2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Bir de bu hastane çantasına mama, biberon vs koymaya pek gerek yok. Bebeğin mamaya ihtiyacı olursa hastaneden verirler o esnada size de şu mamayı alın derler alırsınız. Boşuna önceden almayın belki hiç ihtiyaç olmaz. Zaten ilk dogduklarinda mideleri kiraz tanesi kadar bir şey oluyor. Mama vermeniz gerekse bile çay kaşığı işinizi görür. Hemşireler bazen şırıngayla da veriyor bebeğin kan şekeri duserse. Inşallah hiç gerek kalmaz ama peşin peşin almanıza gerek yok. Mama kutusunu açtığınızda 20 günde falan tüketmek gerekiyor. Mamalar çok pahalı ve ihtiyaç olmazsa boşuna masraf.

Gümüş kapak yorumlarına baktım da kullananların %97 si memnun. Hemen hemen olumsuz yorum hiç göremedim. E bebeğin 999 ayar baby mom gümüş kapaklarını almaya karar verdim. Ordan yorumlara da bakabilirsiniz. Fiyatı 150 ₺. Zaten silikon ve kremde alırsak hemen hemen o fiyata geliyor.

Sezeryan olacak arkadaşlar genel anestezi olmadığınız sürece ameliyattan çıkar çıkmaz bebeği hemen emzirebilirsiniz. Gebe okuluna katılanlar biliyordur bebek doğduğunda ilk birkaç saat emme refleksi oluyor ama bir süre sonra kayboluyor. Kaç saatti hatırlamıyorum şimdi. O yüzden ameliyattan çıkar çıkmaz sütünüz gelmese bile emzirmekte fayda var. Bir de meme ucunda amnio sıvısındaki koku olduğu için bebek kendini güvende hissediyor emme refleksi de hazırda olduğu için çok daha rahat emiyor. Meme ucu olmayanlar için vakumlu minik bir alet var eczanelerde satılan uç çıkarıcı alabilirsiniz. Çok pahalı bir şey de değil yanlış hatırlamıyorsam. Insanın o esnada etrafındaki herkesin bir fikri oluyor ama siz kararlı olursaniz cevrenizdekilerin fikrinin önemi olmaz. Doğumdan çıkar çıkmaz emzirmeyi talep edin çok işe yarıyor bence. Bir de ben utanırım insan içinde çıkarıp emzirmem falan diye düşünüyordum. Insana nasıl bir şey yükleniyorsa doğumla birlikte etrafta kim var kim yok umrunda olmuyor çıkarıp emziriyorsun garip bir şey işte.

Haklısınız, bence de acele ile almaya gerek yok. Zaten ilk günler tüm annelerin damla damla gelir ve bu bebek içinde yeterlidir. Gündüz max 1.5 saat gece 2 saatte bir emzirilirse süt yeterli gelecektir bebeğe. Daha önce tecrübesiliğimden dolayı mamaya alışmıştık, umarım bu sefer hiç gerek kalmaz.

Eklentiler

• Screenshot_20210627-142041_Instagram Lite.webp
    34 KB · Görüntüleme: 53
Bunlar aldıpım notlar arkadaşlar, sizin de işinize yarayabilir.

Eklentiler

• Screenshot_20210726-225008_Lite.webp
    14,1 KB · Görüntüleme: 58
  • Screenshot_20210726-225105_Lite.webp
    25,7 KB · Görüntüleme: 51
  • Screenshot_20210726-225027_Lite.webp
    24,2 KB · Görüntüleme: 45
  • Screenshot_20210801-181823_Lite.webp
    15,6 KB · Görüntüleme: 45
  • Screenshot_20210802-222011_Lite.webp
    19,7 KB · Görüntüleme: 47
  • Screenshot_20210802-222618_Lite.webp
    17,8 KB · Görüntüleme: 54
  • Screenshot_20210802-231703_Lite.webp
    15,8 KB · Görüntüleme: 46
  • Screenshot_20210802-231651_Lite.webp
    16,5 KB · Görüntüleme: 42
  • Screenshot_20210802-231714_Lite.webp
    21,4 KB · Görüntüleme: 43
  • Screenshot_20210806-000913_Instagram Lite.webp
    31,4 KB · Görüntüleme: 44
  • Screenshot_20210804-144933_Lite.webp
    33,3 KB · Görüntüleme: 45
  • Screenshot_20210802-222043_Lite.webp
    13,6 KB · Görüntüleme: 42
  • Screenshot_20210802-222023_Lite.webp
    20,4 KB · Görüntüleme: 51
Süt sağma makinesi için de acele etmeyin sütünüz çok olursa mochi diye doğal vakumla çeken bir alet var çok iyi o işinizi görür hiçbirine gerek kalmaz ama sütünüz az olursa en iyi makine bile ise yaramıyor. Zaten bebeğiniz yanınızda olacak. Sağma makinesi acil ihtiyaç değil. Doğumdan sonra kendi durumunuza göre gerek olursa alırsınız. Benim sütüm azdı elektrikli pompayla sağıp 30 cc süt zor çıkarıyordum. Ablamın çoktu süt toplamak için mochi aldık birini emzirirken diğerinden 1 biberon süt topluyordu. Bunlar biraz kişisel durumlar bu konuda memnuniyet kişiye göre çok değişken. Biz 3 kız kardeşiz kuzenlerim falan da kız olduğundan piyasadaki bütün aletlerden mevcut. El pompası, elektrikli pompa, mochi. Hic acele etmeyin bebeginizin yaninda oldugunuz surece pompaya ihtiyaciniz yok sütünüz çok olursa ve birini emzirirken diğerinden süt geliyorsa mochi alırsınız tüm ihtiyacınızı karşılar.

Benimde ast oyle bir deger cikti. Hgb 10 a dusmustu. T4 troidlerle alakali gebelikte onem.arz edebilir canim. Kendi.doktorun onunla.alakali birsey soyledimi ?
Yok canım bir şey demedi, direkt dahiliyeye bıraktı. Pazartesi gidicem bakalım.
Aynen canım doğumdan önce kullanılması tavsiye edilmişti, ben de aynen dediğin şekilde kullanacağım.
Ben de almayı düşünüyorum. Onerdiginiz bir marka var mı acaba hepsi iş görür mü
Ben Silvermoon aldım canım 999 ayar gümüşmüş, Hacettepe Üniversitesi tarafından onaylanmış filan. Silverette markası da alabilirsin.

Reactions: The
Bu konu bnm cok kafama takiliyor. Insanlarin icinde gogsumu cikarmaya utanirim nasil olcak yasayarak gorcez galiba

Reactions: The
Bu arada çalışan arkadaşlar 32. haftanızda her türlü rapor almanız gerekiyor, idari izinde olanlar ya da öğretmenler gerek olmaz diye düşünmesin. Sonra hem rapor paranızı tam almakta hem de 37. hafta raporunu almakta sıkıntı yaşayabilirisiniz.

Bunlar aldıpım notlar arkadaşlar, sizin de işinize yarayabilir.
Hatırlamak iyi geldi. Ilk gebelikte dersime çok çalışınca 2. De tembellik ediyordum. Artık teorik olarak bütün bilgilere rahatca ulaşabiliyoruz. Anneler bilinçli. Sağlık ocaklari isterseniz destek veriyor. Bilinçsizce milyon yıl önce doğum yapmış kocakarı hikayelerine gıcık oluyorum hiç tahammül edemiyorum.

Bu konu bnm cok kafama takiliyor. Insanlarin icinde gogsumu cikarmaya utanirim nasil olcak yasayarak gorcez galiba
Benim de çok takılıyordu ama doğumdan çıkınca hiç zorlanmadım. Ar damarı çatlıyor galiba insanın çocuk doğunca bir de etrafında hep birileri var bebeği sürekli emzirmek gerekiyor mecbur uyum sağlıyor insan.

Sizin gibi tecrübeli annelerin yorumları o kadar kıymetli ki, paylaştığınız için çok teşekkür ederim, yine böyle yazın lütfen aklınıza geldikçe.
nasrettin hoca’nın dediği gibi, bana eşekten düşeni getirin, diyorum her zaman, yaşayan bilir

Ayy benimkide başkasının yolladığı ikinci el kıyafetleri getirdi çok kaliteli diye bide met ediyor

Ayy benimkide başkasının yolladığı ikinci el kıyafetleri getirdi çok kaliteli diye bide met ediyor
Benimkisi de diğer torunundan kalan 18 senelik bebek arabasını ve puseti bana kakalamaya çalışıyor, sanki çok şahane bi fayda sağlıyormuş gibi. Aman istemez gerçekten, gölge etmesinler yeter, ama gölge de ediyor benimki malesef

Bende nasıl olsa tatildeyiz diye okul başladçyınca almayı düşünüyordum bunu söylediğin iyi oldu canım 2 hafta sonra dra gitcem 32 oluyo çalışamaz raporu alıp okula vereyim o zaman

Canım oda için acele etme . Ben oğluma 4 yaşında yaptım genç odası tarzı oldu
Valla kv alıcam diyince hiç ses etmedim al anne dedim. Alırsa alsın valla yok demicem. Şu büyüyünce yatağa dönen odalar varya ondan alacak bakalım alırsa
Valla benim canım tez bekleyemem o kadar aldım koydum istiyorsa altın taksın yapamadıklarına
Bende onu beklesem çocuk yaşına girerdi bulduğum herşeyi aldım valla ihtiyaçları. Sizde takı yakarsınız artık dedim, oda alıcam dedi, canıma minnet oldu
Valla benimde annem battaniye, yelek, nevresim, yorgan, kıyafet bir sürü şey almış. Daha kv bir tane birşey almadı, doğunca alır heralde bakalım aynısını benimki de dedi, herşeyi var zaten daha birşey almaya gerek yok diyor. Oda alacağım diyince bende al dedim, hiç yok demedim.
Aman yer silme bezi için bebeğin kıyafetlerine mi kalmış ya?
Kızlar size sormak istedim. Benim başta göğüslerim sert ve büyüktü şimdi çok sönük ve dolu gibi değil sanki. Normal mi sizce bu durum
Benimde öyleydi canım. Ama şimdi yumuşadılar ve hafif sarktılarSüt dolu onlar diye teselli ediyorum kendimi
Ah şu koca karı bilmişliği... Benim kayınvalidem diyor ki bebeğin beline kırkı çıkana kadar bez sarılır. Niye diyorum, beli atar çocuğun, beli çıkar, kayar falan diyor. Yahu nereye atıyor çocuğun beli diyorum, çıkar onun beli, kucağa aldıkça batar kaburgaları sararız diyor. Çocuğu kucaktan kucağa atmayacağız ya, niye batsın diyorum, e göbeği mikrop kapmasın diye bez sarılır ya beli de sararız diyor. Ara sıra göbeğin hava alması lazım, sürekli kapalı kalırsa nemli kalır, kuruyup düşmez diyorum, birşey olmaz diyor. Ben çocuklarımı hep öyle büyüttüm diyor. İkna olmuyor, olmuyor, olmuyor. Yok diyince de surat yapıyor, sen bilirsin napıyorsan yap diyor. İşine gelince kızım sen okumuşsun bilirsin diyor, anne öyle değil böyle diyince küsüyor. Yıldım ya

Canım ilk doğumda benim oğlum emmedi . Hastane ne mama verdi ne bişiy çocuğum kaşiklada almadı ve malesef sarılık oldu kilo verdi . Şimdi tecrübe ettim kesinlikle biberon emzik mama sağcak hepsini koycam gerçekten bu durum halada aklıma geldikçe üzülüyorum

Kiz oturup yer de silmiyo ama ozendi herhalde

Sizde öğretmendiniz sanırm yaz tatilinde olduğumuz için 32 de çalışmaz raporu almaya gerek varmı okul açılınca alsak olur mu acaba
Arkadaş cevap vermiş ben de öyle duymuştum, 32 haftada kesin rapor almak gerekiyormuş. Ama bir de benim çalıştığım ilçe toplantı koymuş 17 ağustosa ona da gitmemek için çalışamaz alıcam açıkçası zaten iki yıl ücretsiz düşünüyorum, izni doğumdan sonraya aktarmak çok da önemli değil benim için
Ben de silver nurse markası aldım 925 ayar gümüş yazıyor iyidir inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…