Kader arkadasımSlm cnm. Benim bebis de 4 gun geride cikmisti detaylida. Doktorum bunlar ortalama olcumlere gore degerlendirme kardesler bile ayni ozelliklerde olmuyo sakin kafana takma dedi. Doktoruma katiliyorum ama gel gorki bi yandan da icim icimi yiyor. Kilonun cok az ya da fazla olmadikca bi kistas olmadigini biliyorum cok arastirdim. Ama yine de huzurlu dglim. Sekerden dolayi diyet de yapiyorum bi yandan o yuzden de bu cocuk nasi kilo alcak diye enduseleniyirum
Gecmis olsun cnm. Cok sukur tedavisi olan seyler. Az kaldi az bebislere kavuscaz
Çokca gecmıs olsn canım seni tekrardan görmek cok guzelÇok şükür canım bende duydum önceden başlattıklarını ama daha kadın doğuma girmedim bı toparlanayim da öyle gideyim diye düşünüyorum
Her zaman orda değil elbette, dönüp duruyor aslında bunu demek istedim. Yani bir göbek deligimin oraları tekmeliyorsa bir aşağılari tekmeliyor. Bunun bebeğin üste çıkmasıyla pek alakası yok bence , yerleri geniş hala sanırım :) 30 dan sonra iyice büyüdükleri için yerleri daralıyormusBenim göbek deliğimin üstüne çıktı canım artık. Ama senin zamanında da hiç orda hissetmedim göbek deliğimin altındaydı. Çok aşşağıda değildi
Kader arkadasım
Benım pco sebeplı zaten gec döllenme olmustu adet tarıhımden 7-8 gun kucuktu hep bebeğim son adet tarıhı duzeltılmişti. Şimdi de kucuk cıkınca ıyıce evham yaptım
Eşimde bi o kadar rahat...
gidelim baska bı dr da baksn dıyorm azcık rahat ol dıyoDün aksam tekrar randevu alıp gittim bebek gayet saglıklı endıse etme dedı dr Ölçümleri söylemedı ama
Kızlar alışverişini tamamlayan oldumu. Benim ufak çaplı ihtiyaçlar kaldı şampuan losyon pişik kremi gibi
Daha hiç bişey almadım canıminş 30. Haftadan sonra alacagım sabırszlanyorm
Çokca gecmıs olsn canım seni tekrardan görmek cok guzelkendını iyi hissettiğinde bı kadın dogumcuya gorus istersen gebelık öncesi baslandıgında daha iyi sonuclar alınıyo
Evet tabi hepsi ayrı bir iş:) benim zaten çok fazla kıyafetim olacak, yegenlerim hep bebek ve bana vermeyi çok istiyorlar. Kendim birkaç ozendigim kıyafet dışında bir şey almayacağım:)Çok ağırlaşınca zor olur diye tamamlim dedim . Gerçi daha tamamlamadim bide bunlar yikanicak çantalara konulucak
Sanki daha önce de hareketlerinin azlığından bahsetmistiniz. Bence siz hissetmiyorsunuz kilodan, pozisyondan vs.. muhakkak hareket ediyordur . Ben saymıyorum açıkçası, çok gerginlik verici tekme saymak :)) her uzandigimda muhakkak hissediyorum ilk birkac dk içinde, bazen çok nadir on - on beş dk sonra oynuyor. Ayaktaysam genelde pek hissetmiyorum, oturunca oynuyor falan filan.. yani bu haftalarda artık iyice hareketli olur bebekler ama dediğim gibi siz hissetmiyorsunuzdur.Kızlae ben 25 haftalik hamileyim ama bebegim surekli hareket halinde degil hareket edince hissediyorum bazi gunler hiç etmiyo bazi gunler etsede bi iki tekme ve duruyo eskiden hareketliydi sizce neden durdu artik hareketleri beyinde sıvı toplamamiz 22 haftada ayrintilida 8.8mm cikmisti sınırda cikmisti yani onunlami alakali bilmiyom ama hareketsiz bi cocuk hatta sayayim gunluk diyorum tatli cikolata yiyorum su iciyorum sirt ustu uzaniyorum bana misin demiyo soluma sagima donup yatiyom yine yok o dereceki cogu zaman hamileligimi unutuyorum sizce neden sizlerde durumlar nasil
Canım benimde oğlumdan kalma var . Geçenlerde birşey dedi komşum yeni dogan çocuğuna eski giydirme nedeni söyledide aklıma gelmedi şimdiEvet tabi hepsi ayrı bir iş:) benim zaten çok fazla kıyafetim olacak, yegenlerim hep bebek ve bana vermeyi çok istiyorlar. Kendim birkaç ozendigim kıyafet dışında bir şey almayacağım:)
Benim kiyafet olarak cogu tamam gibi biraz eksik var. Bebek arabasi aldim suan yatak bakiyorum. Onun disinda gecen gun yazdim baya eksik var.Kızlar alışverişini tamamlayan oldumu. Benim ufak çaplı ihtiyaçlar kaldı şampuan losyon pişik kremi gibi
Bence pozisyondan dolayidir bebek ice dogru donuk duruyorsaKızlae ben 25 haftalik hamileyim ama bebegim surekli hareket halinde degil hareket edince hissediyorum bazi gunler hiç etmiyo bazi gunler etsede bi iki tekme ve duruyo eskiden hareketliydi sizce neden durdu artik hareketleri beyinde sıvı toplamamiz 22 haftada ayrintilida 8.8mm cikmisti sınırda cikmisti yani onunlami alakali bilmiyom ama hareketsiz bi cocuk hatta sayayim gunluk diyorum tatli cikolata yiyorum su iciyorum sirt ustu uzaniyorum bana misin demiyo soluma sagima donup yatiyom yine yok o dereceki cogu zaman hamileligimi unutuyorum sizce neden sizlerde durumlar nasil
Canım bebek bakım ürünü olarak hangi markayı aldınBenim kiyafet olarak cogu tamam gibi biraz eksik var. Bebek arabasi aldim suan yatak bakiyorum. Onun disinda gecen gun yazdim baya eksik var.
Bence pozisyondan dolayidir bebek ice dogru donuk duruyorsa
Üste çıkmasıyla alakası varmı yokmu onu bilemem de. Ama sanki hafta ilerledikçe benek yukarı çıkıyormuş ya ondan dedim. Ben kendi bebeğimin hep takip ediyordum bence benim bebek yan yatıyor gibi aynı anda sağda ve solda hissediyorum sanki elleri ayakları aynı anda oynuyor zaman zaman ve artık çoğu zaman dalgalanıyor hızlı vuruyor. Buda kanımda dönmek mi oluyor bilmiyorum ilk gebeliğim sadece hissettiğimi söylüyorum bilgim yok ve takip ediyorum bu hafta göbek dliğimin üstünden vuruyor yanlardan vuruyor. Yer geniş aynen şimdilikHer zaman orda değil elbette, dönüp duruyor aslında bunu demek istedim. Yani bir göbek deligimin oraları tekmeliyorsa bir aşağılari tekmeliyor. Bunun bebeğin üste çıkmasıyla pek alakası yok bence , yerleri geniş hala sanırım :) 30 dan sonra iyice büyüdükleri için yerleri daralıyormus
Dogrudur ayni seyi tekrar soruyo olabilirim cok unutkan oldugumdanSanki daha önce de hareketlerinin azlığından bahsetmistiniz. Bence siz hissetmiyorsunuz kilodan, pozisyondan vs.. muhakkak hareket ediyordur . Ben saymıyorum açıkçası, çok gerginlik verici tekme saymak :)) her uzandigimda muhakkak hissediyorum ilk birkac dk içinde, bazen çok nadir on - on beş dk sonra oynuyor. Ayaktaysam genelde pek hissetmiyorum, oturunca oynuyor falan filan.. yani bu haftalarda artık iyice hareketli olur bebekler ama dediğim gibi siz hissetmiyorsunuzdur.
Bu hic aklima gelmemişti çok sagolBenim kiyafet olarak cogu tamam gibi biraz eksik var. Bebek arabasi aldim suan yatak bakiyorum. Onun disinda gecen gun yazdim baya eksik var.
Bence pozisyondan dolayidir bebek ice dogru donuk duruyorsa
Ben öyle batıl şeylere inanmıyorum. Bir bez parçasına en fazla ne kadar anlam yüklenebilir ki , bebeğimden önce kuzeni giymiş olsa ne olacak yani :) israftan hoşlanmıyorum. Ben biraz doğal olmak istiyorum bebek bakım ürünleri konusunda canım, bebeğimi sürekli zeytinyağı ile yaglamayi,pişik için kantaron yağı kullanmayı, kafası ve vücudu için ise gerçekten doğal olduğuna inandığım bir sabun bulmayı düşünüyorum. Mustela tabiki duydum,şu an çatlak kremi ve yağı var bende ama bebeğim için direk kullanmam:)Canım benimde oğlumdan kalma var . Geçenlerde birşey dedi komşum yeni dogan çocuğuna eski giydirme nedeni söyledide aklıma gelmedi şimdibende aldimda aldim. Şimdi bakınıyorum hangi bakim urunlerini alim diye mustela genelde daha iyi diyolar fikrin varmi bu konu hakkinda
Doktorun dediği gibi sakin olabilir:) bacakları içe bakıyor olabilir, sen yoruluyor olabilirsin vs.. yani sağlıkliysa kontrollerde, hiç takma canım:)Dogrudur ayni seyi tekrar soruyo olabilirim cok unutkan oldugumdanama hadi eskiden kucuktu simdi 25 hafta oldu bayagi takip ediyorum ayakta zaten hissetmem diyorum ama uzaninca tatli yiyince falanda yok olsada 1 tekme sonra duruyo doktora 22 haftada soyledigimde belki sakin bi bebektir stres yapma dedi ama artik iyice buyuyunce merak ediyorum bende
Canım benim de öyle hatta bazen şeyimin içinde böyle tekme atınca eletrik çarpıyo gibi garip bi his oluyo sonra hoopp bi bakmışsın taa tepelerde yerleri geniş olduğu için sanırımKızlar bizim bebisler ne zaman dönecek acaba ya ? Şu an tekmeler resmen afedersiniz şeyimin azcik üstündehiç oralarda hisseden oluyor mu ,normal mi? Tabi ustlerde falan da hissediyorum gün içinde ama resmen dönüp duruyor herhalde daha
Evet bazen hareketleri çok değişik oluyor,vücudum sarsılıyor benim deÜste çıkmasıyla alakası varmı yokmu onu bilemem de. Ama sanki hafta ilerledikçe benek yukarı çıkıyormuş ya ondan dedim. Ben kendi bebeğimin hep takip ediyordum bence benim bebek yan yatıyor gibi aynı anda sağda ve solda hissediyorum sanki elleri ayakları aynı anda oynuyor zaman zaman ve artık çoğu zaman dalgalanıyor hızlı vuruyor. Buda kanımda dönmek mi oluyor bilmiyorum ilk gebeliğim sadece hissettiğimi söylüyorum bilgim yok ve takip ediyorum bu hafta göbek dliğimin üstünden vuruyor yanlardan vuruyor. Yer geniş aynen şimdilik
Evet ya aşağılara vurunca çok değişik bir his oluyor gerçektenCanım benim de öyle hatta bazen şeyimin içinde böyle tekme atınca eletrik çarpıyo gibi garip bi his oluyo sonra hoopp bi bakmışsın taa tepelerde yerleri geniş olduğu için sanırım
Evet bakalım insan sabırsızlanıyor artık babası bile şaşırıyor hareketlerine avucumun içinde bazen bişeyini kaldırıp sürtüyor karnım baya kalkıyor sanırım ayakları, ilerki haftalarda daha da net anlarız neresi olduğunuEvet ya aşağılara vurunca çok değişik bir his oluyor gerçektenbüyüdükçe görürüz onları, şimdi çok rahatlar
Merhaba , İstanbuldamısınız, doktorunuzu öğrenebilirmiyim?38 diye biliyorum canım.
Orada 19 dikişi hayal bile edemedim.Valla o dikişlerden ve direkt kesi atılmasından (epizyotomi) ben de çok korkuyorum yalan yok. Bir arkadaşım perine masajı, kegel vs ne önerildiyse yaptı ama yine 7 dikişi oldu. Ikınmasını kontrol edememiş, öyle demişti. Dikişlerden çok şikayet etti, onun da 7-10 gün arasında iyileşti ama “Yine doğursam normal doğururum” diyor, o insana biraz moral veriyor.
Benim doktoru instagramda takip ediyorum, sürekli sıfır dikiş normal doğumlar paylaşıyor. Çok hevesleniyorun inşallah bize de öylesi nasip olurSağlıkla atlatalım o günü bu da yeter tabii.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?