2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kızlar bir türlü lahusa takımına karar veremedim. Büyük ihtimalle sezeryan olacağım. Sezeryanla karinda dikiş olduğu için gecelik mi yoksa pijama takımı mi almalıyım? Pijama takımı alipta birde o bölgedeki dikisten ötürü giyemeyecek duruma gelir miyim ki?

Bence de sorun yok canım. Her bebek farklı oluyor sonuçta.2 damar sıkıntı olmasın da önemli olan o.
Ben de öyle olduğunu hissediyordum, bugün sordum doktora kontrol etti sana öyle geliyor, magnezyumu ihmal etme sabah akşam iç kasılmadan dolayı olabilir dedi

Lohusa takımlarının beli yüksek olur dikişine gelmez canım dikiş bildiğim kadarıyla bikini bölgesinin hemen üst tarafında oluyor etekli takım olsa dikişini kontrol için gelince komple eteği dikişin yerine kadar kaldırmak durumunda kalabilirsin pijama da bel lastiğini indirmen daha rahat olurmuş gibime geldi daha önce sezeryan olan arkadaşlar daha iyi bilir tabi naçizane öyle düşündüm ben

Bugün ben de doktora gittim 28+4 gözüküyor ultrasonda. 1200 gr 40.4 cm.
Magnezyum, multivitamin, demir ilacı, d vitamini verdi. Kesinlikle kullanmalısın dedi. Geçen rahatsızlanmıştım onu da sordum (ishal, kusma) devam etmediyse sorun yok dedi. Birde kızlar tansiyonum çıktı. 2-3 gün ölç yüksek çıkarsa hemen gel dedi.
Sezeryanı sordum, korkuyorum. Siz ne düşünüyorsunuz dedim. Kesinlikle normal dedi. Korkma deyip sakinleştirdi.Tabi ilerleyen haftalarda duruma bakılır gerekirse sezeryan olabilir. Bu kez alttan da baktı rahimin çapına, suyuna.
Bu arada sezeryan ve normal doğum ücretlerini de sordum memur indirimini, sadece muayene de varmış. Arasında 500 lira fark var.

İlaçları ihmal etme canım ben normal doğurdum ha bi yanım hala korkuyor nasip olursa yine normal istiyorum tansiyonunu da muhakkak takip et geçen ben de serum aldıktan sonra 12lerde çıktı tansiyonum anlam veremedim genelde 10-8 veya 10-9 dur sonra aklıma geldi serum aldığım tuz da var malum serumlarda sana da takıldı mı canım serum o mu etkiledi diyeceğim

Bende yarım saatten fazla ayakta durursam böyle sorunlar oluyor ve çok yorgun hissediyorum bu aralar

Bugün biraz dolastm aynı sorun bnde de var eve geldım uzanıyrm canm

Evet canim yorulunca alt kisimda degisik bir baski oluyor. Bazen tekmeler can yakici oluyor. Bu durumlarda hemen ya yavas yurumeye yada dinlenmeye calisiyorum.

Bende de oluyor evde uzanınca canım sıkılıyor dışarı çıkmak istiyorum dışarı çıkarsam yürümeye başlayınca ağırlık hissediyorum ve yoruluyorum eve dönmek istiyorum

Bende öyleyim canım. Adim bile atamıyorum öyle olunca batma gibi oluyo sanki durki pirtlicak

Sağ olun Kızlar tek ben değilmişim demek ki öyle yarım saat falan değil ben 5,6 saat ayakta da duruyorum çocuğum var oda Yoruyor aslında dr dikkat et dedi ama nerdee

Yemek yiyip gitmiştim. Onunla alakalı değildir dedi. Benim 14-9 çıktı yüksek, takip et kesinlikle dedi.
Yok canım iyiyim diye gitmedim doktora, serum da almadım.
Açıkçası vitaminleri pek kullanmadım iştahsızlık yapıyor diye. Kullanmalısın dedi. Kasılmaların ondandır dedi.

Kızlar bende aksine sezaryenden aşırı korkuyorum ilk çocukta da korkuyordum. Allah’a şükürler olsun normal oldu. Şimdi plesantam aşağıda zorunlu sezaryen olursa diye kara kara düşünüyorum dua etmekten başka çarem yok.
Kendi doğum hikayemle ilgili şunu belirtmek isterim;
İlk çocuğumda özele gidiyordum başından beri ve hiç bir dr normal doğum önermedi yok çocuk iri yok bilmem ne dediler. devlete gittim sonra, ordaki dr doğurursun dedi. Bende ordaki ebeleri araştırdım ve doğumumu ebe yaptırdı.
Bazılarınız bana kızıyor belki ama;
Normal doğum bizim fizyolojimize uygun ve çok sağlıklı. Şartlar gerektirirse elbette sezaryen olunur. Ama keyfi yere saçınızı fönlemek için olmayın derim. Sadece fikrimi söyledim elbette kimsenin kimseye müdahale etme Hakkı yok
Birinde öncesi sancı sonrası yeniden dünyaya gelmiş gibi rahatlık.
Birisi önce rahatlık sonra çilesi.
Hepimizin Hakkında hayırlısı olsun.

Bol bol kaşar ve muz tüket canım. Nedne sürekli yatıyorsun beslenmeni ihmal etme yatıyorum diye. Kasar ve muz çok etkili bebeğe kilo aldırmada diye biliyorum.

Aynen canım, sezaryen isteyen arkadaşları asla yargılamamakla birlikte ben de senin gibi sezaryenden çok korkuyorum. İnşallah gönlümüze göre doğumlar nasip olur hepimize sağlıkla. Ama hayalim doğumhaneden kucağımda bebeğimle yürüyerek çıkmak, inşallah da nasip olur.

Okuduklarıma göre bebeğin sağlığı için de normal doğum çok daha avantajlı. Daha önce de yazmışımdır, bazı doktorlar sezaryen yapılacak olsa bile önce doğumun kendiliğinden başlamasını ve bebeğin doğum stresini yaşamasını istiyorlar sırf bu yüzden. Hiçbir şekilde kötü doğum tecrübesi okumuyorum, dinlemiyorum tam tersi güzel hikayelerle kendimi motive ediyorum bu süreçte. Damar yolu bile açılmayan doğal doğuma taktım bu aralar zaten, bakalım sonunda nasıl olacak.

kimse saçını fönlemek için sezeryan olmaz herhalde. Onu yazan bendim planlı sezeryanin da konforlu tarafları var herkes yaşadığını anlatıyor. Ben hala kararı verenin biz olmadığımızı düşünüyorum. Takıp eden doktorun vereceği karara saygı duymak lazım. Tabi bir de bebişin kararı var. Yani biz burda zurnanın son deliği oluyoruz doğum yontemine karar vermek konusunda. Hekim önermediği halde ısrar edip normal doğuranlar mutlaka vardır. Elbet çocukları da kendileri de sağlıklıdır. Ama sırf normal doğuracağım diye çok düşük ihtimal bile olsa bebekte kalıcı hasar kalmasına sebep olmak büyük vicdan yükü benim acımdan bu yüzden asla doktor ve bebişin verdiği karara karışmam. E sezeryan olacaksak da saçımı yaparım tabi kivircik sacliyim ben doğal haline bırakınca cadı gibi oluyorum. Hata bu defa kirpik de taktircam

Bende acikcasi ikisindende korkuyorum gonlum normal dogumdan yana ama rabbim hangi sekilde saglikla bebegime kavusmami nasip edecekse o olsun insallah. Sezeryandan bu anestezi olayi icin korkuyorum. Normal dogumdan yirtilma olcak diye. Allah hakkimizda hayirli olani nasip etsin ve saglikla dunyaya gelsin insallah. Bende vucudun normal doguma uygun olarak yaratildigi icin vakti zamaninda gelince olacagi dusuncesindeyim ama illa normal olsun diye de doktor un aksine hareket edemem gibi. Suan hamileligim saka gibi geldigi icin hala bu mucizeye inanamiyor gibi, ruya gibi
Daha once gebelik kaybim oldugunda ilacla ilk once bebegimin vucudumdan ayrilmasini saglamislardi. Bir nevi dogum gibi oldugu icin suyum geldi acilma beklendi ve doktor eliyle mudahale etmisti o aciyi hatirliyorum ozaman demistim sezeryan daha mi kolay acaba diye ama gonlum normal den yana.

Bende karar veremedim acikcasi ozellikle fotograf cekimi icin hos birsey olsun istiyorum.

Evet evet her doğum kendine özeldir her iki doğumdada çok rahat diyeni de var çok zor diyeni de. Bence en iyisi işi doğasına bırakmak

Yoo ben sizin yorumunuzu görmedim her mesajı okumak mümkün değil. Sezaryen olmam gerekirse ben de fönletirim bu ayrı :))
Ben kendi doğumumda da gördüm kendi doktorum başta olmak üzere sezaryen olmalısın dediler. Özellikle, özellerin rahatına geliyor. Doğumdan önce farklı doktordan fikir almanızı öneririm. Hayırlısı olsun

Açıkçası benim kararım olmayacak sezeryan ya da normal olması sonuç olarak doktor ne derse o. Korkuyorum bu da bence normal, sonuçta ilk olacak. Daha önce doğum yapanları dinleyip öğrenmeye çalışıyorum. Belki bir anda gelmek isteyecek bebeğim durun sezeryan olacağım diyemem. Normal doğumun daha sağlıklı olduğunu biliyorum bu arada ama o andan korkuyorum bi aksilik olur mu nasıl olacak diye. Sezeryan sanki daha planlı gibi. Elbette onun da sıkıntısı vardır. Bakalım nasip neyse o olur, artık buna takılı kalmak istemiyorum Hakkımızda hayırlı neyse o olsun herkes için

Bencede
Valla ilk doğum ya takma ne olursa önemli değil . Ilk doĞumu normal olup ikincisi sezeryan olan var böylesi daha zor

Bakın doğum konusunda bu videoyu izlemenizi öneririm. Ben bu programı doğum öncesi bir radyoda dinlemiştim. Link açılmazsa normal doğum şule selman yazın çıkar. Aslında çoğu şey bizim algılarımıza ve korkularımıza bağlı. Dinleyince pozitif bir bakış açısı elde edeceğinize eminim. Ben edinmiştim en azından. Hayırlı geceler

Yıllardır aynı doktora gidiyorum. Ameliyat, tedavi, 1. Gebelik şimdi de 2. Gebelik. Adam profesör herhalde işini benden iyi biliyordur o yüzden karışmam işine. Ayrıca ilçede yaşadığım için bulundugum ilçede de takip eden doktorum var. Ilk doğumda ikisi de aynı fikirdeydi çünkü dağında rahmin yırtılma ihtimali vardı. Doktor bana doğumda rahminin yırtılma ihtimali var derken ben normal doğurayım diyecek kadar yürek yemedim tedbir bizden takdir ALLAH'tan derim hep. O yüzden alınabilecek tüm tedbirleri alıp ALLAH'a sığınmak yapılabilecek en güzel şey bence.

Aksini söylemiyorum ki? Benim de plesanta aşağıda normal diye diretemem. Sizin de özel durumunuz varmış. Genel olarak hiç bir sıkıntısı olmayan arkadaşlar için söylüyorum; Biz daha iyi bilmiyoruz ama Prof da olsa farklı doktora görünmekte fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…