2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
kizlar gunduz bebek salonda nerede uyuyor ? yataktan ayri bi sey aliyor musunuz yoksa ana kucagi ve ya koltukta mi uyuyor eşim surekli bunu soruyor
Öncelıkle eşini tebrık ediyorm
İlk bebek sanırm bende ne sorsam dur acele etme yada abısınden var onu kullanırız cevabı alıyormondan sormayı bırakıp kendı kafama göre takılıyorm oğlumda dönene kadar koltukta yatırdk sonrasında arkadasımın park besıgını ödünc almıstm ama ayaklandığında ona da gerek kalmadı kendı yatagında uyuyup uyanınca gelıyodu

Aynen benim de öyle oluyor

Merhaba arkadaşlar,
Kısmetse ben de ekim ayı ortası ya da sonunda doğum yapacağım. Henüz hastane çantamı hazırlamadım. Burada konuşulduysa da bakma fırsatım olmadı. Hazırlayan arkadaşlarım varsa paylaşabilir misiniz gerekli olan şeylerin listesini acaba? İlk doğumum olacağı için pek bilmiyrum açıkçası ne lazım olur ne gereklidir diye. Yardımcı olursanız çok sevinirim

Benimkinin de başı aşağıda bayadır hemde, ayakları midemde löp löp dönüyor sürekli anasının canı yanıyor ülserim nüksetti yıllar sonra tekmeler mideme gekdikçe

Hazırlamak için daha erken değil mi ki?
Daha alışverişi tamamlamadım

Videolardan izlediğim kadarıyla listemi hazırladım ama daha hazırlamak için vakit var eksik varsa ekleyebilirsiniz arkadaşlar

1 hastane çıkışı
2 tane 5li takım
3-4 zıbın
İçlik(kruvaze olanlar var ya)
2-3 Çorap
Battaniye(1 penye, 1 örgü hava şartlarına bağlı tabi)
Mama-Biberon(süt geldi gelmedi stresine girmek istemiyorum herkesin kendi tercihi elbette)
Bez
Islak mendil

Kendim için de

2 pijama
Eve dönüş için eşofman
Emzirme atleti
Çorap
Depend
Lansinoh göğüs kremi
Şarj aleti
Buzdolabı poşeti (Kare kare kesip her Emzirmeden sonra meme ucuna kapatılmasını tavsiye ettiler)

Merhaba burda bulamazsanız eğer youtube'da hastane çantası hazırlayanlar video koymuşlar onlara da bakabilirsiniz hatta doğumdan sonra koyanlar var onlar daha iyi "bunu aldım ama hiç lazım olmadı" vs gibi açıklayanlar daha faydalı oluyor.

Mantar da benzer etkiler bırakıyor. Yeni doktorunuza onu da bi sorun isterseniz.

Hiçbir fikrim olmadığı için şimdiden elimde en azından bir listem olsun istiyorum. Ne olur ne olmaz. Fırsat buldukça yavaş yavaş alırım sonra. Çok teşekkürler yanıtınız için

Evet ben de elzem olanlara göre bir liste oluşturmak istiyordum. Gereksiz şeylere para harcamaktansa. Çok teşekkür ederim öneriniz için, youtube’a da bakayım

Git canım ben de çağırınca gittim sonuç bu işte.

Ben dün hazırladım ne olur ne olmaz diye Almıştım koydum çantaya sadece kendi çantamda eksiklikler var.
Bebek çantasında;
- 3 tane hastane çıkışı kıyafetleri ( tulum, body, çorap, şapka eldiven) bunlar genelde 5li oluyor 7li oluyor
- 2 adet battaniye 1 tane muslin bez de koydum
- yenidoğan bebek bezi
- ağız mendili
- ıslak mendil
- bebek losyonu ya da yağı
- pişik kremi
-emzik 0+ ay
-biberon
- mama kaşığı ( bunları emzirme olmazsa diye koydum, ne olur ne olmaz diye )
- alt açma bezi
- 1 tane kundak battaniyesi puset için
- puset örtüsü ve minderi

Benim için ise;
- Lohusa takımı
- pijama takımı ( bunları daha almadım, alacağım )
-depend
-terlik
- göğüs pedi
- lansinoh göğüs ucu kremi
- emzirme sütyeni
-süt sağma pompası ve poşetleri
-lohusa külotu
- yedek iç çamaşırı
- deodorant
- kişisel bakım ürünleri ( kağıt havlu, macun vs. )

Bebek odası süsleri için ise;
Küvöz tülü ve kurdelesi
İsimli takı yastığı
Kapı isimlikli süs ( daha fazla almayacağım pandemiden dolayı sadece kendimiz resim çekeriz )
Eksik varsa yazabilir arkadaşlar.

Kızlar merhaba, bebek bakımıyla ilgili güzel kitap var mı önerebileceğiniz? Ben hamilelik ve doğumla ilgili okuyorum, ama esas bebek bakımını merak ediyorum, ve ilk bebeğim olduğu için de hiç bir şey bilmiyorum. Bana yardım edecek pek kimse de yok malesef.

Benimkinin de başı aşağıda bayadır hemde, ayakları midemde löp löp dönüyor sürekli anasının canı yanıyor ülserim nüksetti yıllar sonra tekmeler mideme gekdikçe
Benimde öyle canım. Başı aşağıda, popo yukarıda. Popoyu mideme vurdukca aniden midem bulanıyor, kusacak gibi fena oluyorum. Bide dediğin gibi löp löp dönüyor, karnım acıyor
Canım meme ucuna niye poşet kapatmayı öneriyorlar acaba? İlk kez duydum, nemli tutsun yara olmasın diye mi acaba?
Mantar da benzer etkiler bırakıyor. Yeni doktorunuza onu da bi sorun isterseniz.
Mutlaka sorucam canım, mantar enfeksiyon sıkıntılı şeyler.
Git canım ben de çağırınca gittim sonuç bu işte.
Gideceğim bakalım inşallah sıkıntı çıkmaz canım.

Merhaba hanımlar
Allah nasip ederse bende bebeğimi ekim sonu kucağıma alacağım
Doktorum Türkan hanım çok memnunun kendisinden
Ama doğum yapacağım hastane avcılar hospital hastene ile ilgili bilgisi olan var mı

Ben 10 gün önce idrar tahlili verdim enfeksiyon cıktı. Toz antibiyotik yazdı ama kullanmadım
Daha sonra tahlil verdin mi peki canım. Enfeksiyon sıkıntı bebek içinde. Geçen benim de oldu doktorum iki kere tahlil istedi 1 hafta aralıklarla çıkınca mecbur kullanacaksın dedi. 7 günlük değil de 5 güne indirdi sadece.

Maşallah cnsim kilosu bence çok iyi takma kafana ben 30 haftalıkken 1500kg idi
Muz ceviz diye duymustum canım kilosu 1300 iyi görünüyor gereksiz endişelenme bir şey olsa söylerdi doktorun.
Kizbende bunları yiyorum ama tık yok sanki haftasına göre eksik 100,200 Gr ben alıyorum kiloları
kizlar gunduz bebek salonda nerede uyuyor ? yataktan ayri bi sey aliyor musunuz yoksa ana kucagi ve ya koltukta mi uyuyor eşim surekli bunu soruyor
Canım bebekler ya meme üstünde Ken ystoyorlar yada ekolunds Ken hiç alıştırma sallamaya evde kimse yokken koltuğa koysbilirisn yanına yastık da köy ne olur ne olmaz diye ,derin uykuda ise yatağına götür alismasin heryerde yatmaya sessiz yerde tek yatsın ben kızımda meme de uyidigi için hemen odaya götürür beblsigine koyaridm hiç slistirmadim elimde kolumda sallama ya çok rahstti 1 yaşından sonradaancak bana sarialrak yatar o sıkıntı di bende onunla beraber yetmiş oluyordum hep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…