallahYok canımı sıkmak değil allahtan ne gelirse razıyım o verdi sonuçta bebeşlerimizi şükür halimize sadece içim rahatlasın
Ay ya beni de sezeryan yaparlarsaAmin cnm bnm .. önden gidenlerde sen de varsın hee.. valla bnm kız da oyleymis iyi barime erken doğururum dedimablası da önden gidiyordu 36 hafta bitti suyu da bitti derken sezeryanla almıslardı çok şükür bi sıkıntımız da olmamıstı 3750 dopmustu .. son haftalar gelince kontroller de sıklaşıyor zatenallah kolay doğumlar nasip etsin sağlıcakla insallah size de
Bu kadar dikkat ediliyor mu şaşırdım valla hic listeye falan uyamam . Yani şunları çalışan bir insan zaten yapamaz. Yapana helal olsunGünaydın güzel anne adayları :).. ben beslenme danışmanıyla görüştüm 2 seans.. onun üstünde durduğu birkaç noktayı yazmak istedim. Sonuçta gidemeyenler vardır, ne yapacağından emin olmayan vardır . Umarım birilerine yardımcı olurNot: bu yazılanlar uzman bir beslenme danışmanının hamileler için profesyonel görüşleridir. Hamilelikte hepimizin dikkat etmesi gereken şeyler. 1: Karpuz haftada en fazla 1 kez ve sadece 2-3 parça ( en üzüldüğüm maddeden başladım ) 2: Genel kural Et yemekleriyle (tavuk, balık, et , kıyma) beraber meyve yenecek (etin sindirimi için) // Sebzeletle ise yoğurt yenecek. Ana yemeğin yanına çorba veya baklagil (mercimek, nohut, fasülye vb). yenecek, salata her öğünde olabilir ama çok az zyağı ile 3: meyveler yoğurtla veya 10 adet çiğ kuruyemişle yenecek ki şekeri çok yükseltmesin ama yoğurtla bile olsa asla sabah aç karınla yenmeyecek. Ara öğün olarak tüketilecek.(et yanında yenen hariç,) Günde 2 ara öğün yenmeli(bunların birisi kefir ayran yoğurt tarzı hafif olacak diğeri meyve ve kuruyemiş/yoğurt olarak olabilir. 4: en önemlisi yoğurt , peynir asla et ürünlerinin yerini doldurmuyor.Her gün 1 öğünde 3-4 köfte büyüklüğünde et tüketmek zorunlu (et, tavuk, balık, kıyma). 5: Ceviz her gün günde 3 tane , yumurta sabahları 1 tane yenecek. Ekmek tambuğday vb olacak, beyaz ekmek önerilmiyor 6: yemekten sonrada gece yatmadan katı gıda yemek yok sadece kefir, ayran veya yoğurt yenebilir 7: karbonhidratlar: pilav,makarna vb olarak yenmeyecek. Pirinç , bulgur ya da makarna sadece 1 öğünde pişmiş haliyle 3 yemek kaşığı olarak salataya katılabilir. Bakliyatlar yemek olarak veya salataya katarakt yiyebilirsiniz. Ama 1 öğünde ana yemeğin yanında bunlardan sadece birisi olacak ( ya salatayla pirinç, makarna, bakliyat ya da sadece bakliyat yemeği ) 8: kilo haftada 1 kez ölçülmeli, ideal kilo alımı ayda 1,5 kilo olmalı. Bundan Fazla kilo alımı sakıncalı.
Bu kadar dikkat ediliyor mu şaşırdım valla hic listeye falan uyamam . Yani şunları çalışan bir insan zaten yapamaz. Yapana helal olsunGünaydın güzel anne adayları :).. ben beslenme danışmanıyla görüştüm 2 seans.. onun üstünde durduğu birkaç noktayı yazmak istedim. Sonuçta gidemeyenler vardır, ne yapacağından emin olmayan vardır . Umarım birilerine yardımcı olurNot: bu yazılanlar uzman bir beslenme danışmanının hamileler için profesyonel görüşleridir. Hamilelikte hepimizin dikkat etmesi gereken şeyler. 1: Karpuz haftada en fazla 1 kez ve sadece 2-3 parça ( en üzüldüğüm maddeden başladım ) 2: Genel kural Et yemekleriyle (tavuk, balık, et , kıyma) beraber meyve yenecek (etin sindirimi için) // Sebzeletle ise yoğurt yenecek. Ana yemeğin yanına çorba veya baklagil (mercimek, nohut, fasülye vb). yenecek, salata her öğünde olabilir ama çok az zyağı ile 3: meyveler yoğurtla veya 10 adet çiğ kuruyemişle yenecek ki şekeri çok yükseltmesin ama yoğurtla bile olsa asla sabah aç karınla yenmeyecek. Ara öğün olarak tüketilecek.(et yanında yenen hariç,) Günde 2 ara öğün yenmeli(bunların birisi kefir ayran yoğurt tarzı hafif olacak diğeri meyve ve kuruyemiş/yoğurt olarak olabilir. 4: en önemlisi yoğurt , peynir asla et ürünlerinin yerini doldurmuyor.Her gün 1 öğünde 3-4 köfte büyüklüğünde et tüketmek zorunlu (et, tavuk, balık, kıyma). 5: Ceviz her gün günde 3 tane , yumurta sabahları 1 tane yenecek. Ekmek tambuğday vb olacak, beyaz ekmek önerilmiyor 6: yemekten sonrada gece yatmadan katı gıda yemek yok sadece kefir, ayran veya yoğurt yenebilir 7: karbonhidratlar: pilav,makarna vb olarak yenmeyecek. Pirinç , bulgur ya da makarna sadece 1 öğünde pişmiş haliyle 3 yemek kaşığı olarak salataya katılabilir. Bakliyatlar yemek olarak veya salataya katarakt yiyebilirsiniz. Ama 1 öğünde ana yemeğin yanında bunlardan sadece birisi olacak ( ya salatayla pirinç, makarna, bakliyat ya da sadece bakliyat yemeği ) 8: kilo haftada 1 kez ölçülmeli, ideal kilo alımı ayda 1,5 kilo olmalı. Bundan Fazla kilo alımı sakıncalı.
Bende mesajinizi gördüm yazmak istedim benim yengende de vardı normal o benceBen de baktım internetten, hiç benimki kadar yamuk olan yokbayağı sağdan bi kavis yapmış, hayırlısı
Bir çoğuna uyumadığımı farkedip utandımGünaydın güzel anne adayları :).. ben beslenme danışmanıyla görüştüm 2 seans.. onun üstünde durduğu birkaç noktayı yazmak istedim. Sonuçta gidemeyenler vardır, ne yapacağından emin olmayan vardır . Umarım birilerine yardımcı olurNot: bu yazılanlar uzman bir beslenme danışmanının hamileler için profesyonel görüşleridir. Hamilelikte hepimizin dikkat etmesi gereken şeyler. 1: Karpuz haftada en fazla 1 kez ve sadece 2-3 parça ( en üzüldüğüm maddeden başladım ) 2: Genel kural Et yemekleriyle (tavuk, balık, et , kıyma) beraber meyve yenecek (etin sindirimi için) // Sebzeletle ise yoğurt yenecek. Ana yemeğin yanına çorba veya baklagil (mercimek, nohut, fasülye vb). yenecek, salata her öğünde olabilir ama çok az zyağı ile 3: meyveler yoğurtla veya 10 adet çiğ kuruyemişle yenecek ki şekeri çok yükseltmesin ama yoğurtla bile olsa asla sabah aç karınla yenmeyecek. Ara öğün olarak tüketilecek.(et yanında yenen hariç,) Günde 2 ara öğün yenmeli(bunların birisi kefir ayran yoğurt tarzı hafif olacak diğeri meyve ve kuruyemiş/yoğurt olarak olabilir. 4: en önemlisi yoğurt , peynir asla et ürünlerinin yerini doldurmuyor.Her gün 1 öğünde 3-4 köfte büyüklüğünde et tüketmek zorunlu (et, tavuk, balık, kıyma). 5: Ceviz her gün günde 3 tane , yumurta sabahları 1 tane yenecek. Ekmek tambuğday vb olacak, beyaz ekmek önerilmiyor 6: yemekten sonrada gece yatmadan katı gıda yemek yok sadece kefir, ayran veya yoğurt yenebilir 7: karbonhidratlar: pilav,makarna vb olarak yenmeyecek. Pirinç , bulgur ya da makarna sadece 1 öğünde pişmiş haliyle 3 yemek kaşığı olarak salataya katılabilir. Bakliyatlar yemek olarak veya salataya katarakt yiyebilirsiniz. Ama 1 öğünde ana yemeğin yanında bunlardan sadece birisi olacak ( ya salatayla pirinç, makarna, bakliyat ya da sadece bakliyat yemeği ) 8: kilo haftada 1 kez ölçülmeli, ideal kilo alımı ayda 1,5 kilo olmalı. Bundan Fazla kilo alımı sakıncalı.
Bende de o çok var sabah kalkıyorum yorulduğum günler daha çok yorumlandığında az sanki biri odunla vurmusta üstüne basamıyorum gibiBende şişme değilde ağrı var canım. O gün yorulsam da yorulmasam da ayaklarımın altı ağrıyor
Kilodan dolayı ayaklara yük biniyor ondan herhaldeBende de o çok var sabah kalkıyorum yorulduğum günler daha çok yorumlandığında az sanki biri odunla vurmusta üstüne basamıyorum gibiçok ağrıyorlar
Bende doktoruma dedim çok az olmak şartıyla ye . Bu arada 4 gündür şeker çıktığından beri 1.5 kilo vermişim şeker hamur işi ekmek falan hayatımdan çıktığından beri birde vitaminleri kestigimden beriCanım ben 13. Haftadan itibaren insilün kullanıyorum .İnternete meyvelerin içindeki şeker oranı çıkıyor .Abartmadan yemekte sıkıntı yok .Ben meyveyi ara öğün olarak yiyorum .İki üç parça kesiyorum kendime .yada 2 erik gibi mesela .Yarım armut gibi .
Zor bisey ya gerçekten. Ama gerçekten bu şeker hamur işleri tam zehir 1.5 kilo verdim salıdan bu yana . 30 hafta geldiğin zman kilo almamış olarak gel dedi . Bu arada günde iki ögun yiyorum ama güzel yiyorum sence yeterli olurmuGerçekten şükür canım.Normalde de çok şeker sevmem, yemem ama karpuz, kavun, şeftali çok severim. Zaten yediğim onlar. Onlar da olmasa aç kalırım galiba
Canım az biraz daha dayanın inşallah kısa zaman kaldı, rahatlıkla yiyebileceğiniz zamanda acısını çıkarırsınız. Bebek için önemli sonuçta. 2 hafta sonra yine şeker ölçtüreceğim emin olmak için ben de.
Bir kısmına ben de uymuyormuşum ki çok dikkat ettiğimi düşünüyordumBir çoğuna uyumadığımı farkedip utandımteşekkür ederiz canım güzel bilgilerim için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?