- 14 Mart 2021
- 116
- 169
- 18
- 33
Enfeksiyonum vardı ama ilaç kullanacak düzeyde değildi demişti doktorum acaba arttı miCokk emin olmamakla birlikte instgramda bir kadin dogum uzmani bu soru icin idrar yolu enfeksiyonu olabilir demisti
Yani bilmiyorum canim belki suan havalardan olabilir gecicidir belki. Ne kadar suredir var ?Enfeksiyonum vardı ama ilaç kullanacak düzeyde değildi demişti doktorum acaba arttı mi
Yaklaşık 1 haftadır yatmaya yakın başlıyor yatıncada biraz devam ediyor aşırı şiddetli değil orta şiddette ama rahatsız ediyor.Yani bilmiyorum canim belki suan havalardan olabilir gecicidir belki. Ne kadar suredir var ?
Anladim canim doktoruna sor istersen. Yada baska yasayan var mi bu haftalarda bilemedimYaklaşık 1 haftadır yatmaya yakın başlıyor yatıncada biraz devam ediyor aşırı şiddetli değil orta şiddette ama rahatsız ediyor.
Bu yabancı ülkede böyleimis canımOrda daha erken miş bende ilk hamileliğimde 32 de başladım diye aklımda kalmış 34 geç geldi
Benim sütüm vardı ama delikleri açık değildi bebek çekmiyor su yalvardım ona hazır süt verin diye vermediler inat ettiler kendi sütünü içirt diyeBir de bu hastane çantasına mama, biberon vs koymaya pek gerek yok. Bebeğin mamaya ihtiyacı olursa hastaneden verirler o esnada size de şu mamayı alın derler alırsınız. Boşuna önceden almayın belki hiç ihtiyaç olmaz. Zaten ilk dogduklarinda mideleri kiraz tanesi kadar bir şey oluyor. Mama vermeniz gerekse bile çay kaşığı işinizi görür. Hemşireler bazen şırıngayla da veriyor bebeğin kan şekeri duserse. Inşallah hiç gerek kalmaz ama peşin peşin almanıza gerek yok. Mama kutusunu açtığınızda 20 günde falan tüketmek gerekiyor. Mamalar çok pahalı ve ihtiyaç olmazsa boşuna masraf.
Merhaba canım,Bence zarar vermez ya balkonda hava aldınız birde sonrası evden çıktınız mide bulantısı baş ağrısı yoksa sıkıntı yoktur demejkiKızlar merhaba 30. Haftamdayım
Perşembe günü mutfakta kombinin altında küçük böcekler gördüm sonra araştırdım kuş bitiymiş. Ve sadece evin orasinda var. Neyse ilaç aldı eşim sıktı kokusu yoktu ertesi gün geçmemişti ve apartman görevlisi geldi kombinin dışarı borusuna kus yuva yapmış gitmiş ve bitler kalmış boşluktan eve girmiş adam da tekrar ilaçladi bu arada ben direk dışarı çıktım iki saat sonra geldik eşim tekrar temizledi ben balkonda oturdum sonra çıktık evden ama korkuyorum bebegime azda olsa soluduğum böcek ilacı zarar verdi mi diye lütfen yardımcı olun birşeyler diyin
Canım endişe etme, hiçbir şey olmaz Allahın izniyle. Zaten bol bol hava almışsın, anlık soluma ile birşey olmaz diye düşünüyorum. Bizde yeni taşındık biliyorsunuz, eşim 1 hafta önce ocağın gaz bağlantısını yapmıştı, doğalgaz lı. Bu gün beyaz eşyayı kurmaya gelen adam kapıdan girer girmez evde yoğun gaz kokusu var almıyor musunuz diye sordu. Gram koku almadık hiçbirimiz, gidene kadar ne annem ne kv, nede eşimle ben. Bu gün doğalgaz bakımına aradım hemen gelip baktılar, gerçekten ocakta gaz kaçağı varmış. Yani bir haftadır gaz soluyormuşuz haberimiz yok. Sürekli uyku hali, baş ağrısı varsı birde. Cam pencere açık sürekli, geceleri kapatıyoruz sadece. Evde kedim var birde düşünKızlar merhaba 30. Haftamdayım
Perşembe günü mutfakta kombinin altında küçük böcekler gördüm sonra araştırdım kuş bitiymiş. Ve sadece evin orasinda var. Neyse ilaç aldı eşim sıktı kokusu yoktu ertesi gün geçmemişti ve apartman görevlisi geldi kombinin dışarı borusuna kus yuva yapmış gitmiş ve bitler kalmış boşluktan eve girmiş adam da tekrar ilaçladi bu arada ben direk dışarı çıktım iki saat sonra geldik eşim tekrar temizledi ben balkonda oturdum sonra çıktık evden ama korkuyorum bebegime azda olsa soluduğum böcek ilacı zarar verdi mi diye lütfen yardımcı olun birşeyler diyin
Evet pompa yaparak süt çekmek iyi değil bir yandan bebek her ne kadar meme ucunu ağzına alsa o meme hem uyarılıyor hemde hormonlar çalışır salgılanıyor sütun çoğalır bebeğin o meme ile ilgilenmesi lazim her nekadar pompa ile saatlerce çeksek azıcık CC çıkıyor ama bebek emse daha iyi olur sabırla göreceğiz inşallah emerler ihtiyacımız olmaz hiç birineSüt sağma makinesi için de acele etmeyin sütünüz çok olursa mochi diye doğal vakumla çeken bir alet var çok iyi o işinizi görür hiçbirine gerek kalmaz ama sütünüz az olursa en iyi makine bile ise yaramıyor. Zaten bebeğiniz yanınızda olacak. Sağma makinesi acil ihtiyaç değil. Doğumdan sonra kendi durumunuza göre gerek olursa alırsınız. Benim sütüm azdı elektrikli pompayla sağıp 30 cc süt zor çıkarıyordum. Ablamın çoktu süt toplamak için mochi aldık birini emzirirken diğerinden 1 biberon süt topluyordu. Bunlar biraz kişisel durumlar bu konuda memnuniyet kişiye göre çok değişken. Biz 3 kız kardeşiz kuzenlerim falan da kız olduğundan piyasadaki bütün aletlerden mevcut. El pompası, elektrikli pompa, mochi. Hic acele etmeyin bebeginizin yaninda oldugunuz surece pompaya ihtiyaciniz yok sütünüz çok olursa ve birini emzirirken diğerinden süt geliyorsa mochi alırsınız tüm ihtiyacınızı karşılar.
Bizde bulamadık canım gerçekten zor ya kızlar daha kolay geldi bulurkenErkek bebekleri olacak anneler .. isimlere karar verdinizmi biz hala bulamadık ne çok zor ya
Geçmiş olsun canım şükür sıkıntınız olmamışCanım endişe etme, hiçbir şey olmaz Allahın izniyle. Zaten bol bol hava almışsın, anlık soluma ile birşey olmaz diye düşünüyorum. Bizde yeni taşındık biliyorsunuz, eşim 1 hafta önce ocağın gaz bağlantısını yapmıştı, doğalgaz lı. Bu gün beyaz eşyayı kurmaya gelen adam kapıdan girer girmez evde yoğun gaz kokusu var almıyor musunuz diye sordu. Gram koku almadık hiçbirimiz, gidene kadar ne annem ne kv, nede eşimle ben. Bu gün doğalgaz bakımına aradım hemen gelip baktılar, gerçekten ocakta gaz kaçağı varmış. Yani bir haftadır gaz soluyormuşuz haberimiz yok. Sürekli uyku hali, baş ağrısı varsı birde. Cam pencere açık sürekli, geceleri kapatıyoruz sadece. Evde kedim var birde düşünvanayı kapattık hemen yarın gelip yapacaklar. Bir haftadır gaz solumamıza rağmen bebişim hareketli çok şükür. Seninki de iyidir canım endişe edip strese sokma kendini
Bir haftadır tatlı tatlı uyuyorum birde gündüzleri, o kadar uykuyu nasıl uyuduğumu da anlamadımGeçmiş olsun canım şükür sıkıntınız olmamış
Kız uyuz oluyorum ya böyle düşünenlereAy benim kv tepemde bekliyordu. Yok fışkırması lazımmış, yok birini emerken diğerinden süt gelmeliymiş deli etmişti beni
Amin vallahi Allah razı olsunBir haftadır tatlı tatlı uyuyorum birde gündüzleri, o kadar uykuyu nasıl uyuduğumu da anlamadımburnum hassastır normalde ama hiç koku almadım. Allah adamdan razı olsun, kurtardı bizi
Valla hem sıcak hem gaz heralde kısa kısa bayıldım mı ne yaptımsa Bi yattı mı saatlerce uyanmıyordumAmin vallahi Allah razı olsunbaygınlık mi geçirdin kız acaba o kokular içinde derin uykular şükür sıkıntı yokmuş bebek hareket ediyor
Olabilir canım şükür kazasız belasız atlattiniz verilmissadakaniz varmiskiz vsllahigecen gün de dedim üzerinde nazar mı var neValla hem sıcak hem gaz heralde kısa kısa bayıldım mı ne yaptımsa Bi yattı mı saatlerce uyanmıyordumşükür iyiyiz ama Rabbim hepimizi korusun
Var üstümüzde göz, nazar birşeyler de Rabbim korudu şükür yaOlabilir canım şükür kazasız belasız atlattiniz verilmissadakaniz varmiskiz vsllahigecen gün de dedim üzerinde nazar mı var neyere kaza yaptınız yere düştün o hamile halinle birde bu gaz sorunu Rabb'im hayırlara vesile etsin verilmiş sadakaniz var göz nazar. Var dikkat edin
Son zamanlarda mide bulantısı yanması geri dönüyormuş çocuk dönünce de ayaklarını mideye dayayabiliyormus sanırımMerhaba kızlar son bir haftadır özellikle sadece akşamları mide bulantım oluyor sebebi ne olabilir sizce
Geçmiş olsunVar üstümüzde göz, nazar birşeyler de Rabbim korudu şükür ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?