- 13 Mart 2021
- 386
- 585
- 18
- 39
Hamileliğin nasıl geçeceğini bilemezsin. Anlamıyorum bu insanlari hoc prenses falan degilim ama 2 yasinda kizimi alamiyorum kucağıma. 5 hafta hiç kalkmadan yattım. Her hamilelik farklı. Asıl bunları yaşanır cahil takımı benceYok canim ya bu konu 37 ye kadar calismakla alakali degil. Bende eger isi birakmamis olsaydim 37 ye kadar calisirdim. Konu ufak olarak su bir bayan hamile kalmak istiyor ama hamile kalinca calismak istemiyor. Ve calisma sartindan bahsetmis cocuklari wc ye goturdugunden, kaldirip, calistigindan vs. Ancak esi ve esinin ailesi calismasi konusunda israr ediyorlarmis. Konuya yazan cogu kisi de sen prenses misin bizde calistik, ne olcak calistin diye dusuk mu yapcaksin vs tarzi yorumlar yapilmis ancak ilimli olarak degil de kucuk gorerek. Ana okul ogretmenligi sanirim arkadasin meslegi kariyer olarak faydasiz tarzi yorumlar, iste egitimsiz kisilerin hemen hamile kalinca isi biraktigi tarzi yorumlar var da
39+0 da doğum yaptım. Doğumdan sonra sütüm hemen geldi. Sıkıntı olmadı planlı sezeryandı. Sonra durum yetmedi ama onun sezeryanla ilgisi yok.Kızlar aramızda daha önce planlı sezeryrn olup doğum yapan var mı sütü hemen geldi mi çok merak ediyorum bunu.
Tamam ben sezeryen ölüm ama plansizdi normsl doğumdan döndük yani 40+6 günlükken sezeyrn oldum sütüm hemen geldi
Şimdi sezeryen olsam 38_39 arası sütüm hemen gelir mi
Sağol canım39+0 da doğum yaptım. Doğumdan sonra sütüm hemen geldi. Sıkıntı olmadı planlı sezeryandı. Sonra durum yetmedi ama onun sezeryanla ilgisi yok.
Miyom ameliyatından sonra normal doğum yaptırmıyorlar rahmin yırtılma ihtimali olduğu için tabi bu ameliyatın şekline miyomun yapısına falan da bağlı. Sondanın ameliyathanede takılmasını talep edebilirsin eğer ameliyata olmadan takmak için gelirlerse. Önceden doktoruna da söyleyebilirsin. Boşuna acı çekmenin anlamı yok. Belden uyusturduktan sonra takıyorlar hiç acı hissetmiyosun.Galiba öyle. Benimde kontrol vardı 500g vermişim bile 1 ayda
Havalar da çok ödem yapıyor. Geçen gün ayaklarıma baktım kendi ayağım bana o kadar farklı geldi ki anlatamam. Neredeyse 1 aydır hep terlikle gidip geliyorum işe.Çok sıcaklarda terlik bile sıkıyor bazen. Ah ne zormuş anne olmak.Ama bebişlerimiz herşey değer.
2 adet yeğenim var yengem ikisinde de sleepy kullandı. Bebekler doğmadan 4numaraya kadar stok yapmıştı. Şahsen ben güvenemedim. Benim tenim çok hassas o da öyle olur da Sleepyden memnun kalmazsak diye sadece 1 paket 1 numara aldım
Bende geçen sene açık miyom ameliyatı oldum. O da sezeryan gibi. Keşke normal doğum yapma şansımız olsa. Ben hiçbişeyden değil de sonda takılacak ya ondan çok çekiniyorum. Miyom ameliyatımda uyurken takmışlardı anlamamıştım.
Her hastanenin uygulaması farklı. Ilk bakımlarını annenin görebileceği yerde yapıyorlar izliyorsun. Sonra da senin yanına getirip koklatiyorlar falan. Sonra çıkarıyorlar yani sen görüyorsun kokluyorsun sezeryan da olsa. Ayrıca bebegin ilk bakımlarının düzgün yapılması çok önemli o yüzden ben kordon hemen kesilmiş falan takılmıyorum o kısımlarına. Sağlıkla gelsin, hata yapmasınlar yeter. Bebek ilk doğduğunda iyi aspireel etmezlerse solunum sıkıntısı falan olabiliyor ALLAH korusun.Ahh buna seve seve rıza gosterırımmKeske ulkemde de olsa
Sezaryenımde sonda takıldıgını dogumdan sonra yatagıma geldıgınde gordumspınal yapıldıktan sonra takılıyo gonlunu ferah tut canım
Yaa inşaAllahbu taleplerle gıdenlere dr’lar bı tuhaf bakıyo Yoruldum artık izah etmekten((( doktorumla 32. Haftada konusacagım eger kabul etmezse dogum paketını yakıp baska bı dr la anlasmayı bıle düşünüyorm sezaryende en zoru bebişi karnından alıyo ve gonderıyolar O kadar sabırszlandım ki görebılmek için 18 gece oğlum dogdu 34 te odadaydm ama gecmedi o dakıkalar
Ilk doğduğunda günde ortalama 10 tane bez kullanılıyor. Çünkü çok sık kaka yapıyorlar. O yüzden 1 numara en az 3-4 paket gider.Yok canım yaaaa ben 1 paket 72’li aldım1 paket daha almalı mıyım bilmiyorum ya dediğin gibi kilosuna göre değişiyo ve çok çabuk büyüyorlar o yüzden doğunca gerisini alırım dedim
Bakalım rica edicem Dr ve hemşireden. Zaten bence mantıklı olandan iğneden sonra olması sonuçta uyuşturulacağım bari acı çekmeyeyimMiyom ameliyatından sonra normal doğum yaptırmıyorlar rahmin yırtılma ihtimali olduğu için tabi bu ameliyatın şekline miyomun yapısına falan da bağlı. Sondanın ameliyathanede takılmasını talep edebilirsin eğer ameliyata olmadan takmak için gelirlerse. Önceden doktoruna da söyleyebilirsin. Boşuna acı çekmenin anlamı yok. Belden uyusturduktan sonra takıyorlar hiç acı hissetmiyosun.
Bugün arkadaşımla aynı şeyi konuştukSanırım bu sıcakların en güzel yanı hic bisey yiyemedigimiz için çok kilo almıyor olmamız:)
Canım böyle bir ürün varmış doğumdan bir kaç gün önce başlayarak önlem alabilirsin doğum sonrası kullanan arkadaşlarım faydasını gördüklerini söyledilerSağol canıminsalllah sütum gelir
Ayni sey mi bilmiyorum ama benimde kasiklarimda hafif hafif agri olmustu gecen gun ama uyuyunca gecmisti sanirim.Kızlar 31+4üm. Uzanırken böyle karnımdan kasıklarıma doğru minik sancı mı desem ağrı mı desem bişeyler giriyor. Adet sancısı başlangıcı gihi. Bu gün oldu ilk kez. Normal mi bu haftalarda?
Yalancı sancı olabilirKızlar 31+4üm. Uzanırken böyle karnımdan kasıklarıma doğru minik sancı mı desem ağrı mı desem bişeyler giriyor. Adet sancısı başlangıcı gihi. Bu gün oldu ilk kez. Normal mi bu haftalarda?
Baktım şimdi devam ediyor canımAynı kampanya devam edıyo mu ki
Gecmıs olsn canım anıden kılo aldın belkı ondandr diğer alanda genısleme durmus mu bolca duamdasnRabbim evlatlarımıza saglık sıhhat versın inşaAllah
Canım dinlenince geçiyorsa sıkıntı yokmuş. 3 bardak su iç soluna yat dinlen denmişti geçen eğitimde, düzenli de değilse yalancı sancıdır muhtemelen. 28. haftadan itibaren yalancı sancılar başlıyormuş zaten.Kızlar 31+4üm. Uzanırken böyle karnımdan kasıklarıma doğru minik sancı mı desem ağrı mı desem bişeyler giriyor. Adet sancısı başlangıcı gihi. Bu gün oldu ilk kez. Normal mi bu haftalarda?
Dr kagan kocatepe surekli olmadigi surece karin kasik agrisi fln normal diyo. Sen kendini dinle takip et bence.Kızlar 31+4üm. Uzanırken böyle karnımdan kasıklarıma doğru minik sancı mı desem ağrı mı desem bişeyler giriyor. Adet sancısı başlangıcı gihi. Bu gün oldu ilk kez. Normal mi bu haftalarda?
Dinlenince geçti canım şükür. Sırt üstü fazla uzandım ondan oldu sanırım.Ayni sey mi bilmiyorum ama benimde kasiklarimda hafif hafif agri olmustu gecen gun ama uyuyunca gecmisti sanirim.
Muhtemelen öyle gibi.Yalancı sancı olabilir
Geçiyor dinlenince şükür ya. Düzenli de değilBaktım şimdi devam ediyor canımBen sanırım biraz daha alıcam Uymazsa da en kötü ihtiyacı olana veririm dedim sonra düşününce.
Canım dinlenince geçiyorsa sıkıntı yokmuş. 3 bardak su iç soluna yat dinlen denmişti geçen eğitimde, düzenli de değilse yalancı sancıdır muhtemelen. 28. haftadan itibaren yalancı sancılar başlıyormuş zaten.
Sürekli değil çok şükür. Ara sıra yokluyor sadece, kısa süreli o da geçiyor. Ama insan korkuyor işteDr kagan kocatepe surekli olmadigi surece karin kasik agrisi fln normal diyo. Sen kendini dinle takip et bence.
Canım korkma hiç bir şeycik olmaz . Ilk gebelikte benimde bu tür sorunlar oluyordu bunlar hep bebek büyüdüğü için . Benimde herşey hazır hala yıkamadım yikasam paketlesem biisy olurmu acaba diye düşünmeden edemiyorumSürekli değil çok şükür. Ara sıra yokluyor sadece, kısa süreli o da geçiyor. Ama insan korkuyor iştesıcaklar yüzünden erken doğururum diye korkuyorum valla. Daha hastane çantam yok, bebek kıyafetleri yıkanmadı
Canım pozisyon değiştirdiğinde geçiyorsa yalancı sancı oluyor ve bu haftalar normal .Ara ara bende yaşıyorum küçük küçük .Hemen pozisyon değiştiriyorumKızlar 31+4üm. Uzanırken böyle karnımdan kasıklarıma doğru minik sancı mı desem ağrı mı desem bişeyler giriyor. Adet sancısı başlangıcı gihi. Bu gün oldu ilk kez. Normal mi bu haftalarda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?