2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Eyvah eyvah 28 haftalığım ilki normal doğumdu bu böyle olursa normal doğumda yapamam
Benimde ilki normal doğumdu ama bu sefer zorunlu sezeryan olucam önemli olan sağlıkla olsun insanlar bebeklerimizde bizde sağlıkla kavuşalım

Kızlar bugün şeker yüklemesi yaptırdım 75 lık kutuyu içince mahfetti beni kafamı zor taşıdım içtikten sonraki kan sonucımda 220 çıkmış yükleme sonrası yani şimdi banadamı diyet verirler

Benimde ilki normal doğumdu ama bu sefer zorunlu sezeryan olucam önemli olan sağlıkla olsun insanlar bebeklerimizde bizde sağlıkla kavuşalım
Yaaa doktorun mu dedi sezeryan olur diye? Yukarı çıkar inşallah.
Allah’ım sezeryan olmak hiç istemiyorum sen koru hayırlısını ver

Yaaa doktorun mu dedi sezeryan olur diye? Yukarı çıkar inşallah.
Allah’ım sezeryan olmak hiç istemiyorum sen koru hayırlısını ver
Evet canım sende plesenta previa olarak araştırırsan aslında ciddi bir konu sezeryanıda biraz farklı oluyormuş ayrıyetten plesentayı ayırmak gerekiyormuş inşallah çıkar canım yukarı ama bol bol dinlen uzan ayakta çok dolaşmamaya çalış ben plesenta previa doğum hikâyelerini okumuş bulundum işin ciddiyetini fark ettim

2 hafta sonra iyi bir doktora randevu aldım bakalım ne diyecek. Çok canım sıkıldı

Baya yüksek çıkmış canım ya . Ewt mecbur diyet . O kadar korkma alışıyorsun bi nevi sağlıklı beslenme

Benim 1.saat sonu 170
2.saat sonu 150 cikti

1.saat sonu 180 alti
2.saat sonu 155 alti mi ne olmasi isteniyormus.

Beni dahiliyeye sevk etti. Hamurisi tatli karisik meyve vs yok dikkat ediceksin dedi. 2 saatte bir yiceksin. Haftada bir de sekerimi olcup haber veriyorum.

Canım etlıkte riskli gebelık bolumu var oraya randevu alabilrsin Bnde orada yaptrmıstm tahlıllerımı ve özelde de aydan asyalı biri ‘yi tavsıye ederm. İşinin ehlı ve insanı ferahlatan bı yonu var
Gunaydin kizlar. Baldir kasilmasi yasayan varmi. 3 gundur uykudan kasilma ile uyaniyorum. Magnesyumda kullaniyorum ama
Ahh bennnn...
Hemde nasıl kasılıyo bazen yuruyemıyrm(( ama siz yazıyosnjz ya dıyorm nasıl hepımızde aynı oluyo ya dun araba kullanırken mahvoldum Allah’tan sol baldırmdı(
Sen nasılsın canım ? Uzun zamandır göremiyordum biz de köye gitmiştik birkaç gündür ben de yoktum kızım hasta toparlanmayınca eve geldik dün hastanede yatırdılar şimdi iyi elhamdulillah
Çok gecmıs olsn canım baska sehrin havasından suyundan olabılır. 2-3 hafta onxe oğlumda aynıydı ama bız uykusan kusarak uyandık bı kere kusma durunca tekrarlamıyo şükür Sanırım salgın var((( dr bıze reflör önermıstı onu kullandık 2-3 gun hemen gecti

Hep yatıyorum özellikle yemek hazırlayamıyordum aparatif yiyordum nasıl olacak bakalım

Okumamakta fayda var. Benim de previaydı yukarı çıktı çok şükür. Senin dediğin pırlantanın yapışma durumu. Her previa yapışacak diye bir durum yok düşük ihtimal ama tehlikeli. Geçen kontrolde bana da dedi doktorum previa olunca sezeryanda bizi zorluyor diye. Sağlıkla doğsunlar da doğum şekli hiç önemli değil bence. Amaç bebeği sağlıkla dünyaya getirmek. Bazen çevre baskısı falan amaçtan şaşıyor insan. Uyuz oluyorum şu normal mi sezeryan mı olayına. Tek gerçek var sağlık mı? Sorulacak tek soru bu olmalı.

Teşekkür ederim canım probiyotik zinco antibiyotik ne kullanmadık ki düzelmedi çocuk neyse ki hastanede kusmasını durdurdular ishali de düzelir inşallah

Bana da başladılar “Eee nasıl düşünüyorsun normal mi sezaryen mi?” diye, niyetimin normal olduğunu söyleyince de hemen “Hah iyi iyi” diyorlar. Yani bu aslında çoğunlukla bizim karar verebileceğimiz bir şey değil ki, çocuk çapraz geldi mesela oturup normalde ısrar edecek halim yok, dediğin gibi ikimizin de sağlıkla o günü atlatabileceği yöntem neyse o kullanılacak. Sezaryen ile doğuran daha az mı anne sanki anlamıyorum. Benim annem beni normal kardeşimi de yapışık plasenta previa dan dolayı sezaryen ile doğurmuş. Herkesin gönlünden geçen bir doğum var ama hangisi gerekliyse o uygulanacak, biz bebeğimizle kendimizin sağlıklı olmasına odaklanalım daha çok, yeter bence.

Doğum bitecek emzirme konusu başlayacak, onda da yok biberon-emzik verme, yok sütün az vs... Çok şükür burada çevrem çok az da bunları duymayacağım o kadar, gerçekten düşündükçe bile insana daral getiriyorlar.

Merhabalar, gecmis olsun. Bende de kanda pihtilasma riski var, oksapar kullaniyorum. Genetik testle ilgili soyle biliyorum. Bu testlerde baktiklari birkac gen var. Bunlar kanda pihtilasma riskini artiran genler. Eger sonuclarda “normal” ya da “mutasyon yok” gibi ifadeler yazarsa, o zaman bir sorun olmuyor. Ama “heterozigot” ya da “homozigot” yazarsa o zaman risk var demek. Heterozigotsa ya anneden ya babadan bu geni almisiz demektir. Yani birinden normal gen gelmis, ama birinden riskli gen gelmis. Homozigotsa o riski her ikisinden birden almisiz, o zaman kesin bizi de etkileyecek demekir. Doktorlar da sonuc cikinca tabloya bakiyorlar. 1. Bu parametrelerden kac tanesi normal degil? 2. Normal olmayanlar heterozigot mu homozigot mu? Bunlara bakarak kan sulandirici igne/ilac kullanmak gerekir mi gerekmez mi bir karar veriyorlar. Ne kadar cok mutasyon varsa ve ne kadar cok homozigotsa olasilik o kadar artiyor.

Bir de yemek icmekle ilgili bir seyler soylemistiniz. Bu riskler tamamen genetik, beslenmeyle ilgisi yok. Ama o risklerin vucudumuza nasil etki edecegi konusunda beslenmenin dolayli etkisi olabilir.

Son bir sey daha aklima geldi. Eger sizin gen testinizde pihtilasma riski olan genler cikmissa, kardesinizde, abla/abinizde de olma olasiligi var. Bana doktor onlari da bu konuda bilgilendir demisti.

Slm kızlar bende bugün 30+0 olduk doktora gittim bebeğim şükür iyi yine kilolar almış başını geçen 2 hafta önce 82,700 düm
Bugün 84,300 olmuşum
Bebeğin kilosu 1,532 kgram boyu 34 cm. Boyu kısa mi ne anlamadım normal dedi herşey başı aşağıda yüzü dönüktü sıkıntı yoktu yani şükür suyu da şükür iyidi , boğmaca aşısını da oldum bitti bugün randevum

Evet herkeste farklı seyredebiliyormuş hikayelerden de anladığım Rabbim en kolay şekilde sağlıkla kavuşmamızı nasip etsin inşallah

Maşallah maşallah boyu 34 değildir yanlış ölcmustur

Üniversite hastanelerinde perinatoloji bölümü olan hastanelerde takip ediliyormuş
Ben ultrason kağıdına baktım plasenta posterior falan yazıyor previa olmayabilir belki olsa da bende baya yorum okudum çoğu insan sıkıntı yaşamamış bir iki istisna dışında umarım biz de şanslılardan oluruz

Sağ Salim gelsin minnoşun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…