İnternetten baktimda zararı yok dio ama bıktım özel bölgeden ya göremiyorum göbek aşağısını ilk aylar normal epilator lecyaptim da göbek büyüdükçe jilet yaptım oda kaşıntı yapıyor tahriş ediyor kremler gibiBir bilgim yok ama ben olsam kullanmam canım hamilelikte.
Az kaldı zaten doğumdan sonra yaparsın bence. E şimdi de eğilip yapamazsın ki zaten bununla,aynı şey değil miİnternetten baktimda zararı yok dio ama bıktım özel bölgeden ya göremiyorum göbek aşağısını ilk aylar normal epilator lecyaptim da göbek büyüdükçe jilet yaptım oda kaşıntı yapıyor tahriş ediyor kremler gibi
Kontrolün nasıl geçti canim?Canım ya inşallah bu defa aynı sorunları yaşamazsın
Ay iyi şükür canım daha 12 - 14 hafta kadar var yorardı şimdiden seni ödem ben de yarın kontrole gidiyorum nasipse
Şekerle alakalı çıkmadı. Kan tahlilleri yatpirdim onda da hicbirsey çıkmadı. Yani ayakta kalmaktan yorgunluktan olduğunu anladım. Ama sunuda çok duydum ben de yaz aylarında hamileyken ayaklarım cok Siserdi dediklerini...Benimde ayaklarim cok şiş şekerle ilgisi varmiymiş normal gliko testlerim normal o yuzden seker yuklemesine cok sıcak bakiyodum ama Sen seker yuklemesimi yaptirdin bu arada ben ayakta kalmasamda şiş tum gun yatip ayaklarimi diksemde şiş
Şimdi aklıma geldi doktorumun hemşiresi magnezyumu düzenli icmiyorsan oda şişlik yapar demişti.Benimde ayaklarim cok şiş şekerle ilgisi varmiymiş normal gliko testlerim normal o yuzden seker yuklemesine cok sıcak bakiyodum ama Sen seker yuklemesimi yaptirdin bu arada ben ayakta kalmasamda şiş tum gun yatip ayaklarimi diksemde şiş
Aa öyle mi bende duzensiz iciyorum aklımda olsun bu çok sağol cnmŞimdi aklıma geldi doktorumun hemşiresi magnezyumu düzenli icmiyorsan oda şişlik yapar demişti.
Şükür canım her şey yolundaymış bi sonraki kontrolümde doğumhaneyi gidip görmek istiyorum inşallahKontrolün nasıl geçti canim?
Maşallah canımAmin inşallah canım cumlemizin
Kızlar kardeşim de eni sonunda sezeryen yaptılar şükür iyiler bebek daha annesine kavuşmadi oksijen veriyorlar hayırlısı ile kavuşacaklar anne kız
Olsun kuzum şükür bi iki gün kalır sonra kavuşurlar anneciğiyleAmin inşallah canım cumlemizin
Kızlar kardeşim de eni sonunda sezeryen yaptılar şükür iyiler bebek daha annesine kavuşmadi oksijen veriyorlar hayırlısı ile kavuşacaklar anne kız
Öyle mi?? Ay inşallah ölçme falan vermez ya zaten kansılandırıcı iğne kullanıyorum. Teşekkür ederim canımAçlık şekeri benim de iyiydi, ama 1 saat tokluk sınırın üstündeydi, ve diyet ve ölçüm verdiyani açlığın iyi olması yetmeyebiliyor malesef.
Anladım canım aydınlattığın için teşekkür ederimGecmis olsun cnm. Allah yardimcin olsun. Dualarim seninle
Diyetle kontrol altina alinabiliyo mu ona bakiyolar ilk basta. Seker cikinca doktorum beni dahiliyeye gondermisti. Dahiliye uzmani gebelikte diyetle kontrol edilemezse direkt insulin basliyoruz ilacla kontrol edilemiyo normal seker gibi bi anda yukselip dusebilio dedi. Sonra diyetisyene gittim. Diyete basladim. 3 hafta sonra tekrar bakicaklar diyetle kontrol edilmisse diyete devam doguma kadar. Gebelik sekeri cok yuksek oranda gebelikle birlikte bitiyor. Arkadaslarimdan olanlarin hepsinin gecti. Hamile degilken bende seker yoktu kan testlerinden biliyorum. Hatta aclik tokluk olcumlerimi yaptirali bir ay olmamisti seker yuklemesi yaptirdigimda onlar da cok iiydi. Diyet isi cok kolay diyemiyorum ne yazikki. Oyle ac fln kalmiyosun bol bol yiyosun da ozgurluk gibi olmuyo tabi. Bi de ben tatli pek sewmem yemem normalde ama yasak olunca aklima fln geliyo boyle sacma sapan seyler yasiyorum kendi icimde
Internetten arastirdigima gore bazi kisilerde gebelikte ortaya cikiyormus canim. Vucud plasentadan gelen hormonlarla beraber bazen tolere edemeyebiliyormus. Bazisinda 6 haftaya kadar dogumdan sonra kayboluyormus. Bazisinda kalici olabilirmis. Bana doktorun dedigi pko oldugu icin zaten insulin direnci genel olarak oluyor ailede de seker hastaligi varsa potansiyel risk demisti. Ama benim aclik kan sekerlerim herzaman 70 80 arasiydi. Benim yuksek cikmasinin sebebini ben sagliksiz beslenmeme bagliyorum acikcasi asiri derece hamur isi ve tatli yedim dikkat etmeden. Suan dikkat ediyorum degerler normal aclik zaten hep normaldi. 80 gibi cikiyor evdeki cihaz ile. Birde yemeklerden 1 saat sonra 140 altinda olmasini istiyor onlarda dusuk cikiyor. Ben dikkat ediyorum tabiki arada veya hergun az da olsa nefsimi koreltecek tatli yiyorum. 2 saatte 1 yenek yedigin icin abur cubura cok saldirmiyorsun zaten. Daha rahat oluyor dikkat ettigim icin sanirim mide yanmam da azaldi. Tek korkum bebek yetersiz besleniyor olabilir mi acaba diye.İkinci saat güzelde canım 1 saat 180 olacağına 190 çıktı ondan galiba bakalım yarın gideceğim ne diyecek. Aman bana zor geliyordu inşallah bişey çıkmaz diyordum ama çıktı işte hayırlısı buna da şükür. Sen şimdi bunların hepsine dikkat ediyorsun ya düzelme oluyor mu yoksa aynı mı yani kontrol altına almak mı dikkat etmek yoksa yok etmek mi canım onu merak ediyorum. Birde biz hamile değilken demi? Şeker hastasıydıkyoksa gelebelik şekerimi doğunca bebek bu hastalık bitecek mi. Amma sordum
Bende bunu anlamadım büyükler ye yemezsen bebek gelişmez diye azarliyor doktora gidince diyet veriyor sağlıklı beslenmek gerekiyor herhalde ben daha yaptırmadım bakalım kaç çıkacak gerçi ye ye diye baskı yapan büyükler kendileri şeker ilacı kullanıyorInternetten arastirdigima gore bazi kisilerde gebelikte ortaya cikiyormus canim. Vucud plasentadan gelen hormonlarla beraber bazen tolere edemeyebiliyormus. Bazisinda 6 haftaya kadar dogumdan sonra kayboluyormus. Bazisinda kalici olabilirmis. Bana doktorun dedigi pko oldugu icin zaten insulin direnci genel olarak oluyor ailede de seker hastaligi varsa potansiyel risk demisti. Ama benim aclik kan sekerlerim herzaman 70 80 arasiydi. Benim yuksek cikmasinin sebebini ben sagliksiz beslenmeme bagliyorum acikcasi asiri derece hamur isi ve tatli yedim dikkat etmeden. Suan dikkat ediyorum degerler normal aclik zaten hep normaldi. 80 gibi cikiyor evdeki cihaz ile. Birde yemeklerden 1 saat sonra 140 altinda olmasini istiyor onlarda dusuk cikiyor. Ben dikkat ediyorum tabiki arada veya hergun az da olsa nefsimi koreltecek tatli yiyorum. 2 saatte 1 yenek yedigin icin abur cubura cok saldirmiyorsun zaten. Daha rahat oluyor dikkat ettigim icin sanirim mide yanmam da azaldi. Tek korkum bebek yetersiz besleniyor olabilir mi acaba diye.
O büyükleri her zaman dinlememek lazımBende bunu anlamadım büyükler ye yemezsen bebek gelişmez diye azarliyor doktora gidince diyet veriyor sağlıklı beslenmek gerekiyor herhalde ben daha yaptırmadım bakalım kaç çıkacak gerçi ye ye diye baskı yapan büyükler kendileri şeker ilacı kullanıyorama büyük sözü diye insanın psikolojisini etkiliyor
O büyükleri her zaman dinlememek lazımbenim kayınvalidem de işte yemezsen doguramazsin kolayca falan diyor. Sanki kilolu herkes çok kolay doğuruyor, saçmalığa bak . Yani ben o büyük sözü dinle muhabbetini geçtim artık açıkçası. Her zaman haklı değiller
bende de pco var canım doğrudur o zaman rabbim herşeyin hayırlısını nasip etsin. Sanırım bende senin gibi yaparım dikkat ederim ama canım çekerse tadına bakarım. Arkadaşlar meyve yiyebiliyoruz demişler ama hep meyveler şekerli tatlı. Dayanılacak gibi değilInternetten arastirdigima gore bazi kisilerde gebelikte ortaya cikiyormus canim. Vucud plasentadan gelen hormonlarla beraber bazen tolere edemeyebiliyormus. Bazisinda 6 haftaya kadar dogumdan sonra kayboluyormus. Bazisinda kalici olabilirmis. Bana doktorun dedigi pko oldugu icin zaten insulin direnci genel olarak oluyor ailede de seker hastaligi varsa potansiyel risk demisti. Ama benim aclik kan sekerlerim herzaman 70 80 arasiydi. Benim yuksek cikmasinin sebebini ben sagliksiz beslenmeme bagliyorum acikcasi asiri derece hamur isi ve tatli yedim dikkat etmeden. Suan dikkat ediyorum degerler normal aclik zaten hep normaldi. 80 gibi cikiyor evdeki cihaz ile. Birde yemeklerden 1 saat sonra 140 altinda olmasini istiyor onlarda dusuk cikiyor. Ben dikkat ediyorum tabiki arada veya hergun az da olsa nefsimi koreltecek tatli yiyorum. 2 saatte 1 yenek yedigin icin abur cubura cok saldirmiyorsun zaten. Daha rahat oluyor dikkat ettigim icin sanirim mide yanmam da azaldi. Tek korkum bebek yetersiz besleniyor olabilir mi acaba diye.
25+6 gitmiştim 925 gr dedi boyunda 35 dedi sadece kilosu 2 gün önde dediMerhaba kızlar bizimde bugün kontrolümüz vardı bebişimiz normalde 26+4 ama ölçümler hep ortalama 27+2 falan çıktı 5 6 gün önden, tam 1 kilogram olmuş boyu da 35cm sizin bu haftalarda kilo ve boy nasıl
Öyle vallahi odazor bakalım tüy dökücü krem de zararlı. En iyi marka bulup bir süre onu kullanmak doğumdan önce icinAz kaldı zaten doğumdan sonra yaparsın bence. E şimdi de eğilip yapamazsın ki zaten bununla,aynı şey değil mi
Amin inşallah canım çok teşekkürlerMaşallah canımgözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah. Çabucak toparlanır annesinin yanına gelir
İnşallah canımOlsun kuzum şükür bi iki gün kalır sonra kavuşurlar anneciğiyle
Rica ederim canim ben ara ogunlerde hep meyve yiyorum. Kahvalti dan 2 saat sonra ogle yemeginden 2 saat sonra aksam yemeginden 2 saat sonra seklindebende de pco var canım doğrudur o zaman rabbim herşeyin hayırlısını nasip etsin. Sanırım bende senin gibi yaparım dikkat ederim ama canım çekerse tadına bakarım. Arkadaşlar meyve yiyebiliyoruz demişler ama hep meyveler şekerli tatlı. Dayanılacak gibi değilsabır ve sebatla bunu da atlatacağız inşallah. Çok teşekkür ederim değerli açıklamaların için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?