2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Maşallah baya düzenli yiyorsun ben bu ay bu diyet işini çok bozdum . Bakalım ay sonu kontrolümde ne olcak
Ay yok aslinda en basinda guzel gittim sonra baya bozdum. Gecen hafta hemen sekerim yukseldi. 1 simit ve yaklasik 1 kasik nutella yedikten sonra olctum 1 saat sonunda 155 gibi cikti. Dahilye doktoru baya kizdi. Daha dogrusu eger suan dikkat etmezsen 35. Haftada bu yediklerin le 230 fln cikar. Bebege zarar verdigini dusun ve kendini kisitla dogumdan sonra istedigini ye ama lutfen suan degil dedi. O sebeple tekrar duzene girmeye calisiyorum

O yediklerinle o kadar çıktıysa. Kim bilir ben ölçsem benim daha çok çıkar Allah affetsin ama ilk 1 ay dayandım 2 inci ayim bosladim ne olcak böyle bilmiyorum

Şöyle düşünün hiç hazırlık yapmasanız ve bebeğiniz erken doğsa bile 35 haftadan önce küvöz de kalır. Allah yaşatmasın prematüre kıyafetler bile büyük gelir. Yani 2-3 hafta sonra da bebek için hazırlık yapsanız yeter aceleye gerek yok önceden yapmanın faydası ağırlaşmamak sonraya iş bırakmamak. 36 dan sonra lazım kıyafet de biberonda her şeyde. Stres yapmayın.

Hanımlar özel olacak ama size sormam gerekiyor, çünkü daha doktor randevuma da çok var
Geçen hafta eşimle ilişkiye girdikten sonra bir gün boyunca vajina, kasık, karın ağrısı çektim. Vücudum da çok yorgun düştü. Hatta bir ara karnıma bıçak saplanır gibi sancı girmişti. Ben de korktum. Ama akşama geçmişti çok şükür. Şimdi de ilişkiye girmekten korkar oldum. Acaba bir zararı mi var ondan mı böyle oldu? Size doktorunuz ilişkiyi öneriyor mu, yoksa yasaklıyor mu? Benim bu durumda ne yapmam gerek ?

Canım teyzemde 43 de doğum yaptı tüp bebek kızı şimdi 8 yasında hayatı ciddi hareketlendi mecbur gençleşiyorsun :) rabbim uzun ömürler versin hayatın tanı buymuş diyeceksin :) benimde 15 yasında oğlum var ona kardeş olacak benimde tüp bebek

Yasinda bisi yok. Zaten onenli olan ne kadar cok vakit gecirdigin dgl ne kadar cok kaliteli zaman gecirdigin. Bilincli ebeveyn olmak onemli olan bence. Ins ii ebeveynler olabiliriz cocuklarimiza
Bence anın tadını çıkarıp doyasıya sevmek :) sevilen çocuk iyi yetişir

O yediklerinle o kadar çıktıysa. Kim bilir ben ölçsem benim daha çok çıkar Allah affetsin ama ilk 1 ay dayandım 2 inci ayim bosladim ne olcak böyle bilmiyorum
Ya yaninda kasar yumurta domates fln da yedim ama. Yinede bence cok fazla cikti

Ben de bunu merak ediyorum. Doktoruma da sormadım. Başta bebeğe zarar mı diye düşünüp olmadı sonra 17. haftada düşük tehlikesi olduğu için ilişki yok demişti. Daha sonra da eşim bişey olacak diye korktuğu için hiç olmadı. Adam 7 aydan fazladır sabırla bekliyor valla.
Eğer doktora sorarsanız buraya da yazın.

Kızlar bebek elbiselerini kurutmada yıkayan varmı. Evin içinde kuruttum ama . Nemli kalır diye korkuyorum paketlicem. Son bi kez kurutmaya atsam biisy olurmu acaba nemli kalan yer varsa kurusun diye

canım benim ilk oğlumda 4 ay düşük teHlikesi vardı hiç olmamıştı ama 5 den sonrası hep oldu. Sen bi doktora daniş abartmissin adamcağız doğumdan sonra 40 günde beklicek

Yumurtayı en son 6 haftalık gebeyken yemiştim ben hep bi dilim ekmeğe peynir ve zeytin ezmesi sürüp yiyorum yanına da domates salatalık biber maydonoz bazen de kahvaltılık sos sürüyorum ekmeğe yanına peynir diliyorum kaşar falan bazen de yulaf lapası yapıyorum yarım porsiyon meyve koyuyorum sadece bazen de ekmek yerine krep yapıyorum krebin içine peynir zeytin ezmesi sürüyorum salatalık kıvırcık koyuyorum avokado karabiber limon koyuyorum wrap gibi yiyorum bazen de yoğurdun üstüne meyve doğruyorum biraz da chia keten tohumu falan ekliyorum bende yumurtada yok yani sen yine iyisin bu zamana kadar yumurta ile gelip şimdi sıkılmışsın ben tadını unuttum .d

Kızlar bebek elbiselerini kurutmada yıkayan varmı. Evin içinde kuruttum ama . Nemli kalır diye korkuyorum paketlicem. Son bi kez kurutmaya atsam biisy olurmu acaba nemli kalan yer varsa kurusun diye
Ben kurutmaya attım çünkü bi kere evde kurutmak okey ama gerçekçi olayım bundan sonra hep kurutmaya atacağım için ilk yıkamada da kurutmada kuruttum hijyen diye bi kurutma programı vardı onda kuruttum

Recep has dan memnun kaldinizmi ayrintili ulturasonda acaba. Birde ücreti neydi o zaman teşekkür ederim

Ben kurutmaya attım çünkü bi kere evde kurutmak okey ama gerçekçi olayım bundan sonra hep kurutmaya atacağım için ilk yıkamada da kurutmada kuruttum hijyen diye bi kurutma programı vardı onda kuruttum
Bende hijyen yok ama . Hassas programa atsam bilemedim .

Kurutma makinesinden neden korkuyorsunuz ki. Hatta bence daha iyi çünkü pamukçuklarını topluyor. Küçülmesinden korkuyorsan pamuk programı falan ayarla ama ben normal günlük programda 2 saat çalıştırdım bişey de olmadi.

Aynen öyle ben h
ep herşeyde kurutma kullanıyorum çünkü evde çok hayvan var kıllarını topluyor temizliyor kurutma çok güzel bişi bence az atınca tam doldurmayınca da ütülü gibi çıkarıyor

canım benim ilk oğlumda 4 ay düşük teHlikesi vardı hiç olmamıştı ama 5 den sonrası hep oldu. Sen bi doktora daniş abartmissin adamcağız doğumdan sonra 40 günde beklicek
Valla korkudan adam yanımda yatmıyor rahatsız ederim diye o kadar yani. Elini karnıma koyarken bile tedirgin. Aklına elbette geliyordur da kendini engelliyor canım kocam ya Oturup kalkmama bile benden çok dikkat ediyor. Babasını kaybetti peşi sıra kanamam olunca oturup ağladı, çok etkilendi. Hiç bişey de yaptırmıyor evde kendi çabasıyla birşeyler yapıyor ben yapınca da kızıyor. Valla hakkını ödeyemem adamcağızın.
40 gün neden onu da merak ettim, öyle mi oluyor ?

Tabi lohusalık sürecinde kanama oluyor. Tıpkı regl gibi düşünün. Enfeksiyonlara açık olunan bir dönem. Aynı zamanda doğum yaptığınız için rahminiz vs toparlanması/iyileşmesi gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…