2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
kızlar merhabalar ,

Çalışan anneler için 32.haftada alınan 4 aylık rapor hakkında bilgisi olan var mıdır ? Kesinlikle geçerliliği oluyor mu problem çıkabiliyor mu ? iş yeri muhasebemle görüştüm de heyet vs gerekebiliyor sistemde görünmesi lazım sıkıntı çıkabiliyor biraz sıkıntılı bir iş dedi ama hiç fikrim yok.

En iyisi kontrolde doktoruna sormak memlekette de doktorun hastanen var mıydı?
Memlekette hastane ve doktor ayarladım canım, burda da randevu aldım ilk kez gideceğim bakalım 19unda.
Haftalarda ilerledi artık Ekim başı arkadaşlar nasıl hissediyorsunuz ? ekim başı arkadaşların imzasında 33. Hafta yazıyor
Sıcaktan fazlasıyla bunalmış, heyecanlı ve btiaz kaygı doluyum ne kadar araştırıp öğrensem de acaba şöyle mi olacak, böyle mi olacak diye ufak ufak tırsıyorum ama merakla da bekliyorum bakalım
Eşimde aynı şeyleri söylüyor ama ne bileyim, stres kapladı içimi düşündükçe. Normalde soğuk kanlıyımdır ama haftalar ilerledikçe panik başladı nasıl olacak diye
Bencede eşinin dediği gibi canım hiç birşey olmaz Allah’ın izniyle stres yapma. Doğuracağın yoksa da doğurursun
O da öyle diyor. Doğuracağın yoksa da doğuracaksın, ağzından hayırlı birşey çıksın diyor
Herkesin mecburiyet durumları farklı canım sonuçta, senin durumun da zormuş. Takmamak elimde olsa keşke bende takmam, ne güzel, Allah yardımcımız olsun
Ay öyle olumsuz şeyler söyleyenler var ki, ister istemez endişe ediyorum ya. Yok gitme doğurursun, yok arabada sallantıdan doğurursun, bebek strese girer bilmem ne. Beni de strese sokuyorlar

Canım ne alaka, dünyanın en rutin alınan raporlarından biri. Kadın doğum uzmanından alıyorsun, heyete filan gerek yok. Hastane bünyesinde alman gerekiyor diye biliyorum sadece, özel muayenehanedeki doktordan aldığın raporu saymıyorlar sanırım o kadar.

4 aylık rapor dediğin 32. haftada doğum iznine çıkacaksın diye anlıyorum değil mi? 32’de izne çıksan da, 37’ye kadar uzatsan da aynı işlem, sıkıntılı bir şeyi yok.

Ay öyle olumsuz şeyler söyleyenler var ki, ister istemez endişe ediyorum ya. Yok gitme doğurursun, yok arabada sallantıdan doğurursun, bebek strese girer bilmem ne. Beni de strese sokuyorlar

Canım senin çevrende de bazıları var ki maşallah alacakaranlık kuşağı gibi, kimsenin ağzından hayır çıktığı yok Daha önce de doğum konusunda böyle acayip acayip şeyler söylemişlerdi sanki. Edirne’den Ağrı’ya katır üstünde gitmiyorsun sonuçta, sallama bu kadar insanları, klimalı arabada çok uzun olmayan bir sürede gideceksin zaten. Belin mi ağrıdı yatır koltuğu geriye, istediğin zaman da mola ver yürü bitti gitti. Bebek bu kötü hikayelerden daha çok strese giriyordur öyle düşün. Eşin de haklı, acil bir şey olursa da artık her yer hastane, bir şekilde ulaşırsınız hiç merak etme

Hayir oyle bir durum yok siz raporu aliyorsunuz zaten.
Sisteme bitis tarihi acik sekilde dusuyor
00-00-0000 gibi eger sistemsel sikinti olursa hastane gereken duzeltmeyi yapar. 10 gun seklinde raporunuzu onaylarlarsa rapor bitimini beklemeden odemeleriniz yapilmaya baslanir. Bu sekilde girdiklerinde eger ki hemen paranizi cekmezseniz belli sure sonra para sgk sistemine geri dusuyor. Ozaman da tekrar odenmesi icin sgk ile gorusmeniz gerekebiliyor. Bu odemelerin takibi icin e devletten kontrol saglayabilirsiniz ki odeme yapildikca da mesaj yolu ile sanirim bilgilendiriliyorsunuz. Dogum yaptiktan sonraydi yanlis hatirlamiyorsam hastane ile tekrar gaorusuyorsunuz onlarda rapora bitis tarihi koyuyor.

Canım benim ilk oğlumda ilk doğumda suyum geldi sancim başladı hastaneye 2 saat uzakliktaydi ama genede gittim hastaneye gidince 8 saat sonra doğum yaptım. Korkma allahın izniyle hiç bir şey olmaz

Canım benim ilk oğlumda ilk doğumda suyum geldi sancim başladı hastaneye 2 saat uzakliktaydi ama genede gittim hastaneye gidince

Canım boşuna stres yapıyorsun doğum sancıları dizi filmlerdeki gibi çığlık çığlığa başlayan hemen hastaneye yetişmen gereken bir durum değil ilk doğumlar genelde 12 saat civarı sürüyor gece 3te başladı sancılarım ilk başta belde sızı adet sancısı kıvamında oluyor dayanılmayacak boyutta değil ki sabah 9da hastaneye yattım daha 2 cm idi açılmam akşam üzeri 16.30 da doğurdum yaklaşık 14 saat sürdü sancıların başlayıp doğumun gerçekleşme aralığı ki nasip olursa ikinci doğumum olacak sancılarım 5 dakikaya düşmeden hastaneye gitmeyi düşünmüyorum

Bana sezaryen sonrası hastane depend vermıstı canım neden oyle bısey oldu ki şaşırdım bndeİlk gün kanaması bıraz fazla oluyo 3. Gunden sonra ped rahat kullanılıyo
Güle güle kullan canım
Iç çamaşırda yüksek bel olmaması mı gerekir acaba?
Yuksek bel cok rahat oluyo bı sure alıskanlık yaptı o kadar rahat olmustu ki dogum sonrası hemen bırakamadım
Kısıden kısıye değişir canım ama en fazla 2-3 gün zor gecıyo sonrası kolay sadece destek alarak oturup kalkmam gerekıyo ve gece yataktan bebek agladığında panık yapıp hızlıca kalkmaman yapmıslıgm var 1 gun agrıdı sadece dıkısımjn bı ucu sonra gecti
çok iyi düşünmüşsün canım cunku annenın yatacagı odak cok kucuk ve kullanılmayan esyalar prada demıstın bebk dogduktan sonra tasınmak daha zor olur hem tebdıli mekanda ferahlık vardır en sevdıgım sey tasınmak
Gönlünü ferah tut canım bebiş hemen dogmuyo ve 36-37 arası zaten izne cıkmıs olacaksn ola ki acıl bı durum oldu inan dogum 10 kusur saat suruyo sancı basladı düzene girdi 5 dakıkaya düştü diyesiye epeyce bakıt gecıyo:)
Ankara da hangı dr u tercıh ettın?
inş cok guzel ve kolay gecer dogumlarımız

Bende nişanım gelınce gitmeseydım keske dıyorm ama bebegımın haftası buyktu nısanın geldıgı geceden bı oncekı gun dr la yarısı sabah erkenden yatıs yapılması içim sözlesmiştik nişan geldi 2 cm uzunca sure sunı sancı 8 saatin sonunda hala gelmemıstı mınık

Ben hastanede çok darlanmıştım sürekli nst takılı hareketim kısıtlı bi yudum su içmeme izin vermiyorlar ebeler sürekli başımda kolumda serum suni sancı veriliyor ben de nişan geldikten sonra gitmiştim keşke biraz daha bekleseydim demiştim

anladım ben hiç bilmiyorum muhasebede öyle diyince anlayamadım.

Tahliller için sabahtan beri hastanedeyim neyse ki karaciğerde sorun yokmuş. Sağlık ocağında yapılan testlerde kan beklediği için yanlış çıkabiliyormuş. Trombositim 100 çıktı ama doktor daha düşerse 32. haftadan sonra kortizon vereceğini söyledi, doğumda sorun olurmuş

Hastaneden çıkıp karşıdan karşıya geçeren de bastığım yer ıslakmış, ayağım kayınca gelen arabanın önüne düştüm birden. Allahtan adam yavaş geliyordu, nasıl korktum anlatamam dizimi de vurmuşum nasıl düştüm anlamadım bile. Şimdi kadın doğum doktoruna gidiyorum kontrol ettirmek için inşallah bir şey olmamıştır dua edin kızlar lütfenn

Ben aventinkini aldım iki göğsümdede yarılma vardı. Emzirmek işkence gibiydi. 5 gündür kullanıyorum biri kapandı diğeride kapanmak üzere. Artık acımıyor + süt topluyorum.

geçmiş olsun canım bişey olmamıştır inşallah ❤

Çok geçmiş olsun Allah korumuş gerçekten

Kızlar bugün hastaneye gittim 15 gün önce 1060 gr olan bebiş şimdi 1170 olmuş 15 günde 100 gr almış az değilmi farklı hastanelerde muayene oldum ondan mı acaba boyuda hiç uzamamış
Olabilir doktor ve alet farklıysa farklı ölçüm yapabilir bi uzunluk ölçüp bi sayı ile çarpıyorlar o nedenle olmuştur iki doktorun ölçtüğü yer farklıdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…