2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Gittiğin iki doktora da güvenim tam o yüzden belki rahat konuşuyorum. Her doğum farklı kimine göre çok kolay kimine göre çok zor ALLAH herkese en kolayını aşıp etsin. Ben sadece bu konuda takıntıları anlamıyorum ne farkeder nasıl doğduğu

Moralini bozma canım bu gebelik şekeri doğumdan sonra takibe alırsın gerçekten şeker olup olmadığı o zaman belli oluyor bu kısa bir süre dikkat etmemiz gerektiğinin sinyali
Tamam 2.saat te yapıldı 152 çıktı oda sınırda oluyormuş bakalım diğer detaylı kan sonucu yarın çıkacak onuda alınca doktoruma yollarım ne diyecek sağlık ocağında ki hemşire diyetisyene yönlendirebilir dedi sonrada değerler dedi

Ewet genelde diyet veriliyormuş insülinden iyidir

Aynen canım takıntı yapılacak bir konu değil, kimse daha iyi anne olmuyor sonuçta doğum yöntemine göre. Hayırlısı olsun hepimiz için

Meraklı mahalle kadını gibi ne yaptın diye sormak farklı bilinçli bir şekilde doğruyu konuşmak farklı. Ben, bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyenlerden değilim. Doğrusunu söylerim söylemekle de mükellefim. Çoğu kadın korkudan dolayı doğal olanı seçmiyor bu durum da doktorların işine geliyor. Ama kimseyi yönlendirmiyorum. Sizin kişisel olarak belli ki sıkıntınız var. Bu kadar problem yapmanızı anlamadım

Ah ah kiskanclik hasetlik. Cok yazik bu ölümlü dunyada. Her cocuk, her anne, her baba kendine hastir ozeldir.

Gunaydin canim
Benim 1.saat 170
2.saat 150 cikti. Dahiliyeye yonlendirdi.

Bazi doktorlar takip et diyor bazilari sinirda dikkat et yeter diyor sanirim.

Kontrolsuzce yemiyorum daha dikkatli fayda saglamayacak seyleri yemiyorum.

Ama dahiliye doktoru asil gebelik sekerinin 30.haftadan sonra daha yukseldiginden bahsetti. Yani bu haftalarda dikkat et ki vucudun bas edebilmeyi ogrensin tarzi

Kişisel olarak problemi olan ben olmadigim çok açık. Kendi şahsi fikirlerimi insanlara zorla empoze etmeye çalışmadığına göre kişisel bir problemim yok çok şükür. Tamamen kişiye özel bir durumu sürekli bu daha iyidir bu daha güzeldir diye iddaada bulunamam herkes için iyi olan farklıdır.

Kızlar gereksiz mi bilmiyorum ama biberon sterilizatörü alacak mısınız? Annem her zamanki gibi “Ne gerek var??!!” diyor, tecrübeli annelerden fikir almak isterim bu konuda

Benım takıplı oldugum hastanede ıkı dogumunda fiyatı aynı canım
Magnezyum agrı ve kasılmalara cok iyi gelıyo şifa olur inşaAllah
Sağ olun Kızlar tek ben değilmişim demek ki öyle yarım saat falan değil ben 5,6 saat ayakta da duruyorum çocuğum var oda Yoruyor aslında dr dikkat et dedi ama nerdee
Ah 5-6 saat miiiiii o kadar ayakta dursam gun boyu yatarm canım iyi bile dayanıyosn
keske mınıkle ilgilenebılecek bırısı olsa
Ben bu sürecte ev işlerini ve oyuncak toplama meselesını iyice saldımAllah razı olsn esim arada yardım ediyo sunun surasında doguma ne kaldı diywrek kendımızi iyice salıyoruz
İlk dogumum 42. Haftada zorunlu sezaryenle sonuclandı
Aslında dr um bunun ihtimaller dahılınde oldugunu bana anlatmıs ve 40+6 da sezaryen ıcın epeyce ısrar etmiş illa normal doguracagım dıye kabul etmemiştim Bazen dr lara guvenmek lazım
Yani şöyle ki ne madar yakısık alan bı soylem bılemesemde dr sezaryenci değilse bnce akısına bırakmak saglıkla kavusmak ilk kural
Bu arada sezaryende de normalde de agrı cekıyosn normaldeki en buyuk avantaj anestezinin gecmesını beklemek gibi bi durum yok:)) sezaryenın en sıkıntılı surecı bnce o zaman dılımı))) 3-4 saatte gecıyo Allahın izniyle
Ve şimdiii ısrarla dr umu sezaryen sonrası normal doguma ıkna etmeye calısıyorum pek istemıyo ama sartlar uygun olursa deneriz dedi
İnşaAllah hayrlısı

Kızlar gereksiz mi bilmiyorum ama biberon sterilizatörü alacak mısınız? Annem her zamanki gibi “Ne gerek var??!!” diyor, tecrübeli annelerden fikir almak isterim bu konuda
Canım ben dogum iznim bitince hemen calısmaya basladım bn işteyken eşim evde sagılmıs anne sütüyle besledi kuzumubiberonu yıkayp sonrasında iyice kaynatıyodum mutfagımda yer olsa belkı alırdm ama kaynatmada etkılı sonuc verıyo

Burada zaman zaman anne adayları doğum konusunda fikir soruyor. Herkes kendince fikir beyan ediyor. Ama bazı insanlar kendi fikirlerine zıt yorumlara dayanamıyorlar.
Sizce bu sayfanın hepsi normal ya da sezeryan doğsa bana bir faydası var mı?kimse kimseyi tanımıyor. Şuraya bir başkası için yazmak da bir emektir zaman ayırmaktır. Konuya gelince;
Sadece ben de zamanında çok korkardım istiyorum ki bir damlada olsa birilerinin gönlüne ferahlık kolaylık sağlayabileyim. Kimseye zorla inatla normal doğurun diyen yok.
Normal doğup ölümden dönen de var sezaryen olup ölümden dönen de var. Körü körüne şu olsun demek cahillik olur elbette. Ya da kimse kimseye öyle yap böyle yap diyemez. Ama şu güzeldir şu doğrudur demek neden rahatsız eder sizi?
Tüm dünya doktorlarına sorun herkes doğum şeklinin normal olduğunu sezaryenin zorunlu durumlarda yapılmasını savunur. Ama özellikle Türkiye de özel hastanelerde doktorlara sezaryen daha kolay gelir. Ama ben keyfi sezaryen olacağım sizene diyebilirsiniz bende eyvallah sizin tercihiniz diyorum. Bu beni rahatsız etmez ki. Burada herkes paylaşım yapar ama herkes acısını tatlısını kendi Yaşar.Tek duam Allah herkese Hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin.

Hiç endişelenme, aslına bakarsan daha sağlıklı besleniyorsun şeker olunca. Tatlı yemiyorsun, karbonhidratı düzgünlerinden yiyorsun (tam buğday ekmeği filan, baklagiller), meyve günde 2 porsiyon.

Hiç endişelenme, aslına bakarsan daha sağlıklı besleniyorsun şeker olunca. Tatlı yemiyorsun, karbonhidratı düzgünlerinden yiyorsun (tam buğday ekmeği filan, baklagiller), meyve günde 2 porsiyon.
Teşekkürler baya endişelendim sabah şimdi biraz sakinleşiyorum yarın diğer detaylı kan sonucum çıkınca hepsini birden ileteyim dedim doktoruma bugün aramadım

Tecrubesizim ama ben almayacagim
Hiç kullanmadım haftada bir kaynatirdik. Eski yöntemler daha iyi bence

Ayy bu ara bana gerekli gereksiz her şeyi alma hevesi geldi, annem olmasa tüm maaşı bunlara harcayacağım O da kaynatıyodu yeğenlerimin biberonlarını, zaten biberon çok kullanıp kullanmayacağımız da belli değil işte ama görünce insan “Bunu da mı alsam?” diyor.

Bir ara da uyku arkadaşına takmıştım, Budizzz mi ne ismi, beyaz gürültü veriyormuş filan, öyle bir oyuncağa göre de bayağı pahalı bir şey. Neyse ki o hevesi de atlattım çok şükür

Kızlaar bebişlerinizin hareket durumları nasıl iki gündür benimki gün boyu hareketli hiç durmuyo önceden olsa hareket etmiyo diye korkardım şimdi de hiç uyumuyo bu çocuk diye takıntı yapıyorum hamilelik süreci çok zoor

O uyku arkadasini bende favorilere ekledim birde daha uygun fiyatlisi var 100 tl gibi kaplumbaga gorunumlu. Ama beni teredutte birakan belli frekanstaki ses dalgalarinin bebege verilmesi acaba bir rahatsizlik veriyor mu.modern cagdaki oyuncaklar beni bazen tereddutte birakiyor. Mesela ayni frekanstaki sesler beyin dalgalarina etki ederek psikoljik sorunlara sinir bozulmalarina yol actigi icin acaba olur mu diye endisem var acikcasi. Eskiden yapilmis iskence yontemleri aklima geliyor. Suan manyak diyebilirsiniz ama

Hahah kesinlikleeee cok hareket edince acaba bsyden mi rahatsiz oldu diyorum. Az hareket edince endise korku basliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…