Öyle ya şuan yine benim iyi 10 kg almışım ama 90 olacak bu gidişle o rakam büyük sldigim kilo miktarı değilBende 84 oldum kilolu hamile kalmak sorun oldu birazcık
Aç gitmen lazım canımYeni aile hekimine kan vermeye gideceğim de kızlar, ben kan vermeyelim bayağı oldu, unutmuşum valla. Aç mı gitmem lazım, kahvaltı yapsam birşey farkeder mi?
Hadi cabucak gecsin zaman senin icin canim. Hersey yolundadir merak etme. Icini ferah tutGunaydin kızlar. Bugun itibariyle yatak istirahatinde 5. Haftami bitirdim. 26. Haftaya kadar 3 kg almıştım ama bu yatak istirahatinde kg verdigimi hissediyorum. Bacaklarım inceldi. Kalcam küçüldü. Dogumdan, hamile kaldığım kg dan da zayıf cikicam.İnsan kendi vücudunu biliyor.cuma kontrolüm var, umarım bebeğimin kg su iyidir.
Kız aynı ben anlamadım ne oluyor bana kaç gündür yasamadigim ağrıları yaşadım yaKızlar günaydın.
Dünden beri acayip kasılıyorum, belime vuruyor sancı. Rahim büyüdüğü için olabilir mi ya da yalancı sancı vs. Kalkıp gezince daha iyiyim. Altıma doğru baskı çok yoğun, çok sıkışıyorum tuvalete, gidiyorum affedersiniz çok azıcık sonra bir daha. Birde enfeksiyon ilacı kullanıyorum acaba o da yapar mı ?
Dün akşam yürüyüşe çıktım baskı yaptığı için hemen geri dönmek zorunda kaldım, yürüyüşlerim de yavaşladı, kaplumbağa hızında hareket ediyorum. Bunlar normal mi daha erken değil mi
Günaydın canım inşallah iyidir bebeğin suyu kilosu az almissin kilo , belin kalça bacak sgrilarin nasıl şimdi düzeldi mjGunaydin kızlar. Bugun itibariyle yatak istirahatinde 5. Haftami bitirdim. 26. Haftaya kadar 3 kg almıştım ama bu yatak istirahatinde kg verdigimi hissediyorum. Bacaklarım inceldi. Kalcam küçüldü. Dogumdan, hamile kaldığım kg dan da zayıf cikicam.İnsan kendi vücudunu biliyor.cuma kontrolüm var, umarım bebeğimin kg su iyidir.
Benim ilk çocuğumda alttan bu haftalarda bakıldı ama 40.haftada doğdum sıkıntı olmadı. Ama ağrı işini bilmiyorum hatırlamıyorum daKızlar buraya da sorayım bu haftalarda ağrısı olup alttan muayene olan var mı parmakla açılmasına bakılan? Ultrason da ağrın var dedi muayene oldum ama açılmam yoktu Toco da sancı da çıkmadı ama eve geldiğimde beri kasılmam oluyor ve alttan yumruk şeklinde ağrım var
Sağlık olsun canım şükür haftası çok küçük değil sağlıcakla gelsin minnoşunGaliba aranızda ilk doğuran ben olucam
Akşamüzeri akıntım var diye öylesine geldim, 3 cm açıklığım varmışsancı görünmüyor ama rahim ağzı yumuşamış. Oğluşumun ciğeri gelişsin diye iğne yaptılar. Daha zıbın bile almadım, adına bile karar veremedik şoklardayım hastanede yatıyorum, umarım daha da açılmaz da evime geçebilirim.
Bu arada yattığımdan beri 10 doğum oldu galiba burda. Kadınların sesleri ürküttü beni birazcık.
Almıştır bebek bi şekilde canım sen de Doğumdan sonra toparlanırsın Allah’ın izniyleGunaydin kızlar. Bugun itibariyle yatak istirahatinde 5. Haftami bitirdim. 26. Haftaya kadar 3 kg almıştım ama bu yatak istirahatinde kg verdigimi hissediyorum. Bacaklarım inceldi. Kalcam küçüldü. Dogumdan, hamile kaldığım kg dan da zayıf cikicam.İnsan kendi vücudunu biliyor.cuma kontrolüm var, umarım bebeğimin kg su iyidir.
Benimki hickiriyorKizlar sizin bebeklerde hickiriyor mu ?
Yani herhalde hickirik bu yoksa ayni yere ayni tempoda vurmaz herhalde. Nabiz atmasi gibi
Evet canim ama uzun surunce rahatsz mi oluyor acaba diye endiseleniyorumBenimki hickiriyorayni tempoda tekmeden ve dönmelerden daha hafif ve ritmik bir kıpırtı hissediyorum bence cok sevimli
Evet nefes alma refleksi nedeniyle oluyormuş nefes almayi öğreniyorlarmışEvet canim ama uzun surunce rahatsz mi oluyor acaba diye endiseleniyorumamniyon sivisini fazla yutunca sanirim hic kiriyorlarmis
Gunaydin canim sanciyi bilmiyorum ama yuruyusten dondugum zamanlar benimde oldu. Oyle bir sertlesip kasilma oluyorduki adimlarim max 2 cm seklinde olmustu. Bazen de altta daha fazla baski oluyor. Ama bugunlerde artik yururken de sertlesip kasiliyor gibi sanki. Ama durumunu sen daha iyi bilirsin cok siddetliyse veya surekli devam ediyorsa doktorunu bilgilendirebilirsin
Canım benimde ara sıra böylr kasılma, ağrı tarzı oluyor, dinlenince geçiyor. Dün bende biraz uzun yürüyüş yaptım, çok kasımı karnım taş gibi oldu, biraz soluklanınca geçti. İki adım atsam nefes nefese kalıyorum resmen.
Kız aynı ben anlamadım ne oluyor bana kaç gündür yasamadigim ağrıları yaşadım yabel kalça ağrısı yuyuyememek sağa sola yatmak işkence yataktan kalkamıyorum
İki haftadır kasılmalarım azalmıştı çok magnezyum içiyordum diye ama bu aralar yine sertleşti karnım sonradan yavaş yavaş düzeldi bebek kafasına gorebir yukarda bir aaagidabir yan duruyor dönüp dolasiyor ,ama gece sanırım vajinanin dibinde bekliyor baskı yapıyorgece göbek aşağıda gündüz bebek yukarıda nefes alamıyorum yukarıda diye
Gece aaagida baskı oldu dün gece çok ağrı yaptı sağa sola dönemedim bacak aram ağrıdı vuruyordu aşağıya tuvalete gidiyorum idrarim yarıda kalıyor gelmiyor ikinmak da istemiyorum odaya gidiyotum bakıyorum 10 dj sonra geliyor haydi kalk git yine tuvalete bu sefer oluyor bitiyorşuan sabah yukarda Allah yardımcımız olsun ya az kaldı sabretsinler birazcık
Bugün de doktora gidecek misn kontrole
Bence bebek buyuyir artık kendini hazirlamaya çalışıyor sağı solu geziyor bakıyor etrafa yeri belki dar ağrı ysoiyor yada pozisyonu değişik ki size ağrı yapıyor
Kızlar sağ olun. Valla anlamadım karnımda şiş bugün sanki iki kat arttı. Bebeğin kafasını midemin altında hissediyorum sonra yanlara doğru, aşağıya baskı yapıyor mesaneye doğru, içeriyi mi kontrol ediyor ne yapıyor bilmiyorum kasılıyorum. Birde kanama geçirmiştim daha önce 17.haftada bişey olacak diye telaş da yapıyorum.Mai-sitarem bel ağrısından doktora gittim birde idrar dediğiniz gibi çok az ve sık geliyordu. Böbreklerime falan bakıldı ultrasonla, benim böbreğimde gebeliğe bağlı genişleme çıktı. Çocuk büyüdükçe baskıdan dolayı ağrı artarmış ve tedavisi yok doğumdan sonra geçmesini bekliyorum.
Bel ağrısı olanlar bu olabilir ya da enfeksiyon.
Tekme zannediyorum ama sanırım bu dediğin hıçkırık. Aynı yere 5 6 kere vuruyor, dışarıdan da belli oluyor :)Kizlar sizin bebeklerde hickiriyor mu ?
Yani herhalde hickirik bu yoksa ayni yere ayni tempoda vurmaz herhalde. Nabiz atmasi gibi
94le tup bebek hamile kaldım. Ayağa kalkamadım için tartilamadimcanım kaç kiloyla hamile kaldın? eğer kilolu idiysen, doktorlar hamileyken kilo vermeni destekliyorlar.
şu anda tartıldın mı evde?
Canim maalesef düzelmedi. Wcye gidemiyorum. Ördek kullanıyorum 5 haftadır.isyirahatle düzelecek diyorlar. Umarim doğuma yürüyerek gidebilirimGünaydın canım inşallah iyidir bebeğin suyu kilosu az almissin kilo , belin kalça bacak sgrilarin nasıl şimdi düzeldi mj
Bir sene ara vermeden tüp bebek yaptım ilki tutmadı ikincisi tuttu ama peş peşe yaptım birde o dönemlerde de hep yedim içtim yattım pandemide girince malum ilk dönem ekmekler pizzalar ramazanda 10 kilosu oradanÖyle ya şuan yine benim iyi 10 kg almışım ama 90 olacak bu gidişle o rakam büyük sldigim kilo miktarı değilhakkımızda hayırlısı sen. Hamilelikten önce ilaç mı kullandın onlsrdakilo yapıyor
Sebebini bilmiyorum ama bazen benimde aşağı iniyor ve gögüslerimde yumuşadıKizlar size bisey soracağım, hatta iki
1. Göbeğim normalden aşağı indi sanki bi kac gündür dışarıdan da farkediliyor sizin de öyle mi
2. Gebelikle birlikte oluşan Göğüslerimdeki dolgunluk kaybolmaya başladı
Var mıdır hikmetini bilen
EvetKizlar sizin bebeklerde hickiriyor mu ?
Canım soğuk alıyorsa vücudun ondan da karnın şişmiş olabilir. Bilirsin kendini yani üşüyünce gaz olur ya o da şişkinlik yapar. Allah yardımcın olsun canım şifa versin inşallahKızlar sağ olun. Valla anlamadım karnımda şiş bugün sanki iki kat arttı. Bebeğin kafasını midemin altında hissediyorum sonra yanlara doğru, aşağıya baskı yapıyor mesaneye doğru, içeriyi mi kontrol ediyor ne yapıyor bilmiyorum kasılıyorum. Birde kanama geçirmiştim daha önce 17.haftada bişey olacak diye telaş da yapıyorum.
Zaten gittim doktora enfeksiyon var diye antibiyotik verdi. O mu zorluyor diye düşünüyorum hani temizliyor falan ama karnım niye şiş şu an 9 aylık gibiyim. Normalde gören hamile olduğumu söyleyince anlıyor. Üşütme de yapar mı acaba, gece üstümü hiç örtmüyorum, bi askılıyla uyuyorum cam çerçeve hep açık, birde acayip soğuk su içiyorum hayatımda bu kadar su içtiğimi hatırlamıyorum. Canım su çekiyor resmen.
Böbrek genişlemesi şüphesi daha evli değilken vardı, annem böbrek ameliyatı oldu tek böbreği alındı tümör nedeniyle. Bu yüzden doktoru hepimizin bakılmasını istedi o zaman çok az var denilmişti. Daha sonra gittiğimde yok denildi. Enfeksiyon sürekli oluyorum. Çok zor zamanlar geçiriyorum gerçekten.
Hayırlısıyla bir şu süreç bitse hepimiz rahatlasak. Her an bebeğe bişey olacak korkusuyla yaşıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?