- 16 Temmuz 2020
- 1.062
- 1.694
- 83
ben de daha geçen hafta yaptırdım ilkini, herhangi bir sorun yaşamadım kol ağrısından başka.Kızlar ben de sonunda tetanoz aşımı oldum .20. Haftalarda sağlık ocağı yapmadı .Nadir de olsa düşüğe neden oluyor biraz büyüsün dedi .24 de kanama yaşadığım için yapmadılar .Şimdi yaptırdım .Umarım sıkıntı ile karşılaşmam
İkinciyi yapmayacak bana tek doz yeterli dedi ,5yıl koruyuculuğu var tek dozun dedi .Bende tamam dedim .ben de daha geçen hafta yaptırdım ilkini, herhangi bir sorun yaşamadım kol ağrısından başka.
2.'yi ağustos sonunda olacağım.
Bu arada boğmaca aşısı olacak olan var mı aranızda? okuduğum kitapta yazıyor boğmaca aşısını, ama sağlık ocağı yapmıyor, ben kendi doktorum vesilesiyle yaptırtmayı (özel hastanede) düşünüyorum.ben de daha geçen hafta yaptırdım ilkini, herhangi bir sorun yaşamadım kol ağrısından başka.
2.'yi ağustos sonunda olacağım.
ya bu tetanoz konusu ne kadar karışık, kimi diyor 1 doz yeter, kimi diyor 2 dozsuz olmaz. Benim kafam çok karışıkİkinciyi yapmayacak bana tek doz yeterli dedi ,5yıl koruyuculuğu var tek dozun dedi .Bende tamam dedim .
Tetanoz aşısı anı gelişen bir durumda doğumda steril oluşu çok güvenli olmayan bir şeyle göbek kordonu kesilirse diye imiş sanırım kağan kocatepenin videosu varya bu tetanoz konusu ne kadar karışık, kimi diyor 1 doz yeter, kimi diyor 2 dozsuz olmaz. Benim kafam çok karışık
2015te kendim gidip 1 doz olmuştum, doktorum aslında sen olmasan da olur dedi. Sağlık ocağı, mutlaka 2 doz ol dedi.
Hangi kitabı okuyordun? Biz de fransada bir kitap var laurence pernaud ama basımı yok artık turkiyede onu almak istiyorduk ben hatırlıyorum annemde vardı bu kitap nadir kitaptan buldum biraz eski aldım söyle bi okurum eski yılların bilgileridir ama yeni kitaplardan güzel diye tavsiye edeceğiniz var mı gerçi şimdi herşey videoya dönüştü youtube a ne yazsan buluyorsun.Bu arada boğmaca aşısı olacak olan var mı aranızda? okuduğum kitapta yazıyor boğmaca aşısını, ama sağlık ocağı yapmıyor, ben kendi doktorum vesilesiyle yaptırtmayı (özel hastanede) düşünüyorum.
Şifa olsun canım ben de Pazartesi yaptırdım, çok şükür hiçbir sıkıntı yaşamadım. 31. haftada 2. dozu yaptırıcam inşallah, doktorum öyle demişti.Kızlar ben de sonunda tetanoz aşımı oldum .20. Haftalarda sağlık ocağı yapmadı .Nadir de olsa düşüğe neden oluyor biraz büyüsün dedi .24 de kanama yaşadığım için yapmadılar .Şimdi yaptırdım .Umarım sıkıntı ile karşılaşmam
Aslında önemli olan boğmaca aşısıymış bende YouTube’de bir doktordan dinlemiştim. Tek doz oluyormuş...Bu arada boğmaca aşısı olacak olan var mı aranızda? okuduğum kitapta yazıyor boğmaca aşısını, ama sağlık ocağı yapmıyor, ben kendi doktorum vesilesiyle yaptırtmayı (özel hastanede) düşünüyorum.
Sağlık ocağındaki doktorum ben kendim olmadım şahsen .Senin tüp bebek ve kanaman oldu .Bebek belliki sabırsız .Nadir de olsa erken doğuma ve düşüğe sebep olabiliyor .Eskiden olsa kesinlikle yaptır dersim .Nerede doğum yapacağın belli olmaz .Tarlada falan olsa toparkan tetanoz kapma ihtimalin olur du Ama seni şimdi kör bıçakla kesmeyecekler dedi .Arkadaşım geçen yıl pandemi ve yasaklardan dolayı hiç yaptıramadı ve hiç sorun yaşamadı .O yüzden ben de yaptırmak istemiyordum .Kadın doğum doktorum yaptır diyince mecbur yaptırdım .İkinci doza ne zaman geleyim dedim .Gerek yok tek doz yeterli dedi .Otuzdan sonra vurmuyoruz senin zaten 30.haftada dediya bu tetanoz konusu ne kadar karışık, kimi diyor 1 doz yeter, kimi diyor 2 dozsuz olmaz. Benim kafam çok karışık
2015te kendim gidip 1 doz olmuştum, doktorum aslında sen olmasan da olur dedi. Sağlık ocağı, mutlaka 2 doz ol dedi.
Banu Çiftçi'nin Hamilelik & Doğum kitabını okuyorum, hafta hafta bence bayağı güzel anlatmış. internette yorumları olumlu diye almıştım. Boğmaca aşısını da orada okudum, yaptırmak istiyorum, doktorumla konuşacağım.Hangi kitabı okuyordun? Biz de fransada bir kitap var laurence pernaud ama basımı yok artık turkiyede onu almak istiyorduk ben hatırlıyorum annemde vardı bu kitap nadir kitaptan buldum biraz eski aldım söyle bi okurum eski yılların bilgileridir ama yeni kitaplardan güzel diye tavsiye edeceğiniz var mı gerçi şimdi herşey videoya dönüştü youtube a ne yazsan buluyorsun.
aa öyle mi? benim de 2.doz olursam 30.haftadan sonraya denk geliyor, ama sağlık ocağı gel dedi. Pöffffff hiç sevmediğim şey belirsizlikSağlık ocağındaki doktorum ben kendim olmadım şahsen .Senin tüp bebek ve kanaman oldu .Bebek belliki sabırsız .Nadir de olsa erken doğuma ve düşüğe sebep olabiliyor .Eskiden olsa kesinlikle yaptır dersim .Nerede doğum yapacağın belli olmaz .Tarlada falan olsa toparkan tetanoz kapma ihtimalin olur du Ama seni şimdi kör bıçakla kesmeyecekler dedi .Arkadaşım geçen yıl pandemi ve yasaklardan dolayı hiç yaptıramadı ve hiç sorun yaşamadı .O yüzden ben de yaptırmak istemiyordum .Kadın doğum doktorum yaptır diyince mecbur yaptırdım .İkinci doza ne zaman geleyim dedim .Gerek yok tek doz yeterli dedi .Otuzdan sonra vurmuyoruz senin zaten 30.haftada dedi
Ah canım hiç bilmiyorum seni yanlış yönlendirmek yada etkilemek istemem .Bende 24.haftada kanama olduğu için riske atmak istememiş yada risk almak istememiş de olabilirler .Sen doktoruna sor bence o daha sağlıklı bir açıklama yaparaa öyle mi? benim de 2.doz olursam 30.haftadan sonraya denk geliyor, ama sağlık ocağı gel dedi. Pöffffff hiç sevmediğim şey belirsizlik
sağol canım öyle yapayım, kendi doktoruma sorayım. Doktorlar da çok kesin şeyler söylemiyorlar, olmasanız da olur filan diyorlar, benim doktor bir tek korona aşısı konusunda çok netti, mutlaka olmamı önermişti.Ah canım hiç bilmiyorum seni yanlış yönlendirmek yada etkilemek istemem .Bende 24.haftada kanama olduğu için riske atmak istememiş yada risk almak istememiş de olabilirler .Sen doktoruna sor bence o daha sağlıklı bir açıklama yapar
TeşekkürlerBanu Çiftçi'nin Hamilelik & Doğum kitabını okuyorum, hafta hafta bence bayağı güzel anlatmış. internette yorumları olumlu diye almıştım. Boğmaca aşısını da orada okudum, yaptırmak istiyorum, doktorumla konuşacağım.
Esas bebek bakımıyla ilgili bi kitaplar aldım, onlara başlamam lazım, ama sürekli erteliyorum :) içlerinden beğendiğim olursa yazarım buraya.
Canım benim doktorum da istersen doğumdan hemen önce ol hiç fark etmez demişti. Sağlık ocağındaki doktor da istediğin zaman olabilirsin sadece ilk aylarda yan etkileri yüzünden çok önermiyoruz demişti. Muhtemelen hastanın durumuna göre konuşuyorlar, ben de anlamadımsağol canım öyle yapayım, kendi doktoruma sorayım. Doktorlar da çok kesin şeyler söylemiyorlar, olmasanız da olur filan diyorlar, benim doktor bir tek korona aşısı konusunda çok netti, mutlaka olmamı önermişti.
Ben yaptım canım 30. Haftada doktorum da yaptımBu arada boğmaca aşısı olacak olan var mı aranızda? okuduğum kitapta yazıyor boğmaca aşısını, ama sağlık ocağı yapmıyor, ben kendi doktorum vesilesiyle yaptırtmayı (özel hastanede) düşünüyorum.
Maşallah canımMerhaba kızlar dün bizimde kontrolümüz vardı. 30+4 olduk 1800 gr olmuşuz 1 hafta önde dedi dr ters duruyorduk normal doğum pozisyonunu almışız. Son 9 hafta bende yavaştan eşyaları yıkayıp hazırlıcam gittikçe zorlaşıyor çünkü..
Kız o nedir benim dediger gebelikte meme ucu sorunum oldu bende m,l benden yalancı meme aldım göğsüme taktım ancak öyle göğsünü tuttu emdi , internetten bakım nedir varsa buralarda alamİlk günler göğüs şiştiği içinde meme ucu içeri kaçıyor, size tavsiyem lansinohun yada chiconun meme ucu çıkarıcısı doğum çantanızda bulunsun. Çok işe yarıyor, fiyat olarak da uygun
Bunu da bilmiyorum nipletteHamileliğinin son haftalarında niplette kullanırsan süt kanalları esneyeceği için ucunu çıkarmak daha da kolaylaşabilir. Bende meme ucum olmadığı için emzirememiştim, ne kadar meme ucuna gerek yok deselerd3 kesinlikle bebekler ememiyor uç olmayınca. 6 ay sağarak verdim onda da 2 saatte 50 ml anca çıkıyordu. Bu yüzden doktoruma da danışarak meme ucum hassas olmadığı için şimdiden nipletteyi sürekli takıyorum en azından biraz ucu çıktı, doğuma kadar tam çıkar inş. Ama senin meme ucun hassas ise doğuma 2-3hafta kala kullan, doğumu tetiklemesin. İnşallah bu sefer emzirebiliriz
Canım baktım da niplette o nasıl takılır ki doğum dan önceHamileliğinin son haftalarında niplette kullanırsan süt kanalları esneyeceği için ucunu çıkarmak daha da kolaylaşabilir. Bende meme ucum olmadığı için emzirememiştim, ne kadar meme ucuna gerek yok deselerd3 kesinlikle bebekler ememiyor uç olmayınca. 6 ay sağarak verdim onda da 2 saatte 50 ml anca çıkıyordu. Bu yüzden doktoruma da danışarak meme ucum hassas olmadığı için şimdiden nipletteyi sürekli takıyorum en azından biraz ucu çıktı, doğuma kadar tam çıkar inş. Ama senin meme ucun hassas ise doğuma 2-3hafta kala kullan, doğumu tetiklemesin. İnşallah bu sefer emzirebiliriz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?