- 16 Temmuz 2020
- 1.062
- 1.694
- 83
Benim gideceğim sağlık ocağı bizde boğmaca aşısı yok dedi, siz nerede yaptırdınız acaba?Slm kızlar bende bugün 30+0 olduk doktora gittim bebeğim şükür iyi yine kilolar almış başınıgeçen 2 hafta önce 82,700 düm
Bugün 84,300 olmuşum
Bebeğin kilosu 1,532 kgram boyu 34 cm. Boyu kısa mi ne anlamadım normal dedi herşey başı aşağıda yüzü dönüktü sıkıntı yoktu yani şükür suyu da şükür iyidi , boğmaca aşısını da oldum bitti bugün randevum
Almanya'da oturuyorum canım onlar yapalım mı dddi bende sıkıntı olmazsa yapın dedim koluma yaptılarBenim gideceğim sağlık ocağı bizde boğmaca aşısı yok dedi, siz nerede yaptırdınız acaba?
Amin inşallah canım çok teşekkürlerSağ Salim gelsin minnoşun canım
İnşallah canım evet çeşitleri de var sanırımBen ultrason kağıdına baktım plasenta posterior falan yazıyor previa olmayabilir belki olsa da bende baya yorum okudum çoğu insan sıkıntı yaşamamış bir iki istisna dışında umarım biz de şanslılardan oluruz
Bebek plasentasının rahmin arka duvarına yerleşmesine plasenta posterior adı verilir. Posterior plasenta tamamen normal bir yerleşim bölgesidir. Ne anne adayı ne de bebek açısından riskli bir durum oluşturmaz.Ben ultrason kağıdına baktım plasenta posterior falan yazıyor previa olmayabilir belki olsa da bende baya yorum okudum çoğu insan sıkıntı yaşamamış bir iki istisna dışında umarım biz de şanslılardan oluruz
Maşallah canımSlm kızlar bende bugün 30+0 olduk doktora gittim bebeğim şükür iyi yine kilolar almış başınıgeçen 2 hafta önce 82,700 düm
Bugün 84,300 olmuşum
Bebeğin kilosu 1,532 kgram boyu 34 cm. Boyu kısa mi ne anlamadım normal dedi herşey başı aşağıda yüzü dönüktü sıkıntı yoktu yani şükür suyu da şükür iyidi , boğmaca aşısını da oldum bitti bugün randevum
Tamam canım teşekkür ederim orayı düşündüm ama gebe olmadığım için tereddüdte kalmıştım eğer ki bakıyorlarsa oraya gitmem daha mantıklı teşekkür ederim.Canım etlıkte riskli gebelık bolumu var oraya randevu alabilrsinBnde orada yaptrmıstm tahlıllerımı ve özelde de aydan asyalı biri ‘yi tavsıye ederm. İşinin ehlı ve insanı ferahlatan bı yonu var.
Anladm canım teşekkür ederim. Benim paı denen gende heterizigot mthr677 dede homozigot mutand yazıyor sanırım baya etkiliyor beniMerhabalar, gecmis olsun. Bende de kanda pihtilasma riski var, oksapar kullaniyorum. Genetik testle ilgili soyle biliyorum. Bu testlerde baktiklari birkac gen var. Bunlar kanda pihtilasma riskini artiran genler. Eger sonuclarda “normal” ya da “mutasyon yok” gibi ifadeler yazarsa, o zaman bir sorun olmuyor. Ama “heterozigot” ya da “homozigot” yazarsa o zaman risk var demek. Heterozigotsa ya anneden ya babadan bu geni almisiz demektir. Yani birinden normal gen gelmis, ama birinden riskli gen gelmis. Homozigotsa o riski her ikisinden birden almisiz, o zaman kesin bizi de etkileyecek demekir. Doktorlar da sonuc cikinca tabloya bakiyorlar. 1. Bu parametrelerden kac tanesi normal degil? 2. Normal olmayanlar heterozigot mu homozigot mu? Bunlara bakarak kan sulandirici igne/ilac kullanmak gerekir mi gerekmez mi bir karar veriyorlar. Ne kadar cok mutasyon varsa ve ne kadar cok homozigotsa olasilik o kadar artiyor.
Bir de yemek icmekle ilgili bir seyler soylemistiniz. Bu riskler tamamen genetik, beslenmeyle ilgisi yok. Ama o risklerin vucudumuza nasil etki edecegi konusunda beslenmenin dolayli etkisi olabilir.
Son bir sey daha aklima geldi. Eger sizin gen testinizde pihtilasma riski olan genler cikmissa, kardesinizde, abla/abinizde de olma olasiligi var. Bana doktor onlari da bu konuda bilgilendir demisti.
Biliyorum boğmaca aşısını, okuduğum kitapta yazıyor, olmamız lazım.Almanya'da oturuyorum canım onlar yapalım mı dddi bende sıkıntı olmazsa yapın dedim koluma yaptılar
Niye kız özel hastaneye sor dediBiliyorum boğmaca aşısını, okuduğum kitapta yazıyor, olmamız lazım.
Sağlık ocağı isterseniz özel hastaneye sorun dedi o zaman
Bizde yok dedi, özel hastaneler yapabilir dedi, ben de anlamadımNiye kız özel hastaneye sor dedi
Ultrason kagidindaki olcumlerde fl olcusu ile 7 carpilarak buluyorlar.Sağol canım inşallah yanlış ölcmustur yada ben yanlış anlamışımdir
Kızlar slm ayaklarımda şişlik oluyor artık akşama işte sandalyede tabi akşam ağrısını çekiyorum sizde durum ne rapor zamanım gelsin diye gün sayar oldum
Bebek plasentasının rahmin arka duvarına yerleşmesine plasenta posterior adı verilir. Posterior plasenta tamamen normal bir yerleşim bölgesidir. Ne anne adayı ne de bebek açısından riskli bir durum oluşturmaz.
İnşallah öyledir Rabbim senin de hepimizin de sağlıklı şekilde doğum yapmasını nasip etsin
Maşallah inşallah seninkinde bir sıkıntı yok görünüyor
İstedim Foto ama bizimkinin arkası dönüktü bas aşağıda o yizden doktor da ermediUltrason kagidindaki olcumlerde fl olcusu ile 7 carpilarak buluyorlar.
Himm bende senden duyuyorum kız burda özel diye birşey yok alman vatandaşı da türk yada yabancı vatandaş ta ayni yerde muane olur doğurur ne gerekirse verirlir , bende Türkiye'de tetanoz hariç sanırım başka asi yapmamıştımBizde yok dedi, özel hastaneler yapabilir dedi, ben de anlamadım
Canım hepimizde oluyor bende parmaklarda oliyor sabah el parmaklarımı sikamiyorm ağrıyor sinradan iniyor havası ayak parmakları öyle kalıyor sıcak basıyor yürüyünce ağrıyor az kaldı sabredelim insalalha cabucsk gelir rapor gunun ,Kızlar slm ayaklarımda şişlik oluyor artık akşama işte sandalyede tabi akşam ağrısını çekiyorum sizde durum ne rapor zamanım gelsin diye gün sayar oldum
Aynen çok haklısın yani ilk çocuğumu normal doğurmama rağmen sanki sezeryrn olsam bana bakacaklar da , KV biryandan ameliyat olma zordur kim sana bakacak dioBana da başladılar “Eee nasıl düşünüyorsun normal mi sezaryen mi?” diye, niyetimin normal olduğunu söyleyince de hemen “Hah iyi iyi” diyorlar. Yani bu aslında çoğunlukla bizim karar verebileceğimiz bir şey değil ki, çocuk çapraz geldi mesela oturup normalde ısrar edecek halim yok, dediğin gibi ikimizin de sağlıkla o günü atlatabileceği yöntem neyse o kullanılacak. Sezaryen ile doğuran daha az mı anne sanki anlamıyorum. Benim annem beni normal kardeşimi de yapışık plasenta previa dan dolayı sezaryen ile doğurmuş. Herkesin gönlünden geçen bir doğum var ama hangisi gerekliyse o uygulanacak, biz bebeğimizle kendimizin sağlıklı olmasına odaklanalım daha çok, yeter bence.
Doğum bitecek emzirme konusu başlayacak, onda da yok biberon-emzik verme, yok sütün az vs... Çok şükür burada çevrem çok az da bunları duymayacağım o kadar, gerçekten düşündükçe bile insana daral getiriyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?