İnşallah canım bir sıkıntı çıkmaz doğuma kadar Allah büyük canımKızlar sağ olun. Valla anlamadım karnımda şiş bugün sanki iki kat arttı. Bebeğin kafasını midemin altında hissediyorum sonra yanlara doğru, aşağıya baskı yapıyor mesaneye doğru, içeriyi mi kontrol ediyor ne yapıyor bilmiyorum kasılıyorum. Birde kanama geçirmiştim daha önce 17.haftada bişey olacak diye telaş da yapıyorum.
Zaten gittim doktora enfeksiyon var diye antibiyotik verdi. O mu zorluyor diye düşünüyorum hani temizliyor falan ama karnım niye şiş şu an 9 aylık gibiyim. Normalde gören hamile olduğumu söyleyince anlıyor. Üşütme de yapar mı acaba, gece üstümü hiç örtmüyorum, bi askılıyla uyuyorum cam çerçeve hep açık, birde acayip soğuk su içiyorum hayatımda bu kadar su içtiğimi hatırlamıyorum. Canım su çekiyor resmen.
Böbrek genişlemesi şüphesi daha evli değilken vardı, annem böbrek ameliyatı oldu tek böbreği alındı tümör nedeniyle. Bu yüzden doktoru hepimizin bakılmasını istedi o zaman çok az var denilmişti. Daha sonra gittiğimde yok denildi. Enfeksiyon sürekli oluyorum. Çok zor zamanlar geçiriyorum gerçekten.
Hayırlısıyla bir şu süreç bitse hepimiz rahatlasak. Her an bebeğe bişey olacak korkusuyla yaşıyorum
Nasıl yiyo kız hızlı hızlıEvetgünde iki üç kez hıçkırık tutuyor, bir dakika falan devam ediyor. Ben birşeyler yediğim zaman daha çok oluyor dikkat ediyorum da. O da hızlı hızlı yiyeyim bana kalmasın diye uğraşırken hıçkırık oluyor heralde
Canım soğuk alıyorsa vücudun ondan da karnın şişmiş olabilir. Bilirsin kendini yani üşüyünce gaz olur ya o da şişkinlik yapar. Allah yardımcın olsun canım şifa versin inşallah
Bizimkide saçımı kuruttugumds fön makinası sesine tepki veriyorKızlar benim bebek elektrik süpürgesi sesini çok seviyor. Süpürgeyi açıyorum pıt pıt vurmaya başlıyor tekmeyi, kapatınca susuyorbelki de anne kapat şunu uyuyamıyorum diyordur, rahatsız oluyordur resmen bu gün bana süpürge yaptırmadı ya, sesi duydukca kafasını kasığıma doğru bastırdı sürekli, popoyu da çaprazından pörtletiyor, yamuluyor karnım
Niye kız iyi mi kötü mü demek istedin az kaldı sabretAy imzasinda 33.hafta yazanlari gorunce bi garip oluyorumm
Korkuuuuuuu tabii ki heyecan endise stresİnşallah canım bir sıkıntı çıkmaz doğuma kadar Allah büyük canım
Nasıl yiyo kız hızlı hızlıağzını mi açıyor sen yemek yerken onun ağzına mı düşüyor anne kuş ve yavrusu gibi mi kızım bana dio anne bebek nasıl yemek yiyo bende diyorum kızım şimdi yemek yediğimde oda agizni açıyor hemen onunda ağzına yemek giriyor yemeğini öyle yiyor
Bizimkide saçımı kuruttugumds fön makinası sesine tepki veriyor
Niye kız iyi mi kötü mü demek istedin az kaldı sabretseni de göreceğiz inşallah ay bende öyleydim ya nezamsn 30 U gorecem de geçecem de diyordum şükür geldik
İmzada 33 yazıyor ama 32+3üm canımAy imzasinda 33.hafta yazanlari gorunce bi garip oluyorumm
Valla özellikle yemek yerken hıçkırık tutuyor, tül yemekleri kapıyor benim canavarİnşallah canım bir sıkıntı çıkmaz doğuma kadar Allah büyük canım
Nasıl yiyo kız hızlı hızlıağzını mi açıyor sen yemek yerken onun ağzına mı düşüyor anne kuş ve yavrusu gibi mi kızım bana dio anne bebek nasıl yemek yiyo bende diyorum kızım şimdi yemek yediğimde oda agizni açıyor hemen onunda ağzına yemek giriyor yemeğini öyle yiyor
Bizimkide saçımı kuruttugumds fön makinası sesine tepki veriyor
Niye kız iyi mi kötü mü demek istedin az kaldı sabretseni de göreceğiz inşallah ay bende öyleydim ya nezamsn 30 U gorecem de geçecem de diyordum şükür geldik
Hıçkırıgi ne zaman hissetmeye başladın canım, ben öyle bir şey ayırt edemiyorumİmzada 33 yazıyor ama 32+3üm canımne çabuk geçiyor zaman, daha dün gibi test yaptığım zamanlar. Şimdi doğuma gün sayıyoruz hep beraber.
Valla özellikle yemek yerken hıçkırık tutuyor, tül yemekleri kapıyor benim canavar
Ya nesi cabuk geciyor ben bir asirdir hamileyimİmzada 33 yazıyor ama 32+3üm canımne çabuk geçiyor zaman, daha dün gibi test yaptığım zamanlar. Şimdi doğuma gün sayıyoruz hep beraber.
Valla özellikle yemek yerken hıçkırık tutuyor, tül yemekleri kapıyor benim canavar
Mecburen sezaryen olacak. Ben genel anestezi istiyorumİnşallah canım duzelirsin doğuma yürüyerek gidersin bebeğini rahatlıkla kucağına alırsın peki doğum nasıl olacak belli mu
Canım sana bi bilgi vereyim. Ben geçen gün idrar tahlili yaptırdım dahiliyeci enfeksiyon var antibiyotik kullanman lazım dedi kendi doktoruma sonucu gönderdim idrar kültürü istedi onu yaptırdım ve onda bakteri üreme olmadı yazıyor yani enfeksiyon yokmuş. Senin de belki öyle bi durumdur hamilelikte lökosit seviyesi çok yüksek değilse hemen enfeksiyon var denmiyormuş halbuki dahiliye doktoru var antibiyotik iç demişti. Yani kültür testi yapmanı öneriyorum ben orda belki de çıkmayacak bi şey.Kızlar bu ara vitaminleri, demir ilacımı falan aksatmıştım bayağı. Kan sonucum çıkmış, kanın 10a düşmüş çok düşük, sabah akşam iç kan ilacını sakın aksatma dedi
Açlık kanım da düşük çıktı, çok aç kalmamaya dikkat et dedi.
İdrarda her zamanki gibi enfeksiyon var, benle kanka oldular artık gitmiyorlarbol su iç, bir hafta sonra bakalım yine, geçmezse ilaç yazarız dedi hemşire.
Ben de auzefdeyim canım. Biliyorsundur İstanbul üni. hep sıkıntı çıkarıyor kabul etmeyebilirler bi bahane bulup.Çocuk gelişimi mi okuyorsun sende canım? Eğer öyleyse sanırım daha önce sigortalı çalıştıysan onu belgeleyip muaf oluyorsun diye biliyorum, yanlış bilmiyorsam eğer. Auzefteyim ben İstanbul Üni. Sende ordaysan eğer şartları Bi araştır canım.
Benimde olduğum şehirde kimsem yok. Bende muaf olabilirsem olacağım, yoksa bir sene ara vermeyi düşünüyorum
Bu enfeksiyon deli ediyor beni. Her gittiğimde çıkıyor. Bu kez almayayım antibiyotik mecbur artık dedi. Azosilin verdi. Daha önce kullandın mı bilmiyorum, idrarı turuncu yapıyor.Kızlar bu ara vitaminleri, demir ilacımı falan aksatmıştım bayağı. Kan sonucum çıkmış, kanın 10a düşmüş çok düşük, sabah akşam iç kan ilacını sakın aksatma dedi
İdrarda her zamanki gibi enfeksiyon var, benle kanka oldular artık gitmiyorlarbol su iç, bir hafta sonra bakalım yine, geçmezse ilaç yazarız dedi hemşire.
Ben de eritrosit ve epitelde yüksek çıkıyor. Zaten kanda da enfeksiyon varCanım sana bi bilgi vereyim. Ben geçen gün idrar tahlili yaptırdım dahiliyeci enfeksiyon var antibiyotik kullanman lazım dedi kendi doktoruma sonucu gönderdim idrar kültürü istedi onu yaptırdım ve onda bakteri üreme olmadı yazıyor yani enfeksiyon yokmuş. Senin de belki öyle bi durumdur hamilelikte lökosit seviyesi çok yüksek değilse hemen enfeksiyon var denmiyormuş halbuki dahiliye doktoru var antibiyotik iç demişti. Yani kültür testi yapmanı öneriyorum ben orda belki de çıkmayacak bi şey.
Tüm vücut demi bencede olyle yap bazen epidural olan belden aşağı vurulan iğneler sinire seni gelebiliyor birde birkaç gün bel kalça ağrısı yapıyor yurumeme bencesen genel yap birde o acıyı çekme canımMecburen sezaryen olacak. Ben genel anestezi istiyorum
Bende de hıçkırık olayı hep var üst üste atar üzülüyom ona nasıl canı acıyor durİmzada 33 yazıyor ama 32+3üm canımne çabuk geçiyor zaman, daha dün gibi test yaptığım zamanlar. Şimdi doğuma gün sayıyoruz hep beraber.
Bende de vardı onlar. Ama dediğim gibi bence bir eşik var onu aşınca ve idrar kültüründe üreme olunca antibiyotik gerekiyor hamilelere. Tıbbi bilgim yok tabii yanlış da yönlendirmek istemem ama birisi bol sıvı alımıyla düzelebilecek gibi diğeri antibiyotikle düzelen şeklinde bir ayrım var diye düşünüyorum.Ben de eritrosit ve epitelde yüksek çıkıyor. Zaten kanda da enfeksiyon var
Benim doktor da antibiyotik kullanman hamilelikte iyi değil ama enfeksiyon da hem sana hem bebeğe zararlı kullanmazsan ilerler dedi. Aslında ben de dahiliye doktorunun değilde kadın doğumcunun bunu değerlendirmesini doğru buluyorum.
Hmm vaktiyle sağlıkla kavusursunuz inşaAllahBenimde öyle göğüslerim yumuşadı ilk 3 aya göre ama hala ağır, bu çok normal . İlk aylar çok fazla hormon vücuda yüklendipi için öyleydi. Şimdi artık vucut alıştı. Benim göbeğim ayaktayken yukarda gibi ama sırt üstü uzanınca göbek deliğim ve üstü bomboş. Belkü çok kilo almadığımdandır . Birde benim bebeğün başı aşagıyı zorlayıp rahim boyunu kısalttığı için doktor 2 hafta evvel erken doğum olmasın diye progestan vermişti. Ondan da kaynaklanıyor olabilir benimki
Canım bende başlarda ayırt edemedim hiç hep sağ yada solda ufak ufak tekme gibi atardı bende sanardim oynuyor tekme atıyor hiç mi yorulmuyor derdimHıçkırıgi ne zaman hissetmeye başladın canım, ben öyle bir şey ayırt edemiyorum
Canım ne kadar yaparsan yap akinti varsa hep enfeksiyon çıkar doktorum öyle dediKızlar bu ara vitaminleri, demir ilacımı falan aksatmıştım bayağı. Kan sonucum çıkmış, kanın 10a düşmüş çok düşük, sabah akşam iç kan ilacını sakın aksatma dedi
Son zamanlarda dikkat etmeye başladım canım, son iki üç haftadır falanHıçkırıgi ne zaman hissetmeye başladın canım, ben öyle bir şey ayırt edemiyorum
Bazen çabuk geçiyor, bazen yıllardır sürüyor gibi geliyor ya bana daYa nesi cabuk geciyor ben bir asirdir hamileyim
Canım bendeCanım sana bi bilgi vereyim. Ben geçen gün idrar tahlili yaptırdım dahiliyeci enfeksiyon var antibiyotik kullanman lazım dedi kendi doktoruma sonucu gönderdim idrar kültürü istedi onu yaptırdım ve onda bakteri üreme olmadı yazıyor yani enfeksiyon yokmuş. Senin de belki öyle bi durumdur hamilelikte lökosit seviyesi çok yüksek değilse hemen enfeksiyon var denmiyormuş halbuki dahiliye doktoru var antibiyotik iç demişti. Yani kültür testi yapmanı öneriyorum ben orda belki de çıkmayacak bi şey.
Bana komik geliyor ya, hıçkırık bitince sinirleniyor heralde tekme atıyor birdeBende de hıçkırık olayı hep var üst üste atar üzülüyom ona nasıl canı acıyor durbikmistir
Ne kadar doğru bilmiyorum ama sınavlar da yüz yüze olacak falan yazmışlar, kimileri de vaka sayılarına göre yine online yapabilirler yazmış. Bakalım napcaz hayırlısıBen de auzefdeyim canım. Biliyorsundur İstanbul üni. hep sıkıntı çıkarıyor kabul etmeyebilirler bi bahane bulup.
Kimsenin olmaması kötü ya. En azından ikinci dönem staj az daha büyümüş olurlar biri olsaydı yanında idare edecek.
Bu enfeksiyon deli ediyor beni. Her gittiğimde çıkıyor. Bu kez almayayım antibiyotik mecbur artık dedi. Azosilin verdi. Daha önce kullandın mı bilmiyorum, idrarı turuncu yapıyor.
Ben de eritrosit ve epitelde yüksek çıkıyor. Zaten kanda da enfeksiyon var
Benim doktor da antibiyotik kullanman hamilelikte iyi değil ama enfeksiyon da hem sana hem bebeğe zararlı kullanmazsan ilerler dedi. Aslında ben de dahiliye doktorunun değilde kadın doğumcunun bunu değerlendirmesini doğru buluyorum.
Valla var kuzum ya. Bazen siyah çamaşır giyince bakıyorum bembeyaz akıyor, bazen sarı. Kurtulamadım bir türlü enfeksiyondan.Canım ne kadar yaparsan yap akinti varsa hep enfeksiyon çıkar doktorum öyle dedi
O kadar çok su içiyorum ki daha önce de içiyordum günde 3- 4 litre rahat yani. Önceden de vardı bu bende sürekli yenileniyor. Her kan idrar verdiğimde çıkıyor bir icmesem ikincisine mecbur içiyorum.Bende de vardı onlar. Ama dediğim gibi bence bir eşik var onu aşınca ve idrar kültüründe üreme olunca antibiyotik gerekiyor hamilelere. Tıbbi bilgim yok tabii yanlış da yönlendirmek istemem ama birisi bol sıvı alımıyla düzelebilecek gibi diğeri antibiyotikle düzelen şeklinde bir ayrım var diye düşünüyorum.
Geçmiş olsun kronikleşmiş su da içmesen demek ki daha şiddetli olacakmış allah korusun. Tabii ki mecbur kalınca içmek lazım çocuğa enfeksiyon geçmesinden daha iyi.O kadar çok su içiyorum ki daha önce de içiyordum günde 3- 4 litre rahat yani. Önceden de vardı bu bende sürekli yenileniyor. Her kan idrar verdiğimde çıkıyor bir icmesem ikincisine mecbur içiyorum.
Yetısmeyen covıt aşısımıBenim tetanoz covid aşısı derken tetanozun 2.dozunu olamadım. Gerçi ilki o kadar kötü ateşli geçti ki zerre olmak istemiyorum da. Covid aşısını hissetmedim bile. Hemşiremiz doğumdan sonra yapabilirim artık yetişmez son 10 haftaya girilecek dedi.
Yetısmeyen covıt aşısımı
Çok doğru düşünüyorsun canım. İdrar testlerimde enfeksiyon görünüyordu bol suyla hallet diyordu. Ne zaman ki kültürde üreme oldu hemen enfeksiyon kliniğine yönlendirdi ve antibiyotik başlattı.Bende de vardı onlar. Ama dediğim gibi bence bir eşik var onu aşınca ve idrar kültüründe üreme olunca antibiyotik gerekiyor hamilelere. Tıbbi bilgim yok tabii yanlış da yönlendirmek istemem ama birisi bol sıvı alımıyla düzelebilecek gibi diğeri antibiyotikle düzelen şeklinde bir ayrım var diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?