- 13 Mart 2021
- 386
- 585
- 18
- 39
Haklısınız, bence de acele ile almaya gerek yok. Zaten ilk günler tüm annelerin damla damla gelir ve bu bebek içinde yeterlidir. Gündüz max 1.5 saat gece 2 saatte bir emzirilirse süt yeterli gelecektir bebeğe. Daha önce tecrübesiliğimden dolayı mamaya alışmıştık, umarım bu sefer hiç gerek kalmaz.Bir de bu hastane çantasına mama, biberon vs koymaya pek gerek yok. Bebeğin mamaya ihtiyacı olursa hastaneden verirler o esnada size de şu mamayı alın derler alırsınız. Boşuna önceden almayın belki hiç ihtiyaç olmaz. Zaten ilk dogduklarinda mideleri kiraz tanesi kadar bir şey oluyor. Mama vermeniz gerekse bile çay kaşığı işinizi görür. Hemşireler bazen şırıngayla da veriyor bebeğin kan şekeri duserse. Inşallah hiç gerek kalmaz ama peşin peşin almanıza gerek yok. Mama kutusunu açtığınızda 20 günde falan tüketmek gerekiyor. Mamalar çok pahalı ve ihtiyaç olmazsa boşuna masraf.
Yok canım bir şey demedi, direkt dahiliyeye bıraktı. Pazartesi gidicem bakalım.Benimde ast oyle bir deger cikti. Hgb 10 a dusmustu. T4 troidlerle alakali gebelikte onem.arz edebilir canim. Kendi.doktorun onunla.alakali birsey soyledimi ?
Aynen canım doğumdan önce kullanılması tavsiye edilmişti, ben de aynen dediğin şekilde kullanacağım.Doğumdan birkaç gün önce kullanmaya başla canım kapakları. Doğumdan sonra da her emzirme sonrası meme ucunu kurulayıp kapakları sürekli kullan. Başka hiçbir urun kullanma kapaklarla. Kapakları 24 saat kullan. Emzirmedigin sürece kapaklar olsun. Meme ucunu her defasında bu bebeklerin ağız mendilleri varya onunla kurulayabilirsin kuru olması önemli. Kapakları da suyla temizle arada bir de karbonatla temizleyebilirsin ama çok sık yapmana gerek yok o işlemi. Nasıl işe yaradığını göreceksin.
Ben Silvermoon aldım canım 999 ayar gümüşmüş, Hacettepe Üniversitesi tarafından onaylanmış filan. Silverette markası da alabilirsin.Ben de almayı düşünüyorum. Onerdiginiz bir marka var mı acaba hepsi iş görür mü
Bu konu bnm cok kafama takiliyor. Insanlarin icinde gogsumu cikarmaya utanirim nasil olcak yasayarak gorcez galibaSezeryan olacak arkadaşlar genel anestezi olmadığınız sürece ameliyattan çıkar çıkmaz bebeği hemen emzirebilirsiniz. Gebe okuluna katılanlar biliyordur bebek doğduğunda ilk birkaç saat emme refleksi oluyor ama bir süre sonra kayboluyor. Kaç saatti hatırlamıyorum şimdi. O yüzden ameliyattan çıkar çıkmaz sütünüz gelmese bile emzirmekte fayda var. Bir de meme ucunda amnio sıvısındaki koku olduğu için bebek kendini güvende hissediyor emme refleksi de hazırda olduğu için çok daha rahat emiyor. Meme ucu olmayanlar için vakumlu minik bir alet var eczanelerde satılan uç çıkarıcı alabilirsiniz. Çok pahalı bir şey de değil yanlış hatırlamıyorsam. Insanın o esnada etrafındaki herkesin bir fikri oluyor ama siz kararlı olursaniz cevrenizdekilerin fikrinin önemi olmaz. Doğumdan çıkar çıkmaz emzirmeyi talep edin çok işe yarıyor bence. Bir de ben utanırım insan içinde çıkarıp emzirmem falan diye düşünüyordum. Insana nasıl bir şey yükleniyorsa doğumla birlikte etrafta kim var kim yok umrunda olmuyor çıkarıp emziriyorsun garip bir şey işte.
Hatırlamak iyi geldi. Ilk gebelikte dersime çok çalışınca 2. De tembellik ediyordum. Artık teorik olarak bütün bilgilere rahatca ulaşabiliyoruz. Anneler bilinçli. Sağlık ocaklari isterseniz destek veriyor. Bilinçsizce milyon yıl önce doğum yapmış kocakarı hikayelerine gıcık oluyorum hiç tahammül edemiyorum.Bunlar aldıpım notlar arkadaşlar, sizin de işinize yarayabilir.
Benim de çok takılıyordu ama doğumdan çıkınca hiç zorlanmadım. Ar damarı çatlıyor galiba insanın çocuk doğuncaBu konu bnm cok kafama takiliyor. Insanlarin icinde gogsumu cikarmaya utanirim nasil olcak yasayarak gorcez galiba
Sizin gibi tecrübeli annelerin yorumları o kadar kıymetli ki, paylaştığınız için çok teşekkür ederim, yine böyle yazın lütfen aklınıza geldikçe.Bir de bu hastane çantasına mama, biberon vs koymaya pek gerek yok. Bebeğin mamaya ihtiyacı olursa hastaneden verirler o esnada size de şu mamayı alın derler alırsınız. Boşuna önceden almayın belki hiç ihtiyaç olmaz. Zaten ilk dogduklarinda mideleri kiraz tanesi kadar bir şey oluyor. Mama vermeniz gerekse bile çay kaşığı işinizi görür. Hemşireler bazen şırıngayla da veriyor bebeğin kan şekeri duserse. Inşallah hiç gerek kalmaz ama peşin peşin almanıza gerek yok. Mama kutusunu açtığınızda 20 günde falan tüketmek gerekiyor. Mamalar çok pahalı ve ihtiyaç olmazsa boşuna masraf.
Hiç şaşırmadım tırnagımız varsa başımızı kaşırız k.validelerden hiç umut olduğunu görmedimDemekki çoğu kayinvalideler böyle icim biraz da olsun rahatladı. Bende sanıyordum sadece benimki umursamaz
Ayy benimkide başkasının yolladığı ikinci el kıyafetleri getirdi çok kaliteli diye bide met ediyorKayinvalide konusuna girersek cok fena.
Benim genel olarak kiyafetleri battaniyeleri annem aldi. Kendisi de aldi birseyler ama annem kadar degil. Hala eksikler var tabi. Annemin aldiklarini gorunce annen zaten almis benim almama gerek yok dedi. Gecenlerde bebegin kiyafetlerini cam bezi yer silme bezi olarak kullaniriz diye plan yapiyordu.
Benimkisi de diğer torunundan kalan 18 senelik bebek arabasını ve puseti bana kakalamaya çalışıyor, sanki çok şahane bi fayda sağlıyormuş gibi. Aman istemez gerçekten, gölge etmesinler yeter, ama gölge de ediyor benimki malesefAyy benimkide başkasının yolladığı ikinci el kıyafetleri getirdi çok kaliteli diye bide met ediyor
Bende nasıl olsa tatildeyiz diye okul başladçyınca almayı düşünüyordum bunu söylediğin iyi oldu canım 2 hafta sonra dra gitcem 32 oluyo çalışamaz raporu alıp okula vereyim o zamanBu arada çalışan arkadaşlar 32. haftanızda her türlü rapor almanız gerekiyor, idari izinde olanlar ya da öğretmenler gerek olmaz diye düşünmesin. Sonra hem rapor paranızı tam almakta hem de 37. hafta raporunu almakta sıkıntı yaşayabilirisiniz.
Valla kv alıcam diyince hiç ses etmedim al anne dedim. Alırsa alsın valla yok demicem. Şu büyüyünce yatağa dönen odalar varya ondan alacak bakalım alırsaCanım oda için acele etme . Ben oğluma 4 yaşında yaptım genç odası tarzı oldu
Bende onu beklesem çocuk yaşına girerdiValla benim canım tez bekleyemem o kadar aldım koydum istiyorsa altın taksın yapamadıklarına
Valla benimde annem battaniye, yelek, nevresim, yorgan, kıyafet bir sürü şey almış. Daha kv bir tane birşey almadı, doğunca alır heralde bakalımKayinvalide konusuna girersek cok fena.
Benim genel olarak kiyafetleri battaniyeleri annem aldi. Kendisi de aldi birseyler ama annem kadar degil. Hala eksikler var tabi. Annemin aldiklarini gorunce annen zaten almis benim almama gerek yok dedi. Gecenlerde bebegin kiyafetlerini cam bezi yer silme bezi olarak kullaniriz diye plan yapiyordu.
Benimde öyleydi canım. Ama şimdi yumuşadılar ve hafif sarktılarKızlar size sormak istedim. Benim başta göğüslerim sert ve büyüktü şimdi çok sönük ve dolu gibi değil sanki. Normal mi sizce bu durum
Ah şu koca karı bilmişliği... Benim kayınvalidem diyor ki bebeğin beline kırkı çıkana kadar bez sarılır. Niye diyorum, beli atar çocuğun, beli çıkar, kayar falan diyor. Yahu nereye atıyor çocuğun beli diyorum, çıkar onun beli, kucağa aldıkça batar kaburgaları sararız diyor. Çocuğu kucaktan kucağa atmayacağız ya, niye batsın diyorum, e göbeği mikrop kapmasın diye bez sarılır ya beli de sararız diyor. Ara sıra göbeğin hava alması lazım, sürekli kapalı kalırsa nemli kalır, kuruyup düşmez diyorum, birşey olmaz diyor. Ben çocuklarımı hep öyle büyüttüm diyor. İkna olmuyor, olmuyor, olmuyor. Yok diyince de surat yapıyor, sen bilirsin napıyorsan yap diyor. İşine gelince kızım sen okumuşsun bilirsin diyor, anne öyle değil böyle diyince küsüyor. Yıldım yaHatırlamak iyi geldi. Ilk gebelikte dersime çok çalışınca 2. De tembellik ediyordum. Artık teorik olarak bütün bilgilere rahatca ulaşabiliyoruz. Anneler bilinçli. Sağlık ocaklari isterseniz destek veriyor. Bilinçsizce milyon yıl önce doğum yapmış kocakarı hikayelerine gıcık oluyorum hiç tahammül edemiyorum.
Canım ilk doğumda benim oğlum emmedi . Hastane ne mama verdi ne bişiy çocuğum kaşiklada almadı ve malesef sarılık oldu kilo verdi . Şimdi tecrübe ettim kesinlikle biberon emzik mama sağcak hepsini koycam gerçekten bu durum halada aklıma geldikçe üzülüyorumSizin gibi tecrübeli annelerin yorumları o kadar kıymetli ki, paylaştığınız için çok teşekkür ederim, yine böyle yazın lütfen aklınıza geldikçe.
nasrettin hoca’nın dediği gibi, bana eşekten düşeni getirin, diyorum her zaman, yaşayan bilir
Kiz oturup yer de silmiyo ama ozendi herhaldeValla kv alıcam diyince hiç ses etmedim al anne dedim. Alırsa alsın valla yok demicem. Şu büyüyünce yatağa dönen odalar varya ondan alacak bakalım alırsa
Bende onu beklesem çocuk yaşına girerdibulduğum herşeyi aldım valla ihtiyaçları. Sizde takı yakarsınız artık dedim, oda alıcam dedi, canıma minnet oldu
Valla benimde annem battaniye, yelek, nevresim, yorgan, kıyafet bir sürü şey almış. Daha kv bir tane birşey almadı, doğunca alır heralde bakalımaynısını benimki de dedi, herşeyi var zaten daha birşey almaya gerek yok diyor. Oda alacağım diyince bende al dedim, hiç yok demedim.
Aman yer silme bezi için bebeğin kıyafetlerine mi kalmış ya?
Benimde öyleydi canım. Ama şimdi yumuşadılar ve hafif sarktılarSüt dolu onlar diye teselli ediyorum kendimi
Ah şu koca karı bilmişliği... Benim kayınvalidem diyor ki bebeğin beline kırkı çıkana kadar bez sarılır. Niye diyorum, beli atar çocuğun, beli çıkar, kayar falan diyor. Yahu nereye atıyor çocuğun beli diyorum, çıkar onun beli, kucağa aldıkça batar kaburgaları sararız diyor. Çocuğu kucaktan kucağa atmayacağız ya, niye batsın diyorum, e göbeği mikrop kapmasın diye bez sarılır ya beli de sararız diyor. Ara sıra göbeğin hava alması lazım, sürekli kapalı kalırsa nemli kalır, kuruyup düşmez diyorum, birşey olmaz diyor. Ben çocuklarımı hep öyle büyüttüm diyor. İkna olmuyor, olmuyor, olmuyor. Yok diyince de surat yapıyor, sen bilirsin napıyorsan yap diyor. İşine gelince kızım sen okumuşsun bilirsin diyor, anne öyle değil böyle diyince küsüyor. Yıldım ya
Arkadaş cevap vermiş ben de öyle duymuştum, 32 haftada kesin rapor almak gerekiyormuş. Ama bir de benim çalıştığım ilçe toplantı koymuş 17 ağustosa ona da gitmemek için çalışamaz alıcam açıkçasıSizde öğretmendiniz sanırm yaz tatilinde olduğumuz için 32 de çalışmaz raporu almaya gerek varmı okul açılınca alsak olur mu acaba
Ben de silver nurse markası aldım 925 ayar gümüş yazıyor iyidir inşallahSaf gümüş olması gerekiyor canım. Ben ablam doğum yaptığında ona almıştım çok yara oldu hastanede çok zorlandı diye o zamanlar sadece silverette marka vardı italyadan ithal ediliyordu başka yoktu ve tam 1 çeyrek altın fiyatıydı. Şimdi hem bir sürü marka cıkmış hem de fiyatlar o zamanlara göre gayet uygun. Ablama aldığımı sonra bende kullandım. Bizimki silverette marka diğerleri nasıldır bilmiyorum ama tek özelliği saf gümüş olacak başka bir özelliği yok yani gümüş olduğu sürece iş görür. Maddi açıdan sıkıntın yoksa silverette al gönlün rahat olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?