2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Hiç sıkıntısı olmayıp sezeryan tercih etmezdim ama edenlerin de kendince haklı sebepleri var. Kendi bedeni üzerinde karar verebilir kişi. Ama nedense bizim toplumda başkasının nasıl doğurduğu herkese dert oluyor. Herkesin ilk sorusu normal mi sezeryan mı? Bir başkasının nasıl doğurduğu neden bizi bu kadar ilgilendiriyor anlamış değilim. Bir de herkesi zorla normale yönlendirmeye çalışanlar ve herkese sezeryan öneren başka bir kesim var. Onların kafasını da çözebilmiş değilim daha. Kendim dışında kimsenin nasıl doğurmak istediği ya da doğurduğu beni hiç ilgilendirmemeli. Toplum olarak dert ettik bunu kendimize. Normal doğumcular ve sezeryancilar diye kutuplaşmış bir grup anne adaylarını sürekli bir psikolojik baskıya maruz bırakıyorlar. Bazı anne adayları bu durumdan fazla etkilenip normal doğuramadım diye bunalıma giriyor. Bi kurtulamadık kendini ilgilendirmeyen işlere burnunu sokanlardan.

Haftalardır bir türlü karar veremedim. İlki normal doğumda gecelik giymiştim çok fazla kanama vardı keşke pijama takımı alsaymisim demiştim. Şimdi sezeryanu bilemedigim için tecrübeli arkadaşlara sorup öyle bakayım dedim ama sezeryan kimse olmamıs sanırım
Şuan %100 keyfi sezeryan oluyorum. Normal doğumda aşağıda büyük bir dikiş atmislardi sağolsun doktor hanım doğumu bir an önce sonlandırmak için beklemediği sen asagiyi keseyim demiş haberim yok 1 hafta oturamadim, çocuğu hiç emziremedim, bir sürü sikintilar yaşadım. Şimdi bu çocuğu damarı tek damarlı ve biraz tombik olma ihtimali var ve ben poponun üstüne oturamamaktansa göbeğinin üzerine bir sure yatmamayi ve çocuğumuza hiç doğum stresine sokmamayi tercih ettim. Kordon dolanır anlamam, tek damarlı diye ani bir sıkıntı olur çocukta aklım cikacagina bana zahmeti kalsın öylede kalıyor böylede kalıyor canim....İnsan keyfide olsa kendini nasıl psikolojik olarak hazır hissediyorsa onu olsun bence! Hiç on yargılı olmamak lazım. Keyfi içinde yapıyor olsa bile, herkesin vardır bir bildiği....
Bende karar veremedim acikcasi ozellikle fotograf cekimi icin hos birsey olsun istiyorum.
İlkinde Eminönü e gidip bir gecelikle çıkmıştım, annemde kokoş kadındır o bile bu ne biçim gecelik demişti, kimse bu konuya bu kadar düşmemişti. Bu çocukta ben anlamadım artık tecrübeden midir 2 haftadır bakıyorum Beğendikleri nde hep tükendi hastane çantası için hiçbir şey yok ortada

Ne de güzel dile getirmişsin. İlkinde sancılar beni çok zorlayınca prenses doğuma döndük yani epidural anestezi istedim ve bu şekilde normal doğum yaptım, bunu duyan ve benden 1 gün sonra eşi doğum yapan arkadaşım, bana şöyle bir yorum yapmıştı hiç unutmam : benim eşim çatır çatır sancı çekti valla aslan gibi doğurdu, o ne yaaa öyle anestezi almışsın, sancı yok birşey yok benim eşim tam normal doğum yaptı demişti :) Kendimi çok kötü hissetmiştim o zaman....

Sezeryanda ameliyattan cikinca sonda oluyor. O yuzden ameliyattan cikar cikmaz pijama giyemiyorsun. Ama sonda cikana kadar sadece pijamanin ustu beni idare eder dersen pijama yeterli. Ya da hastanede 1 gece kalacaksan sadece gecelik de yeterli. Ben hastanede gecelik giydim ameliyattan sonra ertesi günü hastaneden çıkarken de aldığım loğusa pijamalarını giydim ama sırf giymiş olmak için yani sırf gecelik de iş görürmüş.

Yaaa çok teşekkür ederim bak sonda olayını hiç bilmiyordum. Hastanede iki gece kalacakmisim. Kesinlikle gecelik bakayım hep pijamalar gidiyordum.

Biz böylelerine fikri var ama aklı yok diyoruz. Hele erkeklerin doğumla ilgili yorumları beni benden alıyor. Çatır çatır doğurmak nedir ya nasıl bir meziyettir o kimsede olmayıp onun karısında olan. Tövbe yarabbim gece gece kafamda deli sorular. Normal doğum yapsaydım epidural tercih ederdim. Tıbbın nimetleri varken neden yararlanmayayım. Daha çok acı çekince daha yüksek bir mertebeden mi anne olunuyor ne bu doğumda acı cekme merakı anlamadım.

Yaaa çok teşekkür ederim bak sonda olayını hiç bilmiyordum. Hastanede iki gece kalacakmisim. Kesinlikle gecelik bakayım hep pijamalar gidiyordum.
2 gece olunca 1 gecelik 1 takım da pijama iş görür. Ama sezeryan olacaklar sonda olayını göz önünde bulundursun mutlaka. Bir de tavsiye ameliyata inmeden sonda takmaya kalkarlarsa ameliyatta takılmasını talep edin boşuna acı çekmeyin. Her hastanenin uygulaması farklı genelde uyusturduktan sonra takıyorlar ama ameliyata götürmeden takanlar da oluyor.

Madalya taktin mi esine diye sorsaydin

Baskalarinin hayatlarini elestirmeyi ne kadar seviyoruz. Neden hep bir kiyas hali anlamiyorum. Saglikli olsun yeter ki.

Sonda olayıni yarin doktora sorayım kontrol için gidecektim zaten. Başka tavsiyellerin var mı canim sezeryanla ilgili? Gerçekten bilmek isterim. Hazırlıkla olmakta fayda var, tecrubesizliklerden ilkinde başıma gelmeyen kalmamıştı doğumdan sonra ve doğum sırasında...

Madalya taktin mi esine diye sorsaydin

Baskalarinin hayatlarini elestirmeyi ne kadar seviyoruz. Neden hep bir kiyas hali anlamiyorum. Saglikli olsun yeter ki.
O kıyaslaması hiç bitmedi hep kıyasladı. Eşiyle benim doğumumu kıyasladı, çocukları karşılaştırdı, doğum günü partilerimizi kıyasladı, hep sürdü o kıyaslaması. Çok şükür şimdi yorum yapmayı bıraktı ama aklınca sanki ben çocukları kiyasliyormusum gibide fitnelik yapıyor bazen hiç umursamıyorum. Bizim çocuğun boyu 125 cm oldu, okuma yazmayı söktü falan gibi... Halbuki sormuyorumda çünkü ben şunu biliyorumki onun çocuğuda benim çocuğum sayılır başına birşey gelse çok üzülürüm, daha iyi olsun isterim. Erkekler kadınlardan fena....

Özellikle magnezyum iyi bu konuda zaten tok içiliyor canım şifa olsun inşallah
Ay dengesiz kusura bakma canım özellikle erkek bu lafı söyleyince başka bir laf bulamadım hele bi doğur deseydin gör dünyanın kaç bucak olduğunu

Bu erkeklere ne oluyor acaba gerçekten ben de merak ediyorum Bana da erkek kardeşim geçen “Sen hiç doğumhane gördün mü, herkes çığlık çığlığa orada. Sen hayallerde yaşıyorsun, o okuduğun kitaplardaki gibi değil gerçek hayat, en güzeli sezaryen” filan diyordu, sanki kendi 5 çocuk doğurmuş Tuvalette sesini çıkarmadan doğuranlar da var, ne yapalım yani herkesin doğumu kendine özel.

Doktora güvenimiz tam olduktan sonra tabii ki de onun ve de bebişin kararını uygulayacağız. Ama çevremde yaşadığım için biliyorum, bazı doktorlar da gerek olmadığı halde bilinçli bir şekilde sudan bahanelerle sezaryene yönlendiriyor ya da tam tersi sezaryen olması gereken doğumda anneyi normale zorlayıp bebeği de anneyi de riske atıyor. Hem normal doğum olsun hem de çabuk bitsin diye alta sezaryenden beter kesi atanlar zaten ayrı konu. Bu yüzden gerçekten güvenilir bir doktor bulmak çok önemli. Dediğim gibi inşallah herkese gönlüne göre bir doğum nasip olur, en önemlisi de sağlıkla gelsin yavrularımız

Benim annem 5 normal doğum yaptığı halde ben doğumhanedeyken yanıma gelip annen kurban olsun niye sezaryene girmedin diyip moral (?) vermiştir herkes konuşuyor bebeklerimiz ve bizim için en hayırlısı en sağlıklısı hangisiyse Rabbim onu nasip etsin ilk doğumum normal geçen gittiğimde bebek makat pozisyonunda dedi doğum pozisyonuna dönerse ki daha var normal doğum istiyorum dönmezse de nasibimiz, hayırlısı böyle imiş deyip sezaryene gireceğim kızımı doğururken bi kızcağız daha vardı doğum yapan yalvardı durdu beni sezaryene alın diye neyse öyle böyle normal doğurdu plasenta gelmeyince normal doğum üstüne sezaryene aldılar ne istersek hayırlısını dileyelim Allah’tan

Canım arkadaşım ilki normal doğurdu. Şimdiki ikincide normal doğdu kesi atmadilar ikincide çok açılma olduğu için kesiye gerek kalmiyo

Günaydın kızlar 75 gr lik şeker yükleme testini yaptırıyorum birinci saati verdim 187çıktı normalin biraz üstünde dedi bir saat sonra da ikinci saat i vericem diyet mi vericekler sizin kaç çıktı ne yapmam gerek meyve ve karbonhidrat mı yemeyeceğim

Benimde 1. Saat 220 çıkmıştı dahiliyeye git dedi ama henüz gidemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…