2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Benim balkon yok . Kurutma makinasına atmicam askilikta kurutucam 800 sıktarim ya normal çamaşırları genelde 1000 de siktariyorum bebek bezi bende primanin primum care 1 numarilisini aldim bakalım
Evde de kurur canım hiç endişe etme. Dediğim gibi renklere dikkat et, benim gibi solmasın bazılarına koyu renkliler.

Aman inşallah bir daha bulaşmaz canım dikkat et kendine

Kızlar ben çok duygusalım, hep ağlamak geliyor içimden. Bebeğin alışverişini daha hiç yapamamış olmam, bir de başımıza taşınma derdi çıkarmam, artık hareketlerimde ve uykuda zorlanmam, kocamın saçma sapan beni sinir eden hareketleri, her şeyin her türlü işin bana bakması, bir yandan da çalışmam, hepsi birlikte beni daha doğurmadan lohusa depresyonuna soktu.

Ay ben de dün gece hiç uyuyamadım ağladım sonra da pişman oldum şükürsüzlük mü ediyorum diye her şey yoluna varır canım kendini üzme bende daha bir şey almadım 33 haftalık olacak

Canım imkanın varsa ilk önce alışverişi yap valizi hazırla köy kenara . Daha sonra taşınma telaşına odaklan . Kocanıda umursama bende herşeyimi tek başına hallettim halada uğraşıyorum bi yandan okullar acilcak diğer oglumlada ilgilenicem. Boş yere stres yapma alışveriş 1 gün lik bir günde hazırlaması

Canım hiç üzme kendıni...
bu ara duygular hakıkaten cok daha yoğun ve söylenılen sözler her zamankınden daha cok rahatsz edıyo bebişine odaklan onu düşün onu hisset eger tasınma senı cok yoracaksa ertele(( onun dısında sunu rahatlıkla soyleyebılırım bebek için alısverıs yapmak anneye cok iyi gelıyo ve herseyi bnde kendım aldım azar azar alıp tasıdım ve bu sürecte benım kadar heyecanlı değilse mutlulugumu paylasmadm bıle

Malesef hareketlerde ve uyumakda cok zorlaniyorum bende. Erkekler oyle ya bizim gibi butuncul dusunemiyorlar cogu sey onlara gereksiz geliyor veya ihtiyac fazlasi. Onlar gitse alisverise maksimum 2 bebek tulumu alir gelir onu da muhtemelen tuttugu takimli alir bende de ara ara o duygusallik cok oluyor. Aslinda maddi olarak sikintin yoksa hepsi internetten siparisle alinabilecek seyler disarida zaten istedigini bulamiyorsun. Tasinma olayina gelince evden eve nakliyat hizmetinde muyfak esyalarini da paketliyorlar oyle bir firma ile anlas. Kiyafetlerde de ihtiyacin olmayan tum kiyafetlerini ele. Allah hepimizin yardimcisi olsun. Vakti zamaninda gelsin bebisler kendini dusunerek sikintiya stres e sokma

Kahvalti icin oneri alabilirmiyim ya. Hamur isi kek borek benim icin kahvaltinin diger adiydi. Gebelik sekeri sebebi ile dikkat ediyorum. Ama hersabah domates biber zeytin peynir yumurta cok sıkıldım ozellikle yumurtadan tiksinmeye basladim zaten cok zor yedigim birseydi simdi hic.

Ay ben de öyleyim, yemin ediyorum domates salatalık yumurtadan tiksindim, bu sabah artık zorla yedim. Şekeri olan bizler için çok kısıtlı seçenek arada omlet yapıyorum ama o da ağır geliyor bu sıcakta.
Ben bulamadım arkadaşım kahvaltılık, sen bulursan haber ver.

Bu konuda beterım
Benımde oplumda sınırda cıkmıstı bunda ise dikkat edeym dıyorm ama haslanmıs yymurtayla ara cok kotu gebelıkte muthıs zorlanıyrm domates salatalıgı bolca koyuyorm sofraya ama genelde ya menemen yada sahanda yumurtayla kendımı kandrmaya calısıyrm

Benim de tam tersi. Kahvaltılık yemeyi o kadar çok severdim ki bulantılar yüzünden sadece hamur işi yiyebiliyorum.
İri iri doğradığın biberi iki kaşık yağda kavurup üzerine iri iri Domates parçaları ile pişir sonra da yoğurtla ye mis. Miden bulanıyorsa yumurtayı yağda kırıp az sarımsaklı yoğurdun üzerine döküp ye. Bu tarz şeyler güzel olabilir.

Bebek alışverişi için kendine bir liste oluştur.
Ben 3 parça yaptım listeyi.

Büyük parçaları beşik, araba vs. Daha araba ile anne yanını almadım ama zihnimde belirledim. Beşiği almak isteyen olursa link gönderirim diye düşünüyorum :) arabasını belirlemedim de sadece özelliklerini biliyorum.

Kıyafetleri 2. Bölüm. Öyle çok bir şey almaya gerek yok. 8-10 zıbın. 1 hastane çıkışı. 6-7 alt üst takım. 1 tane de tulum aldım sırf seviyorum diye. Nasılsa daha hediye de gelir, hem de hızlı büyüyorlar. Ben sadece sık sık yıkanır diye bir makineli düşünerek böyle bir sayıyı düşündüm. Battaniye, yelek olarak büyükler belki bir şeyler örmüştür. Bir bakın duruma göre alması bi e-bebek indirimine bakar. Ki ben bi tane çocuk mağasına gittim esnaftan aldım onlar sağolsun ne az ne çok olacak şekilde belirleyerek aldım.

3.parça ise deterjanları, şampuanları, tarağı, makası vs. Ağız bezi, emzik, biberon, Emzirme çayı vs...

Ki bunların her biri eksikliği hissedildiğinde hemen alınabilecek ürünler. Hiç kasma.

Ağlamak yerine harekete geç.
Çalışıyorsan internetten ver siparişleri.

O gelene kadar taşınma telaşını hafiflet.evdeki fazla kıyafetleri eleyerek eşinin ve kendi eşyalarını toparla. Nevresim yorganları eşinle hurçla yada vakumlu poşete koyup vakumlayın. Kendinize birer tencere tabak, bardak şeklinde ayırın kalan tüm züccaciyeyş de toplayın. Kalanı büyük parçalar zaten taşınma şirketi ayarlayacaktır.

Bu arada artık mide ağrısına dayanılmaz bir halde kızlar, hem ülser hem reflü için ilacımı en başımdan beri kullanıyorum. Yemek zaten bulantı yüzünden çok sınırlı şeyler yiyebiliyorum. Artık ağrıdan kıvranıyorum gece oturup ağladım sancının şiddetinden. doktor da yapacak bir şey yok çünkü tedavi görüyorsun zaten diyor. Bebekciğim sürekli mideme tekme atıyor, kustukça kan geliyor değişik ve zor bir döngünün içindeyim. Döngü demişken karnım çok büyük olmadı ama yatakta dönemiyorum da buna rağmen.

bir gün haşlama yumurta yersem ertesi gün Menemen yapıyorum, sonraki gün peynirli omlet, sonraki gün bol yeşillikle yumurta salatası, sonraki sabah tam tahıl ekmeğine tost..// tavada biberli lor yapabilirsin içine yumurta kırınca hiç yumurta tadı gelmiyor, //bol yeşillikle patates salatası, tam tahıl unundan krep, bi gün domates doğrarsan //ertesi gün bol lor peynirine ufak ufak domates havuç doğra limon zyağı ceviz ile çok güzel oluyor,// bi kapta çok ufak domates doğra, peyniri parçala, üzerine biber ekle bir yumurta kır içine, (yiyorsan bir iki dilim sucuk doğra), tam tahıl ekmeğini dilimle.. dilimlerin üzerine bu karışımı koy fırına ver 5dk da yalancı pizza oluyor :)..

Gun icerisinde taze fasulye, tavuk, kirmizi et, corba, yogurtlu kabak, barbunya, kuru fasulye fln idare ediyorum.
Birde yesil mercimegi, nohutu, kuru fasulyeyi bol miktarda haslayip bir porsiyonluk buzdolabi posetelrine koyup buzluga atiyorum. Gun iverisinde salatamin icine karistiriyorum veya bazen aksamlari bu sekilde yapiyorum sizede tavsiye olsun canlarim. Hem pratik hem doyurucu oluyor icine marul dereotu biber domates salatalik seklinde.
Sabahlari artik bu sekilde salataya doneyim ben en iyisi
Ama canim ciddi anlamda yaglar receller ballar istiyor ki normalde sevmem veya cok tercih etmem.

Gecen gun tam bugday ekmeginin icini oyup icine yumurta domates biber peynir karisimi koyup firina atmislardi oyle birsey yapabiliriz.

Tam bugday unuyla krep yaptigimizda acaba yine sekeri yukseltirmi

Evet canim haklisin bu sekilde artik cesitlendiricem dedigin gibi.

Maşallah baya düzenli yiyorsun ben bu ay bu diyet işini çok bozdum . Bakalım ay sonu kontrolümde ne olcak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…