Bir diyet listesi değil aslında bu , uymanız gereken bir liste yok ama.. Sadece bazı kurallar ve protein ağırlıklı beslenme var. Ben de çalışan bir kadınım. İstenince uyuluyor.. Sadece, el altında hazır olmadı için hsonu dan 2-3 çeşit bakliyat haşlayıp buzluğa koymak gerekiyorBu kadar dikkat ediliyor mu şaşırdım valla hic listeye falan uyamam . Yani şunları çalışan bir insan zaten yapamaz. Yapana helal olsun
Bu kadar dikkat ediliyor mu şaşırdım valla hic listeye falan uyamam . Yani şunları çalışan bir insan zaten yapamaz. Yapana helal olsun
Benim de 94İkili sayılardayız artık son 99zaman sanki hızlı geçmeye başladı
Çok teşekkürler canım bilgiler için, nerdeyse hiçbirine uymuyorumGünaydın güzel anne adayları :).. ben beslenme danışmanıyla görüştüm 2 seans.. onun üstünde durduğu birkaç noktayı yazmak istedim. Sonuçta gidemeyenler vardır, ne yapacağından emin olmayan vardır . Umarım birilerine yardımcı olurNot: bu yazılanlar uzman bir beslenme danışmanının hamileler için profesyonel görüşleridir. Hamilelikte hepimizin dikkat etmesi gereken şeyler. 1: Karpuz haftada en fazla 1 kez ve sadece 2-3 parça ( en üzüldüğüm maddeden başladım ) 2: Genel kural Et yemekleriyle (tavuk, balık, et , kıyma) beraber meyve yenecek (etin sindirimi için) // Sebzeletle ise yoğurt yenecek. Ana yemeğin yanına çorba veya baklagil (mercimek, nohut, fasülye vb). yenecek, salata her öğünde olabilir ama çok az zyağı ile 3: meyveler yoğurtla veya 10 adet çiğ kuruyemişle yenecek ki şekeri çok yükseltmesin ama yoğurtla bile olsa asla sabah aç karınla yenmeyecek. Ara öğün olarak tüketilecek.(et yanında yenen hariç,) Günde 2 ara öğün yenmeli(bunların birisi kefir ayran yoğurt tarzı hafif olacak diğeri meyve ve kuruyemiş/yoğurt olarak olabilir. 4: en önemlisi yoğurt , peynir asla et ürünlerinin yerini doldurmuyor.Her gün 1 öğünde 3-4 köfte büyüklüğünde et tüketmek zorunlu (et, tavuk, balık, kıyma). 5: Ceviz her gün günde 3 tane , yumurta sabahları 1 tane yenecek. Ekmek tambuğday vb olacak, beyaz ekmek önerilmiyor 6: yemekten sonrada gece yatmadan katı gıda yemek yok sadece kefir, ayran veya yoğurt yenebilir 7: karbonhidratlar: pilav,makarna vb olarak yenmeyecek. Pirinç , bulgur ya da makarna sadece 1 öğünde pişmiş haliyle 3 yemek kaşığı olarak salataya katılabilir. Bakliyatlar yemek olarak veya salataya katarakt yiyebilirsiniz. Ama 1 öğünde ana yemeğin yanında bunlardan sadece birisi olacak ( ya salatayla pirinç, makarna, bakliyat ya da sadece bakliyat yemeği ) 8: kilo haftada 1 kez ölçülmeli, ideal kilo alımı ayda 1,5 kilo olmalı. Bundan Fazla kilo alımı sakıncalı.
Benim 50 gr yüklemeden 1 saat sonra 142 çıkmıştı, sonra 100 gr lık yüklemeyi yaptırdım.Kizlar bugun seker yukleme yapildi. 75 lik 2.saat sonunda 150 cikmis. Doktor dahiliyeye yonlendirdi. Diyet mi verir yoksa seker takip cihazi ile kontrol mu ister bilmiyorum dedi. Sizin doktorlarda bu sekilde mi
Paylaştığınız için çok teşekkürlerGünaydın güzel anne adayları :).. ben beslenme danışmanıyla görüştüm 2 seans.. onun üstünde durduğu birkaç noktayı yazmak istedim. Sonuçta gidemeyenler vardır, ne yapacağından emin olmayan vardır . Umarım birilerine yardımcı olurNot: bu yazılanlar uzman bir beslenme danışmanının hamileler için profesyonel görüşleridir. Hamilelikte hepimizin dikkat etmesi gereken şeyler. 1: Karpuz haftada en fazla 1 kez ve sadece 2-3 parça ( en üzüldüğüm maddeden başladım ) 2: Genel kural Et yemekleriyle (tavuk, balık, et , kıyma) beraber meyve yenecek (etin sindirimi için) // Sebzeletle ise yoğurt yenecek. Ana yemeğin yanına çorba veya baklagil (mercimek, nohut, fasülye vb). yenecek, salata her öğünde olabilir ama çok az zyağı ile 3: meyveler yoğurtla veya 10 adet çiğ kuruyemişle yenecek ki şekeri çok yükseltmesin ama yoğurtla bile olsa asla sabah aç karınla yenmeyecek. Ara öğün olarak tüketilecek.(et yanında yenen hariç,) Günde 2 ara öğün yenmeli(bunların birisi kefir ayran yoğurt tarzı hafif olacak diğeri meyve ve kuruyemiş/yoğurt olarak olabilir. 4: en önemlisi yoğurt , peynir asla et ürünlerinin yerini doldurmuyor.Her gün 1 öğünde 3-4 köfte büyüklüğünde et tüketmek zorunlu (et, tavuk, balık, kıyma). 5: Ceviz her gün günde 3 tane , yumurta sabahları 1 tane yenecek. Ekmek tambuğday vb olacak, beyaz ekmek önerilmiyor 6: yemekten sonrada gece yatmadan katı gıda yemek yok sadece kefir, ayran veya yoğurt yenebilir 7: karbonhidratlar: pilav,makarna vb olarak yenmeyecek. Pirinç , bulgur ya da makarna sadece 1 öğünde pişmiş haliyle 3 yemek kaşığı olarak salataya katılabilir. Bakliyatlar yemek olarak veya salataya katarakt yiyebilirsiniz. Ama 1 öğünde ana yemeğin yanında bunlardan sadece birisi olacak ( ya salatayla pirinç, makarna, bakliyat ya da sadece bakliyat yemeği ) 8: kilo haftada 1 kez ölçülmeli, ideal kilo alımı ayda 1,5 kilo olmalı. Bundan Fazla kilo alımı sakıncalı.
Valla ben günde iki defa sürüyorum. Kullandıklarım : mustela krem ve yağ, adını şu an unuttum ama başka bir markanın yağı ve zeytinyağıçatlak şimdilik yok, bakalım ne olacak. Her gün kremlenmiyorum ben, banyodan sonra doğal bebe yağıyla yağlanıyorum, o kadar. Sizde var mı
Haklısınız ama çooook üşeniyorumValla ben günde iki defa sürüyorum. Kullandıklarım : mustela krem ve yağ, adını şu an unuttum ama başka bir markanın yağı ve zeytinyağıbir sabah bir de gece yatarken sürüyorum. Söyleyenler zaten bir anda oldu diyor, çoğusu görüne görüne gelmiyor o yüzden bence dikkatli olmak lazım. Kimisi bu kadar takmaz belki ama ben gerçekten catlamasini hiç istemiyorum, hiç sevmiyorum o görüntüyü . Olursa de elbette yavrumdan eser derim ama önce kendim elimden geleni yaptım diye içimin rahat olması lazım
91 kalmış benimdeİkili sayılardayız artık son 99zaman sanki hızlı geçmeye başladı
Ben bu aralar sürmüyorum, üşeniyorum yaçatlak şimdilik yok, bakalım ne olacak. Her gün kremlenmiyorum ben, banyodan sonra doğal bebe yağıyla yağlanıyorum, o kadar. Sizde var mı
Benim de öyle aslında canım, disardan bile görüyorum ama detaylida uyuyacağı tuttudoktor iki defa ara vermek zorunda kaldı. İnşallah seninki nazlanmaz böyle
Ay benimki de yaptı sonra uyuzluğunu canımSuratını rahim duvarına dayadı, kordonunu yüzüne koydu, en son elleriyle yüzünü kapadı komple. Biraz yan yatırdı doktor, çikolata filan dedim de sonra bir yüz resmini alabildik arkadaşın.
Benim minnoşum da 660 gram olmuş, 8 gün önden gidiyor dedi doktor. Çok şükür her şeyi sağlıklı, nasıl rahatladım anlatamam.
Canım benimde 149 cıktı ama herhangi bi yere yönlendirmedi şeker hamur işini kes dedi biisy olmaz dedi . 4 gündür çok dikkat ediyorum 1.5 kiloda verdimKizlar bugun seker yukleme yapildi. 75 lik 2.saat sonunda 150 cikmis. Doktor dahiliyeye yonlendirdi. Diyet mi verir yoksa seker takip cihazi ile kontrol mu ister bilmiyorum dedi. Sizin doktorlarda bu sekilde mi
Valla ben de internetten seçemiyorum doğrusu. Mağaza gezmek lazım ya araba için. En kotu yani mağazada karar verip internetten alınabilir çok fiyat farkı olursaKızlar iki gündür bebek arabasıyla kafayı bozdum. Elimde telefon fıldır fıldır bebek arabası araştırıyorum. O kadar çok çeşit var ki, çıldırmak üzereyim
Kabin tipleri çok hoşuma gitti ama anneye doğru bakmıyor çoğu, karşıya bakıyor. O yüzden onlara mesafeliyim.
Hafif ve taşıma kapasitesi yüksek travellere bakıyorum, bir çoğu ağır.
Tabi denemeden, sürüş testi yapmadan bilemeyiz ama ben araba bakmaktan şuan için vazgeçtim. Kafam allak bullak oldu çünkü. Alacağım zaman mağazadan alıp çıkacağım, baktıkça iyice aklım karıştı çünkü.
Canım araba işini çok takma derim ya. Çicconin yatan baston arabaları var benn ondan düşünuryorum ağır arabalar gerçekten çok zor ya zaten bebek belli bir aYdann sonra puset kullanmiyo o yüzden o baston tipler daha hafif rahat olur . Ilkinde ağır kullandım gerçekten çok zor zaten bebekler kışa denk geliyo bu kadar telas yapmaKızlar iki gündür bebek arabasıyla kafayı bozdum. Elimde telefon fıldır fıldır bebek arabası araştırıyorum. O kadar çok çeşit var ki, çıldırmak üzereyim
Kabin tipleri çok hoşuma gitti ama anneye doğru bakmıyor çoğu, karşıya bakıyor. O yüzden onlara mesafeliyim.
Hafif ve taşıma kapasitesi yüksek travellere bakıyorum, bir çoğu ağır.
Tabi denemeden, sürüş testi yapmadan bilemeyiz ama ben araba bakmaktan şuan için vazgeçtim. Kafam allak bullak oldu çünkü. Alacağım zaman mağazadan alıp çıkacağım, baktıkça iyice aklım karıştı çünkü.
Aynen ben de kısa denk geldiği için ilk zamanlar çok kullanmam diye düşünüyorum. Belki doğumdan sonra bile alabilirim bebekle birlikte gidip deneyipCanım araba işini çok takma derim ya. Çicconin yatan baston arabaları var benn ondan düşünuryorum ağır arabalar gerçekten çok zor ya zaten bebek belli bir aYdann sonra puset kullanmiyo o yüzden o baston tipler daha hafif rahat olur . Ilkinde ağır kullandım gerçekten çok zor zaten bebekler kışa denk geliyo bu kadar telas yapma
2 gün bende de oldu havalar sıcak çorap giymedim 1,2 gün bide gece üstü açık yatıyorum ondan dedim nette de baktım bu haftalarda kasık ağrısı normalmiş ama kalın giydiğim de geçti benimKizlar kasik ağrınız oluyor mu yaa boyle baskı varmış gibi agiriyor 25 haftadayız idrar yolu enfeksiyonu için ilaç kullandim ama agri gecmedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?