Aynen hemde iki defa yaptılar bana iğne omurilikten. İlkini az dozda yapmış 10 dakikalık, ikinci bir daha yaptı. Beş seneden fazla oldu hala belim ağrır. Prenses doğum diyorlar. Epiduralli normal doğumun adı. 4-5 cm açıklık olmadan yapmıyorlar, sonrasında da göbekten bastırarak öyle böyle çocuğu sana dogurtturmaya çalışıyorlar çünkü acilmada olmuyorsa benim gibi 10 dikişle gezersin:) ayrıca epidural anestezi ıkınma hissini kaybettirdiginden benim karindan iki kişi birden bastirmistiOmurgadan iğne yapılıyor diye biliyorum canım kronik bel ağrısı yaşayanları duymuştum ama herkeste de aynı değildir herhalde
Beş sene oldu işte canim geçmedi kroniklesti. Mevzu buda değil. İkinma hissini kaybediyorsun, bu sefer açılma ilerlemiyor ve aşağıdan kesik atıyorlar, dikişli dikişli geziyorsun bir hafta, poponun üstüne oturamiyorsun, çocuğu emziremiyorsun, sistit oluyorsun ay daha anlatmayayim. Tüm bunların sorumlusu doktordu bana pansuman yapmamı söylemedi haliyle dikişler gerildi ve kabus gibi bir haftadan sonra sağlık ocağında pansuman yapmam gerektiği söylenince durumu anladım...Ne zaman geçti bel ağrısı uzun sürdü mü? Yenidoğan bebekle uğraşırken bel ağrısı çekmek de çok zor olur.
Ah yaa nasıl bir talihsizlik ufacık bir uyarı yapmamaları nelere mal olmuşBeş sene oldu işte canim geçmedi kroniklesti. Mevzu buda değil. İkinma hissini kaybediyorsun, bu sefer açılma ilerlemiyor ve aşağıdan kesik atıyorlar, dikişli dikişli geziyorsun bir hafta, poponun üstüne oturamiyorsun, çocuğu emziremiyorsun, sistit oluyorsun ay daha anlatmayayim. Tüm bunların sorumlusu doktordu bana pansuman yapmamı söylemedi haliyle dikişler gerildi ve kabus gibi bir haftadan sonra sağlık ocağında pansuman yapmam gerektiği söylenince durumu anladım...
Sanki beni anlatmışsınBeş sene oldu işte canim geçmedi kroniklesti. Mevzu buda değil. İkinma hissini kaybediyorsun, bu sefer açılma ilerlemiyor ve aşağıdan kesik atıyorlar, dikişli dikişli geziyorsun bir hafta, poponun üstüne oturamiyorsun, çocuğu emziremiyorsun, sistit oluyorsun ay daha anlatmayayim. Tüm bunların sorumlusu doktordu bana pansuman yapmamı söylemedi haliyle dikişler gerildi ve kabus gibi bir haftadan sonra sağlık ocağında pansuman yapmam gerektiği söylenince durumu anladım...
Ben kullanmadım bundan . Osteocare var tablet şeklinde onu kullaniyorum hamilelerde kullanabiliyor doktorum bunu önermiştiArkadaşlar merhaba, doktorum magnezyum kullan dedi, içinde magnezyum citrat olmasına dikkat et dedi. Ben kendim araştırıp venatura markasınınkini aldım, eczacıya sordum içinde mg citrat var hamileler kullanabilir dedi ama pek güvenemedim, sizlerden bu markayı kullanan yada doktoru öneren var mı?
Kardeşiniz yürüyüş yoga egzersiz vs yapıyor muydu çok?Kızlar gerçekten herkezin doğumu farklı oluyo . Kız kardeşimden örnek verim kendisi çok hafif sancıyla daha hastaneye gitmeden evde doğuruyordu anlamadan . Bide benim gibiler var 12 saat sancidan sonra baya bi kesikle doğuranlaryapıyla alakalı bu durumlar birazda sanirsam
Bel ve baş ağrılarından bahsetti. Arkadaşlar açıklamış zaten,sadece adı prenses doğum bence. Bir umut sancı çekmeyecegiz diye tercih ediliyor ama arkadaşın dediği gibi sancı çekmeden doğurmak bence normal doğumun fıtratına ters. Çünkü ıkınma ic güdüsü olmaz ve kesi olasılığını artırıyor. Benim derdim sadece normal doğum değil açıkçası,kesinin de olmaması. Bu yüzden bunun için şimdiden çok şey yapıyorum, hakkımızda hayırlısıNe gibi sıkıntılar varmış, ben de epidürel düşünüyorum
Çok yakın bir tanıdığımin doğumu çok kolay oldu , gerçekten hayal ettiğimiz gibi :) egzersizine, yürüyüşüne çok dikkat ediyordu o da düzenli olarak. Yani bence muhakkak etkiliyor. Tabiki her şey nasip ama elinden geleni de yapmak lazımKardeşiniz yürüyüş yoga egzersiz vs yapıyor muydu çok?
Canım ya inşallah bu defa aynı sorunları yaşamazsınAynen hemde iki defa yaptılar bana iğne omurilikten. İlkini az dozda yapmış 10 dakikalık, ikinci bir daha yaptı. Beş seneden fazla oldu hala belim ağrır. Prenses doğum diyorlar. Epiduralli normal doğumun adı. 4-5 cm açıklık olmadan yapmıyorlar, sonrasında da göbekten bastırarak öyle böyle çocuğu sana dogurtturmaya çalışıyorlar çünkü acilmada olmuyorsa benim gibi 10 dikişle gezersin:) ayrıca epidural anestezi ıkınma hissini kaybettirdiginden benim karindan iki kişi birden bastirmisti
Ay iyi şükür canım daha 12 - 14 hafta kadar var yorardı şimdiden seni ödem ben de yarın kontrole gidiyorum nasipseKızlar bu arada size bayadır yazamadım. Şeker ölçümü normal çıktı. Ayak sismelerim yorgunluktan ayakta kalmaktanmis. İşyerine gitmeyince normale döndüler. Doktor genel bir idrar ve kan tahlili istedi çok şükür sadece kansızlık çıktı. Düzenli kan ilacı kullanıyorum suda eriyen. Sizlerin nasıl gidiyor herşey yolunda mı?
Bana da eşim arabanın önün koltuğuna sığabilecek misin diye soruyorgöbekli dayılara benzedim iyice, boyum da kısa
Kısa boyum 1.60 canımeninle boyun bir oldu diye dalga geçiyor eşim halbuki göbeğim top gibi oldu o kadar az kaldı ya 28.haftalara geldik 2 aycık kaldı Allahın izniyle
Kesiklerim iyileşmesi zor oluyor mu canım? Benim kvnin komşusunun gelini 2 kilo bebeği 19 dikişle doğurmuş falan anlatıp duruyordu. Yok doğrulamadı, tuvalete gidemiyormuş diye
İlk doğumu sezaryen olanlar kaçıncı hafta da doğurabilir? Ben çok ağırlaştım bacak ağrısı çatı kemiği ağrıs,şeker derken çok yoruldum bu gebelikte. Yani 36 da felan alalım derse karşı çıkmam sanırım
Canım sen yazınca baktım bnde magnımore var dr onu onermısti içinde magnezyum ve N-asatil varmıs:)Arkadaşlar merhaba, doktorum magnezyum kullan dedi, içinde magnezyum citrat olmasına dikkat et dedi. Ben kendim araştırıp venatura markasınınkini aldım, eczacıya sordum içinde mg citrat var hamileler kullanabilir dedi ama pek güvenemedim, sizlerden bu markayı kullanan yada doktoru öneren var mı?
Teşekkür ederm cnmSelam, çok hafif oluyor onlar, içinde de paraben filan var, direkt zeytinyağı ya da başka yağ sürseniz daha iyi bence
Ben çok takmıyorumda böyle böyle kaç kişiyi korkutuyorlar kim bilir yazık. Halbuki zor olabilir ama teşvik edip moral verseler ne güzel olur. Ben gaz sancısı çok çekiyorum, çokda ağrılı sor oluyor. O sancıyı çekerken hep normal sağım sancısı da böyle birşeydir, bir süre sonra geçince rahatlarım diye teskin ediyorum kendimi. Allah hepimize kolaylık versin canımHiç kokrma canım
Herkesın doğum hıkayesi aynı olmuyo önemli olan saglıkla kavusmak
Elınden geldığince dinlememeye calıs
Dikişli ve dikişsiz normal doğum yapan arkadaslarım var yıne olsa yine normal dogum dıyolardemek ki o kadar mukemmel
arkadasm gecen sene sezaryen sonrası normal doğum yaptı hayatımın en guzel günüydü diye anlatır hep
Zor ama bı kac dakıka sonrası müthiş
Ben hep o günlükte yazanları okuyorum, inanılmaz mutlu oluyorum. Daha dün gibi hatırlıyorum haşhaş tanesi kadardı, şimdi kendi kendini ısıtır hale geldiler hamd olsunMesajının altındaki hamilelik günlüğünde yazanlar beni nasıl mutlu etti akşam akşam.
Bebeğinizin beyni artık ritmik nefes almayı ve vücut sıcaklığını yönetiyor. Bunun anlamı eğer bebeğiniz bugün doğar ise bebeğinizin beyni nefes alma ve nefes almayı devam ettirme işlemini tıbbi bir müdahale olmadan sürdürebilir. Bunun diğer anlamı bebeğiniz kendi vücut sıcaklığını (çok sıcak veya soğuk olduğunda) kendisi düzenleyebilir.
Allahım nerelere geldik çok şükür.
Ben çok takmıyorumda böyle böyle kaç kişiyi korkutuyorlar kim bilir yazık. Halbuki zor olabilir ama teşvik edip moral verseler ne güzel olur. Ben gaz sancısı çok çekiyorum, çokda ağrılı sor oluyor. O sancıyı çekerken hep normal sağım sancısı da böyle birşeydir, bir süre sonra geçince rahatlarım diye teskin ediyorum kendimi. Allah hepimize kolaylık versin canım
Ben hep o günlükte yazanları okuyorum, inanılmaz mutlu oluyorum. Daha dün gibi hatırlıyorum haşhaş tanesi kadardı, şimdi kendi kendini ısıtır hale geldiler hamd olsun
Hiç takılma canım bütün zorluğa rağmen o mucize kucağına verildiği an ağrı sızı her şey çıkıyor aklından inan korkuttukları kadar da zor değil 13-14 saat sancı çektim ki öyle dayanılmayacak bir şey değil sadece yorulmuştum uykusuzluktan filan bebeğim iriydi kesim oldu ama yine normal doğum isterim o an bilincim yerindeydi hemen emzirmeye başladımBen çok takmıyorumda böyle böyle kaç kişiyi korkutuyorlar kim bilir yazık. Halbuki zor olabilir ama teşvik edip moral verseler ne güzel olur. Ben gaz sancısı çok çekiyorum, çokda ağrılı sor oluyor. O sancıyı çekerken hep normal sağım sancısı da böyle birşeydir, bir süre sonra geçince rahatlarım diye teskin ediyorum kendimi. Allah hepimize kolaylık versin canım
Ben hep o günlükte yazanları okuyorum, inanılmaz mutlu oluyorum. Daha dün gibi hatırlıyorum haşhaş tanesi kadardı, şimdi kendi kendini ısıtır hale geldiler hamd olsun
Mucizevi bir şey . Aksilik olmadığı müddet herkes deneyimlemeli bence :)) inşallah isteyen herkese nasip olur.Hiç takılma canım bütün zorluğa rağmen o mucize kucağına verildiği an ağrı sızı her şey çıkıyor aklından inan korkuttukları kadar da zor değil 13-14 saat sancı çektim ki öyle dayanılmayacak bir şey değil sadece yorulmuştum uykusuzluktan filan bebeğim iriydi kesim oldu ama yine normal doğum isterim o an bilincim yerindeydi hemen emzirmeye başladım
İnşallah canımMucizevi bir şey . Aksilik olmadığı müddet herkes deneyimlemeli bence :)) inşallah isteyen herkese nasip olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?