- 13 Mart 2021
- 386
- 585
- 18
- 39
Geçmiş osun canım erken doğum ihtimali varsa bebeğe kilo aldırmak için muz ve kaşar, bebeğin suyu azsa da havuç suyu öneriyorlarGebelik osteoporozu cikti. Yürüyemiyorum canim
Gittiğin iki doktora da güvenim tam o yüzden belki rahat konuşuyorum. Her doğum farklı kimine göre çok kolay kimine göre çok zor ALLAH herkese en kolayını aşıp etsin. Ben sadece bu konuda takıntıları anlamıyorum ne farkeder nasıl doğduğuBu erkeklere ne oluyor acaba gerçekten ben de merak ediyorumBana da erkek kardeşim geçen “Sen hiç doğumhane gördün mü, herkes çığlık çığlığa orada. Sen hayallerde yaşıyorsun, o okuduğun kitaplardaki gibi değil gerçek hayat, en güzeli sezaryen” filan diyordu, sanki kendi 5 çocuk doğurmuş Tuvalette sesini çıkarmadan doğuranlar da var, ne yapalım yani herkesin doğumu kendine özel.
Doktora güvenimiz tam olduktan sonra tabii ki de onun ve de bebişin kararını uygulayacağız. Ama çevremde yaşadığım için biliyorum, bazı doktorlar da gerek olmadığı halde bilinçli bir şekilde sudan bahanelerle sezaryene yönlendiriyor ya da tam tersi sezaryen olması gereken doğumda anneyi normale zorlayıp bebeği de anneyi de riske atıyor. Hem normal doğum olsun hem de çabuk bitsin diye alta sezaryenden beter kesi atanlar zaten ayrı konu. Bu yüzden gerçekten güvenilir bir doktor bulmak çok önemli. Dediğim gibi inşallah herkese gönlüne göre bir doğum nasip olur, en önemlisi de sağlıkla gelsin yavrularımız
Tamam 2.saat te yapıldı 152 çıktı oda sınırda oluyormuş bakalım diğer detaylı kan sonucu yarın çıkacak onuda alınca doktoruma yollarım ne diyecek sağlık ocağında ki hemşire diyetisyene yönlendirebilir dedi sonrada değerler dediMoralini bozma canım bu gebelik şekeri doğumdan sonra takibe alırsın gerçekten şeker olup olmadığı o zaman belli oluyor bu kısa bir süre dikkat etmemiz gerektiğinin sinyali
Ewet genelde diyet veriliyormuş insülinden iyidirTamam 2.saat te yapıldı 152 çıktı oda sınırda oluyormuş bakalım diğer detaylı kan sonucu yarın çıkacak onuda alınca doktoruma yollarım ne diyecek sağlık ocağında ki hemşire diyetisyene yönlendirebilir dedi sonrada değerler dedi
Gittiğin iki doktora da güvenim tam o yüzden belki rahat konuşuyorum. Her doğum farklı kimine göre çok kolay kimine göre çok zor ALLAH herkese en kolayını aşıp etsin. Ben sadece bu konuda takıntıları anlamıyorum ne farkeder nasıl doğduğu
Hiç sıkıntısı olmayıp sezeryan tercih etmezdim ama edenlerin de kendince haklı sebepleri var. Kendi bedeni üzerinde karar verebilir kişi. Ama nedense bizim toplumda başkasının nasıl doğurduğu herkese dert oluyor. Herkesin ilk sorusu normal mi sezeryan mı? Bir başkasının nasıl doğurduğu neden bizi bu kadar ilgilendiriyor anlamış değilim. Bir de herkesi zorla normale yönlendirmeye çalışanlar ve herkese sezeryan öneren başka bir kesim var. Onların kafasını da çözebilmiş değilim daha. Kendim dışında kimsenin nasıl doğurmak istediği ya da doğurduğu beni hiç ilgilendirmemeli. Toplum olarak dert ettik bunu kendimize. Normal doğumcular ve sezeryancilar diye kutuplaşmış bir grup anne adaylarını sürekli bir psikolojik baskıya maruz bırakıyorlar. Bazı anne adayları bu durumdan fazla etkilenip normal doğuramadım diye bunalıma giriyor. Bi kurtulamadık kendini ilgilendirmeyen işlere burnunu sokanlardan.
Ah ah kiskanclik hasetlik. Cok yazik bu ölümlü dunyada. Her cocuk, her anne, her baba kendine hastir ozeldir.O kıyaslaması hiç bitmedi hep kıyasladı. Eşiyle benim doğumumu kıyasladı, çocukları karşılaştırdı, doğum günü partilerimizi kıyasladı, hep sürdü o kıyaslaması. Çok şükür şimdi yorum yapmayı bıraktı ama aklınca sanki ben çocukları kiyasliyormusum gibide fitnelik yapıyor bazen hiç umursamıyorum. Bizim çocuğun boyu 125 cm oldu, okuma yazmayı söktü falan gibi... Halbuki sormuyorumda çünkü ben şunu biliyorumki onun çocuğuda benim çocuğum sayılır başına birşey gelse çok üzülürüm, daha iyi olsun isterim. Erkekler kadınlardan fena....
Günaydın kızlar 75 gr lik şeker yükleme testini yaptırıyorum birinci saati verdim 187çıktı normalin biraz üstünde dedi bir saat sonra da ikinci saat i vericem diyet mi vericekler sizin kaç çıktı ne yapmam gerek meyve ve karbonhidrat mı yemeyeceğim
Gunaydin canimTamam 2.saat te yapıldı 152 çıktı oda sınırda oluyormuş bakalım diğer detaylı kan sonucu yarın çıkacak onuda alınca doktoruma yollarım ne diyecek sağlık ocağında ki hemşire diyetisyene yönlendirebilir dedi sonrada değerler dedi
Kişisel olarak problemi olan ben olmadigim çok açık. Kendi şahsi fikirlerimi insanlara zorla empoze etmeye çalışmadığına göre kişisel bir problemim yok çok şükür. Tamamen kişiye özel bir durumu sürekli bu daha iyidir bu daha güzeldir diye iddaada bulunamam herkes için iyi olan farklıdır.Meraklı mahalle kadını gibi ne yaptın diye sormak farklı bilinçli bir şekilde doğruyu konuşmak farklı. Ben, bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyenlerden değilim. Doğrusunu söylerim söylemekle de mükellefim. Çoğu kadın korkudan dolayı doğal olanı seçmiyor bu durum da doktorların işine geliyor. Ama kimseyi yönlendirmiyorum. Sizin kişisel olarak belli ki sıkıntınız var. Bu kadar problem yapmanızı anlamadım
Tecrubesizim ama ben almayacagimKızlar gereksiz mi bilmiyorum ama biberon sterilizatörü alacak mısınız?Annem her zamanki gibi “Ne gerek var??!!” diyor, tecrübeli annelerden fikir almak isterim bu konuda
Benım takıplı oldugum hastanede ıkı dogumunda fiyatı aynı canımBugün ben de doktora gittim 28+4 gözüküyor ultrasonda. 1200 gr 40.4 cm.
Magnezyum, multivitamin, demir ilacı, d vitamini verdi. Kesinlikle kullanmalısın dedi. Geçen rahatsızlanmıştım onu da sordum (ishal, kusma) devam etmediyse sorun yok dedi. Birde kızlar tansiyonum çıktı. 2-3 gün ölç yüksek çıkarsa hemen gel dedi.
Sezeryanı sordum, korkuyorum. Siz ne düşünüyorsunuz dedim. Kesinlikle normal dedi. Korkma deyip sakinleştirdi.Tabi ilerleyen haftalarda duruma bakılır gerekirse sezeryan olabilir. Bu kez alttan da baktı rahimin çapına, suyuna.
Bu arada sezeryan ve normal doğum ücretlerini de sordum memur indirimini, sadece muayene de varmış. Arasında 500 lira fark var.
Ah 5-6 saat miiiiiiSağ olun Kızlar tek ben değilmişim demek ki öyle yarım saat falan değil ben 5,6 saat ayakta da duruyorum çocuğum var oda Yoruyor aslında dr dikkat et dedi ama nerdee
İlk dogumum 42. Haftada zorunlu sezaryenle sonuclandıKızlar bende aksine sezaryenden aşırı korkuyorum ilk çocukta da korkuyordum. Allah’a şükürler olsun normal oldu. Şimdi plesantam aşağıda zorunlu sezaryen olursa diye kara kara düşünüyorum dua etmekten başka çarem yok.
Kendi doğum hikayemle ilgili şunu belirtmek isterim;
İlk çocuğumda özele gidiyordum başından beri ve hiç bir dr normal doğum önermedi yok çocuk iri yok bilmem ne dediler. devlete gittim sonra, ordaki dr doğurursun dedi. Bende ordaki ebeleri araştırdım ve doğumumu ebe yaptırdı.
Bazılarınız bana kızıyor belki ama;
Normal doğum bizim fizyolojimize uygun ve çok sağlıklı. Şartlar gerektirirse elbette sezaryen olunur. Ama keyfi yere saçınızı fönlemek için olmayın derim. Sadece fikrimi söyledim elbette kimsenin kimseye müdahale etme Hakkı yok
Birinde öncesi sancı sonrası yeniden dünyaya gelmiş gibi rahatlık.
Birisi önce rahatlık sonra çilesi.
Hepimizin Hakkında hayırlısı olsun.
Ve şimdiiiAynen canım, sezaryen isteyen arkadaşları asla yargılamamakla birlikte ben de senin gibi sezaryenden çok korkuyorum. İnşallah gönlümüze göre doğumlar nasip olur hepimize sağlıkla. Ama hayalim doğumhaneden kucağımda bebeğimle yürüyerek çıkmak, inşallah da nasip olur.
Okuduklarıma göre bebeğin sağlığı için de normal doğum çok daha avantajlı. Daha önce de yazmışımdır, bazı doktorlar sezaryen yapılacak olsa bile önce doğumun kendiliğinden başlamasını ve bebeğin doğum stresini yaşamasını istiyorlar sırf bu yüzden. Hiçbir şekilde kötü doğum tecrübesi okumuyorum, dinlemiyorum tam tersi güzel hikayelerle kendimi motive ediyorum bu süreçte. Damar yolu bile açılmayan doğal doğuma taktım bu aralar zaten, bakalım sonunda nasıl olacak.
Canım ben dogum iznim bitince hemen calısmaya basladım bn işteyken eşim evde sagılmıs anne sütüyle besledi kuzumuKızlar gereksiz mi bilmiyorum ama biberon sterilizatörü alacak mısınız?Annem her zamanki gibi “Ne gerek var??!!” diyor, tecrübeli annelerden fikir almak isterim bu konuda
Hiç kullanmadım haftada bir kaynatirdik. Eski yöntemler daha iyi benceKızlar gereksiz mi bilmiyorum ama biberon sterilizatörü alacak mısınız?Annem her zamanki gibi “Ne gerek var??!!” diyor, tecrübeli annelerden fikir almak isterim bu konuda
Hiç endişelenme, aslına bakarsan daha sağlıklı besleniyorsun şeker olunca. Tatlı yemiyorsun, karbonhidratı düzgünlerinden yiyorsun (tam buğday ekmeği filan, baklagiller), meyve günde 2 porsiyon.Günaydın kızlar 75 gr lik şeker yükleme testini yaptırıyorum birinci saati verdim 187çıktı normalin biraz üstünde dedi bir saat sonra da ikinci saat i vericem diyet mi vericekler sizin kaç çıktı ne yapmam gerek meyve ve karbonhidrat mı yemeyeceğim
Teşekkürler baya endişelendim sabah şimdi biraz sakinleşiyorum yarın diğer detaylı kan sonucum çıkınca hepsini birden ileteyim dedim doktoruma bugün aramadımHiç endişelenme, aslına bakarsan daha sağlıklı besleniyorsun şeker olunca. Tatlı yemiyorsun, karbonhidratı düzgünlerinden yiyorsun (tam buğday ekmeği filan, baklagiller), meyve günde 2 porsiyon.
Tecrubesizim ama ben almayacagim
Canım ben dogum iznim bitince hemen calısmaya basladım bn işteyken eşim evde sagılmıs anne sütüyle besledi kuzumubiberonu yıkayp sonrasında iyice kaynatıyodum mutfagımda yer olsa belkı alırdm ama kaynatmada etkılı sonuc verıyo
Hiç kullanmadım haftada bir kaynatirdik. Eski yöntemler daha iyi bence
O uyku arkadasini bende favorilere ekledim birde daha uygun fiyatlisi var 100 tl gibi kaplumbaga gorunumlu. Ama beni teredutte birakan belli frekanstaki ses dalgalarinin bebege verilmesi acaba bir rahatsizlik veriyor mu.modern cagdaki oyuncaklar beni bazen tereddutte birakiyor. Mesela ayni frekanstaki sesler beyin dalgalarina etki ederek psikoljik sorunlara sinir bozulmalarina yol actigi icin acaba olur mu diye endisem var acikcasi. Eskiden yapilmis iskence yontemleri aklima geliyor. Suan manyak diyebilirsiniz amaAyy bu ara bana gerekli gereksiz her şeyi alma hevesi geldi, annem olmasa tüm maaşı bunlara harcayacağımO da kaynatıyodu yeğenlerimin biberonlarını, zaten biberon çok kullanıp kullanmayacağımız da belli değil işte ama görünce insan “Bunu da mı alsam?” diyor.
Bir ara da uyku arkadaşına takmıştım, Budizzz mi ne ismi, beyaz gürültü veriyormuş filan, öyle bir oyuncağa göre de bayağı pahalı bir şey. Neyse ki o hevesi de atlattım çok şükür
Hahah kesinlikleeee cok hareket edince acaba bsyden mi rahatsiz oldu diyorum. Az hareket edince endise korku basliyor.Kızlaar bebişlerinizin hareket durumları nasıliki gündür benimki gün boyu hareketli hiç durmuyo önceden olsa hareket etmiyo diye korkardım şimdi de hiç uyumuyo bu çocuk diye takıntı yapıyorum hamilelik süreci çok zoor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?