- 22 Aralık 2019
- 1.258
- 842
- 73
- 34
Evet 10mm gecmemeli sınıra yakın bizim perinatolog 8.8 kadin dogumcum 9.2 ölçtü 22 haftada ayrintilida ilerleyebilen gerileyebilen ya da durabilen biseymiş bende henuz gitmedim doktora eni sonu dogacak yurtdisina test yollamistik genetik testimiz fetal dna temiz geldi down yok denildi bundan sonrası Allaha emanet insallah gerilemiştir evet ya hic belli olmuyolar erkek cocugu benimki babasina cekti heralde o da asiri tembeldir yani bırak ayni yerde 10 saat oturabilirSıvının 10mm geçmemesi gerekiyor diye biliyorum. Sıkıntı yok demekki geçenlerde birkaç gün benim de çok yavaşladı hareketleri bu aralar daha iyi. Sağı solu belli olmuyor bu sıpaların
Teşekkür ederim canımHayırlı yolculuklar canımbenimde ayak parmaklarında ödem var birde el parmaklarında ayaklar biraz ağrıtıyor sıcak basıyor ama rahatsız etmiyor bende yarın 29+0 olacam bende şuana kadar 76dan 82.700 oldum yani 7 kiloya yakın almışım ama geçen 3 haftada 2 kilo kadar almıştım ben şok bakalım haftaya cuma randevum var yani iki hafta sonra oluyor bakalım yine kaç kilo almisimdir
Bütün işler bitti, diyor ki aşkım söz sana yardım edicemYok kız yalnız değilsinizbenimki de öyle anlamıyor bazen karnım buyus yere comelipte birşey alamıyorum alsam da bunu kalkması var birde ,bende kızıyorum görmüyor musun bu gobekle nasıl alım duom neyse ki bugün beraber yaprak sarmasi yaptık yardım etti sardık kalem gbi de sardı canınız çekmesin kızlar arada yine kafası yerine gelince anlıyor yardımcı oluyor
Öyle böyle bitti canım şükür ya. Tek derdim artık yolculuk, o da sorunsuz geçer inşallah hem bebeğim hemde kedim içinAz kaldı canım sağ Salim gelsin inşallah bu yaz sıcağında zor oluyordur sana
Canım benim isterse 1 ay sürsün bak yorma kendini sakın bitsin diye son zamanlarımız artık Allah korusun bundan sonrası artık erken doğum riski demek Allah kolaylık versin
Canım sen o kiloları ödem e kesžTeşekkür ederim canımbende de ödem oluyor bu sıra ya. Son bir haftadır doğru düzgün su içmiyorum ondan sanırım birazda. Yolculukta da çok içemem ama ondan lıkır lıkır içmeye devam ödem tartıda çok farkettiriyor ya. Ben artık tartılacağım kilonun 1ini hep ödeme sayacağım
Bütün işler bitti, diyor ki aşkım söz sana yardım edicemyardımdan kastı da halıları kıvırıp kaldırmak ve keyfi isterse ev süpürmek. Aaah ah aman yumurtaların soğur, incileri dökülür kendini yorma dedim
Öyle böyle bitti canım şükür ya. Tek derdim artık yolculuk, o da sorunsuz geçer inşallah hem bebeğim hemde kedim içinvalla daha elimi asla işe sürmem, dinlenicem bu izin vakti. Evimi yerleştirmeye de birilerini götürücem artık. Çok yoruldum çünkü
Rabjim güç kuvvet versisn canımKızlar resmen bir haftadır hergün yavaş yavaş ev topluyorum. Yarın yola çıkıyoruz, ben hâlâ ev topluyorum, bitmek üzere.eşimde yardımcı olmuyor, bilgisayar başından kalkmıyor sağolsun. Kalkıp yardımcı olsa da toplamaktan daha beter ediyor, daha çok dağılıyor toplanacağına. Bende kızıp bıraktırıyorum, canına minnet oluyor. Karnım top gibi, eğil kalk, kutulara doldur kaplumbağa gibiyim. Karnımda bebek, yanımda kedim 13 saat yol nasıl olacak hiç bilmiyorum. Şu birkaç gün pek giremezsem haberiniz olsun, en müsait zamanda girip durumları bildiririm. Kendinize iyi bakın güzel anneler.
Size de çok geçmiş olsun hayırlısıyla sağ salim kucagınıza almayı nasip etsin inşallah Allah'ım ne zorluklarla geçen hikayeler varmış yaEvet arkadaşlar gebeliğin başında oluyormuş ve yukarı çıkıyormuş maalesef benimkisi çıkmadı yaşımla alakalı da olabilir 39 um şuan sadece WC ve yemek için kalkıyorum hep yatıyorum
İnşallah korktuğun gibi olmaz canım sıvının fazla olmasının nedeni neymiş acaba ?Kizlar 3 gun once randevum vardi aminyon sivisi yukseklmis sinirdaymis sekeri ve karbonhidrati kesmemi soyledi son iki haftadir baya sekerli ve hamur isi tuketmistim. Sivinin fazla olmasi erken dogum riskini artiriyormus dun gecede sol kasik tarafimdan agri girdi hala gecmedi bugun baska bir doktora gozukecegim lutfen dua edin korkuyorum
Sekerin yukselmesi olabiliyormus genelde neden olarak genetik bir durum veya anormali yoksa ama benim taramalarm ve detayli ultrasonda anormaliye rastlanmadi seker yuklemesinde sekerim sinirdaydi bende pek dikkat etmedim 2 haftadir bazen sebepsiz de yukselebiliyormusİnşallah korktuğun gibi olmaz canım sıvının fazla olmasının nedeni neymiş acaba ?
Aman canım dikkat et bundan böyle inşallah her şey düzelirSekerin yukselmesi olabiliyormus genelde neden olarak genetik bir durum veya anormali yoksa ama benim taramalarm ve detayli ultrasonda anormaliye rastlanmadi seker yuklemesinde sekerim sinirdaydi bende pek dikkat etmedim 2 haftadir bazen sebepsiz de yukselebiliyormus
Bende göbekten kola geçmiştim ama tekrar göbeğe döndüm kol çok acıtıyor ve tek başıma yapamıyorum.. Arkadaşım doğuma kadar göbekten yapmış üstelik ikizdi bi sıkıntı olmadı dedi..Kan sulandirici kullanan varmi suan ve onceki gebeliginde. Ben gobekten yapiyorum hala sikinti olur diye korktum doktora sordum hayir birsey olmaz dedi. Ama bu aksam yaparken igne baya zor ilerledi sonrasinda kanadi. Normalde de kanadigi oluyordu ama boyle asagi dogru sizinti seklinde devam etti
Bacaktan yapıyorum ben. Göbekten hiç yapmadım bilmiyorum o yüzdenKan sulandirici kullanan varmi suan ve onceki gebeliginde. Ben gobekten yapiyorum hala sikinti olur diye korktum doktora sordum hayir birsey olmaz dedi. Ama bu aksam yaparken igne baya zor ilerledi sonrasinda kanadi. Normalde de kanadigi oluyordu ama boyle asagi dogru sizinti seklinde devam etti
Allah şifa versin canım inşallah düzelir en kısa zamanda. Seni çok zorladığını tahmin ediyorum sürekli uzan dinlen. Allah bir kolaylığını verir inşallahEvet cnm evde oldgum halde ayak bileklerim toynakmesela bi manava filan gidip gelince eşimle çabuk yoruluyorum balon gibi ayak bileklerim şişiyor parmağımla bastırınca çöküntü oluyor alıştım artık napayım Dr tuzlu yeme diyo yumurtaya bile tuz atmıyorum protein kaçağı vs de çıkmadı neyin nesi anlamadım
Evinize taşındıktan sonra kocana ev hediyesi olarak büyük bir nazlanma verebilirsinKızlar resmen bir haftadır hergün yavaş yavaş ev topluyorum. Yarın yola çıkıyoruz, ben hâlâ ev topluyorum, bitmek üzere.eşimde yardımcı olmuyor, bilgisayar başından kalkmıyor sağolsun. Kalkıp yardımcı olsa da toplamaktan daha beter ediyor, daha çok dağılıyor toplanacağına. Bende kızıp bıraktırıyorum, canına minnet oluyor. Karnım top gibi, eğil kalk, kutulara doldur kaplumbağa gibiyim. Karnımda bebek, yanımda kedim 13 saat yol nasıl olacak hiç bilmiyorum. Şu birkaç gün pek giremezsem haberiniz olsun, en müsait zamanda girip durumları bildiririm. Kendinize iyi bakın güzel anneler.
Ben de doktoruma yolculuk yapicam deyince bol bol yüz demişti. Ama biz tatile değil aile ziyaretine gidiyoruzKızlar önümüzdeki haftalarda yazlığa gitmeyi istiyorum, 33.haftamda olacağım, ev bizim evimiz temizlik açısından vs sıkıntı yok, annem de olacak yemek vs yorulmam da ama deniz güneş kafamı karıştırıyor, ev 5.katta günde 2 kere inip çıkıyoruz gündüz hep denizde geçiyor akşam da sahilde yürüyüş yapıyoruz. Sizce bir sakıncası olur mu? Doktoruma sordum sadece enfeksiyon kapma ve denizde 15dakikadan fazla kalma kısa kısa gir yazmış. Siz böyle bir şey danıştınız mı doktora?
Kiloya karşı benim de bakış açım bu. Verilir yaa dert değil. Doğumu etkilemedikten sonra gerisini hiç düşünmüyorum. Canım istedi yedimEmannnn verilir gider yemem de fark eden bir durumum yok bol su içiyorum lakin ödemliyim . Doğumdan sonra kilo verilir gider ablasında da totalde 17.5 almıstım o gece 11 kg su gitmisti zaten sonra da emzirme felan derken gitmişti hepsi. Bunda baya ödemim oldu daha şimdiden hayırlısı bakalım . Eğer yolculuk otobus olacaksa ki ucak hariç her türlü yolculukta ayaklar toynak moda geçiyor malesef yolculuk sonrası duvara uzak bolca tek çözüm bu bol su felan hikaye
Benimki istisna o halde çok şükürİstisnalar dışında erkeklerin hamileliği anlamadığını düşünüyorum benAnlayıp idrak edenlere selam olsun
Benim eşim bilgisayar öğretmenliği mezunu bu kadar bilgisayara bağlı değil yaRabjim güç kuvvet versisn canımerkek milleti anlamıyor kolay kolay Zaten bu bilgisayar basbelasi oyunnlar falan, inşallah güzel bir yolculuk olur yeni eviniz de huzur içinde yaşayin inşallah
Gittim mi doktora canım, merak ettim.Kizlar 3 gun once randevum vardi aminyon sivisi yukseklmis sinirdaymis sekeri ve karbonhidrati kesmemi soyledi son iki haftadir baya sekerli ve hamur isi tuketmistim. Sivinin fazla olmasi erken dogum riskini artiriyormus dun gecede sol kasik tarafimdan agri girdi hala gecmedi bugun baska bir doktora gozukecegim lutfen dua edin korkuyorum
Az kilo almışsın ya ben napim . Doktorum 30 haftanda buraya kilo almadan gel dediHayırlı yolculuklar canımbenimde ayak parmaklarında ödem var birde el parmaklarında ayaklar biraz ağrıtıyor sıcak basıyor ama rahatsız etmiyor bende yarın 29+0 olacam bende şuana kadar 76dan 82.700 oldum yani 7 kiloya yakın almışım ama geçen 3 haftada 2 kilo kadar almıştım ben şok bakalım haftaya cuma randevum var yani iki hafta sonra oluyor bakalım yine kaç kilo almisimdir
Inş düzene girer canım ya korkmaKizlar 3 gun once randevum vardi aminyon sivisi yukseklmis sinirdaymis sekeri ve karbonhidrati kesmemi soyledi son iki haftadir baya sekerli ve hamur isi tuketmistim. Sivinin fazla olmasi erken dogum riskini artiriyormus dun gecede sol kasik tarafimdan agri girdi hala gecmedi bugun baska bir doktora gozukecegim lutfen dua edin korkuyorum
100 ün üzerinde olunca ikinci kez ölçülüyor başka bir gün canım. 126 sınır zaten. Eğer insülin yetersizse böyle oluyormuş. Bence bı daha ölçtür.Ya herkesin tokluk şekeri yüksek çıkmış benim açlık yüksek çıkıyor, ne yapacağım bilmiyorum
Açlık ilk gün biraz yüksek olunca doktor birkaç gün daha açlığı ölç dedi, şimdi ölçtükçe daha da yükseliyor iyice moralim bozuldu. 12 saat aç kalıcam diye kastığım için mi acaba yüksek çıkıyor bilmiyorum, ölçüyorum diye şekerli bir şey de yemiyorum. Tam tersi normal yediğim zaman birkaç hafta önce sağlık ocağında yaptırdığım ölçümde 80 çıkmıştı, şimdi yediklerime dikkat ediyorum ve açlık şekerim 108Böyle olan var mı hiç kızlar ya, yarın göndereceğim sonuçları doktora ama yine canım sıkıldı bu şeker konusuna.
Ben kullanıyorum göbekten yapmaya devam aşağısından yapılacakmış ben yukarı çıkmıştım biraz yer kalmadıysa kol bacağa geçebilirsin dedi doktorKan sulandirici kullanan varmi suan ve onceki gebeliginde. Ben gobekten yapiyorum hala sikinti olur diye korktum doktora sordum hayir birsey olmaz dedi. Ama bu aksam yaparken igne baya zor ilerledi sonrasinda kanadi. Normalde de kanadigi oluyordu ama boyle asagi dogru sizinti seklinde devam etti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?