Benimde 3 aylık şekerim 4.5 çıktıCokmu kilolu acaba bende hep pekmez kasar muz falan tukettim kilo alsin diye ama bilemedim şimdi bi de arkadas yazmiş bende yazayim benim bugunku açlik sekerim 69 cikti normalin en dusugu 70 3 aylik aclik sekeri ortalamamda 4.5 normali en dusuk 4 olmaliymis 2 ay önceki aclik tokluk sekerlerimde aclik 87 tokluk 83
Geçmiş olsun en kısa sürede atlatırsın inşallahBende an itibariyle covid19 pozitif çıktım. Eşim 2 gün önce pozitif çıkmıştı. Bende de bademcik ağrısı ve hafif öksürük olunca test yaptırdık. Benimde pozitif. Az önce kendi Dr ile görüştüm o da korkulacak bişey olmadığını D vitamini ve c vitamini almamı bol meyve ve su tüketmemi önerdi.
Kızlar çok dikkat edin kendinize. Delta virüsü aynı grip gibi. Şuan için hafif geçiyor. İnşallah böyle devam edip biter.
Evet canim bende esimde uzunuz. 175 185 gibi bebiste uzun gidiyorBende eşimde balık etlıyızboylarımızda 165-177 ama bebıklerım mınnak oğlumda öyleydı kızımda mınık gıdıyo abısının degerıyle karsılastırıyorm bu haftalarda ıkısıde 1150-1170 gram arası Ozellıkle boyu uzun anne babaların cocukları hem uzun hem daha gram olarak buyuk cıkıyo endıse etmeyelım dogunca hızlı bı sekılde buyuyolar elhamdulillah
Seker yuklemesi yaptinmi cnm sen istedimi doktorunBenimde 3 aylık şekerim 4.5 çıktı
Hic bilmiyorum canim benim suyum cok fazlaymiş o sebepten sekerden suphelenildi seker yukleme istendi ama ben yapmadim aclik tokluk 3 aylik aclik baktirdimBen şeker yükleme yaptırdığım zaman açlık 70 çıkmıştı, tokluk 74 mü ne demişti doktor yanlış hatırlamıyorsam. Açlıktan eminim de tokluğu tam hatırlamıyorum. Açlık düşük çıkınca da dahiliye gitmek gerekiyor mu ki?
Nasil yani gebelik sekeriyle ilgili bilgi vermiyomu bi ön bilgi falanZ Zambakkk29duyguyarn bu hafta aile hekimi benimde 3 aylik seker ortlamasina bakti. 4.4 cikti dahiliye takibinde oldugum icin doktoruma soyledim. Bu deger gebelikte onemsiz gereksiz yapilmis o test dedi. Ne kadar dogru bilmem
Çok çok geçmiş olsun canım ya dikkat eidn kendinize Allah şifa versin size hepinize bebeğine
Cok gecmis olsun bol bol dinlenip pozitif dusun canim vitaminlerine de dikkat et insallah en kisa surede atlatirsin
Canım çok geçmiş olsunmoralini yüksek tut, beslenmene dikkat et. Allahın izniyle atlatırsın kolayca
Çok çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.Çok geçmiş olsun vitaminlerini aksatma bol bol dinlen inşallah çabucak iyileşirsin
Çaylarda oldukça faydalıymış bu damla hızlı etki ediyor dedikleri için paylaşmıştım ama çayda iş görür
Sagol cnm saglikla alalim bebisleri insallahGözümüz aydın canımm
Benımde sadece bas karın ve uyluk kemıgını ölcüyo gecen ultrasonda uyuyodu sanırım minik hiç hareket etmedıDedi sen şimdi evham yapacaksn kalp atısını dinleyelim dıyıp oylelıkle duydum. Oğlumun dr u cok ılgılıydı teker teker acıklar anlatırdı şimdi kontrolde sonra bıle içim rahatlamamıs geri dönüyorm
Canım eger rahım agzı uzunlugu ise bu degerın 2.5 mm altında olmaması gerekıyo benım sureklı kasık agrım var dıye dr bakıyo en son
1 hafta once 3.75 mm cıkmıstı
Çok gecmıs olsn canım Rabbım şafi ismiyle şifalandrsnBol bol dinlen cabucacık ve kolaylıkla gecsin inşaAllah
Yok gitmedim daha ince gitmistim sorun yok dedi bu seferde saglik ocginda yaptirdim ordaki doktorda bisey demediDahiliyeye gittinmi sen seninde düşük çıkmış
Bencede normal ama işte doktorum suyun fazla bebek iri diye korkuttu beni bakalim dikkat edecem bi ay yedigime ictigimw bakalim o zaman nasil gelisecekBenim 28 de 1340 gr dedi. Bence gayet normal
Birde oradaki gr olcumu sanirim kapladigi kutle olarak hesaplaniyor. Yani cok birebir ayni degil tahmini degerler. Bu bizim minyon veya uzun olmamizla da degisiyor sanirim. Gecenlerde ayni haftalarda daha minyon bir arkadasimin bebegi 600 gr iken benim bebis 720 gr lardaydi.
Çok gecmis olsun cnm bol bol dinlen vitaminlerini al cabucak iyilesirsin insallahBende an itibariyle covid19 pozitif çıktım. Eşim 2 gün önce pozitif çıkmıştı. Bende de bademcik ağrısı ve hafif öksürük olunca test yaptırdık. Benimde pozitif. Az önce kendi Dr ile görüştüm o da korkulacak bişey olmadığını D vitamini ve c vitamini almamı bol meyve ve su tüketmemi önerdi.
Kızlar çok dikkat edin kendinize. Delta virüsü aynı grip gibi. Şuan için hafif geçiyor. İnşallah böyle devam edip biter.
Önemli birşey olsaydı yönlendirirdi demekki sorun olacak bir değer değilYok gitmedim daha ince gitmistim sorun yok dedi bu seferde saglik ocginda yaptirdim ordaki doktorda bisey demedi
Bakalım canım zaten geçen doğumda da still yer diyecsy aldım emzir çayı hem gaz sorunu kalktı hemde azda olsa sut yaptı yine inşallah öğünleri görürüz de alırım , zaten doğum yapmadan önce Alaçam , çayları hazır olsun birde pompa da var onu da goturcem necolur ne olmaz benim göğüs uçları acilmiyot tıkanıyor hep önlem Alaçam bu seferÇok geçmiş olsun vitaminlerini aksatma bol bol dinlen inşallah çabucak iyileşirsin
Çaylarda oldukça faydalıymış bu damla hızlı etki ediyor dedikleri için paylaşmıştım ama çayda iş görür
Valla bilmiyorum canim. Benim seker yukleme testinde 2.saat degerim sinirda cikmisti. O yuzden haftada 1 gun degerlerimi olcup dahiliye doktorunu bilgilendiriyorum. Aile hekimine gebelik sekeri ciktigini soyledim o da seker ile alakali olabilicek 4 testi yapmis. Glukoz / insulin serumda / homa ir / hb1ac bu degerleri de soyledim doktora bunlar gebelikte hic bir anlam ifade etmiyor bosuna yapilmis. Tek glukoz gerekli olarak yapilmis dedi. Dogrusu yanlisini bilmiyorum sebebini de sormadim neden diye telefonda gorustugumuz icin. Sadece kendimce yapabilecegim bir yorum su gebelikte kan sekeri dusuklugu yuksekligi cok karsilasilan ve gun gune tutmayan bir durum olabilir veya ki soyle benim en basinda kan sekeri dusuklugum vardi. Bu 3 aylik degere bakiliyor ancak seker yukleme testi 24 28 haftalarda bebegin pankreas i gorev de yapmaya baslayinca bakildigi icin muhtemelen bilimsel bir yonu vardir. Aslinda keske bir dahiliye uzmani veya yaninda calisan asistan olsaydi konumuzda cok super olurmus :)Nasil yani gebelik sekeriyle ilgili bilgi vermiyomu bi ön bilgi falan
Öyle olur malesef canım ben bile şuan Kendi kıyafetlerimizi saten naylon incecolan şeyleri yunluleri kurutmaya atmıyorum onları askıda kurutuyorum gerçekten yazık oluyor ya o kıyafetlere dikkat edersin canım bir dahakine hiç kurutmaya atma çocuklarınkini birde kumaşın türü de onemli yaniOğlumdan kalma kıyafetler vardı. Dedim atim kurutmaya resmen 1 yaş kıyafet 3 aylığa döndü o kadar çekti çok sasirdim
Zaten atmıyorum onları ya artık. Kurutmayı 1 ay oldu alalıÖyle olur malesef canım ben bile şuan Kendi kıyafetlerimizi saten naylon incecolan şeyleri yunluleri kurutmaya atmıyorum onları askıda kurutuyorum gerçekten yazık oluyor ya o kıyafetlere dikkat edersin canım bir dahakine hiç kurutmaya atma çocuklarınkini birde kumaşın türü de onemli yani
Süt kanalları açılsın diye ilk başta pompa çok iş görüyorBakalım canım zaten geçen doğumda da still yer diyecsy aldım emzir çayı hem gaz sorunu kalktı hemde azda olsa sut yaptı yine inşallah öğünleri görürüz de alırım , zaten doğum yapmadan önce Alaçam , çayları hazır olsun birde pompa da var onu da goturcem necolur ne olmaz benim göğüs uçları acilmiyot tıkanıyor hep önlem Alaçam bu sefer
Ya ben hep kurutma kullanıyorum balkon yok bizde kazaklar falan askıda kuruyor da bir sürü bebek kıyafeti ni nerede kurutucam iş çıktı bana daÖyle olur malesef canım ben bile şuan Kendi kıyafetlerimizi saten naylon incecolan şeyleri yunluleri kurutmaya atmıyorum onları askıda kurutuyorum gerçekten yazık oluyor ya o kıyafetlere dikkat edersin canım bir dahakine hiç kurutmaya atma çocuklarınkini birde kumaşın türü de onemli yani
Hıçkırık olabilir mi canım , ritmik deyince aklıma o geldiYa yaklasik 10 15 dk dir tam bu sezeryan kesiginin atildigi yerde hareket hissediyorum ama ckk ritmik surekli ayni yere ayni sekilde vurmasi fln normal mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?