- 7 Şubat 2017
- 2.315
- 2.250
- 133
Ast alt önemli canım allah korusun gebelik kolestezı olabilir dr ona göre ilaç verirHgb 12, Plt 131 çıkmış canım, trombositim yine biraz düşmüş.
Benim Ast normal değerde gözüküyor canım ama Alt biraz yüksek 46 yazıyor, referans değerleri 0-33. Aile hekimim bunlara baktırmamıştı hiç, tatilde yerine başka doktor gelmişti o baktırdı yoksa ne yüksek ne alçak hiçbir şeyden haberim yoktuİnşallah senin gibi sonra düzene girer. Trigliserid, T4 değerleri de normalin dışında çıkmış ama hiç anlamıyorum, Pazartesi randevu almaya çalışıcam bakalım.
Evet canım, Alt değeri oluyor, sağlık ocağında yaptırmıştım.
İşe yaramasına sevindim. Aklınıza gelebilecek tüm bebek malzemeleri var bizde nesilden nesile geçiyor inanın çoğu hiç kullanılmıyor. Boşuna evde kalabalık. Bu arada korse soranlar vardı owli var bende ilk doğumdan sonra almıştım ama çok kalın haziranda doğum yapınca pek kullanışlı olmadı. Şimdi doğum ekimde olacağı için belki işe yarar. Sezeryandan sonra çok sıkmayan bir korseye ihtiyaç oluyor rahat yürüyebilmek için ben babamin bel korsesini kullandım 1 hafta, sonra 2 hafta kadar da arkadaş medikal bir korse verdi onu kullandım. Ilk zamanlar onlar daha kullanışlı oluyor.Sizin gibi tecrübeli annelerin yorumları o kadar kıymetli ki, paylaştığınız için çok teşekkür ederim, yine böyle yazın lütfen aklınıza geldikçe.
nasrettin hoca’nın dediği gibi, bana eşekten düşeni getirin, diyorum her zaman, yaşayan bilir
Banada doktorum 32 de ayrıl çalışma dedi bende ayrılacağım izneArkadaş cevap vermiş ben de öyle duymuştum, 32 haftada kesin rapor almak gerekiyormuş. Ama bir de benim çalıştığım ilçe toplantı koymuş 17 ağustosa ona da gitmemek için çalışamaz alıcam açıkçasızaten iki yıl ücretsiz düşünüyorum, izni doğumdan sonraya aktarmak çok da önemli değil benim için
Ben de silver nurse markası aldım 925 ayar gümüş yazıyor iyidir inşallah
Anladım canım Şimdi idari izindeyim ama zaten yaz Tatilindeyiz. Bana doktor r direk izne ayrıl 32 den sonra çalışma dedi 32.33. 34.haftam yaz tatili içinde kalıyor okul olmadığı için çalışabilir alsam da işe yaramayacak 35 ten sonra da çalışmam artık vakalar yine arttı ilkokuldayım son zamanları riske atamam. En iyisi 32 de doğum öncesi 8 haftalık izni başlatmak..Aman canım sakın diyeyimŞöyle yapabilirsin belki, sonra ücretsiz izin almayacaksan... Sizin tatiliniz ne zaman bitiyor, bitince de zaten idari izinli oluyorsun sanırım değil mi yoksa çalışmaya başlıyor musunuz? Eğer 37’ye kadar fiili olarak çalışmayacaksan idari izinli olacaksan, 32’de çalışabilir raporunu alırsın yine evde olursun. 37’de veya daha önceki herhangi bir haftada ise çalışamaz raporunu alıp doğum iznine çıkarsın, hem de birkaç hafta daha doğum sonrasına eklemiş olursun.
Ben de 32’de çalışabilir alıcam, idari izinliyim evde olacağım yine. 36 civarı da işten ayrılacağım artık.
Bana da kız ismi daha kolay geliyor yaa, erkek de kolaydı aslında ama babası dediğim hiçbir ismi kabul etmediği için resmen kabus oldu bu iş benim için. En son Alpaslan’ı kabul ettim istemeyerek, bezdim artık çünkü adamla uğraşmaktan. İnşallah çocuk bana çeker
Canım doktor da sordu el ayak içlerinde kaşıntın var mı diye “Yok” dedim, bir ara çok kaşıntım oluyordu ama genel vücudumda o da denize gidiyoruz güneşten diye önemsemedim. Onun dışında sıkıntım yok, inşallah önemli bir şey değildir.Ast alt önemli canım allah korusun gebelik kolestezı olabilir dr ona göre ilaç verir
Haklısın canım en sağlamı o aslında. Ben de 32’de mi ayrılsam diye düşünüyorum ama en azından 1 maaş daha alayım diyorum. Hala tam karar verebilmiş değilim, bakalım o zamanki duruma bağlı artık.Anladım canım Şimdi idari izindeyim ama zaten yaz Tatilindeyiz. Bana doktor r direk izne ayrıl 32 den sonra çalışma dedi 32.33. 34.haftam yaz tatili içinde kalıyor okul olmadığı için çalışabilir alsam da işe yaramayacak 35 ten sonra da çalışmam artık vakalar yine arttı ilkokuldayım son zamanları riske atamam. En iyisi 32 de doğum öncesi 8 haftalık izni başlatmak..
Hakkımızda en hayırlısı canımCanım doktor da sordu el ayak içlerinde kaşıntın var mı diye “Yok” dedim, bir ara çok kaşıntım oluyordu ama genel vücudumda o da denize gidiyoruz güneşten diye önemsemedim. Onun dışında sıkıntım yok, inşallah önemli bir şey değildir.
Haklısın canım en sağlamı o aslında. Ben de 32’de mi ayrılsam diye düşünüyorum ama en azından 1 maaş daha alayım diyorum. Hala tam karar verebilmiş değilim, bakalım o zamanki duruma bağlı artık.
Ast alt önemli canım allah korusun gebelik kolestezı olabilir dr ona göre ilaç verir
Benimde alerjiden dolayı kaşıntım vardı, baktı. Avuç içi ve ayak tabanında da kaşıntı var mı diye sordu. Karaciğer kaynaklı olabilir belki, gebelik kolestazından şüphelenebilir miyiz diye ama bir sıkıntım yok karaciğerle ilgili.Canım doktor da sordu el ayak içlerinde kaşıntın var mı diye “Yok” dedim, bir ara çok kaşıntım oluyordu ama genel vücudumda o da denize gidiyoruz güneşten diye önemsemedim. Onun dışında sıkıntım yok, inşallah önemli bir şey değildir.
Bizim daha doğmadan belliydi. Herkes erkek olacak gözüyle bakıyordu. Tahminler doğru çıktıErkek bebekleri olacak anneler .. isimlere karar verdinizmi biz hala bulamadık ne çok zor ya
Canım doktor da sordu el ayak içlerinde kaşıntın var mı diye “Yok” dedim, bir ara çok kaşıntım oluyordu ama genel vücudumda o da denize gidiyoruz güneşten diye önemsemedim. Onun dışında sıkıntım yok, inşallah önemli bir şey değildir.
Haklısın canım en sağlamı o aslında. Ben de 32’de mi ayrılsam diye düşünüyorum ama en azından 1 maaş daha alayım diyorum. Hala tam karar verebilmiş değilim, bakalım o zamanki duruma bağlı artık.
Ben her türlü idari izinli olduğum için evdeyim canım ondan uzatabilirim muhtemelenHakkımızda en hayırlısı canımVakalar artmışken hiç riske gerek yok bence
.Kaşıntı ve karaciğer enzim yüksekliği çok önemli. Kendinizi o anlamda takip edin. Gebeliğin ilk başında su çiçeği gibi kabarmıştım erken olmasına rağmen kolestazdan şüphelendiler. Aynı tip kaşıntı idi duramıyordum. Meğerse vücudum gebeliği alerjik bir şey sanmış bir kaç hafta sonra alışmıştı
Özellikle 25. Haftadan sonra görülen bir durummuş, eğer ki yükselirse erken doğuma alarak hem sizi hem bebeği korurlar.
Benimde alerjiden dolayı kaşıntım vardı, baktı. Avuç içi ve ayak tabanında da kaşıntı var mı diye sordu. Karaciğer kaynaklı olabilir belki, gebelik kolestazından şüphelenebilir miyiz diye ama bir sıkıntım yok karaciğerle ilgili.
Ayrıca gebelik kolestazından bahsetti ihmal etmeyin arkadaşlar bu olasılığı.
Ins sutun gelmesinde emzirmede sorun yasamayiz da evimizde odamizda kendi kendimize emziririr bebekleriBenim de çok takılıyordu ama doğumdan çıkınca hiç zorlanmadım. Ar damarı çatlıyor galiba insanın çocuk doğuncabir de etrafında hep birileri var bebeği sürekli emzirmek gerekiyor mecbur uyum sağlıyor insan.
Yilmiycaz sonuna kadar dogru bildigimizin pesinden gitcez. Sacma sapan seyler soylediklerinde 30 yil oncesi gibi degil diyorum ben. Allah yardimcimiz olsun hepimizinValla kv alıcam diyince hiç ses etmedim al anne dedim. Alırsa alsın valla yok demicem. Şu büyüyünce yatağa dönen odalar varya ondan alacak bakalım alırsa
Bende onu beklesem çocuk yaşına girerdibulduğum herşeyi aldım valla ihtiyaçları. Sizde takı yakarsınız artık dedim, oda alıcam dedi, canıma minnet oldu
Valla benimde annem battaniye, yelek, nevresim, yorgan, kıyafet bir sürü şey almış. Daha kv bir tane birşey almadı, doğunca alır heralde bakalımaynısını benimki de dedi, herşeyi var zaten daha birşey almaya gerek yok diyor. Oda alacağım diyince bende al dedim, hiç yok demedim.
Aman yer silme bezi için bebeğin kıyafetlerine mi kalmış ya?
Benimde öyleydi canım. Ama şimdi yumuşadılar ve hafif sarktılarSüt dolu onlar diye teselli ediyorum kendimi
Ah şu koca karı bilmişliği... Benim kayınvalidem diyor ki bebeğin beline kırkı çıkana kadar bez sarılır. Niye diyorum, beli atar çocuğun, beli çıkar, kayar falan diyor. Yahu nereye atıyor çocuğun beli diyorum, çıkar onun beli, kucağa aldıkça batar kaburgaları sararız diyor. Çocuğu kucaktan kucağa atmayacağız ya, niye batsın diyorum, e göbeği mikrop kapmasın diye bez sarılır ya beli de sararız diyor. Ara sıra göbeğin hava alması lazım, sürekli kapalı kalırsa nemli kalır, kuruyup düşmez diyorum, birşey olmaz diyor. Ben çocuklarımı hep öyle büyüttüm diyor. İkna olmuyor, olmuyor, olmuyor. Yok diyince de surat yapıyor, sen bilirsin napıyorsan yap diyor. İşine gelince kızım sen okumuşsun bilirsin diyor, anne öyle değil böyle diyince küsüyor. Yıldım ya
Bebek arabasi aldigimiz gun gorumcem acelesi mi vardi dedi. Sanki kendileri aliyor. Anlamiyorum hangi kafadalarYani bilmiyorum verirmiyimbana gereksiz yerlerden tutumlu gorunumu vermek sacma geliyor. Yok zaten cabuk buyucek diyor mesela da. 2 tane zibinla da 1 kis geciremeyiz ki napcaz prima takip bebegi battaniye ile saralim kiyafet almayalim ozaman ki kendi tutumlu biri olsa asla kotu dusunmem huyu derim. Ki kendinin almadigi kiyafetler hakkinda konusmasi garip geliyor. Hersekilde zor yani keske bu tarz yer bezi gibi nerede degerlendiririz diye dusunceklerine bebege ne katabiliriz nasil egitim verebiliriz tarzi dusunceler edinilse.
Benimde elim ayağım kaşınmıyordu kolların vücudum kaşınıyodu hatta psikolojik demiştim ama alt ast yüksek çıktı idrardada protein vardı tansiyonda çıkınca 3 gün içinde doğuma aldılar. Benim ikiz gebelikti 33 haftalık doğdular çok şükür iyiler. Yine aynısı olır diye korkuyorumCanım doktor da sordu el ayak içlerinde kaşıntın var mı diye “Yok” dedim, bir ara çok kaşıntım oluyordu ama genel vücudumda o da denize gidiyoruz güneşten diye önemsemedim. Onun dışında sıkıntım yok, inşallah önemli bir şey değildir.
Çok güzel bende çok beğendimBiz belirledik Merih Erdem olacak Allahın izniyle .Aslında çift isim çok sevmiyorum ama eşim Merih ismini istiyor ben de Erdem ismini o yüzden birleştirdik .
Ömer ismi cok guzel yağızlda çok uyumlu olmuşMerhaba bizde eşimle Ömer Yağız koymaya karar verdik Allah evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
Ay benim kv tepemde bekliyordu. Yok fışkırması lazımmış, yok birini emerken diğerinden süt gelmeliymiş deli etmişti beniIns sutun gelmesinde emzirmede sorun yasamayiz da evimizde odamizda kendi kendimize emziririr bebekleri
Yilmiycaz sonuna kadar dogru bildigimizin pesinden gitcez. Sacma sapan seyler soylediklerinde 30 yil oncesi gibi degil diyorum ben. Allah yardimcimiz olsun hepimizin
Bebek arabasi aldigimiz gun gorumcem acelesi mi vardi dedi. Sanki kendileri aliyor. Anlamiyorum hangi kafadalar
Ilk oğlum mehmet . Altugla çok uyumlu olmuşBizim daha doğmadan belliydi. Herkes erkek olacak gözüyle bakıyordu. Tahminler doğru çıktıaramızda eşimle kız olursa ben erkek olursa o diye anlaşmıştık. Sonuç olarak baba kararını daha önceden vermişti. Ben de beğendim. Biraz alttan işlemiş olabilirim.
Adımız Mehmet Altuğ olacak inşallahkapı süsümüz, takı yastığımız da hazır
Cokk emin olmamakla birlikte instgramda bir kadin dogum uzmani bu soru icin idrar yolu enfeksiyonu olabilir demistiMerhaba kızlar son bir haftadır özellikle sadece akşamları mide bulantım oluyor sebebi ne olabilir sizce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?