2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Göbeğim yarım dünya gibi sanki, tezgaha falan yanaşamıyorum artık sağ salim doğururuz inşallah ya

Göbeğim yarım dünya gibi sanki, tezgaha falan yanaşamıyorum artık sağ salim doğururuz inşallah ya
Asansörümüz küçük dün eşimle asansöre bindik onda spor valizi vardı ben de sırt çantası ve göbek + bebek asansöre sığamıyoruz artık dedi bana

Ben solante pregnayi kullaniyorum. Indirimden 160a almistim. Cok fazla kullanamadim ama simdilik bi sorun yok ii gibi

Kızlar nst 32 haftadamı 34 haftadamı giriyorduk

32. Haftada basliyoduk

Boyun mi kısa kız bilmiyorum bende o durum yok şuan sadecei göbeğim yapışıyor kasiklara yani kalkınca rahat kalkamıyorum göbek sarkmış gibi aşağıda şükür gepdik buralara sin ayi haftslari merak ediyorum kıyafet alma zamankari hazırlıklar sancılar endişeler heyecanlar bazen csnim sıkılıyor gidiyorum temmuz anneleri ne bakıyorum ordaki annelerin heyacsnlarini okuyorum hissediyorum mutlu oluyorum daris bizim başımıza şu Eylül gelsinde geçsin

Ben de öncesinde de ara ara yapıyordum canım alışkınım perine için çok erken ama. İnşallah doğumdan bir ay kala önce falan başlıycam, kesik olmaması için o da çok önemliymiş
Ben ilk dogumda kesi attilar 9 tane anlamadım ne gerek vardı zaten çektim sanciyi çıktım çatala 5 dk içinde bağırdım çağırdım ikindim kestiler bebeğim çıktı ben hiç level haketleri bilmezdim sadece yürüyüş yapardım son günlerde bol bol

Kızlar idrar tahlili yapmıştım sağlık ocağında lökosit 28 cıktı doktor toz antibiyotik yazdı aldim eczaneden ama kullanıp kullanmamakta kararsizim

Aynen canim al bendende o kadar banada kesi attılar ya o dikişler 20 gün boyunca beni mahfetti ne oturabiliyordum ne tuvalet ne yürümek iskenceydi

Asansörümüz küçük dün eşimle asansöre bindik onda spor valizi vardı ben de sırt çantası ve göbek + bebek asansöre sığamıyoruz artık dedi bana
Bana da eşim arabanın önün koltuğuna sığabilecek misin diye soruyor göbekli dayılara benzedim iyice, boyum da kısa
Kısa boyum 1.60 canım eninle boyun bir oldu diye dalga geçiyor eşim halbuki göbeğim top gibi oldu o kadar az kaldı ya 28.haftalara geldik 2 aycık kaldı Allahın izniyle
Kesiklerim iyileşmesi zor oluyor mu canım? Benim kvnin komşusunun gelini 2 kilo bebeği 19 dikişle doğurmuş falan anlatıp duruyordu. Yok doğrulamadı, tuvalete gidemiyormuş diye

2 kilo bebeği 19 dikişle doğurmuş falan anlatıp duruyordu.
2 kilo mu erken mi doğmuş? Ultrasonların %20 yanılma payı var iki kilo civarı bebeği genellikle sezaryenle doğurturlar riske atmamak için 4 kiloya yakın doğdu kızım kesi atıldı ama o kadar da değildi abartılmış geldi bana

İlk doğumu sezaryen olanlar kaçıncı hafta da doğurabilir? Ben çok ağırlaştım bacak ağrısı çatı kemiği ağrıs,şeker derken çok yoruldum bu gebelikte. Yani 36 da felan alalım derse karşı çıkmam sanırım

Bebeğin durumuna göre karar verir canım gelişimi kilosu vs iyiyse alır 36da

38 diye biliyorum canım.

Orada 19 dikişi hayal bile edemedim. Valla o dikişlerden ve direkt kesi atılmasından (epizyotomi) ben de çok korkuyorum yalan yok. Bir arkadaşım perine masajı, kegel vs ne önerildiyse yaptı ama yine 7 dikişi oldu. Ikınmasını kontrol edememiş, öyle demişti. Dikişlerden çok şikayet etti, onun da 7-10 gün arasında iyileşti ama “Yine doğursam normal doğururum” diyor, o insana biraz moral veriyor.

Benim doktoru instagramda takip ediyorum, sürekli sıfır dikiş normal doğumlar paylaşıyor. Çok hevesleniyorun inşallah bize de öylesi nasip olur Sağlıkla atlatalım o günü bu da yeter tabii.

Aslında bütün o kadar kisa degil normal e tabi standart mutfak tezgahları olabilir öyle sıkıntı ya zor olur tabi arabaya binmek de

Evet csnim maalesef ancak 1 ayda düştü o dikişler çok zord ya tuvalet i yapmak hele kabız olursan varya hiç çekilmez , ben hergun batikon var ya tentürdiyot onunla her tuvaletten çıkınca pamuğa döküp silerdim öyle bırakırdım enfeksiyon kalmaması için birde iyilesirken kaşıntı oluyor sonrası tam iyileştim diyorsun ilişkiye girmeye korkuyordum acaba yırtılır mu kanama olur mu die

Eltimin kardeşi de garibim bilmiyordu öyle rahatça oturdu kalktı dikişleri açıldı tekrar hasteneye gitti dikti yani kızlar eğer öyle durunuz olursa ilk hafta taze olacak diye dikişlerin üstüne oturmayın uzanın sert yerlerde oturmayın ıkınmayin kabız olmayın pamuklu çamaşırlar giyin naylon olmasın hijyene dikkat edin yikadimtan sonra kuru bırakın ve ilacınızı iyileşene kadar sürün yoksa enfeksiyon oluşur apse iltihap falan zaten çoğu dikişler kendi eriyen dikiş olur iyilestikce düşüyor tuvalete elinize çamaşırınizs çok dikkat edilmesi gereken ve bakım isteyen birşey

Vallahi komşun nasıl 2 kilo bebeği doğurdu da dikis yaptı benim kız 3,300 Gr di
Gerçekten tuvalete oturmak psikolojikmen etkiliyordu acaba açılır mı kanama olur mu die doğru demiş komşu

Bende merak ediyorum kaçıncı haftada sezeryen olacak bende razıyım valalhi hemen olmasına yoruldum bacak kaşık ağrıları bel ağrısı yorgunluk bitirdi beni

Aynen canim al bendende o kadar banada kesi attılar ya o dikişler 20 gün boyunca beni mahfetti ne oturabiliyordum ne tuvalet ne yürümek iskenceydi
Öyle vallahi hiç kimse demesin agridiz çabuk iyilesti die dikişlerin sayısına göre de zaman uzun oluyor ben 9 dikişle ancak 1 ayda iyileştim eridi gitti dikişler

Ay kız nasıl dogurdun normal birde 4 kg ye yakın maşallah ben olsam kabul etmezdim zar zor 3.300gr çıktı

Valalhi bende sen gibi mersktayim sanrim 39 arasi yapıyorlar 38_39 arası Eltim hep o haftalarda yaptı bende sen gibi agirlastim bekliyorum 30. Un geçmesini yorucu bir gebelik oldu kime desem ya 3. Gebelik dir die yada cinsiyete bağlıyorlar bu sorunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…