Ben 25. Haftadan itibaren iki hafta da 1 yaptırıyorum doktor istio sanirm Almanyads böyle gebelik takibiNst için şu haftada olacak dedi mi kızlar dr unuz? 30.haftadayız 34. Haftada gel dedi bana dr 4 hffta ara biraz fazla geldi 32 için randevu aldım.
Valla en güzeli az almak aslında canım. Az ve öz her zaman daha iyi geliyor bana da. Aradığım şeyi hemen buluyorum, birini kullandıysam temizlenene kadar diğerini kullanıyorum. Hem kalabalık olmuyor, hemde göz yormuyor. Bebek bunlar büyüdükçe alırız ihtiyaç halinde ne de olsa.Evet heves edip ay şöyle alalım vs diyoruz. Bir sürü araştırdım o isimli tulumları falan, gereksiz pahalı geldi. Kumaş kalitesini beğenip yaptıracak olsam 300den aşağı değil bir tulum bir Battaniye.isimli bir şey yaptırmamaya karar verdim. ki hastane çıkışını da tatlı bir şey aldım. Onu hatıra olarak saklayacağım sadece.
Bir gün bir vlog izledim kızcağız heves etmiş çocuğa pek bir şey almadım diye gösterdiği çocuğun odasında 4 kapaklı dolabı tıklım tıklım dolu, herşeyi fazla fazla almış.
Dedim yok çocuğumu bu eşya kalabalığından büyütmeyeceğim. Temel kıyafetlerini aldı annem daha alacaktı izin vermedim daha fazlasına gerek yok diye düşündüm. Bir kaç da ıvır zıvır, emzik, ana kucağı bebek arabası vs var alınacak ihtiyaç listelerini hep eksiye eksiltme aldım. Düğün zamanı da öyle yapmıştım açıkçası çok rahatım.
Hediyeler de gelsin eksikliğini hissedeceğim bir kıyafet olursa o şekilde alacağım. Kendime sınır koydum :)
Valla bende hep indirimden, kampanyadan, marketten falan aldım çoğu şeyi. Çokta güzel, kaliteli hepsi açıkçası. Büyük paralara denk gelmedi, hemde içime çok sindi şükürBende oyle sadece 2 elbise 1 hamile pantolonu aldim sadece. Dun aksam eksik listesi cikardim. Taç yazmistim ( lohusa taci ) eşim gordu bu ne diyo.
Bugun aradi haftasonu isimiz varmi ?
Alisverise gidecekmiyiz diye ?
Bende dedim bizim icin mi bebek icin mi ?
Bizim Taç disinda bir eksigimiz yok diyo
Isin sakasi bir yana evet gonlum hep iyi ve kalitesini almak ama cok da masraf yapmak istemiyorum o yuzsen iyisini ucuza veya kampanyaya denk getirip aliyorum.
Allah herkese cocugunu gonlune gore yetistirmeyi nasip etsin insallah. Her cocuk bunu hak ediyor. Insallah hayirli anne babalar oluruz. Insallah baska cocuklara da faydamiz dokunur.
Bizim baba da sadece maddi kısımla ilgili olanlardanBen daha hiç bir şey almadım, kızımın sadece bir anne yanı beşiği var, onu da hala kutudan çıkarıp kurmadık, inşallah iyidir. internetten siparişlerime inşallah bu haftasonu başlayacağım, hafta içi çalıştığım için fırsatım olmuyor. O kadar gözümde büyüyor ki anlatamam… bir de fiziksel olarak gidip bebek arabası puset bakmak istiyorum.
bütün alışveriş hazırlık her şey annelerin üstünde, yani bizde öyle en azından, eşimin hiç katkısı yok. Annem ve kayınvalidemin de pek alakası yok, açıkçası ben güçlü değil şimdiden yorgun ve endişeli hissediyorum
Valla en güzeli az almak aslında canım. Az ve öz her zaman daha iyi geliyor bana da. Aradığım şeyi hemen buluyorum, birini kullandıysam temizlenene kadar diğerini kullanıyorum. Hem kalabalık olmuyor, hemde göz yormuyor. Bebek bunlar büyüdükçe alırız ihtiyaç halinde ne de olsa.
Valla bende hep indirimden, kampanyadan, marketten falan aldım çoğu şeyi. Çokta güzel, kaliteli hepsi açıkçası. Büyük paralara denk gelmedi, hemde içime çok sindi şükür
Amaan tulummuş kıyafetmiş gelir geçer canım. Hayırlı evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin Allah bize
Bizim baba da sadece maddi kısımla ilgili olanlardansöyleyince de sen daha iyi bilirsin canım diyor. Alalım diye gösterdiği emzikler erkek bebek emziği. Çocuğuma alacağım dediği şey akülü erkek bebek arabası birazda o yüzden ben kontrolü elime aldım.
Ona kalsak ohooo.
Benimde kvde ben çocuğun tüm eksiklerini aldıktan sonra amaan herşeyi aldık zaten kızım çok fazla bişey alma, çul çaput gerek yok, büyüdükçe alırız diyor.Çul çaput değil onlar, hepsi gerekli şeyler, hepsini de tek başıma aldım dedim. Biraz eski kafalar böyle tabir ediyor heralde anlamadım
O yüzden herşeyi tek yapmak bazen güzel oluyor canım, sakın yorgun hissetme kendini. İki hafta sonunu ayırsa bile herşeyini tamamlaesın bebeğin, endişe etme hiç
Demekki çoğu kayinvalideler böyle icim biraz da olsun rahatladı. Bende sanıyordum sadece benimki umursamazBenimki de ilk hamile kaldığım zaman herşeyini alırım ben diyordu ortalıkta yok şimdilik. Biz zaten aldık annemle ve eşimle, ona kalsa doğuma bir hafta kala alırdı almaz değil ama ben de hiç gelemem o halimle onu beklemeye.
Benimki önce bin TL'lik kıyafet alıyordu, baktım tık yok ben aldım. Şimdi de yatak odası alacak bebeğe, öyle diyor bakalımBenimki de ilk hamile kaldığım zaman herşeyini alırım ben diyordu ortalıkta yok şimdilik. Biz zaten aldık annemle ve eşimle, ona kalsa doğuma bir hafta kala alırdı almaz değil ama ben de hiç gelemem o halimle onu beklemeye.
Canım oda için acele etme . Ben oğluma 4 yaşında yaptım genç odası tarzı olduBenimki önce bin TL'lik kıyafet alıyordu, baktım tık yok ben aldım. Şimdi de yatak odası alacak bebeğe, öyle diyor bakalımmodel falan beğendik ama inşallah çocuk ilkokula başlayınca almaz
Benimki önce bin TL'lik kıyafet alıyordu, baktım tık yok ben aldım. Şimdi de yatak odası alacak bebeğe, öyle diyor bakalımmodel falan beğendik ama inşallah çocuk ilkokula başlayınca almaz
Demekki çoğu kayinvalideler böyle icim biraz da olsun rahatladı. Bende sanıyordum sadece benimki umursamaz
Kayinvalide konusuna girersek cok fena.Valla en güzeli az almak aslında canım. Az ve öz her zaman daha iyi geliyor bana da. Aradığım şeyi hemen buluyorum, birini kullandıysam temizlenene kadar diğerini kullanıyorum. Hem kalabalık olmuyor, hemde göz yormuyor. Bebek bunlar büyüdükçe alırız ihtiyaç halinde ne de olsa.
Valla bende hep indirimden, kampanyadan, marketten falan aldım çoğu şeyi. Çokta güzel, kaliteli hepsi açıkçası. Büyük paralara denk gelmedi, hemde içime çok sindi şükür
Amaan tulummuş kıyafetmiş gelir geçer canım. Hayırlı evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin Allah bize
Bizim baba da sadece maddi kısımla ilgili olanlardansöyleyince de sen daha iyi bilirsin canım diyor. Alalım diye gösterdiği emzikler erkek bebek emziği. Çocuğuma alacağım dediği şey akülü erkek bebek arabası birazda o yüzden ben kontrolü elime aldım.
Ona kalsak ohooo.
Benimde kvde ben çocuğun tüm eksiklerini aldıktan sonra amaan herşeyi aldık zaten kızım çok fazla bişey alma, çul çaput gerek yok, büyüdükçe alırız diyor.Çul çaput değil onlar, hepsi gerekli şeyler, hepsini de tek başıma aldım dedim. Biraz eski kafalar böyle tabir ediyor heralde anlamadım
O yüzden herşeyi tek yapmak bazen güzel oluyor canım, sakın yorgun hissetme kendini. İki hafta sonunu ayırsa bile herşeyini tamamlaesın bebeğin, endişe etme hiç
Kimsenin kimseye faydası yok . Malesef bende hep tek başına hallettim .Benimki normalde umursar ama alışveriş olunca böyle oluyor. Eskiden bayramlık falan beklemezdim ama illa ki o arefe gününün kalabalığına çarşıya çıkalım derdi. Tecrübeyle sabit olunca 9 aylık karnımla alışverişe çıkmayım diye herşeyi halletmeye bakıyorum şimdiden.
Kan değerin kaÇ cıktı canımGünaydın kızlar bugün biz de kontrolümüze gittik 27+6 da 1250 gr olmuş minnoş, her şey yolunda şükür
Ama benim karaciğer enzim değerlerim yükselmiş o yüzden tüm vitaminleri ilaçları kesti. Kanım da azalmış ama dahiliyeye gitmeden ilaç vermedi şimdilik, haftaya dahiliyeye gidicem bakalım.
OhaKayinvalide konusuna girersek cok fena.
Benim genel olarak kiyafetleri battaniyeleri annem aldi. Kendisi de aldi birseyler ama annem kadar degil. Hala eksikler var tabi. Annemin aldiklarini gorunce annen zaten almis benim almama gerek yok dedi. Gecenlerde bebegin kiyafetlerini cam bezi yer silme bezi olarak kullaniriz diye plan yapiyordu.
Yani o en bastaki gerginlik dolululuk agri yok ama normal degilmiki agirlasmis ama ay ornek kotu olcak ama su bingil bingil dedikleri gibi suanKızlar size sormak istedim. Benim başta göğüslerim sert ve büyüktü şimdi çok sönük ve dolu gibi değil sanki. Normal mi sizce bu durum
Masallah minnos aGünaydın kızlar bugün biz de kontrolümüze gittik 27+6 da 1250 gr olmuş minnoş, her şey yolunda şükür
Ama benim karaciğer enzim değerlerim yükselmiş o yüzden tüm vitaminleri ilaçları kesti. Kanım da azalmış ama dahiliyeye gitmeden ilaç vermedi şimdilik, haftaya dahiliyeye gidicem bakalım.
Ama en doğru tabirYani o en bastaki gerginlik dolululuk agri yok ama normal degilmiki agirlasmis ama ay ornek kotu olcak ama su bingil bingil dedikleri gibi suan
Masallah minnos a
Benimde gecen ay ki kontrolde karaciger enzim degerlerinde sikinti cikti kan degerim dusmustu. Kullandigim kan ilacini degistirdi doktor tekrar yukseldi.
Alt ve ast degerleri sikintili cikmisti benim
Çok şükür bir sorun yok dedi dr ama Önceki gebeliğimde kayıp yaşadığım için 1 ay o yuzden uzun geliyor.Sorun olacak olsa 34te gel demezdi ki. Açıkçası ben de ilaç yazdırmam vs gerektiği için aylık yada 1,5 aylık periyotlarla gittim ama eğer ki özel olarak sıkıntılı bir durum yoksa doktorun söylediği vakitte gidin.
Şahsen geçen hafta gittim kontrole, 34e kadar da gitmeyi düşünmüyorum eğer ki bir sıkıntı hissetmezsem.
Tamam canım37 dedi doktorum canım
Ates olcerlerden braunun kulaktan olceni de yuksek cikariyomus. Kuzenim kullanmisti alma ondan gereksiz stres yaratiyo dedi. Ama hangisini alcagima karar vermedim henuz. Korse de alcama ona da bakamadim halaBende listeme baktım da hâlâ çok eksiğim var gibi geliyor hep ya. Halbuki bebeğin çoğu şeyi bitti sanıyordum
Ateş ölçer aldınız mı kızlar? Ben iyi birşey almak istiyorum da, aynı zamanda fiyatı da makul olsun istiyorum, nasıl olcaksaablamın bebeğine civil den almıştık iki sene önce, markasını hatırlamıyorum. Hep yüksek ölçüyormuş, o da hep yüksek çıkarıyormuş. Yüksek çıktıkça ateş düşürücü vermiş ablam. Bir gün 41 derece çıkarınca havale geçiriyor diye acile gidiyorlar, bi bakıyorlar ki ateşi bile yok çocuğun. O yüzden düzgün birşey almak istiyorum aslında.
Birde doğum sonrası kullanmak için korse alanınız oldu mu? Nasıl birşey tercih etmek lazım acaba?
Masalah ii gunlerde kullanin insBenim suan bir tane hastane cikisi var 10 lu. 2 tane yeni dogan var 5 li. Birtane 3 lu var. Bunlar e bebekten. 2 tane lc waikikiden tulum var. 1 tane e bebekten tulum. 2 tane alt ust seklinde var. Yenidoganlar bu sekilde.
2 tane lc waikikiden zibin patikli alt seklinde 0 3 ay
2 tane ayakli tulum e bebekten 0 3 ay
0 3 ay 2 tane e bebekten tulum var. Yani bu tulum dediklerim.fermuarli patikli uzun kollu zibinlar iste.
3 tane hm den fermuarli zibin.
2 4 ay di sanirim hm den alt almistim 5 6 adet . Yine onlarin icin 0 3 ay ve 2 4 ay seklinde uzun kollu tulumlar aldim.
2 tane penye battaniye kitikate
2 tane kalin battaniye
Onun disinda ustlerine giyebilecegi sapkali fermuarli hirka tarzi 1 2 urun var.
Birde 2 tane ic krevuze var.
Genelde ilk 2 ay giyecegi urunleri zibini tulumu fermuarli veya tamami acilabilecek citcitli aldim.
Birde a101 e gelen zibinlardan aldik iste icine giydirebilecegim. Suan aklima.gelenler bunlar.
Gercekten hersey cok pahali. Indirimleri bekliyorum surekli. Bi urune de ederinden fazla vermek de istemiyorum. Kaliteli makul fiyatli olanlardan ilerliycez artikInstgram da baktiniz mi sizde hic nakisli uyku setleri var. Hosuma gidiyor fiyat soruyorum 1000 tl 2200 tl diyenler varhayat bukadar pahali alim gucu bu kadar dusukken. Soylenen fiyatlar sizede afaki geliyor mu ?
Gecen gun bir kapi susu sordum 380 TL dedi resmen şok oldum.
Yani alan da var demekki diyorum. Bu maddi gucle alakali degil cunku ederi asla okadar degil. Evet cok cok farkli ve emek harcanmis birsey olsa tamam ama
Boswer cnm hepsini kendin secersin mis gibi. En iisini bebegin annesi bilir o yuzden en iilerini seccenegine eminim. Surec endiseli ve yorgun zaten hepimiz ayniyiz caninj sikmaBen daha hiç bir şey almadım, kızımın sadece bir anne yanı beşiği var, onu da hala kutudan çıkarıp kurmadık, inşallah iyidir. internetten siparişlerime inşallah bu haftasonu başlayacağım, hafta içi çalıştığım için fırsatım olmuyor. O kadar gözümde büyüyor ki anlatamam… bir de fiziksel olarak gidip bebek arabası puset bakmak istiyorum.
bütün alışveriş hazırlık her şey annelerin üstünde, yani bizde öyle en azından, eşimin hiç katkısı yok. Annem ve kayınvalidemin de pek alakası yok, açıkçası ben güçlü değil şimdiden yorgun ve endişeli hissediyorum
MasalahGünaydın kızlar bugün biz de kontrolümüze gittik 27+6 da 1250 gr olmuş minnoş, her şey yolunda şükür
Orda daha erken miş bende ilk hamileliğimde 32 de başladım diye aklımda kalmış 34 geç geldiBen 25. Haftadan itibaren iki hafta da 1 yaptırıyorum doktor istio sanirm Almanyads böyle gebelik takibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?