2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Omurgadan iğne yapılıyor diye biliyorum canım kronik bel ağrısı yaşayanları duymuştum ama herkeste de aynı değildir herhalde
Aynen hemde iki defa yaptılar bana iğne omurilikten. İlkini az dozda yapmış 10 dakikalık, ikinci bir daha yaptı. Beş seneden fazla oldu hala belim ağrır. Prenses doğum diyorlar. Epiduralli normal doğumun adı. 4-5 cm açıklık olmadan yapmıyorlar, sonrasında da göbekten bastırarak öyle böyle çocuğu sana dogurtturmaya çalışıyorlar çünkü acilmada olmuyorsa benim gibi 10 dikişle gezersin:) ayrıca epidural anestezi ıkınma hissini kaybettirdiginden benim karindan iki kişi birden bastirmisti

Ne zaman geçti bel ağrısı uzun sürdü mü? Yenidoğan bebekle uğraşırken bel ağrısı çekmek de çok zor olur.
Beş sene oldu işte canim geçmedi kroniklesti. Mevzu buda değil. İkinma hissini kaybediyorsun, bu sefer açılma ilerlemiyor ve aşağıdan kesik atıyorlar, dikişli dikişli geziyorsun bir hafta, poponun üstüne oturamiyorsun, çocuğu emziremiyorsun, sistit oluyorsun ay daha anlatmayayim. Tüm bunların sorumlusu doktordu bana pansuman yapmamı söylemedi haliyle dikişler gerildi ve kabus gibi bir haftadan sonra sağlık ocağında pansuman yapmam gerektiği söylenince durumu anladım...

Kızlar bu arada size bayadır yazamadım. Şeker ölçümü normal çıktı. Ayak sismelerim yorgunluktan ayakta kalmaktanmis. İşyerine gitmeyince normale döndüler. Doktor genel bir idrar ve kan tahlili istedi çok şükür sadece kansızlık çıktı. Düzenli kan ilacı kullanıyorum suda eriyen. Sizlerin nasıl gidiyor herşey yolunda mı?

Ah yaa nasıl bir talihsizlik ufacık bir uyarı yapmamaları nelere mal olmuş benim ilk sezaryen genel anesteziydi çok rahattım sadece uyuşukluk hissi vardı 10-15 gün. Şimdi epidural olsun istiyorum ama baş ağrısı ve bel ağrısından çekiniyorum.

Arkadaşlar merhaba, doktorum magnezyum kullan dedi, içinde magnezyum citrat olmasına dikkat et dedi. Ben kendim araştırıp venatura markasınınkini aldım, eczacıya sordum içinde mg citrat var hamileler kullanabilir dedi ama pek güvenemedim, sizlerden bu markayı kullanan yada doktoru öneren var mı?

Sanki beni anlatmışsın

Ben kullanmadım bundan . Osteocare var tablet şeklinde onu kullaniyorum hamilelerde kullanabiliyor doktorum bunu önermişti

Kızlar gerçekten herkezin doğumu farklı oluyo . Kız kardeşimden örnek verim kendisi çok hafif sancıyla daha hastaneye gitmeden evde doğuruyordu anlamadan . Bide benim gibiler var 12 saat sancidan sonra baya bi kesikle doğuranlar yapıyla alakalı bu durumlar birazda sanirsam

Kardeşiniz yürüyüş yoga egzersiz vs yapıyor muydu çok?

Ne gibi sıkıntılar varmış, ben de epidürel düşünüyorum
Bel ve baş ağrılarından bahsetti. Arkadaşlar açıklamış zaten,sadece adı prenses doğum bence. Bir umut sancı çekmeyecegiz diye tercih ediliyor ama arkadaşın dediği gibi sancı çekmeden doğurmak bence normal doğumun fıtratına ters. Çünkü ıkınma ic güdüsü olmaz ve kesi olasılığını artırıyor. Benim derdim sadece normal doğum değil açıkçası,kesinin de olmaması. Bu yüzden bunun için şimdiden çok şey yapıyorum, hakkımızda hayırlısı

Kardeşiniz yürüyüş yoga egzersiz vs yapıyor muydu çok?
Çok yakın bir tanıdığımin doğumu çok kolay oldu , gerçekten hayal ettiğimiz gibi :) egzersizine, yürüyüşüne çok dikkat ediyordu o da düzenli olarak. Yani bence muhakkak etkiliyor. Tabiki her şey nasip ama elinden geleni de yapmak lazım

Canım ya inşallah bu defa aynı sorunları yaşamazsın
Ay iyi şükür canım daha 12 - 14 hafta kadar var yorardı şimdiden seni ödem ben de yarın kontrole gidiyorum nasipse

Bana biraz kv abartmasi geline laf kondurmasi gibi geldi cnm.

37den once almiyolar diye biliyorum. O kadar dayandin 2-3 hafta daha dayanirsin cnm Allah yardimcin olsun

Canım sen yazınca baktım bnde magnımore var dr onu onermısti içinde magnezyum ve N-asatil varmıs:)

Ben çok takmıyorumda böyle böyle kaç kişiyi korkutuyorlar kim bilir yazık. Halbuki zor olabilir ama teşvik edip moral verseler ne güzel olur. Ben gaz sancısı çok çekiyorum, çokda ağrılı sor oluyor. O sancıyı çekerken hep normal sağım sancısı da böyle birşeydir, bir süre sonra geçince rahatlarım diye teskin ediyorum kendimi. Allah hepimize kolaylık versin canım
Ben hep o günlükte yazanları okuyorum, inanılmaz mutlu oluyorum. Daha dün gibi hatırlıyorum haşhaş tanesi kadardı, şimdi kendi kendini ısıtır hale geldiler hamd olsun

Hiç takılma canım bütün zorluğa rağmen o mucize kucağına verildiği an ağrı sızı her şey çıkıyor aklından inan korkuttukları kadar da zor değil 13-14 saat sancı çektim ki öyle dayanılmayacak bir şey değil sadece yorulmuştum uykusuzluktan filan bebeğim iriydi kesim oldu ama yine normal doğum isterim o an bilincim yerindeydi hemen emzirmeye başladım

Mucizevi bir şey . Aksilik olmadığı müddet herkes deneyimlemeli bence :)) inşallah isteyen herkese nasip olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…