Aynen hiç acele etme . Ben ilkinde hemen aldim ama o zman yaza gelmişti şimdi kısa denk geliyo acele etmicemAynen ben de kısa denk geldiği için ilk zamanlar çok kullanmam diye düşünüyorum. Belki doğumdan sonra bile alabilirim bebekle birlikte gidip deneyip
Ben ilk haftalar ağlıyordum .Ne yiyeceğim diye .Yiyecek bulmak çok zor geliyordu .Eşim de benimle birlikte kilo verdi bu süreçteBende doktoruma dedim çok az olmak şartıyla ye . Bu arada 4 gündür şeker çıktığından beri 1.5 kilo vermişim şeker hamur işi ekmek falan hayatımdan çıktığından beri birde vitaminleri kestigimden beri
Manııtıklı canım öyle de yapabilirimValla ben de internetten seçemiyorum doğrusu. Mağaza gezmek lazım ya araba için. En kotu yani mağazada karar verip internetten alınabilir çok fiyat farkı olursa
Kabinli tipler hoşuma gitti de bebeği göremeyince rahat edemem diye düşünüyorum. Ama dediğin de doğru canım, nasılsa kış bebeği bizimkiler. Akışına bıraktım amaanCanım araba işini çok takma derim ya. Çicconin yatan baston arabaları var benn ondan düşünuryorum ağır arabalar gerçekten çok zor ya zaten bebek belli bir aYdann sonra puset kullanmiyo o yüzden o baston tipler daha hafif rahat olur . Ilkinde ağır kullandım gerçekten çok zor zaten bebekler kışa denk geliyo bu kadar telas yapma
Doğru diyosun ara öğünlerde salata kuruyemiş kefir falan tuketiyorumBen ilk haftalar ağlıyordum .Ne yiyeceğim diye .Yiyecek bulmak çok zor geliyordu .Eşim de benimle birlikte kilo verdi bu süreçteŞimdi alıştım aklıma bile gelmiyor .Yiyemeyeceğini bilince sanırım aşerme falanda olmuyor .Yeterki bebekler sağlıklı olsun da .Geçici süreler .Ama kendini aç bırakma günde üç ana iki ara öğün ye .Çünkü aç kaldığında hızlı şeker düşümü hızlı şeker yükselimi gibi sorunlar yaşayabilirsin .
Yani bana da buna kadin dogum doktorunun su diyeti uygula veya sunlara dikkat et diye karar vermesini beklerdim acikcasi. Cok yuksekte sikintili bir durumda gonderilir miydi diyorum. Bi hastaneye gidince mecbur doktor surekli seni yonlendiriyor yaCanım benimde 149 cıktı ama herhangi bi yere yönlendirmedi şeker hamur işini kes dedi biisy olmaz dedi . 4 gündür çok dikkat ediyorum 1.5 kiloda verdim
Valla ben iki öğün yesem çok şükür derim.Zor bisey ya gerçekten. Ama gerçekten bu şeker hamur işleri tam zehir 1.5 kilo verdim salıdan bu yana . 30 hafta geldiğin zman kilo almamış olarak gel dedi . Bu arada günde iki ögun yiyorum ama güzel yiyorum sence yeterli olurmu
Bunların hiç birine uyamıyorum. Hele karpuz maddesi beni acayip sarstı.Günaydın güzel anne adayları :).. ben beslenme danışmanıyla görüştüm 2 seans.. onun üstünde durduğu birkaç noktayı yazmak istedim. Sonuçta gidemeyenler vardır, ne yapacağından emin olmayan vardır . Umarım birilerine yardımcı olurNot: bu yazılanlar uzman bir beslenme danışmanının hamileler için profesyonel görüşleridir. Hamilelikte hepimizin dikkat etmesi gereken şeyler. 1: Karpuz haftada en fazla 1 kez ve sadece 2-3 parça ( en üzüldüğüm maddeden başladım ) 2: Genel kural Et yemekleriyle (tavuk, balık, et , kıyma) beraber meyve yenecek (etin sindirimi için) // Sebzeletle ise yoğurt yenecek. Ana yemeğin yanına çorba veya baklagil (mercimek, nohut, fasülye vb). yenecek, salata her öğünde olabilir ama çok az zyağı ile 3: meyveler yoğurtla veya 10 adet çiğ kuruyemişle yenecek ki şekeri çok yükseltmesin ama yoğurtla bile olsa asla sabah aç karınla yenmeyecek. Ara öğün olarak tüketilecek.(et yanında yenen hariç,) Günde 2 ara öğün yenmeli(bunların birisi kefir ayran yoğurt tarzı hafif olacak diğeri meyve ve kuruyemiş/yoğurt olarak olabilir. 4: en önemlisi yoğurt , peynir asla et ürünlerinin yerini doldurmuyor.Her gün 1 öğünde 3-4 köfte büyüklüğünde et tüketmek zorunlu (et, tavuk, balık, kıyma). 5: Ceviz her gün günde 3 tane , yumurta sabahları 1 tane yenecek. Ekmek tambuğday vb olacak, beyaz ekmek önerilmiyor 6: yemekten sonrada gece yatmadan katı gıda yemek yok sadece kefir, ayran veya yoğurt yenebilir 7: karbonhidratlar: pilav,makarna vb olarak yenmeyecek. Pirinç , bulgur ya da makarna sadece 1 öğünde pişmiş haliyle 3 yemek kaşığı olarak salataya katılabilir. Bakliyatlar yemek olarak veya salataya katarakt yiyebilirsiniz. Ama 1 öğünde ana yemeğin yanında bunlardan sadece birisi olacak ( ya salatayla pirinç, makarna, bakliyat ya da sadece bakliyat yemeği ) 8: kilo haftada 1 kez ölçülmeli, ideal kilo alımı ayda 1,5 kilo olmalı. Bundan Fazla kilo alımı sakıncalı.
Evet eskiler biz gibi detaya girmiyormuş ama bizde gayet sağlıklı büyümüşüzKesinlikle insan tecrübeli olmayınca çok zorlanıyor panik oluyor. Bende hala birşey almadım ufak tefek pijama zıbın emzik biberon Müslin pike küçük şeyler. Ya insan ne alacağını da bilmiyor. Eskiler böyle çok birşeyler bilmiyor ki. Biz çok ayrıntısına iniyoruz. Kayınvalidemle yaşıyorum ya diyor ki biz hiç bilmedik almadık sizin aldıklarınızı
Kesinlikle insan tecrübeli olmayınca çok zorlanıyor panik oluyor. Bende hala birşey almadım ufak tefek pijama zıbın emzik biberon Müslin pike küçük şeyler. Ya insan ne alacağını da bilmiyor. Eskiler böyle çok birşeyler bilmiyor ki. Biz çok ayrıntısına iniyoruz. Kayınvalidemle yaşıyorum ya diyor ki biz hiç bilmedik almadık sizin aldıklarınızı
Valla canim ben doktoruma güveniyorum. Zaten hastası çok muhtemelen deneyim sahibiYani bana da buna kadin dogum doktorunun su diyeti uygula veya sunlara dikkat et diye karar vermesini beklerdim acikcasi. Cok yuksekte sikintili bir durumda gonderilir miydi diyorum. Bi hastaneye gidince mecbur doktor surekli seni yonlendiriyor ya
Günde iki kere, bir tabak yiyorum desemBunların hiç birine uyamıyorum. Hele karpuz maddesi beni acayip sarstı.Uyan anne varsa çok iyi gerçekten.
Sizin doktorunuz ne demistiValla canim ben doktoruma güveniyorum. Zaten hastası çok muhtemelen deneyim sahibi
Arkadaşlar konu geçmiş ama öğrendiklerimi paylaşayım ben de. Bebek arabalarının içindeki puset, oto koltuğu olarak önerilmiyor İSOFİX olmadığı için. Alırken buna dikkat edebilirsiniz. Oto koltuğu için asıl önemli olan İSOFİX bağlantısı ve ADAC testi belgesi, güvenlik açısından yani. Bu belge bazı ünlü markalarda yok benim dikkat ettiğim. Yoyko markası gözüme çarptı şimdilik; hem uygun fiyatlı hem 0-36 kg kapasiteli.Birsey daha sormak istiyorum canım pusetlerin oto koltuğu olanlar var ya acaba kullanışlımı o şekilde mi tercih etmeliyim sence
Benım oğlumda yaza dogru geldiği için arabamızda ergonomık tasıyıcımızda hazırdıAynen hiç acele etme . Ben ilkinde hemen aldim ama o zman yaza gelmişti şimdi kısa denk geliyo acele etmicem
Canım her arabada ısofix baglantısı yokArkadaşlar konu geçmiş ama öğrendiklerimi paylaşayım ben de. Bebek arabalarının içindeki puset, oto koltuğu olarak önerilmiyor İSOFİX olmadığı için. Alırken buna dikkat edebilirsiniz. Oto koltuğu için asıl önemli olan İSOFİX bağlantısı ve ADAC testi belgesi, güvenlik açısından yani. Bu belge bazı ünlü markalarda yok benim dikkat ettiğim. Yoyko markası gözüme çarptı şimdilik; hem uygun fiyatlı hem 0-36 kg kapasiteli.
Ben de şimdilik bir tane oto koltuğu ve kanguru almayı düşünüyorum. Zaten gittiğimiz her yere arabayla gidiyoruz. Gezinti için belki baston tarzı bi araba alabilirim diyorum
Çok teşekkür ederim canım bilgilendirmen içinArkadaşlar konu geçmiş ama öğrendiklerimi paylaşayım ben de. Bebek arabalarının içindeki puset, oto koltuğu olarak önerilmiyor İSOFİX olmadığı için. Alırken buna dikkat edebilirsiniz. Oto koltuğu için asıl önemli olan İSOFİX bağlantısı ve ADAC testi belgesi, güvenlik açısından yani. Bu belge bazı ünlü markalarda yok benim dikkat ettiğim. Yoyko markası gözüme çarptı şimdilik; hem uygun fiyatlı hem 0-36 kg kapasiteli.
Ben de şimdilik bir tane oto koltuğu ve kanguru almayı düşünüyorum. Zaten gittiğimiz her yere arabayla gidiyoruz. Gezinti için belki baston tarzı bi araba alabilirim diyorum
Aynen valaKilodan dolayı ayaklara yük biniyor ondan herhalde
Bana soylemişsiniz heraldeçatlak şimdilik yok, bakalım ne olacak. Her gün kremlenmiyorum ben, banyodan sonra doğal bebe yağıyla yağlanıyorum, o kadar. Sizde var mı
Bende var canım bir büyük bir küçük, ama henüz kullanmaya başlamadımKızlar merhaba, pilates topu kullanan var mı
Hamur işi ve tatlıyı tamamen kesiyorsun dedi sadeceSizin doktorunuz ne demisti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?