2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
ben de daha geçen hafta yaptırdım ilkini, herhangi bir sorun yaşamadım kol ağrısından başka.
2.'yi ağustos sonunda olacağım.

ben de daha geçen hafta yaptırdım ilkini, herhangi bir sorun yaşamadım kol ağrısından başka.
2.'yi ağustos sonunda olacağım.
Bu arada boğmaca aşısı olacak olan var mı aranızda? okuduğum kitapta yazıyor boğmaca aşısını, ama sağlık ocağı yapmıyor, ben kendi doktorum vesilesiyle yaptırtmayı (özel hastanede) düşünüyorum.

İkinciyi yapmayacak bana tek doz yeterli dedi ,5yıl koruyuculuğu var tek dozun dedi .Bende tamam dedim .
ya bu tetanoz konusu ne kadar karışık, kimi diyor 1 doz yeter, kimi diyor 2 dozsuz olmaz. Benim kafam çok karışık
2015te kendim gidip 1 doz olmuştum, doktorum aslında sen olmasan da olur dedi. Sağlık ocağı, mutlaka 2 doz ol dedi.

Tetanoz aşısı anı gelişen bir durumda doğumda steril oluşu çok güvenli olmayan bir şeyle göbek kordonu kesilirse diye imiş sanırım kağan kocatepenin videosu var

Hangi kitabı okuyordun? Biz de fransada bir kitap var laurence pernaud ama basımı yok artık turkiyede onu almak istiyorduk ben hatırlıyorum annemde vardı bu kitap nadir kitaptan buldum biraz eski aldım söyle bi okurum eski yılların bilgileridir ama yeni kitaplardan güzel diye tavsiye edeceğiniz var mı gerçi şimdi herşey videoya dönüştü youtube a ne yazsan buluyorsun.

Şifa olsun canım ben de Pazartesi yaptırdım, çok şükür hiçbir sıkıntı yaşamadım. 31. haftada 2. dozu yaptırıcam inşallah, doktorum öyle demişti.

Aslında önemli olan boğmaca aşısıymış bende YouTube’de bir doktordan dinlemiştim. Tek doz oluyormuş...

Sağlık ocağındaki doktorum ben kendim olmadım şahsen .Senin tüp bebek ve kanaman oldu .Bebek belliki sabırsız .Nadir de olsa erken doğuma ve düşüğe sebep olabiliyor .Eskiden olsa kesinlikle yaptır dersim .Nerede doğum yapacağın belli olmaz .Tarlada falan olsa toparkan tetanoz kapma ihtimalin olur du Ama seni şimdi kör bıçakla kesmeyecekler dedi .Arkadaşım geçen yıl pandemi ve yasaklardan dolayı hiç yaptıramadı ve hiç sorun yaşamadı .O yüzden ben de yaptırmak istemiyordum .Kadın doğum doktorum yaptır diyince mecbur yaptırdım .İkinci doza ne zaman geleyim dedim .Gerek yok tek doz yeterli dedi .Otuzdan sonra vurmuyoruz senin zaten 30.haftada dedi

Banu Çiftçi'nin Hamilelik & Doğum kitabını okuyorum, hafta hafta bence bayağı güzel anlatmış. internette yorumları olumlu diye almıştım. Boğmaca aşısını da orada okudum, yaptırmak istiyorum, doktorumla konuşacağım.
Esas bebek bakımıyla ilgili bi kitaplar aldım, onlara başlamam lazım, ama sürekli erteliyorum :) içlerinden beğendiğim olursa yazarım buraya.

aa öyle mi? benim de 2.doz olursam 30.haftadan sonraya denk geliyor, ama sağlık ocağı gel dedi. Pöffffff hiç sevmediğim şey belirsizlik

aa öyle mi? benim de 2.doz olursam 30.haftadan sonraya denk geliyor, ama sağlık ocağı gel dedi. Pöffffff hiç sevmediğim şey belirsizlik
Ah canım hiç bilmiyorum seni yanlış yönlendirmek yada etkilemek istemem .Bende 24.haftada kanama olduğu için riske atmak istememiş yada risk almak istememiş de olabilirler .Sen doktoruna sor bence o daha sağlıklı bir açıklama yapar

sağol canım öyle yapayım, kendi doktoruma sorayım. Doktorlar da çok kesin şeyler söylemiyorlar, olmasanız da olur filan diyorlar, benim doktor bir tek korona aşısı konusunda çok netti, mutlaka olmamı önermişti.

Teşekkürler

Canım benim doktorum da istersen doğumdan hemen önce ol hiç fark etmez demişti. Sağlık ocağındaki doktor da istediğin zaman olabilirsin sadece ilk aylarda yan etkileri yüzünden çok önermiyoruz demişti. Muhtemelen hastanın durumuna göre konuşuyorlar, ben de anlamadım

Bugun dahiliye ye tsh takibi için gittim doktor tüm değerlerine bakalım dedi kolesterol ve triglesirid yüksek çıkmış ama bu değerlerin hamilelerde yüksek çıkması normal miş trigliserid için karbonhidratı kısıtla dedi. Bu değerlere baktıran oldu mu hiç kızlar

Ben yaptım canım 30. Haftada doktorum da yaptım

Maşallah canım bebeğin kilosu gayet oyibende yarın gidecem bakalım bilgi verecek mi yoksa yine alttan mı muane eder bıktım kız hersefrrinde gidiyorum alttan muane ediyor bualmanlar son aylar kalınca birde eliyle nusne ediyor canımı acıtıyor korkuyorum suyu patlatacak
İlk günler göğüs şiştiği içinde meme ucu içeri kaçıyor, size tavsiyem lansinohun yada chiconun meme ucu çıkarıcısı doğum çantanızda bulunsun. Çok işe yarıyor, fiyat olarak da uygun
Kız o nedir benim dediger gebelikte meme ucu sorunum oldu bende m,l benden yalancı meme aldım göğsüme taktım ancak öyle göğsünü tuttu emdi , internetten bakım nedir varsa buralarda alam
Bunu da bilmiyorum niplette onu da araştırim lazım olacaklar listesi yapacam

Canım baktım da niplette o nasıl takılır ki doğum dan önce
Bende meme ucum yoktu diye şırınga almıştım ucunu kestik o iğne yerini , sonra meme ucunu o kestigimiz yere yerleştirdim çektim yavaş yavaş meme ucum çıktı canım ama bu niplette baktım da ucunda şırınga var meme ucunda o emmeyen bebekler için yalancı meme ucu gibi birseydi

O diğer meme ucu çıkarma aparatı lansinoh
Bizim bilfigimizklasik göğüs pompasidir bende işte doğumdan önce biraz göğüs uçlarımi şırınga ve pompa ile açacam çünkü çok tıkalı oluyorlar bebek emip acana kadar istemiyo mizmizlik yapıyor zaten o ilk o sarı yağlı süt bunlarla çabuk gelmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…